Close

Rezultati i Sondazhit: Jeni pro apo kunder abortit?

Votues
282. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Jam pro

105 37.23%
  • Jam kunder

143 50.71%
  • Jam i pavendosur

34 12.06%
Faqja 7 prej 37 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 368
    i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Jeta na ka dhene mundesine te jemi percjelles te forces se saj.
    Ndoshta nuk kemi pare deri tani vdekje,lufte,viktima,dhune sa qe kemi akoma brenda nesh gjenin e shkaterrimit.
    Jeta nuk te pyet nese don apo jo krijesen qe te ka dhuruar.
    Pranoje per hir te saj,per dashurine qe do te dhuroje nje krijese edhe ne ditet me te veshtira.
    Dy duar qe do shtrengojne doren e prinderve ,ashtu si ka shkruajtur nje poet i madh,per te mos e leshuar me kurre.
    Jam per lirine e ēdo individi mbi kete toke, por jo kur vritet nje enderr.
    Nje enderr qe do percjelli jeten tone ne udhetimin e fundit.

leci
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Abortin po e mendojme nje nderprerje disa javeshe te shtatzanise se po te diskutojme per nje abort disamuajsh ndryshon pak puna dhe ne qofte se fajesohet cifti, ne kete rast ndodh dyfish. Prapeseprape eshte zgjedhje e pershtatshme perderisa zgjidhet sepse vetem ato gjykojne poziten ne te cilen jane me drejt se te tjeret!

Mos mendoni qe nje femer qe aborton ndihet mire pasi ia arrin!

Nderprerja e nje barre mund te jete per arsye nga me te ndryshmet ne kete toke Storm Angel dhe nuk ndodh kurre per mangesi!

Smund te jete mangesi psiko-fizike pse ato zgjedhin "vrasjen e nje fetusi" ..... kurre jo!

LIV

P.S that's my opinion!

instinkt i vetembrojtjes!
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    ne bahcen e shtepise time
    Postime
    351
    Une e di mire qe problemi i abortit eshte teper kompleks dhe aspak i thjeshte. Une personalisht votova per zgjedhjen e trete pra "jam e pavendosur", sepse vertet mund te kete raste kur duhet lejuar.
    Por prap une nuk arrij ta kuptoj dot mungesen e pergjegjesise te atyre qe diskuktojne por abortit. Po kush ia jepka valle te drejten ciftit qe ta vdesi ate femijen????
    Mos valle fakti qe pertuan te shkojne nje vrap deri ne farmacine me te afert per nje prezervativ? Si mund ta shkarkojne njerezit veten nga pergjegjesia ne kete menyre dhe te marrin jete njerezish, pavaresisht se ditesh jane.
    Pse nuk e kishin menduar me perpara ata qe nuk e mbanin dot ate femije? Per mua prinderit nuk kane asnje te drejte te marrin jeten e femijes, per sa kohe qe ekziston mundesia qe ai femije te mos krijohet fare.
    Ji Vetvetja!

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anėtarėsuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Shume folen per parandalimin e shtatzanise. Te gjithe ju harroni se nuk ka asnje mase 100% te sigurt per parandalimin e shtatzanise, pervecese mbylljes se kanaleve dhe heqja dora nga seksi.
    Mos na valvitni para fytyres dicka qe eshte logjike, dihet, dhe eshte mare ne konsiderate para se te postonim ne kete teme.
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Kush ja jep te drejten ciftit te vendose per vdekjen e femijes? E kush tjeter pervec atij - krijuesit - mund te beje c'te doje me pjellen e vet (qe ne kete rast nuk eshte lindur ende!) Kush eshte krijuesi ne kete mes?

Argumentat kunder abordit me duken kot fare. Perse nuk u ndeshkoka nje njeri qe kryen vetevrasje, qe gjymton veten etj etj? I njejti argument eshte i vlefshem per femijen e tij pa dale ne jete; ai/ajo mund te beje c'te doje, dhe vetem ajo e ka kete te drejte. Aq me teper bosh me duket argumenti kur thone se abordi eshte kunder jetes. Dmth, sipas kesaj, qe te jesh pro jetes duhet te lindesh femije pa hesap?

Te privosh njerzit nga seksi do te thote ti kthesh ata kunder natyres se tyre te vertete, dmth ti c'njerezosh. Nuk e kuptoj kete lloj gjykimi - hic fare !!!!
    Summertime, and the livin' is easy...

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Citim Postuar mė parė nga StormAngel
    Pergjigju vetem ne nje pyetje time:
    A do kishe dashur te te abortojne?
    Pyetjen ia ke drejtuar Pink Girl, por po pėrgjigjem edhe unė.

Storm, une se kam pasur e as e kam jetėn ferr. Jam rritur e rrethuar me dashurinė e pakursyer tė prindėrve . Ndaj se kam menduar, qė mė mire mos kisha ardhur nė kėtė botė...( tani , me thėnė tė drejtėn , nė ndonjė moment dobėsie a dėshpėrimi, edhe e kam mėrmėritur....por kjo nuk besoj se quhet )...
    Ndėrsa pėr ata mijėra fėmije, rrugėve tė uritur, nė dyert e jetimoreve , pa ndier kurrė dashuri prindėrore....them qė duhet tė jetė shumė e vėshtirė.

Pra , jam PRO ABORTIT dhe KUNDER JETES SE MUNDIMSHME.

Kjo ishte nė pėrgjithėsi. Nė veēanti....mund tė them , se ėshtė absurde tė mbash nė trup fėmijėn e pėrdhunuesit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga MI CORAZON : 30-07-2004 mė 10:08
    Where does a thought go when it's forgotten?

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Dmth sipas teje eshte me mire qe komplet t`ia hekish te drejten e jetes ne menyre qe te mos mundohet foshnja me nje jete te mundimshme!
    Fakt relevant,po prap,nuk e di!
    Nuk mund te justifikoj abortin ne asnje menyre.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Dynamic Maska e good devil
    Anėtarėsuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    jgyuery
    Postime
    260
    dua te' jap nje shembull jo te vertet:

sikur te kishte lindur nje femije e nje mamaje te perdhunuar.
    ...
    Forumi ėshtė tepėr i ngarkuar nė kėtė moment. Ju lutemi na vizitoni mė vonė.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    stormo nuk e di pse me ben me nerva kur thua " nuk mund te justifikoj abortin ne asnje menyre " .. comon man get real ..

kur te perdhunojne njehere .. dhe ec flit ketu .. dhe te jete ndonje i zi po pati mundesi

jeez .. mos flit duke u nisur vetem nga vetja jote ... there's people out there ..qe kane probleme nga me te ndryshmet .. asnjeri nuk e ben nga Qefi .. remember that ? ok

pink
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-10-2003
    Vendndodhja
    Big Apple
    Postime
    1,256
    Citim Postuar mė parė nga StormAngel
    Dmth sipas teje eshte me mire qe komplet t`ia hekish te drejten e jetes ne menyre qe te mos mundohet foshnja me nje jete te mundimshme!
    Fakt relevant,po prap,nuk e di!
    Nuk mund te justifikoj abortin ne asnje menyre.
    t'ia hekish te drejten nje foshnje? Ku foshnja, ku bebja, ku koshienca? se mos e ka ate drejte nje grup qelizash? Di gje per menstruacionet ti storm? E ke idene si funksionon trupi i femres? ke bere ore biologjie noihere?

E c'eshte nje fetus dy javorsh? copeza te vogla gati te padukshme, qe nuk bejne as nje kokerr bajame....dhe ti ndjehesh fajtor? Ne qafe pac veten...po mos uleri ketu "ne asnje menyre" ...te shofim kur te te rrafi jeta njehere sa menyre do te kesh per te justifikuar

pale ky tjetri, e di ti c'eshte perdhunimi? Nje bebe e lindur nga perdhunimi eshte kujtim i aktit te dhunshme per gjithe jeten, eshte nje femije i lindur pa deshire,me dhune nga nje idiot ose kriminel qe nuk do ta njofi kurre per babe, e qe mamaja e vet do ti fshehe te verteten gjithe jeten.

C'i keni keto idera jashte realitet komplet njehere? NE cfare bote kafsherie jetoni pa konsideruar realitetin?

P.S. ti devil, ku e gjete te drejten te kopjosh shkrimin tim e ta vesh si firme? I njifni te drejtat e autoresise juveapo njifni vetme idealet tuaja idiote me shembuj jo-reale? Pa merak, nuk ka nevoje te lexojne te tjeret qe une te quaj aguridhe, e shofin kollajshem vete....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Larsus : 30-07-2004 mė 10:30

Faqja 7 prej 37 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Aborti
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 26-09-2009, 11:26
  2. Shkodėr: Muslimanėt kundėrshtojnė bustin e Nėnė Terezės
    Nga FЯODO nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 158
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:15
  3. Ligj kunder abortit ne South Dakota
    Nga Pasiqe nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 07-03-2006, 14:13
  4. A duhet tė legalizohet aborti?
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 27-02-2006, 18:47
  5. Aborti, Kush ka te drejten e jetes?
    Nga Estella nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 99
    Postimi i Fundit: 05-02-2003, 06:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •