A di ndonjeri ku mund te gjej nje kompiler per gjuhen Java, qe te krijoj nje file te ekzekutueshem .exe?
A di ndonjeri ku mund te gjej nje kompiler per gjuhen Java, qe te krijoj nje file te ekzekutueshem .exe?
Gjuha jone sa e mire,
sa e embel sa e dlire...
Ka dy tipe EXE për Java. Tipi i parë janë thjesht mbështjellës (wrappers) që i paketojnë skedarët .class, imazhet, skedarët e konfiguracionit, etj në një skedar të vetëm .EXE. Këto përdoren vetëm sa për të lehtësuar shpërndarjen dhe instalimin e programeve sepse kompjuterat duhet të kenë të instaluar Java Virtual Machine për t'i ekzekutuar.
Nëse do të jesh plotësisht i pavarur nga JVM, duhet të përpilosh programin në kodin e makinës (machine code). Përpilimi në këtë formë ka të mirë se rrit shpejtësinë e ekzekutimit, por mund të humbasësh disa nga aftësitë e Java si psh pastrimi i mbeturinave. Në Java nuk ka kod të tillë, prandaj është detyra e përpiluesit për të krijuar kod të posaçëm dhe kjo nuk është e lehtë. Programi Excelsior duket si më i miri dhe krijon skedarë të ekzekutueshëm për Windows dhe Linux.
http://www.excelsior-usa.com/jet.html
Edi
Faleminderit shume per linkun se me beri shume pune. Isha perpjekur shume me Java HotSpot JIT, por eshte shume e veshtire per ta perdorur.
Sa per wrapper e krijova me setup creator, mjaftonte vetem qe te formohej nje executable .exe.
Gjuha jone sa e mire,
sa e embel sa e dlire...
Pershendetje te gjitheve
Kisha nje pyetje per perdoruesit e java-s.
Kam programuar nje program ne java dhe dua qe te gjeneroj ne nje dokument te vetem .exe , pra qe te jete i mundur instalimi i tij.
Flm
Programuesi
Ndryshuar për herë të fundit nga programuesi : 15-02-2006 më 07:01
Sa i perket JAVA nuk e di mire por shiko andej nga websajti i tyre zyrtare se duhet te kene edhe ate nje gjenerues setupi ,,, sepse VB e ka. Por ka dhe software te tjere sic eshte install shield qe ben te njejten pune ....
Gjithe te mirat
Koha eshte jeta!
Koha eshte si shpata po se preve te pret ajo ty.
Ditet jane si shigjeta kurse njerzit jane shenjestrat e tyre!
Dora qe nuk shkruan eshte kembe!
Pasi jame fillestar ne Java lus kush mund te me ndihmoj se si mund qe code-in e shkruar te kthej ne Executable file (file.exe) me thjesht me thone qe mos te hyj Psh ne Jcreator e te compjaloj e te ekzekutoj por kerkoj qe te me tregoni menyren per ekzekutim me te shpejt... me falni nuk di sa jom i kjart pasi qe jom edhe fillestar flm per mirkuptim
Per te egzkutuar nje program java direkt ne windows mund te veprosh ne ket menyre.
Krijo MyClass.java shkruaj aty kodin java qe deshiron e me pas ruhe MyClass.java
Hap cmd e shkruaj
javac MyClass.java
jar cf ProgramiIm.jar MyClass.class
ok
hap notepad dhe shkruaj java -cp ProgramiIm.jar MyClass
Ruhe psh Prova.bat po ne direktorin ku ndodhet ProgramiIm.jar
Mjafton te klikosh Prova.bat dhe prohrami java egzekutohet !
Besoj se para se te kryesh keto komanda te kesh vendodur java path ne PC tuaj
Tung
Kam krijuar nje aplikacion ne JAVA .Kam perdorur platformen IntelliJIdea.
Dua qe te krijoje nje exe te ketij aplikacioni.
Gjeta nje program i cili quhej JexeCreator me te cilen krijova file-in exe.
Por kur e marr kete file exe dhe mundohem qe ta ekzekutoj nga nje PC tjeter
shfaqen disa errore kompilimi.
Prandaj jam i detyruar qe te krijoje exe-n edhe ne kompjuterin tjeter perseri me ane te programit jexe creator.
A ka ndonje program qe te krijoje exe-n dhe me pas ta ekzekutoje ne cdo PC.
ne fakt une kam perdorur javaluncher apo dicka e tille se nuk po me kujtohet mire
pastaj gjithashtu ma duhet pasur parasysh se mesa di une qe ne pc tjeter duhet te instalosh poashtu edhe java runtime
provoje nje here me java runtime dhe nese nuk funksionon ndoshta mund ta kete programi
ju uroj suksese
bye
Krijoni Kontakt