Close

Rezultati i Sondazhit: Jeni pro apo kunder abortit?

Votues
282. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Jam pro

105 37.23%
  • Jam kunder

143 50.71%
  • Jam i pavendosur

34 12.06%
Faqja 20 prej 37 FillimFillim ... 10181920212230 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 368
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,061
    Citim Postuar mė parė nga Pink_Girl
    Aruno .. te keshilloj ti lexosh prape postet e mia .. ( nuk eshte vetem nje ) qe te bindesh mire se cfare mendimi kam une abortin

nuk kam nder mend te filloj prape nga e para ... nese ty te duket krim dhe mos e lejo te te ndodhe ty personalisht ..sec mendoj une apo te tjere ska cte duhet ..

ju nuk dini te diskutoni ..ju pelqen te lexoni vetem ato qe DONI te lexoni !!

hajt bye
    o daro

ti mund te thuash mendime sa te duash por une te njoh mire ty , dhe sidomos njoh akoma me mire egoizmin tend te qelbur prej femre te padale ndonjehere ne jete

te vrasesh nje embrion eshte krim dhe kur ky krim behet ligj atehere shoqeria eshte ne gremine , dhe nese ti krimin e quan gje personale tenden ose zgjedhje personale atehere pse nuk shkon te jetosh ne ndonje xhungel e vetmuar , dhe larg shoqerise , ku mund ti maresh vendimet e tua ne menyre krejt te pavarura nga shoqeria njerzore

shoqeria ka ligje dhe rregulla vajze

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar mė parė nga arun
    o daro

ti mund te thuash mendime sa te duash por une te njoh mire ty , dhe sidomos njoh akoma me mire egoizmin tend te qelbur prej femre te padale ndonjehere ne jete

te vrasesh nje embrion eshte krim dhe kur ky krim behet ligj atehere shoqeria eshte ne gremine , dhe nese ti krimin e quan gje personale tenden ose zgjedhje personale atehere pse nuk shkon te jetosh ne ndonje xhungel e vetmuar , dhe larg shoqerise , ku mund ti maresh vendimet e tua ne menyre krejt te pavarura nga shoqeria njerzore

shoqeria ka ligje dhe rregulla vajze

ti me njeh mua ????? hahahahhaha mashkull debil
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Boll me arrogance dhe paragjykime Aruno...
    S'keni turp si i ofendoni njerezit vetem sepse shprehin mendimin e tyre te ndryshem nga juaji!
    Dashka te rrotullohet bota vetem andej nga i pelqen zotrise tuaj!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,061
    Citim Postuar mė parė nga greenflower111
    Boll me arrogance dhe paragjykime Aruno...
    S'keni turp si i ofendoni njerezit vetem sepse shprehin mendimin e tyre te ndryshem nga juaji!
    Dashka te rrotullohet bota vetem andej nga i pelqen zotrise tuaj!
    bota rrotullohet andej nga dua une kjo nuk ka diskutim

por ju nuk e kuptoni dot se jeta nuk eshte vetem aty te blloku gjithe kohes duke pi makiato

i/e regjistruar Maska e ndreu
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    105

Per greenflower111

Opo hajde, opo dale o pasha!
    Mos i ngaterro gjerat. Personat ne fjale nuk prononcohen nese u pelqen akullorja me shije banane, por i thone "jo" jetes; mendim te cilin mund ta materializojne te nesermen.

Per temen ne fjale nuk kundershtojme per hir te kundershtimit dhe as shesim mend (s'kemi pse ta bejme nga momenti qe nuk jemi te identifikuar). Por duke pare qendrimin, ne rastin konkret kriminal, e disave here zemerohemi dhe here e perballojme me humor situaten, duke ditur se s'kemi te bejme me persona me gjykim te shendoshe dhe per me teper me persona joserioze.

Nuk mund te respektosh kriminelin. Sepse kriminel nuk eshte vetem ai qe arrin ekstremin dhe ekzekuton fizikisht. Kemi te bejme me kriminele morale, qe nxisin krimin. Kemi te bejme me njerez qe inkurajojne perhapjen e krimit. Dhe keta jane ata qe e justifikojne ate. Kemi te bejme me mesues te krimit. Sepse me te vegjelit mesojne nga me te medhenjte.

Madje, kriminel nuk eshte ai qe i perket patjeter kategorive te mesiperme, por edhe ai qe thjesht e mendon dhe e justifikon ate. Kush ka lexuar te pakten nje nder ungjijte me siguri e di se nuk eshte fajtor vetem ai qe vepron keq por edhe ai qe mendon keq. Perndryshe kemi te bejme me njerez formalisht te rregullt dhe jo me njerez te ndergjegjshem. Me njerez qe nuk e bejne krimin nga frika dhe jo ngaqe nuk duan ta bejne.
    Shoqeria e sotme ka nevoje per individe te ndergjegjshem me qellim qe e ardhmja e femijeve tane te jete me e mire dhe me e sigurt.
    Me c'surrat do te perballoj une femijen tim nese pak para se te lindte deshiroja ta hiqja qafe?...

Dhe me c'te drejte une mund te eliminoj nje jete nga momenti qe jeta ime me eshte dhuruar nga dikush tjeter?... Pervecse krim do te ishte te pakten mosmirenjohje.

Tek e fundit, pse duhet te paguaje gabimin tim nje i pafajshem. Pra kemi te bejme me vrases me paramendim, mosmirenjohes dhe te padrejte.

TANI ME THUAJ: PERDERISA JUSTIFIKON DHE FAL NJEREZ TE TILLE, PERSE NUK FAL

DHE JUSTIFIKON EDHE NE QE, FUNDJA, NUK KEMI BERE ASNJE NGA KRIMET E

MESIPERME POR THJESHT NE ZEMERIM E SIPER THAME NJE FJALE ME TEPER???...

Falenderoj Stafin qe tregohet i arsyeshem ne keto raste, duke patur parasysh se sa delikate per nervat e secilit eshte kjo teme. Ju kerkoj ndjese per lapsusin qe pata ne postimin e shkuar! Urime, Ndreu.

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ndreu : 30-10-2004 mė 06:20

Eshte e thjesht fare Ndreu:
    Ti mund te revoltohesh, por sill argument ketu mos bej sulme personale. Sa e veshtire eshte per te gjykuar dike tjeter sidomos ne zemerim e siper apo per me teper kur ai apo ajo parashtron disa gjera qe shkojne komplet kunder sistemit tend. Dhe ne momentin qe ti shan personalisht tregon qe ajo ne te cilen ti beson nuk eshte gje tjeter vecse nje keshtjelle rere. (dmth reagimi yt eshte nje menyre e te dorezuarit) (opinioni im!)

C'eshte gjithe ky mllef per ti diktuar nje tjetri jeten e tij. Vete jam kunder abortit(por pro ligjit qe e lejon) e mgjte mendimi i nje tjetri qe eshte pro as me acaron e as me revolton sepse tek e fundit cdo njeri ka te drejte ta administroje jeten e tij si ti doje e bardha zemer. E kush jam une apo ti per ti treguar nje tjetri si te jetoje?!

green

i/e regjistruar Maska e abnk
    Anėtarėsuar
    27-07-2004
    Vendndodhja
    Vendi i fundit i lire n'bote, USA
    Postime
    242
    Ky asht postimi jem i fundit se kja teme asht ba ma gay se Martesa dhe homosekualet (no pun intended).
    green, ju thate: "E kush jam une apo ti per ti treguar nje tjetri si te jetoje?!"
    Keni shume t'drejte, kush asht ai qi mundet me i diftue dikujt se ai/ajo nuk ka t'drejte me jetue.
    Defend the second amendment

i/e regjistruar Maska e shitesi
    Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    ne frymemarrjen time
    Postime
    1,069
    Un jam pro jetes
    Dhe ne kete menyre jam dhe pro abortit qe shpeton nje jete te sigurte.
    Pra une mendoj qe nje embrion mund te shkaterrohet vetem kur ky i shkatrron perfundimisht jeten nje njeriu.
    Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,061

Papa shjenjtėron gruan qė nuk pranoi dėshtimin

Papa Gjon Pali II ka shenjtėruar dje gjashtė persona. Midis tyre ishte edhe njė grua, e cila u kthye nė njė ikonė pėr lėvizjen kundėr abortit, kur ajo sakrifikoi jetėn e vet pėr atė tė fėmijės sė saj. Gianna Beretta Molla, ishte 39 vjeē kur ajo vdiq nė vitin 1962. Ajo ishte njė pediatre dhe jetonte pranė Milanos. Kur ajo ishte shtatzėnė me fėmijėn e saj tė katėrt, Molla mėsoi se kishte njė tumor nė uterus. Asaj i thanė se nėse donte tė shpėtonte, ajo duhet ti jepte fund shtatzanisė. Pėr Mollėn, pėrgjigja ishte e qartė. Nėse duhet zgjedhur midis jetės sime dhe asaj tė fėmijės, mos hezitoni. Unė kėmbėngul qė ju tė zgjidhni jetėn e fėmijės sim. Shpėtojeni!, u tha ajo mjekėve. Molla vdiq njė javė pasi ajo nxorri nė dritė njė vajzė tė shėndetshme. Qė nga ajo kohė, grupet pro jetės janė frymėzuar nga vendimi i saj. Ajo ishte kaq e lidhur me besimin e saj, saqė e dinte se ajo nuk mund tė merrte asnjė vendim tjetėr, tha Atė Patrick O'Dea, i Kishės sė Shėn-Akinas.

Disa grupe pro jetės, e kanė cilėsuar Mollan, udhėheqėsen e tyre shpirtėrore. Nė Vankuver, njė aktivist bleu njė shtėpi pranė klinikės sė abortit dhe e quajti atė Gianna. Ajo u pėrdor pėr tė mbajtur demonstrata tė pėrjavshme antiabort. Por kritikėt thanė se shenjtėrimi i Mollas, i sugjeruar nga Kisha katolike Romane, vlerėson jetėn e fėmijėve tė palindur, mė shumė se jetėn e shėndetin e grave tė gjalla.

Panorama

i/e regjistruar Maska e ndreu
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    105

Per green

Pershendetje!
    Miku im, ne postimin tim te dyte nuk kam bere ndonje sulm personal. Kam kritikuar vetem nje situate te caktuar. Pra, te lutem rishqyrtoje mendimim tend sepse po me akuzon per dicka qe nuk kam bere.

Ketu nuk po i diktojme njeriu ndonje menyre jetese te caktuar; nuk dekretojme as ligje, sepse nuk jemi ne parlament. Por duke patur si qellim permiresimin e shoqerise ne te cilen jetojme, duke dashur qe femijet tane te jetojne ne nje shoqeri me me teper vlera morale nga e tanishmja, perpiqemi te theksojme se pasojat e nje zgjedhjeje te gabuar rendojne jo vetem personin qe zgjedh, por edhe shoqerine me gjere.

Ne nje shoqeri demokratike cdo qytetar ka te drejte te zgjedhe ate cka i duket me e mire per dobine e tij. Pra, me pak fjale: cdo njeri eshte i lire te zgjedhe cfare te doje. Po e theksoj: askush nuk ka te drejte t'i inponoje askujt asnje menyre jetese apo ide te caktuara. Cdo rast qe bie ne kontradikte me kete parim u sherben interesave te caktuara.

Keto dy sqarime i bera qe te mos me akuzosh me per ide qe une personalisht nuk i perqafoj.
    Por me duhet tani te sqaroj qendrimin tim kunder abortit te cilin e konsideroj krim.
    Jam kunder abortit per arsyet qe theksova ne postimin e shkuar.
    Une theksoj se aborti eshte krim dhe mekat; eshte shkelje e se drejtes se qenies njerezore (sado mikroskopik qe te jete) per te jetuar. Eshte veprim ekstrem. (Dhe besoj se jemi te nje mendjeje se ekstremet jane molla e sherrit dhe thelbi i cdo perplasjeje. Eshte e kunderta e tolerances.)

Megjithate, me duhet te sqaroj nje gje: nuk me intereson aspak kendveshtrimi i abortit nga pikepamja juridike. Per mua ndalimi i nje veprimi te keq me friken dhe kercenimin e ligjit nuk krijon qytetare te ndergjegjshem, per te cilet ka shume nevoje cdo shoqeri sot. Mua me intereson ndergjegjesimi i individeve nga pikepamja morale. Duke e bere te miren ndergjegjshem dhe lirisht mund te bejme fjale per nje shoqeri te ndertuar mbi baza te forta ku do te ndihemi te gjithe te sigurt.

Ne qofte se shoqeria jone ka ne rradhet e saj njerez te ndergjegjshem as ligjet nuk do te ishin te nevojshem. Por meqenese kjo gje eshte e paarritshme eshte
    urgjente dhe teper e nevojshme thirrja per jete dhe zgjedhje te moralshme dhe te shendosha.

Te siguroj se ky eshte synimi i atyre qe jane kunder abortit edhe pse ndonjehere flasin ashper. Duhet te kuptojme te gjithe se e drejte nuk eshte cka na pelqen apo cka na intereson. Duhet te mesohemi te jemi me objektive dhe me pak egoiste.

Mua nuk me hyn asgje ne xhep nese filania kryen abort. Por eshte i padiskutueshem fakti se personi qe aborton e ben kete veprim ose per te shpetuar nga pergjegjesite ose per te mos prishur imazhin e mire qe kane krijuar gjitonet per te. Pra, nder te tjerash, kultivon edhe hipokrizine duke abortuar. Eshte interesant fakti se me masken e forumit dalin e flasin pa teklif te gjithe; gje qe nuk do ta benin pa maske.

Pra, ai qe kryen abort e ben kete gje per interesa personale. Une nuk kam ndonje interes qe dal e flas kunder abortit. Mos valle une, qe s'me hyn gje ne xhep, jam me pak i bindshem se ata qe e bejne me qellim perfitimi?!...

Konkluzion: cdo individ eshte i lire te zgjedhe ne nje shoqeri demokratike. Juridikisht mund ta kete te drejten e abortit, por moralisht, kategorikisht jo.
    Por le te jemi te sinqerte: jo cdo ligj qe miratohet ne parlament eshte i moralshem. Sic tha dhe Butilione per homoseksualizmin: "ligjerisht te gjithe kane te drejte te jene te tille, por te mos harrojme se eshte mekat".

Faqja 20 prej 37 FillimFillim ... 10181920212230 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Aborti
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 26-09-2009, 11:26
  2. Shkodėr: Muslimanėt kundėrshtojnė bustin e Nėnė Terezės
    Nga FЯODO nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 158
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:15
  3. Ligj kunder abortit ne South Dakota
    Nga Pasiqe nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 07-03-2006, 14:13
  4. A duhet tė legalizohet aborti?
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 27-02-2006, 18:47
  5. Aborti, Kush ka te drejten e jetes?
    Nga Estella nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 99
    Postimi i Fundit: 05-02-2003, 06:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •