Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 23
    [L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Arsyeja pse Linux po shkon shume drejt windows ne kuptimin grafik atehere duke fut ketu GNOME edhe KDE eshte pergjigje shume e thjeshte te hyje me shume ne perdorimin shtepiak edhe ne perdorimin e thjeshte ... sa i perket bllokimit cdo SO bllokohet pasi ajo nuk varet nga programi po varet nga proceset e krijuara edhe nga perdorimi i CPU ne sistem nese ky program nuk ewshte konfiguruar mire atehere ai do arxhoje resorces se do te arije ate cka duhet edhe do perdore shume procese eshte e njejta gje me windows ... nje gje qe ti mund te besh ne linux eshte edhe dhenja e atributeve nice per nje proces nese ne nje terminal jep komanden TOP edhe shef qe nje proces qe ti nuk e do harxhon shume memorje atehere perpiquni te jepni nje MAN -k nicer edhe mesoni me shume reth komandes per te bere te mundur uljen e proceseve....une personalisht kam par nje LAN ne RedHat 6 i cili eshte akoma ne funksjonim te plote ku kish 40 PC aktive 24 ore si slaves ku perdornin gjithcka bazuar tek ky Server edhe nuk eshte bllokuar asnjehere .. p oflas per mbi 1000 procese aktive gjate cdo kohe...sa i perket RPM ajo eshte dicka vetem e Redhat edhe Fedora e me duket se fedora nuk do i perdore me po nese ke deshire mere si file te kompresuar edhe kompiloje vete .

Doja te shtoja e nje gje beni dallimin me LINUX, LINUX KERNEL, edhe LINUXDISTRO pasi jane gjera krejt te ndryshme ... sic tha edhe qoska me lart mjafton te dish te kompilosh nje kernel e fap doli edhe distroja jote

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-11-2004
    Postime
    16
    Rpm- a ka me te thjeshte se te klikosh 2 here dhe ç'do gje ecen vete,pse ta komplikojme jeten?!RPM e perdor edhe Mandrake.
    Per bllokimet doja te vija ne dukje zerat qe "windows bllokohet dhe linux jo".
    Sidoqofte une perdor si linux dhe win po meqe ka me shume software per win perdor me shume win.Ama sistemi im operativ ishte linix redhat dhe me te vertete nuk dija nga te filloja.Na mesuan vetem pak komanda "startx",impakt shume i rende.Tani linux eshte shuuuuuume me i thjeshte...per fat te mire.

mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anëtarësuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    o floro me mire per tipa si ty qe te qendrojne me windows pasi me shume bejne llafe dhe bejne si te ditur sesa thone ide Me fal po e meriton.
    Gjithsesi persa i perket desktopeve te Linux do tja degjosh zerin dhe per nja 2-3 vjet dhe besoj do te me thuash ndryshe.
    Po dhe te me mbrosh Windows me terma si dy here klikim dhe qe edhe linux bllokohet besoj se te duhet akoma pak eksperience qe te dish te besh keto dallime.
    Por gjithsesi meqe je futur ne diskutim me thuaj dicka, se po perpiqem te te tregoje ato gjerat e tua

1- sa gjera mund te besh ne windows pasi e instalon nga fillimi po spate cd e driverave jo te nje hardwari por te te gjitha atyre qe ke ne kompjuter dhe duhet ti kesh per ate version windowsi qe ti po perdor. Pastaj te duhet nje cd office se pa te nuk ben dot po te duhen nja 3000...000 update qe duhet ti besh po deshe te jetosh me kompjuterin tend sa me gjate ne internet, po duhet te instalosh nje antivirus qe te ruash dokumentet e tua sa me gjate, po duhet te instalosh nje spyware qe te ruash kartat e kreditit ose informacionet e tua, nuk e di nqs e kupton idene se sa mund te vazhdoje kjo pune
    dhe per momentin qe ka me shume rendesi sa leke do te te duheshin te harxhoje ty per keto gjera se psh
    Norton Antivirus vit per vit nxjerr nje produkt te ri me reklame kundra produkteve te tij te vjeter dhe te duhen prape leke dhe riinstalim dhe pak mendim para se ta besh.

2- Persa i perket CLI s'besoj se e njeh mire sidomos ne siteme *nix nuk ke pse mban mend asnjelloj gjeje pervec komandes ose as ate pasi ka nje help te shkelqyer si komanda MAN. Cdo komande ka help in e vete brenda sa per te treguar gjerat minimale pa hapur faqen e helpit.
    Nje program GUI ka helpin e vet te strukturuar sic i do autorit,.
    Levizin funksionet me cdo version te ri, nganjhere edhe pamja.

3- Nqs flasim per user friendly marrim perdoruesat qe smarrin vesh nga kompjuteri dhe i vendosim para dy desktove Gnome te fundit pak te zbukuruar flas vetem per background dhe windows XP qe kur instalohet ska asgje ne Desktop pervec koshit si thua ti drejt kujt do tentojne te shkojne

Gjithsesi je i lire te zgjedhesh por une po ta them sdo jesh asnjehere i lire ne @MicroSoft@ si ne *NIX

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-11-2004
    Postime
    16
    Avantazhe winxp (flas pe winxp te tjerat nuk jane gje)
    I ka pothuaj te gjitha driver-at dhe po nuk i pati gjehen kollaj fare.
    Hajde gjej driver linux per modem LUCENT ose me mire Diamond se per lucent i gjehet dermani.
    Hajde e perdor nje aplikim 3D pas nje fresh install te linux,i ka driver 3D ati apo nvidia?Mire driver-at i shkarkove,hajde e instaloi pak...do te te thote :"te duhet gcc,kernel source" .....WINXP pothuaj nuk ka nevoje fare,ka ne database shume hardware.Ç'do hw ka driver per win po jo per linux.
    Une kam nje kontroller raid Silicon image IDE pci,pa m'i gjej pak driver-at????
    Sa zgjat bateria e nje laptopi ne linux dhe ne win?
    Dua te kopjoj nje CD te nje loje (PC-game) me safedisk protection etj...e kopjon dot?
    Sa software ka per linux?
    Monitori im mban 1152x864@100Hz hajde mbushi mendjen linux-it tim qe e mban pa bere edit.
    E mira e linux (flas per mandrake 10.1 qe kam une).
    Divx,dvd,pdf shihen menjehere,nuk ka viruse (patjeter qe nuk ka mbi 90% e perdoruesve jane win),openoffice,falas.
    Win eshte me pagese,office me pagese,software dvd player me pagese(bundle falas),antivirus me pagese,soft per kopjim CD/DVD me pagese(bundle falas)...ama po t'u duk se po perfitojne shume te gjithave u gjehet zgjidhja.
    Situata:
    platforma linux ofron soft te perdorimit te gjere FALAS dhe nuk eshte pak,ne platformen win megjithese me pagese po me avantazhin e perhapjes prej monopoli çuditerisht te gjithe kane gjithçka qe u duhet.
    Linux po behet perhere e me teper windows-like dhe ky eshte fakt qe ben te reflektosh.
    Megjithate duhet bere eksperimeti ku disa personave t'u jepet linux si sistem i pare operativ dhe disave win dhe pasi te kene perdorur vetem ate t'i shkembejne.Cili OS do te jete me i veshtire???Dilema
    Mirupafshim.

Anëtarësuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    o floro mbase ti ke te drejte per ca gjera qe po korigjohen shume shpejt po mos me thuaj sa softe ka per windows e sa ka per linux . nuk ka viruse per linux po ka per windows
    se ti nuk e di se sa sulme mund et kete perte gjetur pass e sistemeve linux pasi nga vete arkitektura e tij *nix nuk mund te kete virue te mirefillta po deshe ta shpjegoj dhe pse po pune e gjate.
    Gjithsesi nuk eshte te pakten linux e ka krijuar nje panvaresi ndaj gcc por ajo menyre do te vahdoje gjithmone pasi eshte e vetmja meyre qe nje soft per platforma unix te jete i transportueshem ne te gjitha rkiteturt e kompkuterave de llojeve te *nix.
    dhe nuk eshet aq problematike sac e ben ti.
    Persa i perket programeve 3d ajo ka lidhjen me konfigurimin e X11 sesa probelemeve te tjera.

Gjithsesi per mua ta thashe dhe me pare qe zgjidhja eshte e jotja q e mos ta bejme si dicka personale.

Duhet te kesh dhe parasysh nje gje qe shume veta thone "Unix is made by programmers for programmers" dhe deri diku eshte e vertete por kjo gje po ndryshon.

E fundit eshte ms thuaj qe *nix po behen si windows sepse nuk ka lidhje fare fare.
    Pasi Windows sidomos 95 e siper e ka marre pajen e tij na nje WindowManager i sistemeve *nix dhe persa i perket krahasimit nuk mund te pranoje kurre nje sitem Windows si me te mire se linux pasi ne nje sistem *nix eshte edhe per fillestare dhe per profesional kjo eshte sa do ti mesosh keto gjera.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Kam perdorur Red Hat, Red Hat Enterprise dhe Fedora Core 1, 2 qe jane edhe OS te pjeses dermuese te serverave ne Internet. Me i miri nga ana komerciale eshte RH Enterprise, dhe me i miri per te mesuar dhe punuar eshte Red Hat, ose fedora sic quhet tani. Arsyeja nuk ka te beje shume me ate qe OS ofron, pasi te gjithe afrojne pak a shume te njejtat gjera dhe kane te njejten arkitekture, por nga fakti se keni per te gjetur me shume dokumentacion, informacion dhe komunitet users per Fedora se per cdo komunitet tjeter te OS te tjera. Kjo vlen shume per dike qe eshte fillestar ne Unix.

Mos u hutoni apo dekurajoni nga shijet e ndryshme te Unix. Eshte si puna e makinave, po mesove ti japesh makines, nuk do tia dish nese nget nje Benz apo nje Toyota. Pjeset dhe pajisjet mund te jene te ndryshme, por parimi dhe funksioni eshte i njejte.

Albo

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-11-2004
    Postime
    16
    Kam perdorur si fedora core 2 dhe 3 dhe gjithashtu mandrake 10....MDK eshte me i kollajshem per mua sidomos kur perdor edhe windows.
    Bootloader ne floppy-perfekte nuk prish pune ne mbr
    Instalim i thjeshte automatik
    Akses i menjehershem i particioneve ntfs te win
    Konfigurim me i thjeshte.
    Shkurt per ata qe duan te kalojne nga win ne linux eshte me i miri.

Anëtarësuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    nuk e di nqs eshte i interesuar njeri po mund te startoni linux nga mbr e windowsit me nje modifikim te thjeshte te boot.ini dhe nje program te thjeshte dhe eliminon disketen fare.
    Gjithsesi nqs jeni te interesuar per me shume se mbase eshte dhe teme tjeter mund ta tregoj me gjate.
    Per mua END-users nuk mund ti drejtosh drejt linux duke i thene qe eshte i veshtire dhe perdor kete Distribucion se eshte me i lehte, e vetmja menyre eshte ti thuash se pasi ta kene konfiguruar nuk do te kene me probleme me viruse,spyware a ku di une

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-09-2004
    Postime
    253
    Provova nje linux te vogel nga CD-ja, Damn Small Linux , nuk qe shume inkurajuese, gjithsesi
    ....

Ku ka gjë më të bukur sesa DSL! E instalon kudo, edhe tek nje x86 i hedhur matanë me 16Mb Ram dhe ke një Desktop Linux mëse të përdorshëm (shumë herë më të përdorshëm sesa Win 3.1).
    Mund të dëgjosh muzikë, të shfletosh në web, të lexosh/dërgosh postën, etj etj. Shikoji pak këto 2 tipat çfarë kanë bërë: http://www.damnsmalllinux.org/486.html .
    Së shpejti mund të kem në duar një "vjetërsirë" të tillë, them që të luaj pak me DSL
    U let him hold a gun 2 ur head during sex?I thought u were a feminist
    Usually he takes the clip out

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •