Close
Faqja 0 prej 10 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 91
    i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anėtarėsuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609

Question Si mundemi ti luftojm trafikantet e qenjeve njerzore ne vendit tone??

Trafiku i grave dhe vajzave tona eshte zhvillur shume ne vendin tone; dhe po mer permasa te medha; dhe kjo vjen ndoshta dhe nga ligjet e buta qe mund te kemi.Une mendoj edhe pse dispozitat ligjore penale qe parashikojn trafikun e grave dhe te vajzave perseri del nevoja e nje ligjestacioni me te rrepte dhe qe esht i domosdoshem ne kohen qe po kalojm.Une mendoj se nje nga elementet e tjera per ndeshkimin e ketyre njerezve do te ishte sekuestrimeve te pasurive te ketyre trafikanteve qe ndikojn ne keto krime te shemtuara.Ky eshte nje mendim i imi po ju cfar mendoni per kete gje?Jepni dhe ju mendimet tuaja per kete gje!
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

i regjistruar Maska e rezi_Mynihut
    Anėtarėsuar
    13-10-2002
    Vendndodhja
    Munich, Germany
    Postime
    367
    Me sa di une neper gazetat shqiptare po trumbetohet me force lufta kundra trafiqeve. Ndoshta karshi veprave ka me shume llafe sic e kane zakon politikanet tane.
    Sidoqofte edhe ligji me i forte nuk mund ta zhdukte ate komplet si plage te shoqerise ne rast se nuk menjanoen arsyet qe te cojne ne nje trafik te till, nuk duhet harruar se nuk eshte vetem fenomen i Shqiperise por i gjithe vendeve te varfera Europiane lindore si Moldavia, Rumania republikat ruse etj.
    Ka shume varferi ne Shqiperi qe gazetat nuk e shkruajne, ka shume fshatra ne Shqiperi ku familjet nuk kane dot as buke me henger ne mes te Evropes, ka shume familje ku eshte per te ardhur keq por vete baballaret u luten trafikanteve aman merrmani gocen ne Itali, e dime se cdo beje atje por aman se kam tete goca e si ushqej dot, edhe komshijet e tjera ne fshat punojne ne Itali dhe familjet e tyre po jetojne me mire se ne.
    Eshte per te ardhur keq por keto jane realitete qe gazetat dhe mediat rralle se i permendin.
    Mos harrojme ku ka skamje dhe varferi atje ska moral dhe virtyte!

Rezi, ke te drejte qe ky fenomen nuk eshte vetem shqiptar, por me i gjere.

Por ama eshte e vertete qe shteti shqiptar nuk ben sa duhet per ta luftuar dhe mjekuar kete plage qe eshte bere tashme gangrene.

Dje New York Times botoi nje artikull qe fliste pikerisht per kete fenomen te Europes Lindore ku operacioent e ndermarra nga europianet me ndihmen e amerikaneve paten vetem sukses te pjesshem.

Bosnja eshte ne gjendje katastrofale, ndersa ne vend te pare per luften kundra trafikut te femrave dhe prostitucionit e skllaverise e zinin Bullgaria dhe Rumania te cilat kane arritur suksese ne kete drejtim.

Per vendet e tjera as qe behet fjale dhe kur ne keto vende futet dhe Shqiperia, atehere gishti duhet drejtuar nga qeveria, pushtetaret, media dhe vete shoqeria shqiptare ne pergjithesi, qe e mbron, e stimulon dhe nuk e lufton kete fenomen.

Artikulli nga NY Times qe permenda eshte ky In Europe, Sex Slavery Is Thriving Despite Raids .

i/e regjistruar Maska e Beqari002
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Postime
    500

U vetėhelmova se burri mė bėri prostitutė”

Nga na erdhir kjo e lige e madhe qe nuk ishte tradite as zakon ne kombin ton.E suallem nag ata te cilet nuk kan ndegjegje,nuk kane ndjenja apo moral.
    Cili eshte opinioni i juaj?

Arrestohet bashkėshorti i viktimės. Vjehrra: Nusja prej dy ditėsh nuk ndodhej nė shtėpi. Dyshoj pėr lidhje jashtėmartesore

“U vetėhelmova se burri mė bėri prostitutė”

25- vjeēarja qė vdiq dy ditė mė parė ka dhėnė shkakun e vetėflijimit pėr uniformat blu

FIER- “Kam pirė fotoksinė, pasi bashkėshorti im ka gjashtė muaj qė mė detyron qė tė bėj prostitutėn”. Kėshtu ka deklaruar pėr uniformat blu 25- vjeēarja Juliana Gropa, vetėm pak orė pėrpara se tė ndahej nga jeta. 25-vjeēarja , banuese nė lagjen Dukas tė Patosit, mbėrriti nė gjendje tė rėndė nė spitalin e Fierit, nė pasditen e sė dielės. Ajo mundi tė jetonte vetėm pak orė, pėr shkak tė sasisė sė madhe tė fotoksinės qė kishte konsumuar. Me ardhjen e saj nė spital kanė mbėrritur edhe uniformat blu tė cilat kanė mundur tė nxjerrin shkakun e vetėhelmimit tė 25-vjeēares. Madje viktima, sipas burimeve tė policisė, ka deklaruar se bashkėshorti i saj donte qė ta ēonte dhe nė Itali. Katėr orė pas vdekjes sė saj nė spital, ėshtė arrestuar dhe bashkėshorti i viktimės, Artur Gropa, 27 vjeē. Juliana Gropa, e lindur nė Korēė, kishte 6 muaj qė ishte martuar me Arturin.
    Flet vjehrra
    Vjehrra e viktimės dhe njėkohėsisht nėna e Arturit, pas arrestimit tė djalit tė saj, sė bashku me familjarė tė tjerė ndodheshin dje nė mjediset e komisiariatit tė Fierit. Kishin ardhur aty pėr t’i sjellė rroba dhe ushqime 27-vjeēarit tė akuzuar pėr shfrytėzim prostitucioni nga bashkėshortja e tij, tashmė e vdekur. Nėna e Arturit tregon pėr gazetėn se nusja dhe djali shkonin shumė mirė. “Nuk kishim dėgjuar asnjė grindje midis tyre. Madje njė javė mė parė, ishin nė Korēė tek njerėzit e nuses, ku kishin kaluar shumė mirė”,- thotė ajo. Duke vazhduar rrėfimin e saj vjehrra thotė se nusja e saj, Juliana, kishte dy ditė qė kishte ikur nga shtėpia. “Unė dyshoj pėr njė lidhje jashtė martese”, thotė vjehrra. Sipas saj, atė ditė qė ajo ka pirė fotoksinė, para se tė vetėhelmohej, ka ardhur nė shtėpi dhe ka gjetur bashkėshortin tim (vjehrrin). Ajo i ka thėnė vjehrrit se “unė nuk kam mė nder tė rri nė shtėpinė tuaj”, citon nėna e Arturit fjalėt e bashkėshortit tė saj. Pasi ka marrė me vete disa rroba ėshtė larguar me njė automjet tip Benz, targat e tė cilit i ka shėnuar burri im thotė ajo. “Drejtuesi i Benz-it ėshtė marrė nė telefon nga vetė 25- vjeēarja dhe bisedėn e kėsaj tė fundit me tė e ka dėgjuar dhe bashkėshorti im”,- thotė mė tej ajo. Sapo kanė marrė vesh lajmin, tė afėrmit e 25- vjeēares nga Korēa kanė ardhur nė Fier pėr tė marrė kufomėn. Ata nuk kanė pranuar qė ceremonia e varrimit tė kryhej nė Patos, megjithė dėshirėn e familjes sė Arturit.

Policia
    Burime tė policisė thanė pėr gazetėn se nga familjarėt e viktimės nuk ka patur ndonjė denoncim pėr shfrytėzimin qė bashkėshorti i bėnte vajzės. Po ashtu denoncim nuk ka patur as nga vetė Juliana Gropa. Gjithsesi policia dhe prokuroria po punon pėr zbardhjen e plotė tė kėtij rasti tė vetėvrasjes. Burimet thanė se ėshtė marrė dėshmia e vjehrrit dhe vjehrrės. Ky i fundit ka dhėnė edhe numrin e targės sė Benz-it, me tė cilin pretendon se ėshtė larguar nusja e vetėhelmuar. Ndėrkaq, burime tė policisė thanė pėr gazetėn se 27-vjeēari Artur Gropa nuk ka qenė i skeduar nga policia. Vladimir Muēaj
    ----------------------------
    -------------------------------
    Oj sharki e lehte si era , a ka ardhur ne Shqiperi pranvera?
    Jam martuar002

Ekonomist
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Postime
    144

Shfrytezuesit e prostitutave ne qeveri

Shefi i policise ne Durres eshte Edmond Kule.Edmondi ish shfrytezues i prostitucionit ne Milano

Dite e zeze e kujes
    SHQIPNIA E SHQIPTARVE.................

i pavarur
    Anėtarėsuar
    03-07-2002
    Vendndodhja
    EU
    Postime
    513
    Lajm i sigurte ky apo thjesht per thashetheme? Ka qene i denuar nga drejtesia apo vetem dihet qe eshte marre atje me kete pune?
    Just God Can Judge Me

Ekonomist
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Postime
    144
    Konfirmimin per kete fakt e kam nga personi i cili,ne dyqanin e tij i shiste profilaktiket.Nder te tjera,shitesi i tyre eshte dhe ish shoku i bankes ne gjimnaz.
    SHQIPNIA E SHQIPTARVE.................

kunder racizmit
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    215

prostirucioni

Edhe un mendoj qe faktpri kryesor eshte varferia,por gjeja shqetesuese eshte qe prostitutat kthehen ne skllave.
    Nese do te ishte thjesht problem prostitucioni se dikush ben zgjedhjen e vet te bej ate pune nuk do te ishte kaq shqetesuese.Skllaveria eshte problemi me i madh!!! te dashur miq jemi plot 1500 vjet prapa ne europe.Ka plot 1500 qe ne europe eshte zhdukur skllaveria.
    Mendoj qe nje shkak tjeter eshte qe ne shqiperi aqsa duhet rrymat ne revolucionin e mentalitetit si ne europe.Kam dyshim per faktin qe ne shqiperi ndikuar rrymat si humanizmi apo ato te vonshmet te viteve 60-70 qe ne europe kane sjelle nje ndryshim te madh ne menyren e te menduarit ne europe.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    2
    Per mendimin tim prostitucioni ka ekzistuar qe ne kohet me te hershme por jo deri ne kete fare pike,ka qene shum me pak i zhvillu,kurse ne ditet e sotme ka arritur kulmin,ketu ndikojne shum nga ata faktoret qe ju keni permendur me larte.Megjithate ato gazetat edhe mediat e perditshme rralle here pasqyrojne realitetin,

ga ga Maska e bunny
    Anėtarėsuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    U.K
    Postime
    935

Unhappy

me vjen keq per shume vajza qe kane kalur ato procese..
    mua me terhoqi tema pasi me ka rene rasti qe te njoh disa nga cuna qe njoh..qe me ka cuditur pa mase nga eksperienca etjetj.
    por kjo me ka terhequr qe te shoh edhe lajmet shqip se po behet gje apo jo.une kam ikur nga shqip qe ne moshen 10,kshq njohuria ime nuk eshte edhe aq e madhe se cka po ndodh me shqiperine as a whole!por ama kedej japin lajme qe PO!po behet dicka edhe kendej jap 12/13/14 vjece femi duke ecur neper rruget e tiranes duke shitur Cigare etj etj.edhe kur i pyesnin se nga vini..ishte teper larg Tr.une cuditem sesi ka aritur deri ne ate pike..aman lere atpo qe kane ikur jashte ..per faktin se ajo qe bie mbrenda po te jete e zonja edhe del..
    How can she fall, if there is no one there to catch her

Faqja 0 prej 10 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •