Close
Faqja 19 prej 20 FillimFillim ... 917181920 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 194
    i/e larguar Maska e Traboini
    Anėtarėsuar
    09-12-2003
    Vendndodhja
    East of Las Vegas-West of Atlantic City
    Postime
    389
    Citim Postuar mė parė nga arun
    para disa vjetesh ne paris u shfaq nje dokumentar film ku sulmohej religjoni katolik , spektatoret kur mbaroi filmi dolen nga salla dhe i vune zjarrin kinemase, pronaret e kinemase shkuan te bejne denoncimin ne polici dhe policia i tha pronareve: se ju vete e keni fajin qe trasmetoni nje film ky shahen ose fyen sentimentet fetare te njerzve ,(franca eshte nje vend me tradita katolike)

e njejta gje ndodhi edhe me kete filmin dokumentar ku ai rregjizori holandez teo van gog, perdori faktet e pamohushme pra tregonte shkeljen e te drejtave te grave ne vendet islamike , dhe e perdori kete film dokumentar jo per te mbrojtur te drejtat e femrave ne pergjithesi sic edhe duhej ta bente por perdori nje fakt te pa mohushem per te sulmuar nje religjon te caktuar sic eshte religjoni islamik , mesa di une nga fakte te pa mohushme te drejtat e femrave shkelen edhe ne nje vend te ashtuquajtur demokratik sic eshte italia , po te doni fakte ja u sjell ketu , por si reagoi komuniteti islamik para nje filmi te tille , ne vend qe te bente nje proteste demokratike sic duhet ne nje vend demokratik , vepruan ne nje menyre ektremiste duke e vrare ate rregjizorin holandez ,qe beri shume gabim sipas meje te perdori nje fakt te vertete per te sulmuar nje religjon te caktuar , dhe njerzit si te verber qe jane mbasi e varrosen ate rregjizorin shkuan te djegin shkolla dhe objekte kulti duke mbjelle keshtu dyshim dhe mosbesim midis komuniteteve qe ndodhen ne hollande , per ta zbutur kete histori vete mbreteresha e hollandes beatrice shkoi vete personalisht te bente nje vizite ne nje qender kulturore islamike per te mbyllur keto injoranca qe erdhen nga te dy palet si nga ai rregjizori qe u be shkak dhe po ashtu edhe reagimi prej ektremisti te atij djalit marokin

une nuk jam besimtar islamik apo i krishter

por duke qene se i kam ndekur lajmet me vemendje , konkluzioni kryesor eshte se fajin e kishte ai regjizori teo van gog, qe ne vend qe te beje nje dokumentar ku te denoncoje shkeljen te drejtave te femrave ne te gjithe boten pa dallim religjoni, ben te kunderten ben nje dokumentar tendecioz duke perdorur kete argument qe qendron padyshim, per te sulmuar nje religjon te caktuar

Arun, ti e din fare mire, nese nuk don te behesh injorant se si reagon bota Muslimane ndaj atyre qe e lejojne veten te kritikojne (te kujtohet Salman Ruzhdi). Eshte FATWA apo dicka keshtu, qe do te thote keta njerez duhet te vriten. Theo Van Gogh nuk pati cte thot per perndjekjen e grave Holandeze sepse ato jane te lira por tha per grate muslimane qe trajtohen si kafshe per reprodukcion. Mos u be qesharak! Une kam pare filma qe perqeshin klerin katolik sa te duash (nje film me Whoopy Goldberg, pastaj The Last Temptation of Christ) etj. por askush nuk u vra, askush nuk u gjykua per vdekje. Te bejsh protest ashte nje gje e te vrisesh ashte tjeter.

Kjo zoteri ashte karakteristike e botes islamike. Duhet therur me thike, bile duhet prere kryet atij qe tenton te kritikoj fene e Muhamedit.

Dhe me ne fund, Van Gogh ishte ne shtepine e tij, ne vendlindjen e tij. Ishte sternip i te famshmit Van Gogh. Keta qafira gjakpires ishin emigrante nga Maroko. Por po, ndoshta eshte me mire qe bota perendimore te shoh se me cfate mileti ka pune. Marokanet kane shtetin e tyre, e atje te bejne cka te duan por ata jane ne vend te huaj.

Duket se keta jane ne misjon te sjedhin fene e vertet ne Evrope, e jo per azile politike.

i/e larguar Maska e forum126
    Anėtarėsuar
    05-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,198
    Artikujt qe sillen mundesisht te jene te perkthyer ne shqip.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga kolombi : 23-11-2004 mė 19:16

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-03-2003
    Vendndodhja
    Oakland, CA
    Postime
    738
    Citim Postuar mė parė nga arun
    para disa vjetesh ne paris u shfaq nje dokumentar film ku sulmohej religjoni katolik , spektatoret kur mbaroi filmi dolen nga salla dhe i vune zjarrin kinemase, pronaret e kinemase shkuan te bejne denoncimin ne polici dhe policia i tha pronareve: se ju vete e keni fajin qe trasmetoni nje film ky shahen ose fyen sentimentet fetare te njerzve ,(franca eshte nje vend me tradita katolike)

e njejta gje ndodhi edhe me kete filmin dokumentar ku ai rregjizori holandez teo van gog, perdori faktet e pamohushme pra tregonte shkeljen e te drejtave te grave ne vendet islamike , dhe e perdori kete film dokumentar jo per te mbrojtur te drejtat e femrave ne pergjithesi sic edhe duhej ta bente por perdori nje fakt te pa mohushem per te sulmuar nje religjon te caktuar sic eshte religjoni islamik , mesa di une nga fakte te pa mohushme te drejtat e femrave shkelen edhe ne nje vend te ashtuquajtur demokratik sic eshte italia , po te doni fakte ja u sjell ketu , por si reagoi komuniteti islamik para nje filmi te tille , ne vend qe te bente nje proteste demokratike sic duhet ne nje vend demokratik , vepruan ne nje menyre ektremiste duke e vrare ate rregjizorin holandez ,qe beri shume gabim sipas meje te perdori nje fakt te vertete per te sulmuar nje religjon te caktuar , dhe njerzit si te verber qe jane mbasi e varrosen ate rregjizorin shkuan te djegin shkolla dhe objekte kulti duke mbjelle keshtu dyshim dhe mosbesim midis komuniteteve qe ndodhen ne hollande , per ta zbutur kete histori vete mbreteresha e hollandes beatrice shkoi vete personalisht te bente nje vizite ne nje qender kulturore islamike per te mbyllur keto injoranca qe erdhen nga te dy palet si nga ai rregjizori qe u be shkak dhe po ashtu edhe reagimi prej ektremisti te atij djalit marokin

une nuk jam besimtar islamik apo i krishter

por duke qene se i kam ndekur lajmet me vemendje , konkluzioni kryesor eshte se fajin e kishte ai regjizori teo van gog, qe ne vend qe te beje nje dokumentar ku te denoncoje shkeljen te drejtave te femrave ne te gjithe boten pa dallim religjoni, ben te kunderten ben nje dokumentar tendecioz duke perdorur kete argument qe qendron padyshim, per te sulmuar nje religjon te caktuar
    a ke degjuar ti ndonjehere per lirine e fjales? kjo eshte ne adn-ne e cdo evropiani. te pelqen ose ste pelqen mendimi i tjetrit, degjoje dhe kundershtoje me argumenta e jo me thike.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,061
    Citim Postuar mė parė nga tironci kuqezi
    a ke degjuar ti ndonjehere per lirine e fjales? kjo eshte ne adn-ne e cdo evropiani. te pelqen ose ste pelqen mendimi i tjetrit, degjoje dhe kundershtoje me argumenta e jo me thike.
    te sulmosh nje religjon te caktuar ne menyre institucionale ne emer te lirise se fjales sic beri ai teo van gogu duke perdorur argumenta te verteta qe qendrojne jo vetem ne vendet islamike por edhe ne vendet e komunitetit europian nuk me duket shume liri fjale por sulm tendecioz

persa i perket vrasjes une e kam denuar po ta lexosh me kujdes postimin tim por
    edhe kam theksuar se po ta bente dokumentarin me nje vizion me te gjere duke mbrojtur te drejtat e femrave ne te gjithe boten , kjo vrasje nuk do ndodhte dhe trazirat qe pasuan me vone mbas vrasjes nuk do ndodhnin

mendoj dhe jam i bindur qe ai rregjizori ka bere nje dokumentar tendecioz duke sulmuar nje religjon te caktuar , dhe ne te njejten kohe ai ekstremisti marokin ka bere nje krim duke e vrare ate me thike , sepse mesa di une ne hollande ka shume forma demokratike per te kundershtuar nje film anti islam

uroj qe te me kuptosh drejt , dhe po te siguroj se nuk po flet me nje ekstremist

ga ga Maska e bunny
    Anėtarėsuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    U.K
    Postime
    935
    IRAK, VAZHDOJNE LUFTIMET MES AMERIKANEVE DHE REBELEVE

Trupat amerikane gjate nates kane vazhduar te sulmojne me helikoptere gjuajtes nga ajri dhe artileri te rende nga toka, te gjitha zonat ku dyshohet se rebelet e armastosur u bejne rezistene trupave te koalicionit. Vetem dje ne qytetin verior irakian te Baixhit, te pakten 14 persona humben jeten ndersa ne Ramadi, te pakten 9 veta u vrane gjate luftimeve intensive mes forcave kryengritese dhe trupave amerikane.
    How can she fall, if there is no one there to catch her

Bogdan Chmielnicki Maska e antares
    Anėtarėsuar
    19-08-2004
    Vendndodhja
    Ukraine
    Postime
    880
    Te gjithe ata qe sulmojne religjionet e tyre apo te te tjereve, qofte ky kristian, mysliman, hindu apo hebraik (dihet se sa i dua une cifutet) meritojne nje denim: VDEKJEN!
    Cudtem me ca qe e shohin si dicka normale vrasjen si pasoje e nje fyerjeje te rende personale, dhe kur vjen puna te ofendosh nje nga gjerat me te shenjta per miljarda njerez kjo na qenka normale!

"The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
    -Simón Bolķvar

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anėtarėsuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Keta sahanlepiresit mjekercjeper qe vrane te ziun van Gog i bene nje nder Hollandes, qe pa tashme se cilet jane keta myslimanet e stazhionuar e sa duhen lene te lire ne vendin e tyre. brenda muajit te kaluar jane djegur 3 xhami dhe 2 shkolla myslymane. varrin e tyre hapen. Dhe jo vetem ne Hollande, gjithe Europa ka reaguar, ne cdo shtet europian qe nga Russia e deri tek Anglia ka incidente kunder myslo-ve. Ne kete menyre ata i treguan Europes tolerancen e tyre, e tashme Europa po i tregon tolerancen e saj...
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-10-2003
    Postime
    153
    keshtu jane beth pa lamet e mbysin njeriun shtetasin e vet ,,per te mbytur me pas me qindra sahanlepires per te shkateru me qindra xhami ,,shkolla

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-02-2004
    Vendndodhja
    afer jush
    Postime
    81
    po ai van gogh nuk e ka kritiku fene e Muhamedit por ai ka share bile edhe me shume per ate ka meritu vdekjen bile ka dek shume lete une ma zi ja kish bo por ai marokenit i lumshine duarte shume zemer but ka qene e ka mbyte shume shpejte nejse por me ne fune ka cof qeni besoje se ka meritu.......
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fundamentalisti : 23-11-2004 mė 20:01
    djema mos u ngutni se do te vie fundi i cdo privitvizmi dhe agresiviteti......

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar mė parė nga R2T
    Keta sahanlepiresit mjekercjeper qe vrane te ziun van Gog i bene nje nder Hollandes, qe pa tashme se cilet jane keta myslimanet e stazhionuar e sa duhen lene te lire ne vendin e tyre. brenda muajit te kaluar jane djegur 3 xhami dhe 2 shkolla myslymane. varrin e tyre hapen. Dhe jo vetem ne Hollande, gjithe Europa ka reaguar, ne cdo shtet europian qe nga Russia e deri tek Anglia ka incidente kunder myslo-ve. Ne kete menyre ata i treguan Europes tolerancen e tyre, e tashme Europa po i tregon tolerancen e saj...
    Nje krimi qe e ka bere nje person nuk i eshte pergjigjur gjithe Evropa, perkundrazi te gjitha qeverite Evropiane kane bere thirrje per ndaljen e akteve te dhunshme me motive fetare.
    Per nje gje te siguroj: Deshira jote qe muslimanet te shfarosen nga Evropa nuk do realizohet kurre.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga [xeni] : 24-11-2004 mė 07:58

Faqja 19 prej 20 FillimFillim ... 917181920 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Fatmir Limaj
    Nga ARIANI_TB nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 07-02-2015, 16:09
  2. Elmaz Plava
    Nga Davius nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 17-12-2006, 14:28
  3. Mbi dashurine
    Nga ani-ani80 nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 05-03-2006, 12:05
  4. Lamtumira fundit e Vath Koreshit
    Nga Brari nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 07-02-2006, 18:16
  5. Zhvillimet e fundit politike
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 01-08-2002, 14:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •