Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 13 prej 13
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    Citim Postuar mė parė nga altini55
    maratonak mos me thuaj se dhe ti shikon engjej s pastaj duhet me te kendu nje ajet kurani qe ta kuptosh se ato qe ti shikon nuk jane engjej por jane xhinde.

E dyta thashe qe vetem profetet mund ti shikojne engjejt ne formen "REALE" dhe shume here ne forma njerzish .Prandaj lexoje mire mesazhin tim qe thote ne formen reale dhe keto jane profete te cilet ti mi ke permendur sepse te shikosh nje engjell qe eshte krijese prej drite nuk mund ta shikoj nje krijese si njeriu duhet patjeter qe dhe njeriu te kaloje ne gjendje te larte shpirterore qe ta shikoje kete gje e kane arritur profetet.ka pas raste kur njerzit shikonin engjet por ne forme njeriu.
    NE FUND KE MIRATUAR ate qe une kam thene [ ka pas raste kur njerezit shikonin engjejt ne forme njeriu ] , atere mik une jam njeri prej tyre , a nuk do te besosh mua se nuk te intereson ? pse kaq e veshtire te besosh dicka qe eshjte vertetuar ? une valle genjej ? pse duhet te genjej ?

________
    Anėtarėsuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Une engjejt i besoj,por nuk kam pare ndonjehere.Ne islam engjejt jane me grada simbas detyres qe ua ka dhene Zoti yne dhe i tyre.Jane qenie te krijuara nga drita dhe i bejne adhurim Allahut gjithnje.Profeteve tone te nderuar Muhamedit (sav),Isait(sav),Musait(sav),Davudit(sav),Ibrahimi t(sav),Jakubit(sav),Jusufit(sav),etj etj (gjith profeteve ) engjejt iu jane paraqitur ne formen e tyre origjinale pasi ketyre njerezve te lavdishem qe Allahu i madheruar deshi ti bente me fame si ne kete bote si ne tjetren,i persosi me ngritje te larte shpirterore.Mejremja (ra) e jema e te famshmit ne kete bote dhe ne boten tjeter Isait(sav),e pa lajmeruesin e Allahut ne formen e njeriut,i cili e pergezoi per lindjen e profetit(Isait(AS)) qe me lejen e Allahut do te sheronte te verberit,memecet,dhe do te ngjallte te vdekurit.Profeti islam Muhamedi(AS) e pa xhibrilin ne formen e tij origjinale kur i lexoj suren e pare te zbritur ne Kuran "suretu alak".
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Citim Postuar mė parė nga maratonaku
    Ku e di ti qe une sjam njeri i zgjedhur prej Zotit
    Kur te vijne engjejt vere pak kete me ze te larte dhe me thuaj cfare do te ndodhe.Nqs ikin jane shejtane prej xhindeve.Si ty kam pare dhe une dikur edhe kujtoja se ishin engjej por ato ishin xhinde .Tani shiko cfare efekti ka kurani tek xhindet e tu.Vetem behu i durushem.lol

Kliko ketu

http://www.kurani.net/lexime/Mishari...omplet/002.mp3

Ketu i ke me ze me te qarte

http://www.kurani.net/lexime/Mishari...ebarek%20A.wav

http://www.kurani.net/lexime/Mishari...ebarek%20B.wav
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga altin55 : 03-07-2004 mė 16:45
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Ēfarė ju shtyu qė tė besoni tek Zoti?
    Nga Albo nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 19-09-2014, 20:49
  2. Besoni tek dashuria platonike ?
    Nga Kryeplaku nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 01-07-2011, 09:25
  3. A besoni se ka korrupsion ne institucionet e Kosovės?
    Nga ILMGAP nė forumin Votime dhe sondazhe
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 22-09-2009, 15:14
  4. Pėrse nuk besoni nė "zot"?
    Nga Albo nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 104
    Postimi i Fundit: 23-08-2009, 07:11
  5. A besoni nė bestytni...?
    Nga master2006 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 29-10-2006, 07:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •