ok ili thnx.por ujkut ndoshta i del ne rruge ndonje ulkonje dhe pastaj.........
ok ili thnx.por ujkut ndoshta i del ne rruge ndonje ulkonje dhe pastaj.........
Ne qoftese edhe ai te do sic po na thua sduhet te vuash moter e vogel.
Mos jeto me endra kur mundesh ti realizosh.
nje shkendi e zjarte
nga gjumi me zgjoj
prit dhe pak moj ender
dua ta shikoj
ti erdhe si engjell
dhe mbi gjoks qendrove
o zot sa te ndjeva
buzet kur afrove
ti erdhe pa pritur
ne nje nat pa hene
zemra ime e vogel
me trete ne kembe
Si moter nje keshille po ta jap komuniko edhe me nenen do ta kesh me te lehte.
TE FALA
Jeta eshte e shkurter shijoe........
nordashala,
Shume arbitrarisht shof qe ke marre vendim.
E ke pyet ti ate djalin se cka mendon ai?
Pyete nje here,se mos del puna qe ke humb personin perfekt per shkak te disa sygjerimeve qe te jane dhene ne forum.
Mendo pak me thelle,se behet fjale per jeten tende dhe edhe te ardhmen ndoshta.
We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.
Norda...(po e thjeshtoj pak gjuhen kesaj here) pik e pare e punes; jeta nuk eshte shaka. Nuk duhet te fluturosh me mendimin se nje veprim i gabuar sot, justifikohet per hir te moshes ende te vogel dhe rrjedhimisht arsyetimit ende te papjekur dhe nje vendim i gabuar sot (nga ty apo kushdo ndodhet ne te njejten situate) do e "torturoje" ndergjegjen deri ne diten me te fundit te jetes dhe do e kaloje kusurin e jetes duke psheretire me vehten (eh..c'kam bere une 1 here e 1 kohe)
Shkurt, e ardhmja jote dhe suksesi i permbushjes se qellimeve qe i ke vene vetes do te varen kryesisht tek vendimet qe do te marresh sot, pikerisht sot.
Jeta e secilit eshte nje permbledhje ose perberje e vendimeve qe ne marrim sot dhe jane pikerisht keto vendime te cilat do te influencojne "shporten e fatit" te jetes se cdokujt.
Nje keshille nga une ---> Do te ishte shume me teper dobi prurese te vendosesh si prioritet shkollen dhe te lexosh, kuptosh dhe mesosh ndersa maturohesh nga eksperiencat e atyre njerezve qe kane lundruar ne te njejtat ujera (vendimet dhe pasojat si rrjedhim) qe ti ndodhesh sot dhe prej atje do te kuptosh se sa e cmuar eshte jeta dhe sa e vlefshme eshte cdo minute e saj dhe se a do i deshiroje vetes te vuaje pasojat e nje gabimi per shkak te injorances apo sinqeritetit te tepruar prej te cilit perfitojne sot disa njerez te paskrupullt(te pa ndershem)!
Mendohu gjere e gjate...ka erdhur koha qe t'i te njohesh pergjegjesite qe lindin si rezultat i veprimeve te tua...eshte zgjidhja jote, nje pjese e fatit te jetes tende varet ne duart e tua.
----------------------------------------------------
Blue sky, ti kujton (per kete marr shkas nga mesazhi qe percjell shkrimi jot i fundit [keqinterpretim]) se komentet e mia kishin synim te evidentonin apo te gatuanin nje doktrine "provinciale" rreth shkundjes se perceptimit tend ne lidhje me shpejtesine e pakapshme te kohes perkundrejt peshores se arsyes, dhe rrjedhimisht ti mendon se une permes komenteve te meparshme kisha per qellim te demaskoja konkurrencen e kapacitetit tend perkrah vrapuesit ---> kohe?!
Koha nuk e peshon arsyen por arsyeja e peshon (mat) kohen.
Struktura e tekstit tim u ndertua, eshte dhe do te ndertohet ne menyre te tille qe te kryeje qellimin per te cilin destinohet (te percjelle mesazhin duke marre parasysh kunderpergjigjet), marr shkas kjo nga shkendija qe ndezi debatin. Nese do te te falenderoja per komplimentet do te ishte njesoj sikur te pranoja bindshem se lavdet qe ke thurrur ne lidhje me shumellojshmerine e pashoqe te ngjyrave te arsyes qe kam perdorur tek gjuha ime, te ishin te shtyra nga mentaliteti subjektiv se sa ai objektiv nen influencen e emocioneve te castit apo deshtimit per t'iu shmangur paralelizmit me paragjykimin.
Analiza gjuhesore (e imja) ashtu si ajo e jotja (t'mos harrohet, kjo ka rendesi ne debat) eshte individuale, personale, e vulosur me marken e origjinalitetit perkatesor qe ne lindje dhe nuk ishte "ajo" cka "te detyroi" ta kallezoje argumentin si te mbeshtetur tek stoli i keqkuptimit (me kupto drejt ketu, largohu prej ishullit te keqkuptimit) por ishin emocionet e papermbajtura te cilat (si zakonisht, ne sherbim) e dehen arsyen perballe "shkeputjes" nga subjektivizimi i theksuar i pasqyruar me rolet pelivanske te Brutusizmit apo "musa inspiratricizmit" role te cilat parakalojne me paterica...
Sto kalo.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EXODUS : 04-10-2004 mė 00:30
hey nordashala te them un dicka e di ate fjalen ti pyet 100 vete dhe ne fund be si di vet
ate be.dhe dicka ndiq cfare te thote zemra sic e tha kotelja dhe nese dojesh gabim do ta kuptosh dhe do mesosh per here tjeter e mira eshte te jesh kujdes sepse gabimi kur behet nuk rregullohet me prandaj me mend ne koke se je akoma e re rrusho.
Nordashala, per mendimin tim ti nuk ke pse shqetesohesh fare per kete pune. Me sa shoh une ai djali ty te do, dhe ti e do ate...ketu nuk ka asnje problem. Keshilla ime do te ishte qe te afroheshe me ate djalin...edhe po e bere ti levizjen e pare nuk ka gje...ne djemte jemi ca te turpshem ne ate moshe. N.q.s. ti nuk je akoma gati per te kryer marredhenie seksuale, shpjegoja se me siguri ka per te kuptuar, ne kete menyre juve dhe mund te arrini ne nje vendim per lidhjen tuaj ne te ardhmen (nuk po flas per martese). Eshte gjynah te humbasesh nje dashuri per pune turpi....pac fat edhe kurajo.
nursezi ajo qe thua nuk eshte e keqe
po e keqa ehste sepse ajo duhet ta mendoje vete qe te beje dicka te tille sepse me te vertet i ka mbush 17 dhe ne ate moshe ka dicka qe ajo mund ta kuptoje shume mire se si mund te veproj kete gje theme un ajo duhet te veproj vetem duhet ta mendoj nese do te bej dicak stupid in her life .
epo doni te dini cili eshte vendimi im
do e le ata te bej hapin e par
nese s do ta bej naten e mir
nuk me shtyri mendimi i asnjerit prej jush vetem me ndihmuan pak
do e le pak anash dashurin dhe do ti perkushtohem shkolles qe per momentin eshte shum me rendesi
me shum s di q te bej un .........
ha,haha ,po me mir mos te ngecin deri te ambulanca.?
prite punen pa u ba se kur te behet mos ben za,!dhe nje gje,do ja themi kesaj adoloshentes "nordashala",17 vjeqe!'
shiqo bre *Vash e njom*. mir qe ta ka lind dashurija,por... akoma s'te ka lind pjekurija!"
pse donNjeriun kur te trajton?! ai te paska "trajtuar"kur ka kerkuar diq te "till" nga ju kurse ka lypur vetem deshiren e vet e jo edhe tenden,me pelqeu nje nga ju qe mir ke dit ti permbahesh qe nuk je ra "viktim" e atij djaloshi kinse, tek esht i turpshem!!!
keshilla ime esht qe me mir ti largohesh me koh,se mendja e te,riut si uji i shiut,mos bjer preje,jepja veti kohen per tu menduar,dhe per tu argetuar ne mesin e shoqeris dhe te shkolles,mos i vej vetes halle, te kesaj moshes se re*te urojm fat.
Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII
Krijoni Kontakt