Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 25
    Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812

Per inat te sime re...

Kemi degjuar shpesh te thuhet qe per inat te sime vjehrre shkoj e fle me mullixhine por ekziston edhe varianti tjeter: Per inat te sime re futa djalin tim ne dhe! Si ju duken disa prinder qe hane inat me nuset dhe shkaterrojne jeten e femijes se vet?
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

* Yllėza e forumit *
    Anėtarėsuar
    02-10-2004
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    454

Teme E Qelluar!

Vjehrrat duhet ti respektojme se jane me te vjetra por jo edhe ti lejojme qe te na shkaterrojne jeten .
    Une e kam degjuar edhe nje shprehje te vjehrrave analfabete dhe hipokrite
    " per inat te rejes , me vdekte djali !.

i/e larguar Maska e _BoOtYlIcIoUs_
    Anėtarėsuar
    12-06-2004
    Vendndodhja
    Boston
    Postime
    43
    Ne raste te shumta thone qe nusja eshte shume e bezdisur. por une nuk mendoj keshtu sepse plaqeria eshte si femija dhe jane shume tekanjoze, edhe cdo gje qe do shohin do bejne ndonje koment tek nusja dhe ti thone si ta bejne me mire ose ne nje menyre tjeter. Vjerrat jane shume te bezdisura dhe ndonjerhere edhe nusja e shkrete ska cfare te bej dhe i ngrihen dhe asaj nervat.

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Problemi eshte tek djali ne kete rast qe bie viktime e kapriciove te nenes se vet.

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anėtarėsuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    GJith i ka problemet djali..
    Ne fillim nese nuses ja liron rrugen si te them ne gramatik spo di
    Ja leshon kryt. ajo me ska te ndalur por prej fillimit duhet te i thuash jo keshtu bej keshtu edhe ajo zbesoj qe do te bej gje te keqe me vjerren.
    Dhe e 2 nese un si mashkull e sjelli nenen mire edhe nusja e kupton edhe ajo do ta sjell mire sikur un edhe ajo.
    A sa per vjerrat tash te gjitha jan ashtu kan deshir te ja len te veten por vajzat e kohes sodit spo degjojn vetem punene e vet po e bejn spo e din a ka Allah per mbi koke.

Gjth temira.t
    Mė gėnjeu pasuria, jeta vrap mė iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka nė dhe tė huaj do tė vdes..

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    Problemi "vjeherr-nuse" eshte vetem problem Shqiptar ?

Ngushtica dhe fukaralleku eshte shkaku thuhet.

Jo ngushtica e dardaneleve por ngushtesia e banesave dhe fukaralleku..sepse nga ky vjen egoizmi per vogelsirat.

Nusja do dhome gjumi qe naten ta kete te veten dhe te burrit te saje. Nusja do te fleje kur i vjen e te zgjohet kur i zgjohet.
    Vjehrra do dhe ajo qetesine e saje.
    Banesat tona ishin te vogla. Nje guzhine, nje dhome pritje e nje dhome gjumi.
    Ky ishte standarti. Keshtu i ka gjithe bota por.. ne Shqiperi kjo banese ishte furriku dhe per vjehrren dhe per femijet e saje dhe per nuset.
    Kjo sjell grindjet pamvaresisht se kush eshte vjehrra e nusja.
    Mirpo kur lexojme gazetat del se dhe Nexhmija me nusen,Liljanen, skan shkuar mire.
    Ata ngushte skan qene deri me 1990 por as fukarej.
    Ne Kosove nuk kan qene ngushte sepse Tito i dha mundesi kosovareve te ndertojne shtepi 2-3 kate me nga 8 dhoma (sikurse katundaret tone sot mbas demokracise) por dhe aty vjeherr e nuse nuk jan dashur shume..
    Ne Konvikte kane jetuar 3-4-5 vajza me nji dhome dhe per bukuri kan shkuar e sot i kujtojne me nostalgji ato vite. Po ashtu dhe djemte.
    Pra nuk eshte vec fukaralleku e ngushtica problem por sic duket dicka biologjike do jete ne kete mes.
    Nje nuse e ndrojtur ka siklet te beje af uf naten se thote obobo po degjon Vjehrra matane murit. Kuptohet keshtu lindin nervozitetet per jeten ne kotec te perbashket.
    E nusja fantazon per nje banes ne vehte qe..tja bej nje here bamb si do vete se plasi..
    Kur kan para mire eshte te banojne zgjeruar por kur nuk kane athere vjehrra duhet tja nxjerre turpin Nuses..pra ti thote ne konfidence .. nuse te keqen nėna.. moc u freno se dhe une kam qene nuse.. ulerij bija ime sa te duac.. se une me plakun matane nuku degjojmė mire na veshet..duhet ti thote..
    Kjo eshte nje nga recetat qe do jepja une sa per momentin..
    Pastaj nese djali eshte i mencur.. pra bir k-urve.. benet shok me Meto-nanon.. merr nje post ne Ministri..ja fut nje Tender e mbasi kullufit ca miliona qyl.. fillon ben vilen ne Selite..
    Pastaj regullonet puna per te dija palet..
    Blendo Kloso gonxhe Ledio rucat e Fino Bracet psh nuku i kane me keto probleme..
    Kane apartamente me nga di kate e nga 7 dhoma..

Qashtu..

.

i .

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    VINI RE: nusja eshte tangent ne kete teme. Ideja eshte te diskutojme per kapriciot e disa nenave qe rendojne mbi jeten e djalit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    nese na lejoni me fole edhe neve qe nuk kemi eksperienca konkrete po i themi nj dy fjale...

E para, sejcili konflikt, sejcili problem e ka specifiken e vet dhe asnjehere nuk mund te bejme pergjithesime. Une kam degju shpesh njerez qe thone "nuset jane te keqija sot" apo "vjerrat jane te poshtra, i fusin hundet" etj. Kjo eshte gabim. Per sejcilin prej ketyre thenieve mund te gjejme kundeshembuj.

E dyta: pozicioni i vjerres si nene eshte shume i veshtire ne raste te caktume. Nese djali haptazi tregon interes per nusen e tij dhe le pas dore nenen, kjo e fundit mund ta ndjeje veten shume keq dhe do ta marre inat nusen. E me vone vaj hallit... Ketu fajin e ka djali.

E treta: Ndryshimi i menyres se jeteses. Me kalimin e kohes, midis brezave krijohen ndryshime. Ne kete rast nuk mund te fajesohen veē njera prej paleve. Ashtu siē duhet te respektohen te medhenjte, edhe keta te fundit duhet te jene te kujdesshem te mos perzihen aty ku nuk duhet...

Ky problem ka qene gjithmone dhe nuk eshte zgjidhe akoma por mendoj se me "fjale te embel" dhe me "sensin e mirekuptimit" nje pjese e problemeve mund te evitohen...

ka kohe deri athere

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    per inatin e nuses ... i beri dem vetes vet ( vjerra ) se perfundon ne azil te pleqve :P -- i made this up :PP

ne ditet e sotme eshte sh e veshtire te jesh me vjerren ... apo vjerrin ..

nuk qendron vetem arsyja e varferise dhe ngushtices ... por arsyja me e madhe mendoj eshte se nuset e reja sot .. kane deshire te jetojne me vete ( iku ajo kohe kur nusja martohej ..behej skllave e vjerres dhe vjerrit ) thx god qe iku se me ato zakone dhe metoda te vjetra ... ishte beyond skandalozes

nje nuse e re ka mentalitet komplet ndryshe nga i nje vjerre ... dhe aty lindin kontradiktat .. sepse nuk i shohin gjerat njesoj .. nusja e re eshte me kohen .. kurse vjerra akoma vazhdon me kohen e qepes ...
    por megjithate mendoj qe te kete nje marredhenie pa sherre dhe respekt me njera tjetren .. eshte me e arsyeshme qe secili te jetoje ne shtepi me vete !!

ps: Brari sa per te ulurimen lol ... a thua te jete problem dhe arsyeja e sherrit ? LOL
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar Maska e lorina
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Middle Earth- :)
    Postime
    79
    Une mendoj se si te bie.. Ka vjerra qe nuk duan ta shohin me sy nusen dhe nuk ka rendesi ne qofte se eshte djali i saj i vetem.. Ka dhe vjerra qe e dine si ta vleresojne nusen. Tani qe te them qe te gjitha nuset jane te mira, nuk e them..
    por nuk duhet te harrojme zakonet me te cilat jane rritur dhe detyrimisht nuk kuptohen me nuset.. Sidomos nuset qe jane rritur jashte shtetit, kane dale ne pune heret, kane perballuar jeten vete, kane punuar, shkojne ne shkolle, shikojne mundesite e medha qe kane si femra ne shoqeri..

Vjerrat nuk do e kuptjne kete aspekt shume, sepse ato jane rritur me mendimin qe ato jane ne shtepi te punojne per burrin, djemte, se vajzat do u ikin. Tu plotesojne tekat dhe nazet.. Nuset, varet se c'bie, kane dhe ato koken e vet..
    Por duhet pare qe edhe ajo eshte nene dhe si cdo nene e do femijen e vet me shume..

kete mendoj une..

Lorina
    I can't understand why people are frightened by new ideas. I'm frightened of old ones

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •