Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 30

Tema: Poligamia

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545

Poligamia

poligamia ; nje fenomen qe ka qene eshte dhe do te jete ne shoqerine njerezore ; ne vendet myslimane ky fenomen eshte zgjidhur me ligjin e te drejtes se shume grave per burrat ; ne vendet e krishtere nuk behet fjale fare te respektohet e kunderta e poligamise [ kurora e marteses ] ; SI E MENDONI KETE GJE PER SHOEQERINE NJEREZORE ? TE DEMNSHME ? TE TOLERUESHME ? TE DETYRUSHME ? TE PASHMANGSHME ?

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Poligamia eshte e pashmangshme, e patolerueshme, anormale, jo e detyrueshme dhe e demshme. Ky eshte koncepti im per kete fenomen. Poligamia ka ekzistuar ne nje epoke tjeter, kur njerezit ishin me prane kafshes. Ne kohet qe jetojme ekziston mundesia per te bere zgjedhjen e duhur. Kjo eshte me normale. Nuk konceptoj dot nje fakt real: Nje burre me dy gra dhe me raporte te mira ndermjet tyre!!!Ne fund te fundit eshte zgjidhja e tyre. Une nuk mundem ta pertyp!
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Diku kam lexuar se nga natyra burri(per ca fatkeqsisht e per ca miresisht)eshte poligamikos,ndersa gruaja duhet te jete monogamiqi.
    Mina bashkohem me ty te pakten ne ate se POLIGAMIA eshte e pashmangshme.
    Detyrimisht eshte e demshme ,e patolerueshme.
    Edhe per mua nuk eshte dicka qe pertypet lehte ,vetem kur mendon te ndash ndjenjat e tua njekohesisht me dy gra ,tu dhurosh nje dashuri te barabarte.Me tingellon pak ABSYRDITET.
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

Sami Frasheri Maska e Arrnubi
    Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Citim Postuar mė parė nga maratonomak
    poligamia ; nje fenomen qe ka qene eshte dhe do te jete ne shoqerine njerezore ; ne vendet myslimane ky fenomen eshte zgjidhur me ligjin e te drejtes se shume grave per burrat ; ne vendet e krishtere nuk behet fjale fare te respektohet e kunderta e poligamise [ kurora e marteses ] ; SI E MENDONI KETE GJE PER SHOEQERINE NJEREZORE ? TE DEMNSHME ? TE TOLERUESHME ? TE DETYRUSHME ? TE PASHMANGSHME ?
    Krishterimi e pranon poligamine sikurse Islami pavarsisht se ne krishterim kane dale teorite e murgjerise dhe mosdivorcimit .

Murgjeria i jep shkak poligamise sepse pakeson ekuilibrin numerik gra-burra

Te flasesh per poligamine duhet te jesh te pakten seksolog dhe sociolog ne mynyre qe ti permendesh ne mynyre shume te rregullt.

Duhet te jesh seksolog per te kuptuar deshirat burrerore dhe ato femerore .
    Burrat ndryshojne nga femrat pasi femrat kane cilkle mujore dhe ato behen te pafta ne keto kohe qe te kryejne marredhenie seksuale.Ndryshe nga burrat te cilet jane ne cdo kohe te disponueshem per marrdhenie.Atehere sa te kete nje te dashur mashkulli ne mynyre ilegale mund te kete nje grua te ligjshme qe eshte shume e veshtire te pranohet nga vazat kjo.(Normale)

Pra ndryshim i theksuar hormonal e ben vete te lejueshme poligamine.

Aftėsitė e mashkullit pėr pjellori janė shumė mė tė larta se ato tė femrės. Mashkulli mundet qė tė jetė pjellor deri edhe mbas moshės gjashtėdhjetvjeēare ndėrsa tek femra kjo aftėsi ndėrpritet mesatarisht nė moshėn dyzetvjeēare. Kėshtu qė nėse privohet mashkulli nga marrja e mė tepėr se njė gruaje atėherė do tė kishim njė stangim tė funksionit tė pjellorisė pėr tė pėr gati njė gjysėm jete.

Semundjet hormonale steriliteti nga ana e gruas ose lehonia ose shtazania e saj.
    Gruaja mund tė qėlloj qė tė sėmuret dhe nuk ėshtė e aftė tė kryej disa prej funksioneve tė saj bashkėshortore dhe ajo do tė bėhet barrė pėr burrin, apo mund tė qėlloj qė burri tė humbi ndjesintė seksuale ndaj gruas sė tij. Dhe nė tė dyja rastet ai do tė vihet para dy zgjidhjeve:
    -Tė divorcohet pėr tu martuar me njė tjetėr
    -Tė marrė edhe njė grua tjetėr bashkė me tė parėn, kjo ėshtė edhe mė e mirė pėr gruan se sa t’i kėrkojė tė shoqit divorcin dhe tė mos pranoj qė ai tė mos marrė njė grua tjetėr.

Sociologji

Mund tė ndodh qė shoqėritė njerzore tė pėsojnė rritje tė numrit tė grave pėr shkaqe luftėrash apo fatkeqsish gjė e cila do tė linte shumė gra kallogre apo vejusha tė cilat nuk do tė kenė mundėsi se me kė tė martohen, gjėra kėto qė kanė ndodhur shpesh mbas luftrave.

Sė fundi mund tė them se nė tė shumtėn e rasteve grave nuk u pėlqen qė burrat e tyre tė marrin gra tė tjera por ato nuk i ndalon kush qė tė jenė kundra vullnetit tė tyre pėr atė qė ato shohin se ėshtė mė mirė pėr to. Kjo sepse gruaja e parė ėshtė e lirė qė ajo tė kėrkojė divorcin nėse ajo nuk e do partneritetin e njė gruaje tjetėr, por edhe mund tė mos ta kėrkoj njė gjė tė tillė kur e sheh se njė zgjidhje e tillė ėshtė mė e mirė pėr tė se sa tė mbesė nė derė tė babait gjithė jetėn pa u martuar.

Ndėrsa e dyta natyrisht qė martohet me dėshirėn e saj pasi askush nuk ka tė drejtė ta detyroj atė tė marr njė burrė tė martuar, nė mos ajo do tė kėrkonte pėr njė burrė tė pa martuar i cili do t’i pėrshtatej mė tepėr asaj sesa tė pranonte ta ndante atė me njė grua tjetėr.

Siē edhe shihet nuk ka asnjė padrejtėsi apo dhunim tė vullnetit tė gruas nė ēfarė do lloj rasti qoftė. Ndėrsa dėshirat dhe kėrkesat qė njeriu i dėshiron nė kėtė botė, as burri dhe as gruaja nuk mund t’i realizojnė ato tė gjitha, madje as shumicėn e tyre.

Une mendoj qe eshte shume e veshtire te panohet nga vajzat poligamia kur dhe martesa disa e shikojne me sy tjeter dhe zgjedhin bashkejetese ose aventura dashurore kundrejt marteses e jo me poligami megjithate le ta quajme poligamine nje zgjidhje sociale per raste te vecanta .Si luftra semundje etj ne gjnedjen normale secili le te te bej ate qe ka deshire por me nje kush mos e mohoje si zgjidhje poligamine .

Ah ju burrat qė vetėm nga vetja kėrkoni tė drejtėn.

Nuk jam aspak dakort qė poligamia mund tė jetė e pranueshme pėr arsye tė cilit mujor femėror. Larshmėria seksuale nuk ka fund kur imagjinatėn e ke tė pasur dhe nuk ėshtė vetėm penetrimi kulmi i kėnaqėsisė , ka plot mėnyra tė tjera pėr tė arritur nė qiellin e shtatė. Pra ky pėr mua ėshtė justifikim bosh, sepse njė femėr gjatė ciklit mujor ėshtė plotėsisht e aftė pėr marredhėnie intime. Pėr mė shumė drejtoju broshurave me tema kėtij problemi.

Po kur burri sėmuret dhe nuk ėshtė i aftė tė kryejė funksionet kryesore tė bashkėshortit dhe gruaja e lan nė shtrat me tė mirė e me tė ligė si fėmijė, ē'duhet bėrė. Pra pėrsėri gruaja le tė praktikojė poligaminė : - tė sjellė burrin e aftė nė shtėpi????

Qėllon qė dhe gruaja mund tė humbasė ndjesinė seksuale ndaj bashkėshortit tė saj, Kjo ėshtė ndodhi mė se normale nė jetėn e nje ēifti. Ka ēifte qė e kalojnė kėtė vėshtirėsi , ka qė nuk e kalojnė dot dhe ndahen.
    Fenomen mė se normal ne jetėn bashkėshortore.

Sa pėr atė qė pėr gruan ėshtė mė mirė poligamia sesa tė bėhet barrė nė shtėpinė e babasė, ndoshta ndodh nė disa vėnde nga kushtet ekonomike tė vėshtira , por jo se gratė janė mė se dakort edhe tė kėnaquranga poligamia. Harroje kėtė. Nuk mund tė flasė pėr nė Kosovė se nuk para e di se si i kanė zakonet e tyre , por ama nė Shqipėri deri para 9 vjetėsh qė kam qenė unė aty sikur nuk bėhej fjalė pėr dy apo mė shumė gra nė tė njėjtėn shtėpi. Mendoj se ēdo prind do ta ndihmonte vajzėn e tija nė njė situatė tė tillė. Nė fund tė fundit kush ėshtė detyra e prindit:- Tė jetė pranė fėmijės sė tij kur ka nevojė fėmija.
    Ndėrsa nė vendet ku femra mund tė sigurojė jetesėn vetė as mos e mendo poligaminė por edhe respekti ndryshon, se mashkulli e di fare mirė qė femra nė se rri me tė ėshtė thjesht dėshira e mirė pėr tė ndenjur bashkė dhe jo ekzistenca.

Pėr rastin e vendeve ku ka patur luftė dhe ekziston poligamia, nuk kam koment. Nuk ėshtė se jam dakort , por nga ana tjetėr nuk shoh si mund ti jepej zgjidhje njė problemi tė tillė, dhe sidomos problemit tė ripėrtėrirjes sė popullsisė.

Pėr mua poligamia nuk duhet tė ekzistojė , mirėpo e pranoj qė ėshtė fenomen qė ndodh, por ama tė paktėn kur debatoni mbi njė temė tė tillė vini nė dukje barazinė mashkullore-femėrore, sepse kushtet qė tė ēojnė nė poligami nuk kanė pse tė jenė vetėm e drejtė mashkullore. Po femrės ē'i mungon atėherė pėr mospraktikimin e poligamisė?!.

Debat miqėsor
    Elna
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Mina : 06-04-2004 mė 20:08

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Elna ne shume gjera te jap te drejte dhe kemi te njejta mendime por ne shume te tjera nuk ke te drejte.-Pse?

Barazia burre=grua per mendimin tim eshte parrulle dhe jo e e vertete.
    Si je ti e barabarte ti me mua kur ti lind dhe une s'lind kur ti behesh nene dhe une behem baba.Kur ti ke cikel mujor dhe une skam.Kur une jam me i fuqishem fizikisht dhe ti sje kur ti je me terheqese ne bukuri se sa mashkulli atehere si qenkemi te barabarte ato jane dy binjake dhe prape s'jane te barabarte.Prandaj mos abuzojme me fjalen barazi por ti japim gjithsecilit te drejten qe ka ok.

Sa per kryerjen e marredhieneve kur je me cikel nuk jam dakort sepse ka shume pasoja shendetesore arrin deri ne kancer ne miter megjithate per letrat do te keshilloja te keshilloheshe me nje mjeke grash ne lidhje me marredheniet kur je me cikel.Por jam shume dakort me ty kur thua qe s'mund te besh marredhenie por mund te arrish "qiellin e shtate" me ato mynyrat e tjera qe ti the .

Une kam nje shok te cilit nusja e tij deshtoi dhe nga deshtimi i pavullnetshem humbi femine po keshtu humbi dhe mundesine e te qenurit nene ne te ardhmen.Atehere ky cift ka dy mundesi ose do te divorcohet ose burri i cili do femije te marri nje grua tjeter duke e mbajtur dhe te paren njekohesisht.Do thuash ti le ti rrine te martuar dhe te marrin nje femije nga jetimorja por prape babai ka deshire te kete trashgimtarin e tij nga gjaku i tij ose ADN e tij .Atehere ti si sociologe ;-) jepi nje zgjidhje ketij mashkulli.

Ne bosnje mbas luftes grate leshuan nje deklarate per shtyp qe burrat te marrin me shume se nje grua per vete faktin se numri qe eshte ne disporcion burra-gra eshte shume i thekesuar ne favor te grave per shkak te vrasjeve qe bene serbet tek meshkujt.Atehere le ti japim zgjidhje ketij problemi 1 burre 3 gra cdo bej njeri do martohet-,, 2 gra te tjera do rrine beqare ose do te ushtrojne marredhenie te paligjshme me burrat e martuar sepse marredhenia eshte nevoje njerzore .Atehere per shkak te kesaj gjendje sociale ofrojme zgjidhjen e poligamise ne kete vend.ok

Pra poligamia nuk eshte detyre eshte vetem zgjidhje e nje situate te caktuar ne mynyre qe te jete normale shoqeria.Eshte normale qe kjo eshte e veshtire te pranohet por jam e sigurte qe dhe ti te jetoje ne bosnje skishe cfare te beje megjithese ke te drejten tende qe as feja as ligji smund te obligoje qe te martohesh me zor.Prandaj je e lire te veprosh si te duash por s'mund ta heqesh si rregull per persona te vecante ose situata te vecanta.Dakort.

Poliandria
    Une mendoj se poliandria ose martesa e nje gruaje me shume burra s'para ka egzitstuar shume ne shoqeri pervec ne disa vende shume te rralla me sa di une.Per mua poligandria nuk eshte e barazvleshme me poligamine per vete faktin e ndryshimeve hormonale qe ka mashkulli dhe femra.

E zeme se nje grua ngeli me barre i kujt eshte femija i kujt babai lol
    Ngeli femra me barre atehere a i ploteson ajo nevojat seksuale te meshukujve ose burrave ose ne momentin qe eshte me cikel .Asnjehere pra atehere pse dikush prej jush femrave pretendon por poliandri apo per tu hakmarre ndaj nesh burrave lol megjithate duhet per njeriun te pranoje natyren e tij njerzore ashtu sic eshte i krijuar nga Zoti.Pra je kjo qe je pse duhet te dalesh nga natyra jote dhe te pretendosh te marresh dy burra kur e di shume mire qe s'mund t'ia japesh ate qe i duhet atyre per vete faktin se je femer dhe me natyre harmonale te kufizuar ose konstrukt ndryshe nga i burrit .

Tani po ta shikosh dhe ne bote nr e femrave eshte me i madh se nr i meshkujve plus qe me shume ka meshkuj homoseksuale se sa femra plus qe ka prifterinj murgj plus luftrat pra te gjithe keto faktore qe ju grate po beheni fuqi ne numer dhe dashur pa dashur do shkojme tek poligamia.

Pra dy kapitene nuk e komandojne nje anije kurse nje kapiten e komandon dy anije lol (qe hajgare kjo)

Megjithese une pervete dy do marr nje brune nje bionde . Edhe ti shpejto se po bie numri i meshkujve ne zvicer.lollll hahahahahahahah se bera shaka

Debat shume miqesor
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arrnubi : 07-04-2004 mė 08:50

Arrnub

Nė gjithė atė shkrim tė falenderoj vetėm pėr njė gjė . - Qė mėsova njė terme tė ri Poliandrinė qė nuke kisha dėgjuar mė parė ndonėse mund tė ketė vite qė ekziston si term , por ja s'mė kishte rėnė radha tä dėgjoja ose pėrdorja. Tė tjerat ishin pėr mua jo dhe aq bindėse. Sidomos ajo historia e atij ēiftit qė kishin humbur fėmijėn , me tė cilėn ti dėshmon akoma edhe nče herė s ene mbetemi fanatik shqiptar, sepse me luftėn qė ka patur nė kosovė dhe jetimėt pasojė e kėsaj lufte mė ngrihet mendja mua tė vete tė adaptoj njė fėmijė qė ka humbur prindėrit nė luftė e jo mė njė ēifti tė tillė. Mua mė vjen keq pėr sterilitetin e kėtij ēifti , por njė fėmijė mund tė trashėgojė traditat e kėsaj familje ehde pa qenė me tė njėjtin ADN, se fėmija trashėgon atė qė i mėsojmė e edukojmė se kur lind ka vetėm ADN po asgjė nga kėto tė tjerat.

Sa pėr atė punėn e kancerit , hera e parė qė e dėgjoj , po nejse nuk thonė kot :
    - Sa tė rrosh , do mėsosh. Tani ja unė nga ti , ja ti nga unė diēka do mėsojmė nė kėtė histori. Pėr kurizitet do ta pyes gjinekologen time kur tė mė bjerė rasti dhe do informohem mė shumė nė kėtė pikė.

Sa pėr poligaminė , ta kam thėnė edhe mė lart ajo ka ekzistuar nė njė kohė ku njerėzimi ishte ende i pazhvilluar , dhe sigurisht pasojė e luftėrave burrat merrnin dy a mė shumė gra nė mėnyrė qė fėmijėt e lindur tė njihnin bababllarėt dhe tė kishin njė strehė. Historikisht qėllimi i poligamisė ka qenė tė mbrohen fėmijėt qė mund tė lindin, sesa gratė. Ndėrsa ju diskutoni poligaminė nė shekullinė e 21 , ku gjithēka ka ndryshuar. Femra mund tė mbrohet si fizikisht ashtu edhe ekonomikisht , plus mund tė mbrohet me ndihmėne pilulave kundėr shtatzanive tė padėshėrueshme. Pra , nė shekulline sotėm poligamia ėshtė thjesht dėshirė seksuale pėr kėnaqėsi epshore, sepse nuk ka mė misisonin e mbrojtjes sė njė qėllimi. Dhe duke qenė vetėm njė qėllim i tillė unė nuk i kuptoj ato femra qė mund ti nėnshtrohen jetės kolektive pėr njė tė ngritur kėmbėt njė nė kaq ditė, kur fare mirė mund tė ketė ajo lirinėe saja e tė vendosi se mė kė ka dėshirė tė ndajė momentet e kėnaqėsisė, pra jo tė jetė e detyruar pėr arsye X apo Y.
    Kjo mua mė nervozon, d.m.th nėnshtrimi pėr njė qėllim dhe aq mė tepėr nėse ėshtė qėllim ekonomik apo ekzistencesepse kėsaj pastaj i bie shfrytėzim rrethanash apo situate nga anė e mashkullit. Pra ligji i xhunglės mė i forti , fiton. Kėtu mė i fuqishmi(ekonomikisht) fiton.

Sa pėr mua qė mė kėshilloje tė nxitoj se po bie numri i meshkujve kėtu nė zvicėr , po tė pėrgjigjem tė mos ma mbash shumė hallin nė kėte pikė se nga sa ke kuptuar besoj s enuk tė jam dukur aq pėr tė mė bajtur dertin.
    Pastaj e keqja mė e madhe po ra numri i meshkujve kėtu ne"Zvicėr , na mbeten vėllezėrit kosovarė , qė i kemi tė pafundėm dhe mjaft tė dėshėrueshėm , sidomos kur u bie nė vesh qė jemi nga Shqipėria sikur mjaltosen fare, apo jo?!

Me respekt Elna.

Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    e dashur elna
    Citim Postuar mė parė nga Elna
    Ndėrsa ju diskutoni poligaminė nė shekullinė e 21 , ku gjithēka ka ndryshuar
    Problemi eshte se sot poligamia egizton por egziston ne nje mynyre tjeter pra grua ne shtepi dhe dashnore ne rruge.Pra per ty s'egziston ligjerisht ose ne mynyre pranuese nga cifti por ne shume shoqeri perendimore egziston poligamia por nen nje sens tjeter ate te dashurise jashte martese.Pra shekulli 21 e ka kthyer poligamine ne normalitet me te njetin ndryshim mos ligjerim sepse shume prej grave dhe burave jane ne dijeni te kesaj ceshtjeje.

Sipas psikoanalistėve italianė tradhėtia bashkėshortore ėshtė zgjidhja e vetme pėr njė raport tė qetė nė mes ēiftit. Ky opinion duket mė tepėr i pėrhapur ndėrmjet meshkujve italianė. Nga njė studim i kryer nga Federata Italiane e Psikologėve mbi 960 persona rezulton se shtatė meshkuj nga dhjetė tradhėtojnė gruan e tyre, tė bindur se tradhėtia fizike nuk sjell domosdoshmėrisht prishjen e martesave. Nga tė intervistuarit 55.1% kanė kryer vetėm njė tradhėti, 25.7% nga 5 deri nė 10 raste, 15.2% nga 10 deri nė 50 raste. Nga kėta 19.5% ua tregojnė grave tė tyre raportin jashtėmartesor ndėrsa 49.2% e mbajnė atė tė fshehtė, ndėrsa 31.3% ua lėnė grave tė tyre qė ta kuptojnė vetė atė. (RAI teleteks 21.11.1995)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545

elna

Citim Postuar mė parė nga Elna Durrėsi
    Nuk jam aspak dakort qė poligamia mund tė jetė e pranueshme pėr arsye tė cilit mujor femėror. Larshmėria seksuale nuk ka fund kur imagjinatėn e ke tė pasur dhe nuk ėshtė vetėm penetrimi kulmi i kėnaqėsisė , ka plot mėnyra tė tjera pėr tė arritur nė qiellin e shtatė. Pra ky pėr mua ėshtė justifikim bosh, sepse njė femėr gjatė ciklit mujor ėshtė plotėsisht e aftė pėr marredhėnie intime. Pėr mė shumė drejtoju broshurave me tema kėtij problemi.

Po kur burri sėmuret dhe nuk ėshtė i aftė tė kryejė funksionet kryesore tė bashkėshortit dhe gruaja e lan nė shtrat me tė mirė e me tė ligė si fėmijė, ē'duhet bėrė. Pra pėrsėri gruaja le tė praktikojė poligaminė : - tė sjellė burrin e aftė nė shtėpi????

Qėllon qė dhe gruaja mund tė humbasė ndjesinė seksuale ndaj bashkėshortit tė saj, Kjo ėshtė ndodhi mė se normale nė jetėn e nje ēifti. Ka ēifte qė e kalojnė kėtė vėshtirėsi , ka qė nuk e kalojnė dot dhe ndahen.
    Fenomen mė se normal ne jetėn bashkėshortore.

Sa pėr atė qė pėr gruan ėshtė mė mirė poligamia sesa tė bėhet barrė nė shtėpinė e babasė, ndoshta ndodh nė disa vėnde nga kushtet ekonomike tė vėshtira , por jo se gratė janė mė se dakort edhe tė kėnaquranga poligamia. Harroje kėtė. Nuk mund tė flasė pėr nė Kosovė se nuk para e di se si i kanė zakonet e tyre , por ama nė Shqipėri deri para 9 vjetėsh qė kam qenė unė aty sikur nuk bėhej fjalė pėr dy apo mė shumė gra nė tė njėjtėn shtėpi. Mendoj se ēdo prind do ta ndihmonte vajzėn e tija nė njė situatė tė tillė. Nė fund tė fundit kush ėshtė detyra e prindit:- Tė jetė pranė fėmijės sė tij kur ka nevojė fėmija.
    Ndėrsa nė vendet ku femra mund tė sigurojė jetesėn vetė as mos e mendo poligaminė por edhe respekti ndryshon, se mashkulli e di fare mirė qė femra nė se rri me tė ėshtė thjesht dėshira e mirė pėr tė ndenjur bashkė dhe jo ekzistenca.

Pėr rastin e vendeve ku ka patur luftė dhe ekziston poligamia, nuk kam koment. Nuk ėshtė se jam dakort , por nga ana tjetėr nuk shoh si mund ti jepej zgjidhje njė problemi tė tillė, dhe sidomos problemit tė ripėrtėrirjes sė popullsisė.

Pėr mua poligamia nuk duhet tė ekzistojė , mirėpo e pranoj qė ėshtė fenomen qė ndodh, por ama tė paktėn kur debatoni mbi njė temė tė tillė vini nė dukje barazinė mashkullore-femėrore, sepse kushtet qė tė ēojnė nė poligami nuk kanė pse tė jenė vetėm e drejtė mashkullore. Po femrės ē'i mungon atėherė pėr mospraktikimin e poligamisė?!.

Debat miqėsor
    Elna
    debati yt miqesor reth kesaj teme qe une kam hapur eshte mese i pranueshem dhe i bazuar ne nje llogjijke te shendoshe ; DO DOJA TA LIDJA KET TEME ZOTIN PASI JEMI KRIJESA TE TIJA ; [ askush nuk e mohoin kete ] ; kur zoti krijoi njeriun e krijoi ne fillim mashkullin e pastaj femren ; nuk do flas hollesisht per keto por dua te vecoj nje varg nga bibla [ PRANDAJ NJERIU DO LERE BABANE DHE NENEN E VET DHE DO LIDHET ME NJE GRUA TE VETEME , DHE TE DY DO JENE NJE TRUP I VETEM ] pra zoti nuk krijoi 2 a me shume femra per mashkullin por vetem nje dhe si nje qe eshte duhet te rewspektohet pa e zevendesuar dhe shtuar me 2 a me shume ; ne bibel shkruhet shume reth marteses dhe qe ndrimi i njerezve duhet te bazohet ne mesimet e ketyre shkrimeve qe jane revolucioni i qyteterimit te njerezimit ; shume ligje qe jane ne bibel jane vene ne kushtetuten e shume vendeve ne bote ; pse pra mos te zbatojme edhe kete ligj qe eshte per te miren tone ; une do te thoja qe nje mashkull nese nuk permbushetr fizikisht shpirterish me nje femer te vetme atere nuk do permbushet as me 2 a tre te tilla ; ne fakt poligamia eshte nje nder arsyet me te forta per te perhapur fenomene te tilla ma te keqija si [ homoseksualiteti lezbia pedofilia nekrofilia zoo filia ete tjera gjera te shpifura te tilla , dhe te them nje gje , urej njerezit kur thone ne raste te tilla [ mire shoku im eshte homo por ska gje , une skam problem me te , pra e miratoj ] marezi te tilla njerezit jane kot fare ; ti nje njeri te tille nuk dughet ta respektosh ai duhet te quhet [ i paafte ] per shoqerine e nje vendi ; pra poligamia te drejton ne te tilla ekstretme qe jane mjaft keq per brezat e ardhme ; seksi eshte nje dhurate e mire per njeriun por kur nuk respektohet sa duhet atere shperdorohet dhe nuk punon per nje shoqeri te mire por shkayteron nga vete menuyra qe e perdorim ; [ eshte si thika . me te bejme mjaft pune te dobishme por me te mund te therim njeriun ] keshtu dhe me seksin ; e shume raste te tjera ; TANI sa per raste ekstreme si mungesa e burave per shkaqe lufte apo per sterilitetin e gruas do thosha qe poligamia nuk eshte zgjidhje ma e mire ; nuk do flas hol;lesisht per kete por e di qe nuk eshte nje zgjidhje e mire ; FATKEQESISHT ne ditet e sotme poligamia eshte nje fenomen qe nuk diskutohet dhe nuk eshte i dores se pare ; askush nuk e can koken per kete dhe cdokush ben si te doje vete [ ashtu sic eshte shkruar ne bibel per ditet e fundit te apokalipsi ] ; cdo kush le te beje cte doje , cdo gje eshte e lire por jo cdo gje eshte e mire , ;;

Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Poligamia nuk eshte aspak pozitive per shoqerine. Eshte thjesht zullum i teperuar ne kurriz te atyre grave/burrave qe pranojne te kene 'partnere' te te njejtit seks dhe te ndajne burrin/gruan me dike tjeter.

Partneri duhet dashur por dhe respektuar, po ashtu dhe familja ne pergjithesi.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Poligamia
    Nga Gimi3 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 29-10-2009, 15:44
  2. Gruaja nė Islam
    Nga Xhenneta-Morina nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 23-08-2009, 19:32
  3. Pyetje-Pergjigje
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 16-05-2006, 07:51
  4. Poligamia ndėr shqiptarė
    Nga Alket123 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 29-03-2006, 04:38
  5. Femra ne Islam.
    Nga FLORIRI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 55
    Postimi i Fundit: 08-07-2004, 15:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •