DURRES
Një nënë 25-vjeçare ka kërkuar ndihmë që t'i gjendet një punë për të ushqyer fëmijën e saj. Ariola Kondakçiu, me origjinë nga Fieri dhe banuese me qira në ish-kabinat e plazhit, rrit edhe një fëmijë 5 vjeç, për të cilin ish-burri nuk i jep asnjë ndihmë, megjithëse ligjërisht është i detyruar. Madje, për këtë ka vendosur edhe Gjykata në kohën e divorcit. "Nëse nuk gjej mbështetje nga shteti, do të vras veten ose do të bëj prostitutën", ka thënë ajo dje në një konferencë për shtyp në zyrat e Shoqatës së Grave me Probleme Sociale. Ndërkohë, kryetarja e kësaj shoqate, Bajana Çeveli, ka thënë se "ky nuk është rasti i vetëm. Janë me dhjetëra gratë e divorcuara dhe të trafikuara të cilat nuk kanë ndihmë ekonomike në rrethin tonë. Ligji numër 7710 për ndihmën ndaj tyre është i mangët".
Pse jeni divorcuar me bashkëshortin dhe kur ka ndodhur kjo?
Jam divorcuar në vitin 2001. Ai më trajtonte shumë keq. Më rrihte dhe nuk i përmbushte detyrimet familjare. Nuk denjoj që t'i përmend as emrin.
Cili ka qenë vendimi i gjykatës?
Gjykata ka vendosur që ai të paguajë pjesën e tij për rritjen e fëmijës, por ai nuk ka përmbushur asgjë nga ky vendim.
Si e keni përballuar jetesën?
Me shumë vështirësi. Kam bërë të pamundurën për të rritur tim bir Marenglenin, por nuk mundem më, pasi nuk kam asnjë ndihmë nga shteti.
Çfarë keni bërë deri tani?
Kam kërkuar punë në zyrën e punës dhe zyrat e pushtetit vendor, por askush nuk më ka ndihmuar. Jetoj në një kabinë në plazh. Më duhet të paguaj 5 mijë lekë në muaj për të si qira. Nuk kam mundësi ekonomike dhe rrezikoj që të më nxjerrin jashtë. Jam para dilemës, ose t'i jap fund jetës, ose të dal në rrugë dhe të bëj prostitutën.
Krijoni Kontakt