Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 16
    Kohė me ty Maska e Pog17
    Anėtarėsuar
    30-08-2004
    Postime
    74

Raporti Femer-Mashkull 3/1???

Sipas nje studimi shkencor ne Shqiperi kohet e fundit vertetohet se raporti midis femres dhe mashkullit eshte 3/1 pra tre femra per nje mashull. Kete fenomen e kam vene re edhe vete kur isha ne qytete te ndryshme te Shqiperise si Korca, Pogradeci, Elbasani, Tirana dhe po te vereje me kujdes vajzat dominonin pothuajse ne c'do vend. Arsyet jane me se te vetedijshme e para eshte se numri i gjinise mashkullore ne lindje eshte me i larte se i gjinise femerore por edhe emigrimi masiv i meshkujve shqiptare neper bote, kryesisht ne Evrope dmth keto jane dy faktoret kryerose qe ndikojne rezultatet e ketij studimi.

Tani ne Shqiperi praktikohet vetem monogamia por nese keto rezultate nuk ndryshojne a mund te jete poligamia nje zgjidhje?

Tani lind pyejta: Sa % e femrave mund te mbeten beqare? Dhe a mund te kete nje zgjidhje nese ky fenomen vazhdon?
    To repeat what others have said, requires education; to challenge it, requires brains.

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882
    kjo po eshte teme Edhe 10/2 te shkoje raporti cunat shqiptare duhet te lodhin kockat dhe gjuhen te fitojne nje femer

Si i tha ai tiransi asaj vlonjates: Po ndalo moj motra se kam harxhuar 40 litra nafte pas teje moj, ka vajtur dhe qilloja me 1000 leke dhe prap smori gje heheheehe.

Kohė me ty Maska e Pog17
    Anėtarėsuar
    30-08-2004
    Postime
    74
    Jam dakort me ty Odeon-relax ishalla thuaj mos rritet cmimi naftes andej.

Ne pergjithesi cunat qe jane jashte shtetit nuk kane ndonje pengese per te zene femra shqiptare. Mjafton vetem nje mbydhje syri. Prandaj ju te rinjte e sotem beni pall ariu atje ku jeni provoni eksperenca te ndryshme dhe ne fund shkoni ne Shqiperi te martoheni. Se keto ne diaspore jan icik me nam pa ofendur askend
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Pog17 : 16-11-2004 mė 17:37
    To repeat what others have said, requires education; to challenge it, requires brains.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    Ne nje artikull qe kam lexuar nqftse do merrnin nje "fshat botror" 51 do ishin femra dhe 49 do ishin meshkuj. Kjo gje eshte pranishme ne te gjithe boten.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga i_pakapshem : 16-11-2004 mė 17:35

Kohė me ty Maska e Pog17
    Anėtarėsuar
    30-08-2004
    Postime
    74
    Citim Postuar mė parė nga i_pakapshem
    Ne nje artikull qe kam lexuar nqftse do merrnin nje "fshat botror" 51 do ishin femra dhe 49 do ishin meshkuj. Kjo gje eshte pranishme ne te gjithe boten.
    Po flasim per ne Shqiperi plako

serioz
    Anėtarėsuar
    20-09-2004
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    26
    Dicka e cuditshme pasi nuk e kisha degjuar ose lexuar me par dicke te till. Por kam lexuar diku megjithese akoma nuk eshte vertetuar se Shqiptare neper bote ka reth 13 milion ky nje numer i madh. Une personalisht kam vendosur te shkoj ne Shqiperi per nje vajze te sakte sepse ka shume kurse ketu ku jam une numerohen me gishta.

Odeon e forte ajo e naftes
    Dashuria mbi te gjitha

udhetare.... Maska e Klaraaa
    Anėtarėsuar
    29-08-2003
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    181
    Citim Postuar mė parė nga Pog17
    Sipas nje studimi shkencor ne Shqiperi kohet e fundit vertetohet se raporti midis femres dhe mashkullit eshte 3/1 pra tre femra per nje mashull. Kete fenomen e kam vene re edhe vete kur isha ne qytete te ndryshme te Shqiperise si Korca, Pogradeci, Elbasani, Tirana dhe po te vereje me kujdes vajzat dominonin pothuajse ne c'do vend. Arsyet jane me se te vetedijshme e para eshte se numri i gjinise mashkullore ne lindje eshte me i larte se i gjinise femerore por edhe emigrimi masiv i meshkujve shqiptare neper bote, kryesisht ne Evrope dmth keto jane dy faktoret kryerose qe ndikojne rezultatet e ketij studimi.

Tani ne Shqiperi praktikohet vetem monogamia por nese keto rezultate nuk ndryshojne a mund te jete poligamia nje zgjidhje?

Tani lind pyejta: Sa % e femrave mund te mbeten beqare? Dhe a mund te kete nje zgjidhje nese ky fenomen vazhdon?

Raport i cuditshem por edhe i besueshem, para disa vitesh lexova nje artikull pak a shume te ngjashem, me raportin midis sekseve te kunderta...

Mgjth nuk eshte problematike, pasi u del meshkujve qe te hapin syte mire dhe te zgjedhin bashen e vajzes ;-), per femrat .....te martohen me te huaj ;-)
    Enya-Adiemus

serioz
    Anėtarėsuar
    20-09-2004
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    26
    Stina e ke thene shume bukur ashtu sic je vet dhe me ate zgjuaresine tende natyrale
    Dashuria mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Cunat shqiptar te shumtit ndodhen jasht shtetit, kshu qe ky studim nuk ka shume vler nga momenti qe eshte ber vetem me njerezit qe jetojn tani per tani ne shqipri.

serioz
    Anėtarėsuar
    20-09-2004
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    26
    ah jete jete asgje s'ke te vertete
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Michigansi : 24-11-2004 mė 03:42
    Dashuria mbi te gjitha

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Raporti i shėrbimit sekret francez: 15 familjet mafioze shqiptare
    Nga TOKE GEGA nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 62
    Postimi i Fundit: 01-03-2011, 19:52
  2. Publikohet raporti vjetor mbi lirinė fetare nė botė
    Nga Albo nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 02-03-2007, 06:14
  3. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-03-2006, 05:52
  4. Raporti i Grupit Ndėrkombėtar tė Krizave
    Nga RTP nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 02-06-2005, 03:21
  5. Raporti i UNICEF-it pėr trafikimin e fėmijėve shqiptarė
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-01-2004, 16:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •