Pranej, le te shofim nga evropa se vetem aty do gjejm selamet ne shqiptaret e shkret...
Pranej, le te shofim nga evropa se vetem aty do gjejm selamet ne shqiptaret e shkret...
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga manoklla : 26-10-2004 mė 15:55
Qe Zoti le te fali ata qe s lexojne ne kete bote dhe per me shume tipa si ky tironsi ,,,,amin
Sa per shifrat e analfabetizmit qe ke sjelle jam i interesuar ta di se nga i ke marre.
Sa per islamin e vendeve arabe: nje pjese e mire e tyre sot kane zgjedhur komunizmin. Nje pjese e mire sapo po mundohen te marrin veten. Nje pjese sa po dalin nga embargot.
Nuk ka nevoje ti mbushim mendjen njeri tjetrit.
Nqs ke ndonje gje kundra muslimaneve per ate kohe: sille!
Shko lexo dhe shiko se si ka qene shteti islam. Mos fol kot! Shume vete ketu nderkohe qe nuk dine sjellin edhe lloj lloj genjeshtrash dhe shpikje qe si ka thene njeri deri me sot nderkohe qe faktet tregojne te kunderten.
Pra, shko lexo se une nuk kam ndermend te te mbush mendjen.
Mos me flit per turqine se dhe atje varferi ka e kame pare vete. Erdhi Amerika thuj qe vuri disa baza ushtarake. Ka shku inflacioni duhet me nderru sistem perqindjesh qe ta masesh. Me Shqiptaret muslimane ske pune or leshterik, fajin e ka ai tos nano dhe varferia, sja ka fajin feja.Postuar mė parė nga Leshator
R2T, Afrika kur morri pavarsine ?
Sa shekuj ndejten skllever dhe jane akoma se per ato punojne zezaket ne Afrike ?
India gjithashtu eshte nje shtet tejet i varfer, qe prodhon per te tjeret e jo per vete. Megjithate kjo mund te debatohet ne forumet historike se kush eshte anglia, fakti eshte qe Leshatori mos na merret me popullsine muslimane shqiptare qe na qenka shkaktare per te keqiat atje. Car do besh o leshator ? Do besh si xhaxhi dhe ti, do ja ndalosh fene ? Apo do ja kthesh fare. Pik e zeze.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Hyllien : 27-10-2004 mė 19:50
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Cyclotomic! Mos ma shaj leshterikun se nuk i kemi mire punet bashke. Pa leshteriket e forumit kush do bilbilose per jahudinjte e bekuar dhe muhamedanet e mallkuar?
Si do ta gjejme ne driten e perparimit pa keshillat leshtore per konvertim ne Kristianizem? Pa pyete nje here te kam rixha, cfare lloj kristianesh duhet te behen shqiptaret katolike, ortodokse, protestante, anglikane, presbiteriane, aventiste, evangjeliste etj etj.
Se puna eshte qe po te behemi katolike na inatosen protestantet dhe ortodokset po te behemi.......pune muti.......
Une per vehte e kam te thjeshte, jam ortodoks dhe nuk ndryshoj dot!
"The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
-Simón Bolķvar
Popullsia myslimane ne shqiperi, nuk eshte fajtore per asgje. Ne fakt ajo eshte mberthyer ne nje kulture qe ajo vet e ndien se nuk i perket, dhe qe po i merr frymen. Une jam njeri prej tyre.
Me ardhjen e demokracise ne kishim shancin me te mire per ta mbajtur larg kete kulture, dhe mentalitet anadollaku.
Popullsia myslimane nuk eshte ajo qe na solli te keqiat, aspak une kurre nuk kam pretenduar kete. Cfare une them eshte se perqafimi i mentalitetit mysliman na ben ne te paafte ti perballojme keto te keqia dhe sfida me sukses, per te qene te begate dhe te perparuar.
Une nuk shikoj aspak mbrapa, dhe nuk kam asnje synim per sherr. Jashteqitja ekultures arabe ne shqiperi do vije natyrisht, duam apo s'duam ne. Ne mund te punojme per ta shpejtuar ate duke e lene kete kulture ne harrese, dhe ti orientojme brezat drejt kultures perendimore.
Nese ata zgjedhin te jene katolike, protestante, evangjeliste etj etj, pune e tyre. Eksperienca e ka vertetuar se keto komunitete i jane pershtatur shume mire stilit te jetes perendimore. Kedo qe te zgjedhin do jete shume here me mire se kultura arabo-muhaxhadine e Azise.
Meqe temen e ktheve tek kultura e shqiptareve e cila qenka pengese per perparimin ne Europe.
Shume kultura nuk pershtaten me kulturen tone. Dhe mund ti permendesh te gjitha.
Cilat aspekte te kultures shqiptare i ngjajne asaj arabe dhe pse pengojne pershtatjen me perendimin?
Ku e shikon ti pershtatshmerine me te madhe te katolikeve, protestanteve, dhe evangjelisteve me Europen Ateiste?
Pse te krishteret u pershtatkan me mire me Europen ateiste?
Mua me duket sepse per keta feja nuk eshte kuptimi i vetem i jetes, por nje nga kuptimet. Sic eshte edhe Evropa...
Leshator,
Ku jane shkolluar rilindasit me te medhenj Shqiptare?
Ku e sheh ti kete mentalitet ? Mos valle e sheh tek shqiptaret po analizojne politiken e jashtme Amerikane? Ne fakt mire e ke ne disa aspekte, duhet te merren me ato palo politikan mafioza qe kane ne vend si puna e Nanos, e ta lejne Ameriken rehat.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
o cuna mos dilni jashte temes mos u zini kot per kulturen shqiptare se nuk ia vlen fare ok.sa per temen nuk e di te jene ndalur ndonjhere luftimet ne gaza.ishalla ndalojne nuk kam cfare te them tjeter
Krijoni Kontakt