Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 34
    i/e regjistruar Maska e Anisela
    Anėtarėsuar
    20-01-2004
    Postime
    764
    Mendimi im eshte qe kjo vajze ka vuajtur ne femijerine e saj dhe ne relacionin me ato persona qe ka takuar!!!Vetebesimi te kjo vajze eshte i thyer!!!Pra me nje fjale eshte shume e dobet nga ana psyqike!!!Ne qoftese kjo do beje abort,kjo do thyhet psykologjisht!!!Per mendimin tim kjo duhet te mbaje femine se aty do gjej forcen per te jetuar jeten e saj deri ne fund!!!Me shume respekt per te dhe per te gjithe ju Anisela
    Dhe keshtu ne rruge te madhe eshitme zemren tone, njerzve qe vetem nje te perqeshun dhane per te e shkuen te kenaqun e tu u gezue- pse pane mfshetsinat intime te kesaj jetes tone.

Edhe puna eshte qe ajo pikerisht kete nuk ben dot: Nuk qetesohet dot! Ndihet e dobet ta komandoje veten ta beje kete. Dhe kjo dobesi vjen si rezultat i llogjikshem i shume faktoreve psikologjike qe te molepsur me njeri tjetrin formojne nje ortek shkaterrues frike, vetmie. E para, problemet me veten, fillojne te zgjidhen duke pasur dy gjera parasysh dashuri per veten dhe kurrsesi per asnje cast, me vetedije te plote te mos vete-fajesohesh sikur dhe per nje moment. Kete te dyten mund ta besh shume mire me vone kur ti kesh vene prite te forte depresionit dhe te ndihesh me e fuqishme(me veten time kjo ka funksionuar perhere).

Une them qe mikesha jote Mina eshte nje vajze qe jep shume tek te tjeret (ne ate menyren e saj)-dhe kerkon te marre mbrapsht prej tyre perkujdesje dhe dashuri sipas menyres se saj. Ka njerez te tille intens...qe e mbysin padashur dike tjeter me ate qe japin, sepse japin shume dhe jane gjithmone te uritur per dashurine dhe vemendjen e te tjereve.

Konflikti me prinderit (qe ajo e ka ndjere dhe jetuar gjithe kohes) ndoshta qendron ne faktin qe ajo po kaq intensivisht kerkon edhe prej prinderve te saj, bazuar tek llogjika e nenkuptueshme qe ata qe te sollen ne kete bote duhet te ndjejne dhe te kuptojne ashtu sikurse ti. Sado te mrekullueshem jane prinderit nuk jane gjithmone ne gjendje ta bejne kete. Une them qe heqja e kesaj ideje nga koka do shenoje dhe paqen e pare qe duhet te vendose kjo vajze me veten. Sepse me duket se menyra sesi e shikon pikerisht kete dimension te jetes (kaq te rendesishem per te!!)-raportin me prinderit e saj e ka bere ta klasifikoje veten tek "deficitaret" ne dashuri, dhe kerkon ta mbush kete boshllek te madh (po sipas saj) dashurie tek gjithkush qe do beje apo do t'i shprehe sikur edhe nje rreze dashurie.

Nuk ka bere asgje te keqe. Maredheniet qe pati, koshienca e mesoi qe duhej ti kishte qe te arrinte te kuptonte pse-ne e gjithe kesaj "urie per dashuri".
    Kur te thyeje barieren e pare dhe te kuptoje ate qe shpjegova per sa ajo pret nga prinderit, do i hapen dritare te tjera botkuptimi qe do ta bejne me racionale dhe ne lidhje me c'pret prej te tjereve. Dashuria qe presim nga te tjeret, ajo pergatitja emocionale per te marre dashurine apo respektin e llogaritur, eshte ndjenje shkaterruese qe te jep me pas vartesine prej gjithkujt qe do denjonte te te trajtonte sadopak ndryshe nga te tjeret.
    Shpresoj te mos kem bere konfuze!
    pershendetje, green
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga green : 08-12-2004 mė 15:41

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Ju falenderoj te gjitheve, madje shume sepse vertet jam ndier e lehtesuar me pjesmarrjen tuaj ne teme. Te them te drejten mendova se do te kishte fyerje apo paragjykime ne kete teme por paskam qene e gabuar. Kur i kerkova ta konsumonim me te emen kete qe ka ndodhur, me lutej me pergjerim qe te mos ja tregoja sepse sipas saj e ema do te kalonte depresion apo do te vdiste fare. Jam ne nje dileme! Si do te ndihesha une te mos me tregonte nje i njohur se cilat jane skutat e erreta te shpirtit te femijes tim?
    Me shume te drejte dikush ka thene qe nuk duhet bere te ndihet fajtore kjo vajze, kjo eshte e para gje qe duhet bere. Vendimet natyrisht qe do t'i marre vete sepse nuk mund te marr persiper pergjegjesi te tilla as per femijen tim. Me pas kam deshire t'i flas sic i flet femija prindit por kam shume frike se nuk do te me degjoje. Ju faleminderit dhe do t'ju percjell situaten meqenese eshte gjithshka reale, keshtu mund te mesojne edhe te rinjte edhe prinderit!
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Mina, persa i perket te emes, ky eshte nje vendim qe duhet ta marre ajo dhe jo ti. Ti mund ti parashtrosh arsyet pse mendon qe ajo duhet ti thote te emes po jo ta besh vete kete gje. Persa i perket femijes, ne rast se ajo i ka mundesite finaciare per ta mbajtur, duhet ta mbaje. Ne rast te kundert do te kete shume probleme. Sic tha dikush me siper, ky femije do ta beje ate me te forte ne personalitet dhe mbase do ti ktheje buzeqeshjen dhe besimin qe s'ka patur fatin ti marre nga te dashurit apo te afermit.

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Mikja ime beri nderprerjen e barres mbreme. Ajo kishte edhe probleme te tjera qe nuk i kishte konstatuar me pare te cilat do ta conin detyrine abort spontan, sikurse i ka ndodhur edhe me pare. Vendimin e mori vete por ishte tmerresisht keq. U perpoqa ta ngushelloj dhe kemi bere kete dialog ne SMS:
    Une: Jam ende zgjuar, jetoj me shqetesimin tend.
    Ajo: Te falenderoj qe me je prane. Je i vetmi njeri qe nuk me tradheton.
    Une: Te duash veten eshte fillimi nje romance qe zgjat gjithe jeten.
    Ajo: Te falenderoj shume, vertet me ben te ndihem mire.
    Une: Keto qe ndodhen te ndihmuan ty te gjesh vetveten qe thuajse te kish humbur. Mos gjyko gabimet, perpiqu te reflektosh, dhe te reflektosh nuk do te thote te konsiderosh veten fajtore. Mendo vetem per veten! Qetesohu! E keqja kaloi.
    Ajo: Ti gjithmone di te me thuash gjene e duhur ne momentin e duhur ... Ta dish qe ndihma jote ka qene gjithshka per mua. Te jam shume mirenjohese.

Sot ne mengjes kontaktova ne telefon me te dhe me tha qe ndihej mire ne pergjithesi. Eshte momenti qe pas braktisjes mund te rikthehet perseri tek i dashuri. Ai nuk e di kete situate dhe nuk ka per ta marre vesh kurre. Kur e pyeta se cfar mund te bente me tha qe perseri do te kthehem sepse nuk mundem te rri dot vetem. Ky ishte thelbi i temes time dhe e prisja ta thoshte kete. Ajo ndihet e pasigurt vetem. I dashuri i saj eshte i hidhur deri ne palce, ajo e embelton me sjelljet e veta. Ai perpiqet te ndihet zoteri por nje zoteri duhet te linde i tille, nuk mund te behet. Kurre nuk do te kisha frike nga te ndenjurit vetem, do te ndihesha e sigurt sepse do te isha me ate qe vertet kam dashuruar me shume ne kete jete: me vetveten!

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Kjo eshte tmerr.
    Si te shikosh nje aksident makinash.
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Heartless Maska e White_Angel
    Anėtarėsuar
    11-01-2004
    Vendndodhja
    Kristal......
    Postime
    1,293
    Citim Postuar mė parė nga Leila
    Kjo eshte tmerr.
    Si te shikosh nje aksident makinash.
    Jo Leila nuk eshte tmerr eshte nje realitet i hidhur.

Me vjen mire nga njera ane qe " Vajza" e nderpreu barren per shume arsye. Ne rradhe te pare per ate femije qe nuk dihej si do shkonte jeta e tij , a do ta pranonin ne shoqeri ( mgjths thone : Qe femijes ja jep Zoti buken me vete kur lind) , por prape "Vajza" e ka jeten perpara , ndoshta mund te ndihet vertet keq persa kaloj dhe do te jete nje plage ne shpirtin e saj , por jeta ka bere edhe Harresen midis te mirave dhe te keqiave qe mund te ndodhin. Sa per bashkimin e saj me te dashurin nuk jam dakort , sepse ndoshat ai mund te jete shume i mire per te , por ne gjendjen qe ajo ishte nuk ishte e zonja ti hapte zemren dhe ti tregonte hallin qe kishte. Fale MINES ajo arriti pak a shume ti japi jete qenies se vet si njeri. Mina per mendimin tim lere te vazhdoj me djalin , ndoshta do vi nje dite qe do ta kuptoj vete se sa i rendesishem eshte ai per te , dhe mbi te gjitha "Ajo" per djalin. Ndonjehere ne momente qe as njeriu vete nuk arrin ta kuptoj Zoti dergon nje drite qe i qarteson te gjitha.

Une i uroj te gjitha te mirat vajzes . Mos te merzitet se jeta vazhdon , si me te dashurin , si pa te .
    O Zot per vete sdua gjė jo...por pėr prindėrit nje dhėndėr tė bukur!

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Vajza ishte shtatzane me nje person te trete. I dashuri kapricioz kerkon me insistim te kthehet tek ai, kjo per mua eshte ego sepse ai duhet te respektoje hapsiren saj, pavaresisht se nuk di c'ka ndodhur. Me e keqja eshte se autori i shtatzanise nuk merr persiper asnje pergjegjesi por qendron si i ngrire.
    Ajo po perjeton nje dhimbje fizike - Ai jo!
    Ajo po perjeton dhimbjen emocionale - Ai friken per te dhene nje atesi te padeshiruar.
    Ajo duhet t'i pergjigjet edhe detyrimit financiar per nderhyrjen?????
    C'do te benit ju, miq te forumit ne nje rast te tille?

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Mina per mendimin tim lere te vazhdoj me djalin
    Kjo nuk varet aspak nga une. Ajo duhet te bindet vete por ne kete situate te koklavitur, e para gje qe i kerkohet asaj eshte te kujdeset per shendetin. I dashuri kerkon takime intime me te, duke i shprehur dashurine. Po ku e kishte dashurine per nje muaj me radhe??? Ne cilin xhep e kishte harruar??? Kam shume rezerva per ate person sepse e njoh dhe eshte tip qe te fut hundet ne ceshtje personale. Per me teper e ka fyer publikisht kete vajze. Ku e gjeti te drejten??? dhe kur vajza e qan kete hall me te emen ai i thote qe pse duhet ta marre vesh gjithe bota zenken tone. Me c'te drejte??? Mardhenia e femijes me prindin eshte e shenjte dhe askush nuk duhet te futet ne mes sepse e perdhos, askush!!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar mė parė nga Mina
    Une: Te duash veten eshte fillimi nje romance qe zgjat gjithe jeten.
    E bukur kjo.

Ajo shoqja uroj te gjej rehat!

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kanceri i gjirit, pse shkaktohet
    Nga s0ni nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 20-03-2010, 11:29
  2. Spondiliatroza
    Nga [Perla] nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-04-2009, 17:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •