Close

Rezultati i Sondazhit: Jeni pro apo kunder abortit?

Votues
282. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Jam pro

105 37.23%
  • Jam kunder

143 50.71%
  • Jam i pavendosur

34 12.06%
Faqja 14 prej 37 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 368
    i/e regjistruar Maska e Lekė Rezniqi
    Anėtarėsuar
    06-06-2002
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    240
    Mirė pra.

E po qe se dhunohet vajza 14-vjeēare?

A duhet mbajtur foshnja apo duhet abortuar?

Leka nga Prishtina
    Ti Shqipėri mė jep nder mė jep emrin Shqipėtar.

Perjashtuar Maska e Delisios
    Anėtarėsuar
    13-07-2004
    Postime
    43
    Si te doje ajo

GuEsS...? Maska e Leandra
    Anėtarėsuar
    24-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    185
    jam pro abortimit ne disa raste te vecanta like:
    - Kur jeta e nenes dhe femijes jane ne rrezik, if she does not have an abortin...( nuk ka pse rrezikohet jeta of a young woman, kur ne nje kohe ajo ka dhe femi te tjere, ketu bazohem tek nusja e kusheririt tim e cila ishte 27 vjeqe dhe ngeli me barre me femijen e dyte dhe i thane qe ta hiqte femijen se do vdisninose do kishin probleme te dy, ajo nuk pranoi, si pasoje femija i lindi me probleme dhe ajo mbas pak kohesh mbeti e paraluzuar dhe pritet qe te vdese)

- Kur nje femer eshte perdhunuar dhe nuk e do ate femije...(E zeme se perdhunohesh nga nje zezak apo nga nje njeri qe ka semundje te ndryshme, pse ta mbash ate femije?)

- Kur nje teenager 13-17 vjeqe nuk e do ate femije...(Ketu bazohem tek nje histori qe degjova, kur nje goce 16 vjeqare ne N.Y. hodhi femijen ne garbage, pasi ajo donte te shkonte ne party dhe e ema se mbante dot, c'i duhet femija kur ajo eshte femi vete, jo pa sa mire ka ditur te fleje ajo rrugash, kjo nuk justifikon qe ajo mund te rrise nje femi)

Une per vete, nuk do abortoja kurre...
    Une me ty pata fillu
    vec ta bej tjetrin xheloz,
    e tash me ty jam dashuru,
    ...kjo pune me ben nervoz....

Dynamic Maska e good devil
    Anėtarėsuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    jgyuery
    Postime
    260
    pra mesa kuotoj une ata qe jane budallenj ju lejohet aborti ... kurse te mencurve JO.

ahhh .... vrava gishtin ... me mire mos to kisha lindur
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga good devil : 03-08-2004 mė 15:40
    Forumi ėshtė tepėr i ngarkuar nė kėtė moment. Ju lutemi na vizitoni mė vonė.

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882

femra kjo kreature e domosdoshme e ardhur ne kete bote per te shtuar llojin

Lexoj keto mendime dhe i bej nje pyetje vetes, Kush qe ai qe ligjeroi abortin ne fillimet e para? Nejse qe te jem me konēiz ne ato qe them po vijoj me poshte, Parimi eshte i drejte qe aborti eshte gabim pasi ske te drejten ti marresh jeten askujt atehere une them qe te gjitha femrat duhen plasur brenda ne burgje pasi ka pak te tilla qe skane aboprtuar te pakten nje here ne jeten e tyre. O njerez aborti erdhi si nje zgjidhje per rregullimin e biodiversitetit natyror dhe atij ekonomik dhe per kete doni apo sdoni ju ai eshte pjese e jetes sone. Mos flasim pastaj per shkaqe banale te nje shtatzanie te padeshiruar apo te dhunshme apo aksidentale etj.... Albo lal po amon mer ka i gjen kto tema irak, homoseksualet, abort, ne jena rini mer cuni dajes ene duam ndonje gje per intrigat dashurine tradhetine ktu po jemi njesha per te derdellitur mos na bej qe te leshojme gjithe femrat e shqiperise pas e mos te ngele nishani. Keshtu oj gra sic ju thashe pak me lart beni ate qe eshte e arsyeshme pra nese nevoja e lyp bejeni ate krim te vockel pa ndergjegjen e plagosur pasi eshte normale per koherat qe kane ardhur. Odeon_Relax eshte per normalitetin e kesaj bote dhe nese lypen sakrifica te tilla le te behen pasi vete arsyetimi yne nxorri dhe abortin. Me respekt Useri Odeon_Relax.

__________________________________________________ _________
    Mos kompliko Jeten tende nese nuk eshte e nevojshme.

i/e regjistruar Maska e ATDHETARE
    Anėtarėsuar
    01-05-2004
    Postime
    14
    [une dua t'ja "garantoj" perpara se ta bie ne jete.

T'ia "GARANTOSH"
    me fal Ardi por asgje nuk garantohet ne kete jete!!!!!!!!!!!!!!!!
    UNE SIGURISHT E RESPEKTOJ MENDIMIN TEND DHE ESHTE E DREJTE QE GJITHKUSH E SHEH JETEN ME KENDVESHTIMIN E TIJ POR jeta ne fund te fundit eshte nje eksperience,ti mund te besh shume plane po m'varet sesa ti i realizon ato!!!!!!!!!!!!!!!
    Anyaway,
    Shendet e gjithe te mirat
    L
    jeta eshte e bukur po ta dish ta jetosh

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-08-2002
    Postime
    13

ehhhhh

dua te them si fillim qe nuk i lexova te gjitha pergjigjet ne kete teme por disa ......
    ja ta paralelizojme kete ''sondazh'' jeni pro vdekjes o pro jetes o jeni te pavendosur? Ose me mire jeni pro nje aksidenti te forte me makine apo kunder.
    ESHTE E NJEJTA GJE o njerez .Po te veheni ne vendin e asaj kreature qe eshte ne ditet e para te kesaj jete te shkurter .........Ju personalisht cfare do mendoni?
    Ka gjera qe njeriu NUK DON KURRE TI BEJ ASNJEHERE por ndodhin dhe i ben pra jane arsyet ato qe duhen te analizohen.Jetojme ne nje bote te ''lire''apo jo?
    Jepini jeten te gjithve,edhe nje luleje,edhe nje kafsheje edhe nje femije si do qe te jete o si do qe te kete ardhur o do vi ne kete bote.

i/e regjistruar Maska e ATDHETARE
    Anėtarėsuar
    01-05-2004
    Postime
    14

Question

Citim Postuar mė parė nga Kryeplaku
    Deus
    zgjidhja me e mire e cdo problemi eshte t'a parandalosh ate (prandaj i dhashe ato keshillat e cudicme, se ka mundesi qe disa anetare te mos ken pervoja per shkak te moshes se tyre etj.). Zgjidhja me e mire eshte te mos arim te pytja "t'a lind" apo "mos t'a lind femijen qe gjendet ne bark" se pastaj edhe keta anetaret tifoze te flakte te jetes do ndrojne 100 fytyra. Kam pare femije pasanikesh, me gjithe te mirat, dhe kur vjen puna kan cuar te dashurat me vrap per te deshtuar, e jo ne Shqiptaret qe shumica jetojme bashke me prinder, vllezer, motra -mbase dhe me gjysher- ne te njejten shtepi.

Atdhetare
    Kush te siguron ty qe ajo pasuria qe ven menjane nuk te humbet nje dite? Po pastaj cfare behet, vret femijet apo veten?
    pershendetje kryeplak!
    Se mora vesh mire pyetjen tende?Une kam cituar me siper qe "edhe ne qe si kemi $100.00 per bukuri po ia plotesojme kushtet femise"........
    Njeriu i shtrin kembet sa ka jorganin edhe jep aq sa ka mundesi te jape ,nuk mund te japesh dot maksimumin,nuk arrin dot edhe po te duash.......
    Shendet

Atdhetare
    jeta eshte e bukur po ta dish ta jetosh

ga ga Maska e bunny
    Anėtarėsuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    U.K
    Postime
    935
    Citim Postuar mė parė nga Kryeplaku
    Vura re se disa persona i'a hedhin fajin mosperdorimit te persevativave (kelluf) per shtatzanerine, e keqja eshte se persevativat nuk te ruajne 100% nga shtatzaneria ose AIDSi sepse nganjehere mund te grisen gjate maredhenjes seksuale. Keshtu disa spermatozoare mund te jen te mjafueshem per te ngelur nje femer me bare. Kurse per boten e trete as behet fjale qe te perdorin persevativa, sepse vetem nje i tille kushton (ketu ne Greqi) reth 1 euro, dhe ne e dime shume mire se ne Afriken Qendrore etj. njerezit jetojne me me pak se 1 euro ne dite. Pra nje persevativ atje eshte i barabarte me nje dite buke. Pra kini kujdes kur zgjidhni personin me te cilin kryeni maredhenje seksuale!

keshille: perdorimi i dy persevativave pernjeheresh nuk perben zgjidhje, eshte me e lehte te grisen.
    me fal qe po te citoj,por thjeshte doja te shtoja dicka te vockel (pa keqkuptime kuptohet)Ke te drejte qe presevativi nuk te ofron 100% sigurese po ashtu qe Bota e 3te as qe i bie ne dore te perdoret..por ajo per 1 qellim ka dalur ne Treg(per boten e 3te)pasi ketej nga perendimi eshte falas (kuptohet se po deshe arome..kushton)99% ajo te siguron (dmth te mbron)
    Nuk mendoj qe ka edhe ndonje kurim mjekimi qe te garantoj 100% sherim.Dmth qe gjithmone do jete 1%.
    1 proverbe angleze thote ' better to be safe than sorry'
    --> me mire te jesh i siguruar sesa te te vjeri keq me vone (nqfse ka perkthim me te mire ju lutem perkthejeni,flm)

ps.nuk eshte vetem ai lloj presevative sot,ka plot ilace qe femra mer)po ashtu edhe qelpera,dmth po te duash te jeshe i kujdeshem ja arrin qellimit.Se me qene kishin ngelur e gjith gjinia femerore ne radhe duke abortuar.

pss.Po te pyesesh nenat e reja sot...ose ato qe kane abortuar...edhe ti pyesesh se si mbeten shtatezane, shumica e tyre thone qe nuk perdoren asgje(persevativ etj)...ose ishin ne influencen e alkolit... edhe eshte 1 pakice shum e vogel qe thote qe gjate mardhenjeve u gris,dmth ai 1%.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bunny : 07-08-2004 mė 15:44
    How can she fall, if there is no one there to catch her

...orfeu... Maska e bajko
    Anėtarėsuar
    26-01-2003
    Vendndodhja
    UTOPIA
    Postime
    151
    A nuk eshte kanibalizem aborti? TE VRASESH FRYTIN TEND, LLOJIN TEND - paramendo, mund te te perngjaje ty ne sjellje, ne dukje, mund te kete syte e tu... paramendo... vetem paramendo.

Ndokush mund te pyese- CKA PASTAJ...

Nese je prej tyre qe pyet CKA PASTAJ - une te pyes ty: KU PASTAJ...
    bajko

Faqja 14 prej 37 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Aborti
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 26-09-2009, 11:26
  2. Shkodėr: Muslimanėt kundėrshtojnė bustin e Nėnė Terezės
    Nga FЯODO nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 158
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:15
  3. Ligj kunder abortit ne South Dakota
    Nga Pasiqe nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 07-03-2006, 14:13
  4. A duhet tė legalizohet aborti?
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 27-02-2006, 18:47
  5. Aborti, Kush ka te drejten e jetes?
    Nga Estella nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 99
    Postimi i Fundit: 05-02-2003, 06:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •