Close
Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 75
    Citim Postuar më parë nga Ryder
    S'dua te replikoj me njeri, as me Kryqtare as me Jihadas...meqe ishte tema e tille, thash te shpreh mendimin tim iher e pergjithmon mbi fete.
    Nganjehere me pelqen t'i filloj shkrimet nga fundi dhe pashe kete fjali...
    kjo qe ke shkruar tregon se sa mend ke e pare e punes...

pse shkruan atehere kur nuk ke mend te replikosh???

p.s. shkrimi yt sma do mendja qe ia vlen te lexohet...
    Thuaje te verteten; le te largohen prej teje te poshtrit.

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Pse shkruaj kur nuk kam ndermend te replikoj?
    Sepse jam aq konfident tek mendimi im saqe s'imagjinoj qe replika ose debate te metejshme me njerez te indoktrinuar mund te me japin me teper informacion, mund te me kthejne mendjen ose mund te kene nej dobi per intelektin tim...kshuqe them mendimin tim dhe shpresoj qe dikush te identifikohet me te...replikat si puna e kesaj (qe te behet ty jo postit tend) vec ja ulin vleren diskutimit....te duket arsye e mire kjo o k'oqe kandari?

Sa per asaj qe "duket sa mend qe kam"...s'merr mendja kurrsesi qe ma the sepse te dogji qe e cilesova si sharlatan Profetin ne te cilin ti ke bazuar jeten...por sipas meje vec ma the sepse pe ndonje difekt te nejfare lloji tek un, dhe megjtih dashamiresine qe ke ndaj meje si shqiptare qe jemi shpresove qe menyra delikate me te cilen e the, do me conte te beja autokritike dhe te permirsohesha...per te miren time gjithmon apo jo?
    Se nqs jo me duhet te te them edhe iher k'oqe kandari pastaj...

i/e regjistruar Maska e Albin
    Anëtarësuar
    06-03-2004
    Vendndodhja
    ???
    Postime
    242
    Shum me pozitive kane qene fete pagane ne te cilat adhuroheshin aspekte pozitive te natyres, si nderrimi i stineve, astronomia, filozofia, dielli, frytet e tokes etj. Pastaj hyri kulti i individit dhe u shterr gjithcka. Paganizmi u kthye ne djallezi, dhe gjith ata humanista qe mendonin ndrysh u prene e u dogjen nga "zevendesit e Zotit mbi toke" dhe nga "Profetet e fundit".
    E para kur te thuash kane qene shume pozitive duhet te dish qe te besosh tek dordolecet prej druri dhe se konceptet qe kishin fiset pagane per jeten dhe shoqerine njerzore dhe po te studiosh pak fete do ta kuptosh se cfare do te ishte pozitive dhe se ligjet qe kemi sot si njerez dhe qe rregullojne disa norma sociale jane te trasheguara nga fete sikurse jane te trasheguara dhe shume dituri te tjera njerzore dhe natyrore dhe ne fe ska kult individi por ka adhurim Zoti por ju kujtoni se me ane te mohimit te Zotit i jepni vetes te drejten per te qene zoter duke harruar qe jeni vetem krijesa mikroskopike ne nje univers madheshtor dhe se kufizueshmeria e juaj e llogjikes nuk ju len te njihni veten e juaj e jo me te jepni mend per ideologji qe kane formuar koncepte dhe parime per njerzit qe jetojne sot larg paganizmit te xhungles dhe mitologjive qe ska arsye njerzore qofte dhe ajo iluministe ti pranoje.

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Ket pra po them. Cilesimi i njeriut si qenje mikroskopike...besimi qe pa fe bota do kish qen kaos. Ksaj i thon te mos besosh ne forcat e njeriut, te humanizmi...ta nen-vleftesosh njeriun ne maksimum dhe te krijosh nje diktator ne qiell qe te denon ose te vlereson...pse krijohet polici? Kur njerezit S'JANE TE ZOT te zbatojne ligjin...dmth jane shum te dobet per te menduar vete...kshu e shof un te pakten.

Sa per moralin, (ashtu si edhe feja) esht fenomen njerezor jo hyjnor.
    Jan instinktet e mbijeteses qe te thon "mos vrit" e "mos vidh"...instinktet vet-rregulluese qe ruajne racen njerezore nga zhdukja dhe kaosi...s'ka nevoje te thot Zoti "mos vidh", "mos vrit" ose "mos tradheto" sepse po Ai (Zoti, Natyra si do ta quash) ti ka instaluar ne vetvete keto koncepte pa pasur nevoje ti thote.
    Mos me jep leksione per paganizmin vec...s'thash qe jam pagan...thash "me pozitive"...nqs do me e kuptu kuptoje.

i/e regjistruar Maska e Albin
    Anëtarësuar
    06-03-2004
    Vendndodhja
    ???
    Postime
    242
    Do sdo ti vete te qenurit bashkesi kerkon regullim dhe displine norma dhe rregulla e kete e shikon jo vetem tek njeriu por dhe tek kafshet shpendet planetet kjo eshte me se e natyrshme per jeten tone Kjo eshte natyra qe Zoti ka krijuar ne gjithesi.

Pikerisht jane ato instikte qe jane natyrore tek njeriu qe me ane te fese motivohen gjate periudhes jetesore.Me thuaj dicka qe eshte me motivuese se feja qe njeriu te jete njeri dhe ti ruaje instiktet e tij.Pra egzistneca e instikteve tek njeriu tregon se ka perputhje midis instiketeve njerzore dhe ligjeve hyjnore .Feja eshte natyrore per njeriun sepse ajo vetem se i nxit ose i nxjerr keto instikte ne siperfaqen e tij ose i ruan qe shume prej njerzve i kane humbur pershka te ndryshimit te natyrshmerise se tyre.

ABSOLUT JUSTICE Maska e Piranha
    Anëtarësuar
    11-07-2004
    Vendndodhja
    Ikur drejt forumeve te lira
    Postime
    478
    Une Besoj Ne Zot Dhe Kjo Nuk Do Te Thote Qe Besoj Edhe Ne Fe... Feja Eshte Nje Produkt I Njerezimit E Krijuar Per Interesa Dhe Per Te Lene Njerezimin Ne Injorance.... Zoti Eshte Nje Dhe Fete Jane 100.... Si E Shpjegoni Kete Atehere???? Zoti Ju Ka Dhene Instiktin Dhe Ju Po Te Jeni Te Zgjuar Dhe Mos Te Keni Bere Ndonjehere Lavazh Truri Prane Ndonje Feje, Do Te Arrini Tek Zoti Pa Ndihmen E Fese.... Feja Gjithmone E Ka Ndrydhur Instiktin, Shkencen, Artin, Idete E Perparuara...... Feja Eshte Manipuluese E Fjales , Fshihet Mbas Disa Fjaleve Te Bukura Qe Njerezit I Kane Natyrore Por Nga Dobesia Nuk Arrijne Ti Shprehin.... Feja I Do Njerezit E Varfer (shpirterisht, Menderisht, Nga Karakteri Dhe Nga Xhepi) , Sepse Keta Njerez Te Varfer Kane Nevoje Per Nje Mbeshtetje Dhe Bien Shpejte Prehe E Tyre( Fese)...... Eshte Mekat Sepse Te Gjithe Keta Njerez Jane Viktima Te Ketij Sistemi.......

Dynamic Maska e good devil
    Anëtarësuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    jgyuery
    Postime
    260
    a keni lexuar kete ne bibel ?

ai qe vdiq ne kryq nuk ishte jesusi po ishte nje tjeter, nje qe i ngjante jesusit.

jesusi i vertet ishte ulur ne nje peme dhe qeshte, kur ky tjetri po kryqezoheshe. Po qeshte edhe sepse ua hodhi.

Si mendoni ju qe doli Jesusi nga i vdekur ne te gjalle. Nuk mori zoti pjese ne kete akt magjije. Nuk Ka ZOT !.

Kjo mor te shkrete nuk eshte shkruajtur ne Bibel !

dicka tjeter qe nuk eshte shkruar jane shkrimet ne "Dead Sea Scrolls", ne kete jane edhe planet e cifuteve per te dominuar boten.

Me mire lexohini vet, qe ta shikoni per vete. Se mua nuk me besoni !
    Forumi është tepër i ngarkuar në këtë moment. Ju lutemi na vizitoni më vonë.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Eh cna ka gjet me keto teori konspiracioni,

Bota eshte nje vend me shume shume koincidenca, te panjohura etj etj. Ka shume fe qe ti as ja di se si qysh tek lidhen me Krishterimin, ka shume njerez qe kane folur kundra Zotit ne ket bote, qe e kane share kete nocion, dhe perseri jane hyjnizuar ne nje menyre o ne tjetren. Njeriu eshte qenie shume e dobet per te qene i vetem ne kete Univers.

Po te marr nje pjese shkrim qe kam bere diku ne nje prezantim ne shkolle kur pati nje debat ndermjet Zoroastrianizmit, Nietzsches dhe Islamit.

Ne "Shkencen e Diturise(Lumturise), apo Gay Science(titulli anglisht)" ai shkruan se Zoti ka vdekur. Megjithate Islami eshte perpjekur me cdo lloj menyre qe te pervetsoj shume nga filozofia e Nietzsches, sidomos ajo e vullnetit per fuqi(qe eshte dhe liber i tij Will To Power). Dijetaret Islame mundohen ta identifikojne vullnetin per fuqi te Nietzsches, me vullnetin divin te Allahut. Muhammad Iqbal, ne mos gabohem nje poet Indian me fe Muslimane shkruan diku ne nje vjershe ne traditen e vjeter prej te ciles flitet se Muhamedi vjen nga qiejte etj, per nje person qe vinte po nga ato qiej, kishte te shikuarin e shqiponjes, ky person ishte nje i mencur gjerman, duke ju referuar Nietzsches. Vazhdon e thote me tutje se ky do ndaj Evropen ne dysh etj etj. Dhe eshte mese e vertete qe ne disa sekte mistike Nietzsche shikohet si nje profet. Ne traditen e Zoroastrianismit flitet se cdo 1000 vjet do kete nje profet te cilin ata e quajne Saoshyant(kjo ide eshte marre dhe nga shume fe, prandaj te gjith prisnin dicka te ndodhte ne vitin 2000(edhe pse nje numer insinjifikant ja dinin se ku e ka origjinen kjo lloj gjeje) ene prisnin per fundin e botes, pikerisht se Zarathustra del rreth 1200-900 Bce, dhe Krishti del 1000 vjet me vone), dhe ky profet do sjelli te verteten e re, guiden e re per njerezimin. Dihet qe Nietzsche ka vdekur pikerisht ne 1900, rreth 100 vjet para sipas tradites por jo dhe aq para po te merret parasysh viti platonik(qe eshte 25800 vjet) me te cilen koincidojne keto lloj ngjarjesh. Dihet gjithashtu qe ne vitin 1000 Kisha priste dicka te tille, pikerisht ne kete tradite te vjeter te huazuar, por azgje nuk ndodhi(te pakten ne sdime gje te kete ndodhur). Ne traditen e vjeter Zoroasterianie thuhet se Saoshyant nuk eshte e thene te jete nje profet, por edhe nje i derguar i djallit, nje lloj profeti negativ. Disa e lidhin kete gje me ndarjen e Kishes, apo me dalldisjen e Kryqzatave etj etj. Pra Nietzsche pranohet si profet nga shume sekte te ndryshme madje dhe sekte Krishtere apo Muslimane te traditave Nostike apo Sufi. Te pranosh mesimet e Nietzsches, eshte gati njesoj si te pranosh ate si nje profet te mirfillte. Dhe se fundi, me sa di un kjo ka dhe nje lidhje te metejshme me Vullnetin per Fuqi, te cilen Iqbal e identifikon me Vullnetin per Allahun(Vullnet Divin). Gjithashtu dihet se ne kohen qe Nietzsche ka jetuar nuk ka si ta ket pasur kete influence nga asnjeri, pervecse nje Indian tjeter me emrin Ahmad(Ahmed se di mire) Sirhind i cili ka jetuar ne shekullin e 15 a 16, dhe flet per dicka te tille. Pra ne kete menyre Nietzsche automatikisht nga akademik te ndryshem perendimor por edhe lindor merr pikpamjen e nje profeti te mirfillte, por kesaj rradhe jo te nje profeti asnjeanes, por te nje profeti Musliman ose te pakten me orientim te tille.

Nuk kam kohe te shkruaj e te perkthej gjith prezantimin, por pika kryesore e keti debati ishte se edhe nje person qe thote se Zoti ka Vdekur apo qe vetdeklarohet ateist apo pagan a ku di un, indirekt pohon ekzistencen e nje Zoti, qe ne rastin e ketij antikrishti(sic esht qujt nga Kisha), jo vetem e pohon ate si esence, por duke u vetshpallur ateist apo pagan perseri ka nje kompleks jo-koshient qe i kerkon ekzistencen e nje guide te tille. Te thuash qe Zoti nuk ekziston me, do te thote qe cdo gje qe behet ne bote duhet te kete nje aresye, qe cdo gje e keqe ka nje aresye te mirfillte, qe dhe miqte e tu mund te jene armiqite me te medhenj. Kjo lloj gjeje e cmendi Nietzschen, ky qe cmimi qe ai pagoi per deklaratat qe ai ka thene, megjithate edhe pse ai e mohon ekzistencen ne te ardhmen, perseri ne nje menyre apo ne tjetren shkrimet e tij gjejn vend te plote ne disa nga traditat fetare si Islami dhe Hinduizmi/Buddhizmi.

Njeriu eshte nje qenie qe pa guide nuk mund te rri dot, prandaj dhe Nietzsche fillon vizionin e tij profetik rreth Mbinjeriut, ai qe do krijohet nga krijuesi, qe ne kete rast eshte nje krijues i limituar pasi eshte vete njeriu.

Nuk dua te zgjatem me shume, por me 3-4 llafe te dalesh kundra fese apo te fillosh me fjale si "shpikje" qe shpjegokan cdo gje rreth Fese qofte ne aspektin filozofik, qofte teologjik e qofte psikologjik, eshte po aq qesharake sa te thuash qe Jezusi po qeshte nderkohe qe dikush tjeter po vriteshe ne vendin e tij.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Dynamic Maska e good devil
    Anëtarësuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    jgyuery
    Postime
    260
    per ju besimtaret http://www.pitt.edu/~wbcurry/nietzsche.html ...

p.s. Cyclotomic, di gje addressen ku e gjete kte, sa kam deshire ta lexoj ne anglisht

edhe un e kam lexuar Nietzschen (BGE)
    Ndryshuar për herë të fundit nga good devil : 11-08-2004 më 13:32
    Forumi është tepër i ngarkuar në këtë moment. Ju lutemi na vizitoni më vonë.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Ti ket teme tashti e ke hapur kundra fese apo kundra Krishterimit se jane dy koncepte te ndryshme goxha.

Do isha kurioz te dija se car di ti rreth Nietzsches dhe krishterimit. Vetem nje fakt do te them une rreth Nietzsches, shkon nga te dya krahet familjar rreth 3 gjenerata mbrapa priferinjsh. Do te keshilloja te lexoje gjithashtu komentet e Jungut mbi Zarathustren. Nietzsche nuk eshte Antikrishti, per ate shpirti vdes perpara trupit, kjo per ate eshte nje benediksion i vertete, dhe kjo eshte kundra cdo lloj tradite fetare. Megjithate un siper perseri te dhashe nje kendveshtrim mbi te dhe Islamin dhe fene ne pergjithesi, dhe po te lexosh dhe shume komente te tjera, del qarte se cmendia e tij erdhi si pasoje e deklarimit te vdekjes se Zotit qe e tha ne ate menyra kaq profetike.

Edhe nje here po del kundra fese a kundra Krishterimit ?! ... se po qe e dyta duhet te japesh shkrime me te bindshme se ato profetike te Nietzsches, ose te pakten ti kuptosh e si rrjedhoje ti interpretosh ato.

Ato qe kam shkrujtur siper jane te nje prezantimi qe kam bere ne nje klase filozofie qe kam pasur per Nietzschen dhe ne nje seminar tjeter te klubit filozofik ne shkolle. Mund te gjesh referenca tek njerezit qe kam cituar atje dhe sidomos tek libri i Jungut mbi Zarathustren...qe eshte njeriu qe e ka kuptuar me mire ate njeri gjenial.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 11-08-2004 më 13:38
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Luftrat,Konfliktet qe jane zhvilluar pas luftes se dyte boterore
    Nga YlliRiaN në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-12-2008, 20:06
  2. Migjeni
    Nga macia_blu në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 05:03
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Komploti boteror
    Nga ORIONI në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 31-10-2005, 12:59
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •