1. Lashtesia (Paleoliti [1,5 milion - 10,000 vjet Para Krishtit] deri Pushtimi Romak)
  1. Epir + Dardani + Iliri = Shqipri
  2. Lindja dhe zhvillimi i qyteteve Ilire
  3. Titulli
  4. Titulli
  5. Titulli
  6. Titulli
  7. Titulli
  8. Titulli
  9. Titulli
  10. Titulli
  11. Titulli
  12. Titulli
  13. Titulli
  14. Titulli
  15. Titulli
  16. Titulli
  17. Titulli
  18. Titulli
  19. Titulli
  20. Titulli
  21. Titulli
  22. Titulli
  23. Titulli
  24. Titulli
  25. Titulli
  26. Titulli
  27. Titulli
  28. Titulli
  29. Titulli
  30. Titulli
  31. Titulli
  32. Titulli
  33. Titulli
  34. Titulli
  35. Titulli
  36. Titulli
  37. Titulli
  38. Titulli
  39. Titulli
  40. Titulli
  41. Titulli
  42. Titulli
  43. Titulli
  44. Titulli
  45. Titulli
 2. Mesjeta Shqiptare (shek. V - shek. XV)
  1. Titulli
  2. Titulli
  3. Titulli
  4. Titulli
  5. Titulli
  6. Titulli
  7. Titulli
  8. Titulli
  9. Titulli
  10. Titulli
  11. Titulli
  12. Titulli
  13. Titulli
  14. Titulli
  15. Titulli
  16. Titulli
  17. Titulli
  18. Titulli
  19. Titulli
  20. Titulli
  21. Titulli
  22. Titulli
  23. Titulli
  24. Titulli
  25. Titulli
  26. Titulli
  27. Titulli
  28. Titulli
  29. Titulli
  30. Titulli
  31. Titulli
  32. Titulli
  33. Titulli
  34. Titulli
  35. Titulli
  36. Titulli
  37. Titulli
  38. Titulli
  39. Titulli
  40. Titulli
  41. Titulli
  42. Titulli
  43. Titulli
  44. Titulli
  45. Titulli
  46. Titulli
  47. Titulli
  48. Titulli
  49. Titulli
  50. Titulli
  51. Titulli
  52. Titulli
  53. Titulli
  54. Titulli
 3. Pushtimi Osman (prej shek. XV - shek. XIV)
  1. Regjistri turk i vitit 1485
  2. Barleti, ikonografia dhe poezit e para pr Sknderbeun
  3. Mbi jeten e Gjegj Kastriotit
  4. Kosova gjat luftrave austro-turke
  5. Historia e Gjergj Kastriot Skenderbeut
  6. Doreshkrim Historik Unikal i shek. XVIII
  7. Titulli
  8. Titulli
  9. Titulli
  10. Titulli
  11. Titulli
  12. Titulli
  13. Titulli
  14. Titulli
  15. Titulli
  16. Titulli
  17. Titulli
  18. Titulli
  19. Titulli
  20. Titulli
  21. Titulli
  22. Titulli
  23. Titulli
  24. Titulli
  25. Titulli
  26. Titulli
  27. Titulli
  28. Titulli
  29. Titulli
  30. Titulli
  31. Titulli
  32. Titulli
  33. Titulli
  34. Titulli
  35. Titulli
  36. Titulli
  37. Titulli
  38. Titulli
  39. Titulli
  40. Titulli
  41. Titulli
  42. Titulli
  43. Titulli
  44. Titulli
  45. Titulli
  46. Titulli
  47. Titulli
  48. Titulli
  49. Titulli
  50. Titulli
  51. Titulli
  52. Titulli
  53. Titulli
  54. Titulli
 4. Rilindja Kombetare (vitet '30 shek. XIX - 1912)
  1. Titulli
  2. Titulli
  3. Titulli
  4. Titulli
  5. Titulli
  6. Titulli
  7. Titulli
  8. Titulli
  9. Titulli
  10. Titulli
  11. Titulli
  12. Titulli
  13. Titulli
  14. Titulli
  15. Titulli
  16. Titulli
  17. Titulli
  18. Titulli
  19. Titulli
  20. Titulli
  21. Titulli
  22. Titulli
  23. Titulli
  24. Titulli
  25. Titulli
  26. Titulli
  27. Titulli
  28. Titulli
  29. Titulli
  30. Titulli
  31. Titulli
  32. Titulli
  33. Titulli
  34. Titulli
  35. Titulli
  36. Titulli
  37. Titulli
  38. Titulli
  39. Titulli
  40. Titulli
  41. Titulli
  42. Titulli
  43. Titulli
  44. Titulli
  45. Titulli
  46. Titulli
  47. Titulli
  48. Titulli
  49. Titulli
  50. Titulli
  51. Titulli
  52. Titulli
  53. Titulli
  54. Titulli
 5. Pavaresia (1912-1924)
  1. Qendrimet e klerit katolik mbi pavaresine
  2. Luigj Gurakuqi mbi shtetin ne Shqipni
  3. Kongresi i Lushnjes 27 janar 1920
  4. Shqipria n vorbulln e Lufts s Par Botrore
  5. Fan Noli mbi ceshtjen tone kombetare
  6. Titulli
  7. Titulli
  8. Titulli
  9. Titulli
  10. Titulli
  11. Titulli
  12. Titulli
  13. Titulli
  14. Titulli
  15. Titulli
  16. Titulli
  17. Titulli
  18. Titulli
  19. Titulli
  20. Titulli
  21. Titulli
  22. Titulli
  23. Titulli
  24. Titulli
  25. Titulli
  26. Titulli
  27. Titulli
  28. Titulli
  29. Titulli
  30. Titulli
  31. Titulli
  32. Titulli
  33. Titulli
  34. Titulli
  35. Titulli
  36. Titulli
  37. Titulli
  38. Titulli
  39. Titulli
  40. Titulli
  41. Titulli
  42. Titulli
  43. Titulli
  44. Titulli
  45. Titulli
  46. Titulli
  47. Titulli
  48. Titulli
  49. Titulli
  50. Titulli
  51. Titulli
  52. Titulli
 6. Mbretnia Shqiptare (1924-1939)
  1. Vrasja e tret e Bajram Currit
  2. Titulli
  3. Titulli
  4. Titulli
  5. Titulli
  6. Titulli
  7. Titulli
  8. Titulli
  9. Titulli
  10. Titulli
  11. Titulli
  12. Titulli
  13. Titulli
  14. Titulli
  15. Titulli
  16. Titulli
  17. Titulli
  18. Titulli
  19. Titulli
  20. Titulli
  21. Titulli
  22. Titulli
  23. Titulli
  24. Titulli
  25. Titulli
  26. Titulli
  27. Titulli
  28. Titulli
  29. Titulli
  30. Titulli
  31. Titulli
  32. Titulli
  33. Titulli
  34. Titulli
  35. Titulli
  36. Titulli
  37. Titulli
  38. Titulli
  39. Titulli
  40. Titulli
  41. Titulli
  42. Titulli
  43. Titulli
  44. Titulli
  45. Titulli
  46. Titulli
  47. Titulli
  48. Titulli
  49. Titulli
  50. Titulli
  51. Titulli
  52. Titulli
  53. Titulli
 7. Lufta e II. Boterore (1939-1944)
  1. Ja "mkatet" e Shqipris pr luftn italo-greke
  2. Barbarite greke ne Shqiperi
  3. Hebrejt, ja si u mbrojtn n Delvin e Sarand
  4. Titulli
  5. Ushtaraket e ekzekutuar nga Enver Hoxha
  6. Historia dhe e sotmja e minoritetit grek n Shqipri
  7. Emra katolike dhe versioni i tyre ne shqip
  8. Titulli
  9. Titulli
  10. Titulli
  11. Titulli
  12. Titulli
  13. Titulli
  14. Titulli
  15. Titulli
  16. Titulli
  17. Titulli
  18. Titulli
  19. Titulli
  20. Titulli
  21. Titulli
  22. Titulli
  23. Titulli
  24. Titulli
  25. Titulli
  26. Titulli
  27. Titulli
  28. Titulli
  29. Titulli
  30. Titulli
  31. Titulli
  32. Titulli
  33. Titulli
  34. Titulli
  35. Titulli
  36. Titulli
  37. Titulli
  38. Titulli
  39. Titulli
  40. Titulli
  41. Titulli
  42. Titulli
  43. Titulli
  44. Titulli
  45. Titulli
  46. Titulli
  47. Titulli
  48. Titulli
  49. Titulli
  50. Titulli
  51. Titulli
  52. Titulli
  53. Titulli
  54. Titulli
  55. Titulli
 8. Diktatura Komuniste (1945-1991)
  1. Ermenji: Dokumentim i hidhur i historise se re shqiptare
  2. Incidenti i Korfuzit 22 tetor 1946
  3. Historiku i burgut te Tiranes
  4. Si e formuam organizatn e fsheht "Bashkimi Shqiptar" n 1945
  5. Kryengritja antikomuniste e vitit 1945
  6. Enver Hoxha i preu kokn nipit ballist, Abaz Omari
  7. Titulli
  8. Titulli
  9. Titulli
  10. Titulli
  11. Titulli
  12. Titulli
  13. Titulli
  14. Titulli
  15. Titulli
  16. Titulli
  17. Titulli
  18. Titulli
  19. Titulli
  20. Titulli
  21. Titulli
  22. Titulli
  23. Titulli
  24. Titulli
  25. Titulli
  26. Titulli
  27. Titulli
  28. Titulli
  29. Titulli
  30. Titulli
  31. Titulli
  32. Titulli
  33. Titulli
  34. Titulli
  35. Titulli
  36. Titulli
  37. Titulli
  38. Titulli
  39. Titulli
  40. Titulli
  41. Titulli
  42. Titulli
  43. Titulli
  44. Titulli
  45. Titulli
  46. Titulli
  47. Titulli
  48. Titulli
  49. Titulli
  50. Titulli
  51. Titulli
  52. Titulli
  53. Titulli
  54. Titulli
 9. Demokracia pluraliste (1990 - sot)
  1. Titulli
  2. Titulli
  3. Titulli
  4. Titulli
  5. Titulli
  6. Titulli
  7. Titulli
  8. Titulli
  9. Titulli
  10. Titulli
  11. Titulli
  12. Titulli
  13. Titulli
  14. Titulli
  15. Titulli
  16. Titulli
  17. Titulli
  18. Titulli
  19. Titulli
  20. Titulli
  21. Titulli
  22. Titulli
  23. Titulli
  24. Titulli
  25. Titulli
  26. Titulli
  27. Titulli
  28. Titulli
  29. Titulli
  30. Titulli
  31. Titulli
  32. Titulli
  33. Titulli
  34. Titulli
  35. Titulli
  36. Titulli
  37. Titulli
  38. Titulli
  39. Titulli
  40. Titulli
  41. Titulli
  42. Titulli
  43. Titulli
  44. Titulli
  45. Titulli
  46. Titulli
  47. Titulli
  48. Titulli
  49. Titulli
  50. Titulli
  51. Titulli
  52. Titulli
  53. Titulli
  54. Titulli
 10. Historia e Familjeve Shqiptare (fillim - sot)
  1. Vshtrim i shkurtr historik pr fisin e Kelmendit
  2. Historia e qyteteve Shqiptare
  3. Shqiptart n Rumani, nj histori e lasht
  4. Albanese ne Italisht
  5. Titulli
  6. Titulli
  7. Titulli
  8. Titulli
  9. Titulli
  10. Titulli
  11. Titulli
  12. Titulli
  13. Titulli
  14. Titulli
  15. Titulli
  16. Titulli
  17. Titulli
  18. Titulli
  19. Titulli
  20. Titulli
  21. Titulli
  22. Titulli
  23. Titulli
  24. Titulli
  25. Titulli
  26. Titulli
  27. Titulli
  28. Titulli
  29. Titulli
  30. Titulli
  31. Titulli
  32. Titulli
  33. Titulli
  34. Titulli
  35. Titulli
  36. Titulli
  37. Titulli
  38. Titulli
  39. Titulli
  40. Titulli
  41. Titulli
  42. Titulli
  43. Titulli
  44. Titulli
  45. Titulli
  46. Titulli
  47. Titulli
  48. Titulli
  49. Titulli
  50. Titulli
  51. Titulli
  52. Titulli
  53. Titulli
  54. Titulli
 11. Libra dhe doreshkrime te huaja (fillim - sot)
  1. Robert dAngly: Enigma (5 vllime)
  2. Dr. Hollandi: Nj takim i kndshm, nj bised e mbl me Ali Pash Tepelena
  3. DR Oakley Hill: An Englishman in Albania
  4. Enciklopedia Katolike mbi Shqiperine
  5. Titulli
  6. Titulli
  7. Titulli
  8. Titulli
  9. Titulli
  10. Titulli
  11. Titulli
  12. Titulli
  13. Titulli
  14. Titulli
  15. Titulli
  16. Titulli
  17. Titulli
  18. Titulli
  19. Titulli
  20. Titulli
  21. Titulli
  22. Titulli
  23. Titulli
  24. Titulli
  25. Titulli
  26. Titulli
  27. Titulli
  28. Titulli
  29. Titulli
  30. Titulli
  31. Titulli
  32. Titulli
  33. Titulli
  34. Titulli
  35. Titulli
  36. Titulli
  37. Titulli
  38. Titulli
  39. Titulli
  40. Titulli
  41. Titulli
  42. Titulli
  43. Titulli
  44. Titulli
  45. Titulli
  46. Titulli
  47. Titulli
  48. Titulli
  49. Titulli
  50. Titulli