Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 17
    Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152

Question Ironia mes Shqiptareve

Te kjo teme kam deshire te shpreni mendimet tuaja ne lidhje me "Ironin".

Cfare eshte Ironia?
    A tregon zgjuaresi te perdoresh Ironi? Apo tregon budallek? Apo tregon djallezi?
    Apo.....?

A mendoni se ne jemi nje popull qe e perdorim shpesh Ironin? Mbase me shpesh se sa duhet? Mbase ne momente kur s'duhet? Nese po, atehere gjithashtu kam deshire te dija perse mendoni se e perdorim shpesh Ironin.

Mirepres mendimet tuaja.

Ironia eshte dicka individuale. S'mund ti veshesh keto notat e te pergjithshmes sepse nuk ka sens(me duket mua!). Ironia, mund te jete budallek/djallezi po aq sac mund te konsiderohen si te tilla dhe kritikat.
    Ne mendjen time ve nje barazim te vogel midis ironise dhe kritikes. Dhe kur terheqja e vemendjes duhet te jete ne nota me te fuqishme, ironia mund te kaloje ne sarkazem. Por ne fund te fundit (si ironia si sarkazma) te dyja mbeten kritike.
    Ironia eshte nje menyre te shprehuri. Shume njerezve u vjen e kollajte ta perdorin per te shprehur mendimin e tyre.

A perdoret ne momente kur s'duhet? Asgje nuk perdoret ne moment te gabuar, sepse tek e fundit po ploteson nje vend te mbushur te asaj qe nuk u tha atehere kur duhej. Kjo vlen jo vetem per ironine por edhe per menyra te tjera te te shprehurit te asaj qe vertet mendojme.

P.S Mbase ne si popull kemi pasur perhere shume per te kritikuar...apo shume per t'u ankuar:P...

3. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar green pėr postimin:

Neteorm (13-02-2018)

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Per te evituar ngaterresa, mendoj se duhet te jem e qarte per dicka:

Nuk e di ne qoftese ekziston fjala "sarcasm" ne Shqip, por kur them ironi une pikerisht e kam fjalen te "sarcasm" qe perdoret ne anglisht. (Sepse, mendoj qe, "irony" ne gjuhen letrare amerikane ndryshon nga "ironia" shqiptare.)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Veshtrusja : 16-12-2004 mė 18:15

E Lirė! Maska e KaLTerSi
    Anėtarėsuar
    27-10-2003
    Vendndodhja
    NYC.
    Postime
    850
    Me ngjau vetja si ne klase te letersise:
    perkufizoni, percaktoni dhe ilustroni ironine tek ekstrakti me lart. Keni 20 minuta kohe, susekse.
    (Kjo ishte zysha ime, e kishim grup fare zyshen e sapo dale nga bankat e fakultetit)

Une mendoj qe ne si popull perdorim sarkazem qe eshte stadi me i lart i ironise. Me te vertete e kam.

P.S. Veshtruesja po ekziston dhe ne shqip "sarkazma" .
    Toleranca, eleksiri i lirisė.

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Citim Postuar mė parė nga KaLTerSi
    P.S. Veshtruesja po ekziston dhe ne shqip "sarkazma" .
    ........ flmn

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Po shtoj edhe nja dy pyetje:

A mund te jete ironia tallje?

A perdoret shpesh si tallje ne shoqerine shqiptare?

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Citim Postuar mė parė nga Veshtrusja
    Po shtoj edhe nja dy pyetje:

A mund te jete ironia tallje?

Po.
    A perdoret shpesh si tallje ne shoqerine shqiptare?
    POOOOO!
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882
    Citim Postuar mė parė nga Veshtrusja
    Te kjo teme kam deshire te shpreni mendimet tuaja ne lidhje me "Ironin".

Cfare eshte Ironia?
    A tregon zgjuaresi te perdoresh Ironi? Apo tregon budallek? Apo tregon djallezi?
    Apo.....?

A mendoni se ne jemi nje popull qe e perdorim shpesh Ironin? Mbase me shpesh se sa duhet? Mbase ne momente kur s'duhet? Nese po, atehere gjithashtu kam deshire te dija perse mendoni se e perdorim shpesh Ironin.

Mirepres mendimet tuaja.
    Ironia eshte aspekt i mendjeve driteshkurtra qe tallen me mikun, kundershtarin, bashkefolesin, etj... dhe per kete skam perse vazhdoj me tej mendimin tim.

Dito.

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Ironia eshte zgjuaresi ne fjalen e shkruar (letersi, publicistike, poezi etj.) sepse permban nje fryme gazmore. Gjithashtu eshte vegel e mire e politikanit, ne politike shume here eshte me mire qe gjerat te nenkuptohen -midis nje ironie etj- sesa te akuzosh kundershtarin haptazi, sepse cdo fjale e politikanit permban pergjegjesi.

Nga andej e tutje, ne rastin e ironise se formes perqeshese ne bashkebisedim ose ne shoqeri, jam ndakort me Odeon relax dhe do doja te shtoje se ironia e tepert tregon edhe injorance (njerezit me pak shkolle ose me nivel te ulet shpirteror merren vazhdimisht me perqeshjen e te tjereve) - por jo gjithmone.

shenim : gjeja qe urrej me shume tek vajzat shqiptare eshte fakti se jane teper ironike, disa vajza shqiptare jane ironike ne aq nivel te larte saqe katandisen te behen vet objekt perqeshjeje (dicka e tille mund te ndodhe edhe me djemt shqiptare por nuk perpareson sepse shume here Shqiptarλt nuk mjaftohen tek ironia per te zgjidhur problemet e tyre, pra mund edhe te perleshen).

e kithtė Maska e Rebele
    Anėtarėsuar
    22-07-2004
    Vendndodhja
    kulpėr
    Postime
    1,088
    Gjuhesisht, ironia eshte kontrasti i vetedijshem midis asaj qe shpreh dhe asaj qe mendon.

Tregon perpjekje pet t'u dukur i/e zgjuar, njxerr ne pah djallzi te mire-fshehur pasi kuptimi nuk percillet drejt per drejt, dhe detyrimisht budadallek perderisa i bie anash e anash e nuk ballafaqohesh me situaten.

Sa per ne Shqiptaret, nuk dua te pergjithsoj pasi ironia apo "sarkazmi" shihet ne terma individuale dhe nuk ka te beje me nje popull/komb.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Nuk i trėmbem natės
    Nga riza2008 nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 664
    Postimi i Fundit: 28-08-2014, 16:59
  2. Cilat jane meritat kombetare te Nene Terezes?
    Nga altruisti_ek84 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 26-12-2010, 15:49
  3. Hetimet e Kryeprokurorisė pėr tragjedinė e Gėrdecit
    Nga RaPSouL nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 625
    Postimi i Fundit: 07-07-2009, 23:56
  4. Moisiu: Data e zgjedhjeve 3 korriku, partitė firmosin "Kodin e Sjelljes"
    Nga Hyllien nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 27-04-2005, 23:52
  5. Kjo eshte Alina
    Nga Shanon nė forumin Prezantoni veten nė forum
    Pėrgjigje: 51
    Postimi i Fundit: 16-07-2002, 14:10

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •