Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 24
    6 vjet kam jashte shtetit dhe deshira per tu kthyer mbetet gjithmone ..
    !!!

+dA bEzT+
    Anėtarėsuar
    31-10-2003
    Vendndodhja
    ~nZ~
    Postime
    231
    Edhe muve do kthehem nshqiprii e kom venosssssss

Citim Postuar mė parė nga Pink_Girl
    po ne qe se kemi ate vendosmeri dhe guxim ? si tja bejme ?? :P

une per vete skam per tu kthyer ndonjehere atje ... jeta ime eshte ketu ku jam tani

po mire pra rri

nuk ka asgje te keqe

ne te gjithe jemi qytetare te kesaj bote

GuEsS...? Maska e Leandra
    Anėtarėsuar
    24-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    185
    Lame cfare kishim qe une dhe familja ime te vinin ne Amerike. As qe na binte ne mend te kthenin koken apo mendonim per nje cast se cfare po linin dhe cfare do gjenim. Erdhem shyqym letrat i kemi dhe prinderit filluan te benin plane sesi te ktheheshin ato te jetonin ne Shqiperi. Po mire ja shkuan, ku do jetojne ? Jo po blejne shtepi me ke do jetojne atje femijet i kane ketu, kusherinjte gjithe jashte shtetit. Ku do ta gjejne punen? Ne prej asaj m*ut pune dhe jetese erdhem ketu se nuk ishte ashtu si e donim.

Ka 10 vjet qe presim te rregullohet Shqiperia dhe te kthehemi "mbas 5 vjetesh". Atje o je shume i verfer dhe prit te vresesh veten o miljoner "cift apo tek" si te bjeri, po a luhet me jeten, nooo.
    Dhe si perfundim si i thone "better safe than sorry", i bijme me shkurt rrime aty ku e dime se domosdo e gjejme nje pune dishwasher, construction, bojaxhi, or a waiter, ma mire se ne Shqiperi ku s'ka pune dhe lujne b*then politicanet me shtetin dhe njerezit dhe kane mbaruar dhe partite ku te kthehen here me njerin e here me tjetrin sa here behen election...
    Une me ty pata fillu
    vec ta bej tjetrin xheloz,
    e tash me ty jam dashuru,
    ...kjo pune me ben nervoz....

i/e larguar Maska e bingo-bomba
    Anėtarėsuar
    17-07-2004
    Vendndodhja
    athine
    Postime
    67

Wink :))

Citim Postuar mė parė nga Leandra
    Lame cfare kishim qe une dhe familja ime te vinin ne Amerike. As qe na binte ne mend te kthenin koken apo mendonim per nje cast se cfare po linin dhe cfare do gjenim. Erdhem shyqym letrat i kemi dhe prinderit filluan te benin plane sesi te ktheheshin ato te jetonin ne Shqiperi. Po mire ja shkuan, ku do jetojne ? Jo po blejne shtepi me ke do jetojne atje femijet i kane ketu, kusherinjte gjithe jashte shtetit. Ku do ta gjejne punen? Ne prej asaj m*ut pune dhe jetese erdhem ketu se nuk ishte ashtu si e donim.

Ka 10 vjet qe presim te rregullohet Shqiperia dhe te kthehemi "mbas 5 vjetesh". Atje o je shume i verfer dhe prit te vresesh veten o miljoner "cift apo tek" si te bjeri, po a luhet me jeten, nooo.
    Dhe si perfundim si i thone "better safe than sorry", i bijme me shkurt rrime aty ku e dime se domosdo e gjejme nje pune dishwasher, construction, bojaxhi, or a waiter, ma mire se ne Shqiperi ku s'ka pune dhe lujne b*then politicanet me shtetin dhe njerezit dhe kane mbaruar dhe partite ku te kthehen here me njerin e here me tjetrin sa here behen election...
    Sic ju yhashe edhe ne fillim edhe une e kuptoj qe tani per tani eshte shpejt per ty kthyer po besoj se per 10 vjet pothuajse nuk do jet me vone domethene nga ne vet ne shqipei ka yre kaq euro kaq dollare sa sado te gjitha familjet kane edhe nje rroge nga jasht shtetit besoj se me kuptoni car dua te them, popm mos thoni qe une nuk kthehem me ne shqiperi se do gaboeni vete do vije dita qe do ta vendosni vete kte gje edhe do jeni merzitur si myua qe pres vit per vit si e si te vete ne shqiperi,prandaj mundohuni ta mendoni me mire kte gje, edhe une ngaqe kam ikur qe 12 vjec nga shqiperia edhe tani jam 23 sdiskutoet qe e kam gjith shoqerine ktu mirepo nuk e di pse nje gje me treq saera mbrapa ne shqiperi,tani car te them gjaku uje nuk behet,nese une mendoj se kur ti vije koha se cilit do ta kuptoj vete qe eshte koha per ty kthyer mbrapsh edhe kte do ta kuptoni shpejt a vone ,pak renci ka po do ta merni vesh se une e kam mare qe nuk me mban vendi ktu po tani per tani siki dot mirulecofshim < me shume respekt BINGO-BOT >

Lady Kad Maska e gurl
    Anėtarėsuar
    29-10-2003
    Vendndodhja
    Pineal Gland
    Postime
    347
    Zgjidhja vetiake eshte nje balanc midis mundesive. Nese barazpeshon kthimin ne atdhe dhe qendrimin ne vend te huaj, arrin te vendosesh ne nje zgjidhje e cila eshte e ndryshme per cdo person.

Personalisht nuk e di nese do kthehem nje dite, dhe pse shpresoj, por nuk e di nese do mund te jetoj dhe te pershtatem perseri me kulturen ne Shqiperi.

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Rikthimi ne Shqiperi vertet nuk eshte vone,po per kohen mendoj se per pjesen me madhe te shqiptareve eshte ende heret.
    Veshet e mi u shurdhuan 13 vjet me pare nga sirenat,jo nga ato qe deshen te shurdhonin Odisene e lashte,me zhurmuese,me moderne,si per te me thene se "parajsa" qe kerkoja ishte larg,shume larg.
    Sot kam arritur shume ndoshta me shume sec mendoja,por gjithmone ruaj ne zemer ,zjarrin e nje flake qofte edhe te vogel te kthimit ne atdhe.
    Ata qe jetojne me iluzionet se kur te behet Shqiperia do kthehemi nje dite,genjejne veten.
    Nga kush prisni te behet Shqiperia,nga Nano me kompani,qe vec dine te vjedhin e te majmen,e mjerimi gjithandej sic thoshte Migjeni dikur "Ndjen Tradheti".
    Po nuk u kthyen gjithe njerzit e ditur,gjithe intelektualet,gjithe rinia studentore qe jane gjymtyret e kombit,per te vene dijet zotesine,te ardhurat ekonomike te fituara ne sherbim te atdheut nuk ka shprese rindertimi,ringjalljeje per vendin tone.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga kolombi : 27-09-2004 mė 10:32
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

I-L-M Maska e indrit gjoni
    Anėtarėsuar
    25-09-2004
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    35
    un me u kthy tani ne Shqipni me morin ushtar direkt, po pres edhe iēik

SPIDER Maska e TIRONCI_UK
    Anėtarėsuar
    06-10-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    19
    Edhe perse ndodhem prej shume vitesh ne mergim malli me djeg per shqiperin,atje dua ta gezoj edhe pasurin,ku ndjej dhe krenarine.
    Se atje me ka rene koka dhe kam ecur tek rruga me gropa.Po shpresoj se kure te kthehem une do jene rregulluar gropat.
    Nje shprehje (S. Berishes)eshte PADYSHIM edhe un them padyshim do kethehem nje dite ne Shqiperi.
    I Love you eyes,becouse they are very nice Baby,Look at me,sepse I can't live pa ty.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    30-10-2004
    Postime
    705
    S'ja jo t'hujet qė rregullojn Shqipėnin.

E ja bin vendit lirin.

Janė Shqipėtarėt e kėrkush tjetė.

M' ani men ėshtė fjal e vjetėr.

E unė prandaj po e shkuj k'tu n' letėr.

HOMERI SHQIPĖTAR AT GJERGJ FISHTA
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga TOKE GEGA : 11-11-2004 mė 23:23

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Misioni Amerikan Nė Shqipėri (1946)
    Nga DriniM nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  2. "Dr. dituria"
    Nga Sabriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 18-12-2008, 06:32
  3. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  4. Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-12-2006, 01:46
  5. Ahmet Zogu dhe “lufta” nė emigracion me Mit’hat Frashėrin
    Nga rudo nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 02:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •