Close
Faqja 3 prej 19 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 188
    yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Shihet, shihet.

Per temen: kombesia nuk ka se si ndryshohet. Kombesia nuk eshte njejte si shtetesia: shtetesia eshte vetem akti fizik i dokumentimit te statusit tend juridik ne nje shoqeri qe eshte e organizuar dhe e identifikon veten dhe territorin e saj si shtet.

Kombesia ne anen tjeter, eshte perketesia jote etnike njerit apo tjetrit grup ne nje vend apo ne tjetrin vend, varesisht nga vjen. Eshte si lekura jote: ti mund t'a nderrosh kemishen (shtetesine) sa te duash, po lekuren (kombesine) jo. Dhe nuk po flas metaforikisht apo per shkak te patriotizmit, po kombesia nuk ekziston si nocion qe mund te nderrohet me ane te akteve juridike. Kombesine nuk mund ta nderrosh, edhe po i the vetes 1843930430439 here qe je/nuk je shqiptar. Mund ta mohosh kombesine tende, te deklarohesh se i perket KOMBIT e jo SHTETI x apo y, po kjo prape nuk e nderron gjendjen tende kombetare dhe statusin qe gezon si anetar i nje grupi etnik te caktuar.

Qyteti pa lum Maska e Damastioni
    Anėtarėsuar
    16-07-2004
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    152
    Pyetja mė duket paksa e pa vend, por nejse.
    Mendoj se ai i cili nuk e ndien veten Shqiptar, nuk na duhet gjė. Tė tillė analfabet, tė cilė nuk e dijnė prej nge vijnė, dhe nuk kanė fare dijeni pėr historinė e tyre kombėtare, nuk mendoj se munden tė kontribuojnė pėr popullin tonė. Cka ėshtė mė e keqja munden edhe tė na bėjnė dėme. Prandaj do tė ishte mirė qė ta ndėrrojnė kombėsinė e tyre.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,061
    Citim Postuar mė parė nga selina_21
    Do ju bej nje pyetje juve qe jetoni jashte shtetit . A Do ta ndryshonit ndonjehere kombesine tuaj dmth ate Shqiptare .. Nese po pse ??

E hap kete teme pasi po shikoi shume Shqiptar qe vdesin te behen < american' Greek ' Italian ' Anglez' Gjerman apo Indian>

Une as nuk do guxoja ta beja nje gje te tille . E dua shume Shqiperine dhe nuk do ta nderroj me asnje tjeter!! Jam krenare qe kam gjak Shqiptare '' pavarsishte qe jetoj ne nje vend tjeter por perseri nuk e harroi Shqiperin.

selina shqiperia na jep mundesine te mbajme dy nenshtetsi, keshtu qe nuk ka asgje te keqe per ne qe jetojme jashte shtetit te marim nje shtetesi te huaj, sepse kur ke dy shtetesi nuk do te thote se e ke tradhtuar atdheun tend

kohet e fundit robert de niro mori shtetesine italiane edhe pse ai eshte amerikan, mendoj se nuk ka asgje te keqe te maresh shtetesi te huaj per ne qe jetojme jashte shqiperise

kurse kombesia nuk nderrohet kurre sepse njeri nga anetaret thote se nuk nderrohet gjaku kurre
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ATMAN : 10-09-2004 mė 15:58

...
    Anėtarėsuar
    26-11-2003
    Vendndodhja
    PARIS me Xhej-n jo Lopezin jo :P o mo e mir se Lopezi
    Postime
    1,428
    Citim Postuar mė parė nga DeuS
    Me llafe ?! ...me llafe ndertojme kala ne mer jahu!
    Ama, cfare tregon realiteti? Ky qe shof me sy une dhe jam ne kontakt te perditshem me te?!
    Apapapapa, komplet e kunderta...

Mos te me beje kush dengla dhe ti mohoje keto fjale!
    Sapo ta ndjeje pak bithen ngusht shqipoja, edhe kinez behet...
    Tjeter pune per ato qe i kane kushtet rehat dhe i shkon tymi drejte...
    Shqiptari o rrace e qelbet mer daj...(perfshi veten)
    E qelbet! oj...lexoje kte fjale dhe ngulite ne koke!

Kam pa, njoft, e bredhur mjaftushem!
    I kam njoft shqipot e cdo krahine, cdo ngjyre dhe i kam pa ne cdo situate...
    Nuk them qe te gjithe jane njelloj...por shumica ....Bahhhh!

Hajt shnetja juj!

Ne disa raste mund ta nderrosh per arsye ekonomike apo ku di une, por rendesi ka se si ndjehesh brenda vetes tende. Psh mu, s'ka burre none te me beje te thote qe s'jam shqiptar. Por kjo sdo te thote qe po te isha ne Gjermani sdo ta pranoja pashaporten Gjermane, apo po te isha ne France e kshu me rradhe. Te duhet mer vlla. Por kurre nuk do thoja qe jam Francez. Se e ndej qe nuk jam. Jam Shqiptar mer bab.
    Nga ana tjeter kam vene re shume veta qe pasi kane marre pashaportat amerikane thone jemi amerikan apo kinez, varet ku jeton. T'ia rrasesh nji ko'qe plumi mu ne lule te ballit, edhe kaput.
    Hajd mo.
    HOLLAND...

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882

Kombesine kurre

Nenshtetesine mbase mund ta beja per nje jete me te mire por kombesine kurre pasi keshtu do mohoja vetveten prinderit e mi familjen time.

Nejse po te me mbajne ne ndonje azil pijanecesh mbase dhe e bej (shaka)

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    nenshtetesine e kam nderruar me kohe ... dhe ska asgje te keqe .. ( dhe duhet te dish ta vleresosh dhe ta cmosh kete gje .. se eshte nje honor qe te bejne .. dhe e pranova me kenaqesi ... por kjo sdo te thote se do mohoj se jam shqiptare )

kurse sa per kombesine .. Kurre ( kam lindur dhe do vdes shqipetare )
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

e kithtė Maska e Rebele
    Anėtarėsuar
    22-07-2004
    Vendndodhja
    kulpėr
    Postime
    1,088
    sic eshte thene edhe me lart, ka dallim midis ndryshimit te nenshtetesise dhe atij te kombesise.
    fatkeqsisht Shqiperia nuk ofron kushte te pershtatshme jetese per shume veta, gje e cila i shtyn te marrin nenshtetesine e vendit ku jetojne dhe punojne per tu integruar krejtesisht atje
    megjitheate nacionaliteti nuk mohohet kurre, prandaj per mendimin tim kombesia duhet te mbetet po shqipetare.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-05-2004
    Postime
    115
    vec nese i behet ndonje nderrim gjaku se ai qe ka lind dhe eshte rrit ne Shqiperi ,
    Se vetem ai qe ka lind dhe eshte rritur ne Shqiperi eshte shqiptar? DMTH sipas teje plako, ai qe ka lindur jashte RSH-se nuk eshte shqiptar, dhe se cdo individe i lindur ne RSH-se pa dallim kombesie eshte shqiptar. Hajde logjike, hajde. Ki kujdes per kete qe thua plako, se ka shume implikacione te padeshiruara per shqiptaret kjo qe thua.
    Me habit fakti qe nje numer i madh i forumisteve ketu ende nuk eshte ne gjendje te dalloje shtetesine nga kombesia/nacinaliteti. Nga se vjen kjo padijeni? Nga mosinteresimi? Apo nga edukata e ulet kombetare qe keni?

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918

Thumbs up

Citim Postuar mė parė nga perestae00
    Se vetem ai qe ka lind dhe eshte rritur ne Shqiperi eshte shqiptar? DMTH sipas teje plako, ai qe ka lindur jashte RSH-se nuk eshte shqiptar, dhe se cdo individe i lindur ne RSH-se pa dallim kombesie eshte shqiptar. Hajde logjike, hajde. Ki kujdes per kete qe thua plako, se ka shume implikacione te padeshiruara per shqiptaret kjo qe thua.
    Me habit fakti qe nje numer i madh i forumisteve ketu ende nuk eshte ne gjendje te dalloje shtetesine nga kombesia/nacionaliteti. Nga se vjen kjo padijeni? Nga mosinteresimi? Apo nga edukata e ulet kombetare qe keni?

urgjent nje pike per ty !!!
    Prektora

i/e regjistruar Maska e Antitrup
    Anėtarėsuar
    21-07-2004
    Vendndodhja
    Nju Njerk
    Postime
    62

What..........

Ku e lam e ku na mbeti
    Vaj vatani e mjer mileti..

Faqja 3 prej 19 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Te kam thene ndonjehere...
    Nga Mina nė forumin Ditari i meditimeve
    Pėrgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 12-03-2024, 08:16
  2. A jeni munduar ndonjehere te vizatoni lumturine
    Nga AuGuSt_ nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 80
    Postimi i Fundit: 04-11-2008, 15:36
  3. Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 19-02-2007, 18:16
  4. Polikseni Ninka
    Nga dikeafajtore nė forumin Shkrimtarė shqiptarė
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 23-07-2005, 19:16
  5. Sikur tja ndryshonit emrin...
    Nga benseven11 nė forumin Bukuri dhe estetikė
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 06-11-2003, 08:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •