Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 24 prej 24
    PEDAGOG Maska e Pyes_Lotin
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Chelsea
    Postime
    1,688
    Per tu kthyer ne Shqiperi?..
    Dikur isha 10 vjec kur emigrova bashke me familjen time ketu ku jame, dhe me merrte malli ashq shume per shoqerine dhe te afermit ne Shqiperi sa dhe centezin me te vogel qe me ngelte ne xhep e merrja shkoja ne gabinen telefonike dhe merrja saper ti degjuar zerin sepse aq mjaftoshin 20p atehere.

Tani mendoj krejt ndryshe. Megjithse deri para 2 vjetesh jam kam qene gati nga perjashtimi i gjithmonshem pa te drejte ri-aplikimi per "edukime" per arsye te zenjeve Shqiptaro-Rracist, dhe stolave mbas kurrizit kur me thonin Shqiperia kshu apo Shqiperia ashtu. Isha vertet i verbuar nga idealizmi dhe mendoja qe Shqiptaret ishin me te miret ne gjithcka. "Budallek" komplet.

Jeta per mua eshte ketu studimet ketu dhe e ardhmja mendoj po ketu.
    Shoqeri nuk pata kohe te krijoja ne Shqiperi, dhe pse i kujtoj me nostalgji ato qe pata.
    Personalisht jam krenar qe jam Shqiptar dhe e them me mbyrrje, por qe te kthehem zemra ma do por rrethanat qe kam s`ma lejojne dhe duke qene njeri qe i hedh mendimet dhe ndonjeher nga e ardhmja larget them po femijet...? ...

Gjithesesi u realizofshin deshirat e te gjithve!
    Jam JETUS jo TREGUS!.

i/e larguar Maska e bingo-bomba
    Anėtarėsuar
    17-07-2004
    Vendndodhja
    athine
    Postime
    67

Smile :))

E kuptoj qe tani per tani eshte veshtire te marim nje mendim kaq te thellte..
    E kuptoj qe shume nga ne qe jemi jasht shtetit kemi mare zakone te tjera gjithashtu kemi shkolle pune shoqeri familje e shume te tjera ktej nga jemi..
    Po shpresa vdes e fundit si gjithmone edhe une si ju te gjith kam 12 vjet jasht shqiperise si emigrant megjithse tani jam ok ne shume menyra prap deshira me mbetet per ty kthyer tjeter qef ka shqiperia tjeter bota sigurisht...
    Po besoj se do vije dita qe do kthehemi shumica, se sa do qe te rij jasht shtetit une nuk e di po kur vete ne shqiperi me prishet me me qef leku edhe e gezoj biles
    Pra e vetmja qe mund te bejme tani per tani eshte te presim sa te rregulloen pak gjerat ose shume.. edhe sic thashe shpresa vdes e fundit saera...

< me shume respekt @ bingo-bot >

my prince arrived Maska e joanna
    Anėtarėsuar
    26-09-2003
    Vendndodhja
    athine
    Postime
    300
    mar dhe une guximin te pergjigjem tek kjo teme se me perket besoj pasi jam edhe une ne mergim ketu e 9 vjet.
    dakord jam persa i perket per jeten qe jemi mesuar kuso qe jemi larg shqiperise dhe qe na duket shume here pak si "kot" atje por ajo qe dua te them eshte qe : <<guri eshte me i rrende ne vendin e tij>>!!
    personalish e kam menduar shume te kthehem dhe nese me shkojne gjerat ashtu sic i dua do kthehem nje dite pasi te mbaroj studimet e mija.
    edhe per mendimet e mbetura atje besoj qe nuk kane asnje rendesi nese nuk i japim vete rendesi se sic pashe dhe vete ne shqiperi shume here rrojne ne menyre me ekstravagante sesa rrojme ne ketej ne mergim.
    so just be yourself!!

ja kalofshi sa me mire te gjithe

_Mos thuaj <<te dua>> pa e ndjere se kur ta ndjesh cfare do thuash?
    -jeta eshte nje rrote qe gjithmone rrotullohet e i sjell gjerat sic duhen per te mbajtur ekuiliber.prandaj kujdes!!!
    E JETO C'DO CAST TE JETES SE NUK KTHEHEN PRAPA. ;) :P

ErionB
    Anėtarėsuar
    05-05-2004
    Vendndodhja
    Ne toke!!
    Postime
    125
    problemi nuk eshte rikthimi ne shqiperi nuk eshte asnjehere vone, problemi eshte se kur do ti hape Shqiperia dyert e saja per ne. Kur themi Shqiperia, nenkuptoj klasen politike qe na ben te emigrojme dhe ta shohim te ardhmen me pesimizem, ose e kunderta.
    Organizata Gjenerata e Re Shqiptare e ka nje projekt per kthimin e rinise ne Shqiperi, por eshte nje projekt i cili vetem varet nga bashkepunimi i qeverisjes atje. Dhe deri me sot qeveria pavarsisht deklaratave qe ben, nuk merr ne konsiderate te jape as edhe nje pergjigje qofte pozitive ose negative. Do te shtrohet pyetja se perse c'do gje ka te beje me politiken? Sepse duhet qe qeveria te pakten te japi sinjalin e reformave, e lirise se veprimit, punes dhe ligjit. Dhe si perfundim ky projekt, ose kthimi i rinise shqiptare te edukuar ane e mbane botes do te jete i mundur vetem pas zgjedhjeve vendore te 2005 ne te cilat besojme qe te jene te lira duke u bazuar tek presjoni nderkombetare. Nje qeveri e zgjedhur me vote te lire, cilado qofte ajo, do te kete mundesi te sjelle nje fryme te re optimizmi, qe do te jap edhe sinjalin e shumepritur edhe per emigrantet te kthehen.

Ne amerike, edhe nese ke suksesin e Donald Trump, do te jesh nje nder shume dhe nuk bdryshon asgje pervecse jetes tende.
    Ndersa ne Shqiperi suksesi personal do te thot te ndryshosh jeten e shume njerezve pozitivisht.
    Guri i rende peshon me rende ne vendin e vet.

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Misioni Amerikan Nė Shqipėri (1946)
    Nga DriniM nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  2. "Dr. dituria"
    Nga Sabriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 18-12-2008, 06:32
  3. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  4. Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-12-2006, 01:46
  5. Ahmet Zogu dhe “lufta” nė emigracion me Mit’hat Frashėrin
    Nga rudo nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 02:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •