Do doja te dija dicka me shume si mund te hedh ne Web nje gazete.Cfare programmi perdoret, c'fare duhet te njoh problemet qe hasen etj.Kush ka pasur nje eksperience te tille do i ishte i lutur te me ndihmonte.Faleminderit
Do doja te dija dicka me shume si mund te hedh ne Web nje gazete.Cfare programmi perdoret, c'fare duhet te njoh problemet qe hasen etj.Kush ka pasur nje eksperience te tille do i ishte i lutur te me ndihmonte.Faleminderit
..I grandi ci sembrano grandi fino a quando stiamo in ginocchio...
Pak me shume informacion do te jete e dobishme.
A ke website.
Do te besh nje faqe nga gazete e kopjuar si image.
Do te besh nje faqe nga gazete e shkruajtur ne komputer.
Do te besh nje faqe nga gazete e kopjuar nga nje faqe website.
Ne qofte se e ke te kopjuar ne computer, mund te perdoresh nje program qe quhet "Win2PDF" e merr nje Office format dokument edhe e kthen ne PDF format, nga kjo menyre mund te besh nje link ne faqen tende ose mund te uploadesh ne nje website tjeter.
Kjo ishte nje menyre. Por po te japesh me shume shpjegim do te gjesh nje pergjigje me te mire.
Shpresoj te te ndihmoje.
Just my 2c worth.
The faith of the Albanian is Albanianism.Feja e Shqiptarit ėshtė Shqiptaria
Problemi eshte i tille.Gazeta qe dua te hedh ne Internet eshte e perditshme dheka adresen e saj ne Web dhe kaq.Une dua qe te gjithe gazeten ta hedh perdite ne Web dhe s'kam njohurite e duhura.NUk e di nese mjefton informacioni
..I grandi ci sembrano grandi fino a quando stiamo in ginocchio...
QUOTE=fioreal]Problemi eshte i tille.Gazeta qe dua te hedh ne Internet eshte e perditshme dheka adresen e saj ne Web dhe kaq.Une dua qe te gjithe gazeten ta hedh perdite ne Web dhe s'kam njohurite e duhura.NUk e di nese mjefton informacioni[/QUOTE]
Perdor nje lidhje per faqen qe mban gazeten, keshtu:
http://www.kohajone.com/
Ose
Perdite mund te besh kopje te faqes duke shkuqr ke faqja e tyre edhe pastaj bej
File--> Save As-->gazete.htm
edhe vendose faqen ne faqen tende.
The faith of the Albanian is Albanianism.Feja e Shqiptarit ėshtė Shqiptaria
Postuar mė parė nga fioreal
Kjo qe do te besh ti eshte shume e nderlikuar, dhe pa njohurite e nevojshme, as qe mund ta besh.
Cuna une e kam nje web,kam portal PHPNUKE mbrenda mbi te.Dihet se phpnukeka te integruar phpbb forum.A mund ta ndryshoj ket??Ta kthej forumin ne IPB??
Kush mund te me tregoje nese eshte e mundur te kete nje Scripte qe te heq reklamat nga ndonje faqe qe eshte free. Nese ka dikush ju lutem le ta postoje. Kete e kam pare diku ne kete apo ne nje forum tjeter . tung flm.
F.C. BARCELONA
Kam te instaluar apache si localhost, ne pc ku nuk kam internet.
Derisa dua te instaloj scripta te ndryshme per ti testuar me kerkon ti vendos te drejtat psh CHMOD 777, si mund ta bej kete?
Nuk ėshtė nevoja tė pėrdorėsh chmod nė Windows, sidomos kur bėhet fjalė pėr kompjuterin personal qė e pėrdor vetėm pėr tė testuar skriptet. Megjithatė, nėse tė duhet me patjetėr, ka disa mėnyra pėr tė bėrė kėtė gjė.
I. Pėrdor Lejet e Windows
Mėnyra e parė ėshtė tė pėrkthesh lejet e chmod nė lejet e formatit NTFS tė Windows. Vėr re se kodi ka tre shifra. Shifra e parė majtas ėshtė pėr tė caktuar lejet e pėrdoruesit (emri qė pėrdor pėr t'u identifituar nė Windows). Shifra e dytė ėshtė pėr tė caktuar lejet e grupit ku pėrdoruesi bėn pjesė. Psh: Nė Windows mund tė kesh llogarinė StrongMan dhe je pjesėtar i grupit "Administrators" ose "Power Users" ose "Backup Operator", etj. Shifra e tretė cakton lejen pėr tė gjithė pėrdoruesit. Nė Windows kėta identifikohen me llogarinė "Everyone".
Pra, 777 = Pėrdoruesi (7), Grupi (7), Kushdo (7).
Psh: Edi (7), Webmaster (7), Everyone (7).
Deri tani kemi pėrkthyer vetėm llogaritė pėrkatėse, por na duhet tė pėrkthejmė edhe numrat. Ēdo shifėr e ndajmė nė tre leje: Lexo, Ndrysho, Ekzekuto, dhe pėr kėto tre leje kemi nga njė shifėr pėrkatėse (0=pa leje, 1=ka leje). Pra, shifra 7 kthehet nė formėn binare.
7 7 7 -> 111 111 111
sepse 1x2^0 + 1x2^1 + 1x2*2 = 1 + 2 + 4 = 7
Kodi:L=Lexo N=Ndrysho E=Ekzekuto Perd. Grupi Kushdo L N E L N E L N E 1 1 1 1 1 1 1 1 1 = 777 = Perd.: LNE Grupi: LNE Kushdo: LNE 1 1 0 1 1 0 1 0 0 = 664 = Perd: LN Grupi: LN Kushdo: L ... 0 0 0 0 0 0 0 0 0 = 000 = Asnjeri s'ka leje
Pra, duket qartė se kodi 777 i jep leje tė plotė pėrdoruesit, pjesėtarėve tė tjerė tė grupit tė tij, si dhe ēdo pėrdoruesi tjetėr. Me pak fjalė, tė gjithė kanė leje.
Nė Windows ndiq kėto hapa pėr tė caktuar lejet:
1. Kliko me tė djathtė mbi skedarin/dosjen ku do caktosh lejet.
2. Tek menyja zgjidh Vetitė (Properties).
3. Hap tabelėn Siguria (Security) nė krye tė dritares. *
4. Tek lista e grupeve shto emrin e llogarisė tuaj, emrin e grupit tuaj (psh: "Administrators"), si dhe "Everyone".
5. Zgjidhi emrat me radhė dhe zgjidh lejet pėrkatėse nė listėn e lejeve.
* Nėse tek hapi tre nuk shikon tabelėn Siguria, tė duhet tė kthesh hard diskun nė formatin NTFS.
Nė kėtė faqe mund tė mėsosh mė shumė pėr pėrkthimin e lejeve tė Unix (chmod) nė Windows.
II. Pėrdor Cygwin
Cygwin ėshtė njė ndėrfaqe qė pėrkthen veglat kryesore tė Linux nė Windows. Pasi e instalon, hap njė guaskė (shell) dhe mund tė pėrdorėsh komanda tė Linux si ls, grep, find, chmod, etj. Nuk ia vlen mundimi tė instalosh cygwin vetėm pėr chmod, por nėse tė duhet tė ekzekutosh shumė skripte tė Linux nė Windows, s'do gjesh program mė tė mirė se Cygwin. Programi ėshtė falas dhe e gjen tek http://www.cygwin.com.
Pasi ke instaluar Cygwin, mjafton tė pėrdorėsh komandat chmod dhe nuk ėshtė nevoja t'i pėrkthesh ato nė Windows.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga edspace : 10-08-2006 mė 00:07
Edi
Pershendetje per qfar sherben programi firefox mund te me njoftoj dikush me gjersisht .
Krijoni Kontakt