Close
Faqja 9 prej 20 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 194
    Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218

ketij i thone clirim amerikan :

Shekulli

Mė shumė se 100 mijė irakianė kanė gjetur vdekjen nė Irak qė nga marsi i vitit tė kaluar, kur forcat e koalicionit tė udhėhequr nga SHBA ndėrhynė pėr tė rrėzuar regjimin e Sadam Huseinit. Shifra ėshtė bėrė publike nga britanikja Lancet, e cila shkruante se rreziku i vdekjes sė civilėve nga dhuna nė Irak ėshtė aktualisht 58 herė mė i lartė sesa para pushtimit amerikan. Sipas studiuesve, planifikimi i dobėt i luftės, bombardimet e kryera vazhdimisht nga forcat e koalicionit dhe “klima e dhunės” kanė ēuar vdekjen e mė shumė se 100 000 vetėve nė Irak. Nė fillim, tė dhėnat jo zyrtare flisnin pėr 10 000 deri nė 37 000 tė vdekur. Lancet pranon se studimi u krye vetėm nė 1000 shtėpi, por kėmbėngul se zbulimet e arritura janė bindėse. Duke iu pėrgjigjur artikullit tė Lancet, njė zėdhėnės i Pentagonit mbrojti veprimet e koalicionit nė Irak. “Ky konflikt ėshtė kryer nė metodėn mė tė saktė se ēdo konflikt tjetėr nė historinė moderne luftarake”, -tha ai, cituar nga BBC. Sekretari i Jashtėm britanik, Jack Strow tha se qeveria e tij do t’i shqyrtojė kėto shifra me shumė kujdes. Ai i tha BBC-sė se njė tjetėr studim i pavarur e kishte nxjerrė numrin e tė vdekurve civilė nė Irak nė rreth 15 000.

30/10/2004

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-03-2003
    Vendndodhja
    Oakland, CA
    Postime
    738
    nja 90% e vdekjeve jane irakene qe kan vra njoni tjetnin me bomba ose per inot qe kishin qe ne kohen e sadamit. Sic u vram ne shqiptaret me njoni tjetrin ne 97

Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Citim Postuar mė parė nga tironci kuqezi
    nja 90% e vdekjeve jane irakene qe kan vra njoni tjetnin me bomba ose per inot qe kishin qe ne kohen e sadamit. Sic u vram ne shqiptaret me njoni tjetrin ne 97
    Me sa duket Sadami ia kishte hequr lirine me u vrare Irakieneve dhe tani ia dhane Amerikanet kete liri.

500 irakene vdesin cdo jave nga ata qe vetshperthehen.
    Te vjen ca keq po megjithate dua me pare te cohen ne burg kriminelat shqiptare sa t'na cahet b... per Irakienet
    Pak halle kemi vete
    !!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,061

Iraq: i marine Usa avanzano all'interno di Falluja

kush nuk kupton italish le ta perktheje me

http://world.altavista.com/

L'offensiva contro Falluja č entrata nel pieno. Dopo un intenso fuoco di preparazione le truppe americane sono penetrate nella cittą sunnita avanzando di almeno un chilometro rispetto alle posizioni stabilite sull'Eufrate nella notte tra domenica e lunedģ.

Almeno 10 - 15.000 soldati, statunitensi e iracheni, sono coinvolti in questa fase. Due i fronti: uno dal fiume verso il quartiere nord-occidentale di Jolan, considerato il covo dei combattenti stranieri; l'altro - a nord - in direzione della stazione ferroviaria.

Le forze statunitensi sostengono di aver ucciso oltre 40 combattenti.

Sul terreno i nervi sono a fior di pelle: "Ho una scarica di adrenalina. Non so... č divertente", dice un soldato americano dietro alla sua mitragliatrice. A Falluja sarebbero attivi 2.500 guerriglieri. Ma si stima che a questi potrebbero aggiungersi, nei combattimenti, altri 10.000 abitanti.

L'operazione, demoninata "Furia fantasma" č scattata subito dopo il coprifuoco, alle 18:00 locali. Secondo le autoritą americane l'80-90% della popolazione č gią fuggito dalla cittą. La ridotta presenza di civili lascia mano libera alle azioni militari, ma secondo fonti irachene circa un terzo dei 300.000 abitanti sono ancora nelle proprie case.

Bogdan Chmielnicki Maska e antares
    Anėtarėsuar
    19-08-2004
    Vendndodhja
    Ukraine
    Postime
    880
    Shpresojme qe nje dite terroristet e vertete te pergjigjen per krimet e tmerrshme ne Falluja!
    "The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
    -Simón Bolķvar

Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Citim Postuar mė parė nga antares
    Shpresojme qe nje dite terroristet e vertete te pergjigjen per krimet e tmerrshme ne Falluja!
    Te jesh i sigurte per kete! Mbase vrasesit nuk do denohen sa te jene gjalle por veprat e tyre do i ndjekin gjithmone sepse historia do flasi me mllef per ta dhe do mbeten si persona te urryer! Nje analist politik kishte thene se koha qe jetojme quhet "periudha e parendesise", nuk ka zhvillime kolosale, por jam i sigurte se periudha e hicave (Bushi me shoke) do kaloj shpejt dhe do vij nje dite me e mire ku njeriu do e kuptoj se eshte vellai i njeriut !!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,061

Iraq, i combattimenti sono giunti nel cuore di Falluja

kush nuk kupton itaklisht le ta perktheje me

http://babelfish.altavista.com/

Mentre Washington ammette che l'alleato di al-Qaida Abu Mussab Al Zarqawi ha probabilmente lasciato la cittą, i soldati americani si preparano a lunghi giorni di battaglia urbana. Il Pentagono ha reso noto il primo conto delle perdite: 10 militari americani morti, pił 2 soldati iracheni.

Falluja č senza energia elettrica, i negozi di alimentari sono chiusi cosģ come la maggioranza delle strutture sanitarie. Per gli abitanti rimasti č troppo pericoloso uscire dalle proprie case.

Secondo l'esercito almeno la metą dei 300.000 residenti ha lasciato la cittą. Fino a ieri le stime, molto pił ottimistiche, parlavano al massimo di un 10-20% per cento di civili rimasti.

Un'influente associazione del clero sunnita ha invitato la popolazione irachena a boicotatre le prossime elezioni.

E in ritorsione per l'invasione della cittą santa la guerriglia si č impegnata in combattimenti e attentati in tutto il paese che ieri hanno fatto decine di morti.

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Allawit kryeministrit iraken i kane marre peng 3 kusherinj.
    http://www.guardian.co.uk/Iraq/Story...347608,00.html
    http://story.news.yahoo.com/news?tmp..._re_mi_ea/iraq

Dje numeruan 71 terroriste te vrare ne close-combat me ushtaret amerikane. Nuk jane numeruar te vraret nga mitralozat e kalibrit te rende, tanket, jane perdorur pa hesap mortajat dhe bombardimet e renda nga aviacioni.

U raportuan 10 ushtare amerikane te vrare dje.

Bogdan Chmielnicki Maska e antares
    Anėtarėsuar
    19-08-2004
    Vendndodhja
    Ukraine
    Postime
    880
    Pse te mos jete kjo tjetra?

Dje numeruan 10 terroriste te vrare ne close-combat me mbrojtesit e qytetit. Nuk jane numeruar te vraret nga mitralozat e kalibrit te rende, tanket, jane perdorur pa hesap mortajat dhe bombardimet e renda nga aviacioni (i agresoreve).

U raportuan 71 patriote qe dhane jeten per vendin, qytetin, familjet e tyre.
    ---------------
    Me sa dihet perdorimi i aviacionit, artilerise, tankeve brenda zonave te banuara (qytet me 300 000 banore) perben krim sipas konventave nderkombetare.
    Irakenet qe do te kene paturpesine te votojne ne keto kushte duhet te kujtojne qe ne rruget e mbushura me kufoma te Fallujes po levizin qen qe po hane kufomat. Cdo bashkepunim me pushtuesin perben tradheti, tradhetaret denohen me vdekje dhe egzekutohen ne vend pa gjyq!
    "The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
    -Simón Bolķvar

Faqja 9 prej 20 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Fatmir Limaj
    Nga ARIANI_TB nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 07-02-2015, 16:09
  2. Elmaz Plava
    Nga Davius nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 17-12-2006, 14:28
  3. Mbi dashurine
    Nga ani-ani80 nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 05-03-2006, 12:05
  4. Lamtumira fundit e Vath Koreshit
    Nga Brari nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 07-02-2006, 18:16
  5. Zhvillimet e fundit politike
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 01-08-2002, 14:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •