Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 28
    Impossible is nothing! Maska e Cool_Durrsak
    Anėtarėsuar
    29-03-2004
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    44

oh mom:)

Seshte nevoja me bo gjithe ato gjona Anisela se ti qe tashi ma hoqe depresionin direkt:'p ene sjam 33 por 23, se sikur tisha 33 zdo kishte kush tet kthej pergjigje tashi
    Kurse ti kuqalashja thx per ngushellimin:') ka lezet kur robit persegjalli i shprehin keqardhjen per vdekjen qe e pret vetem ksaj leiles dmth do i vika cik keq per vdekjen time leila..vetem mos qaj lale amon se me gjithe qejf po iki...
    Ti arrnubi me le nr e tel se do me duhesh ne rast se ngel gjalle se qeke psikolog i mire')
    I like ur pants around ur feet, I like the dirt that's on ur knees, I like the way u still say please while ur looking up at me, ur like my favorite damn disease...!!!

Naughty Girl Maska e Lolita Bonita
    Anėtarėsuar
    11-03-2004
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    67
    Citim Postuar mė parė nga Qerim
    Shko tek www.deathclock.com te shikosh daten e vedekjes, lol.

Na futi friken ky ne. Mua me tha qe do vdes per 10 vjet.
    Don’t wantcha for the weekend - don’t wantcha for a night
    I’m only interested if I can have you for life - yeah
    Uh, I know I sound serious - and baby I am
    You’re a fine piece of real estate, and I’m gonna get me some land

Oh, yeah
    So, don’t try to run - honey, love can be fun
    There’s no need to be alone - when you find that someone

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar mė parė nga Cool_Durrsak
    plako,mire e ke ti vetem se tek un nodh e kunderta fare..dmth nje ckujdesje per veten..disiplina bie ne nivel 0 pothujse..dmth sme plas nese shkoj ne pune me vonese apo s'shkoj fare etj etj. kurse zoti as qe hyn fare ne kte mes pasi per mu ai sekzeston(dmth jam ATEIST).zoti ekziston vetem per frikacak,per optimist..e ku ta di un aty(te jesh optimist ne kte bote do te thote te jesh budalla,e pakta qe mund te boj robi per mendimin tim esht te jete pesimist,per te pas barazimin ne xhep)...ok. vazhdon.....

Jam plotesisht dakort me Arrnubin, pessimistet nuk mendojn per te ardhem, ose per gjerat qe besojn do ti realizojn, prandaj shpesh mendojn qe seshpejti do vdesin. Dhe jam komplet kundra shprejes tende qe thua qe Zoti ekziston per frikacaket, ne fakt ekziston per te kunderten. Ata qe jetojn, dhe mendojn qe do jetojn per shume vjete, kan shume plane, dhe kan guxim, dhe determinimin ti bejne/ realizojne. Por pesimistat me duken frikacak, sepse skan guxim te bejn dicka per jeten e tyre: mendojn qe jeta nuk eshte e vleshme, dhe s'besojn qe mund ta bejn sa me te kendshme. Ca mendojn te vrasin veten ose qe do vdesin kur dicka ose shume gjera ne jeten e tyre nuk jan mire. Dikush tha qe mund te jesh i depresuar, te keshilloj te flasesh me nje psikolog, or go to therapy sessions. Shqiptaret spara konsiderojn faktin qe shume njerez qe jan te depresuar duhen te bejn terapi, dhe shpesh here njerezit e depresuar kan vdekur, p.sh. nje vajze qe morri note te keqe dhe vrau veten. Je i ri, dhe mendo per te ardhem tende, po te mendosh ore minute qe do vdesesh, kjo gje mund te ndodhi meqe mendon per kete gje kaq shpesh, por neqoftese "you set goals for yourself" jeta juaj do permisohet, mendo per te familjen tende, shoket/shoqet, a nuk do ti mungosh? Live every day like it is your last day, thus, do anything to make it better and more enjoyful, and maybe you will be the one who will be living longer than us

ps: lolita, dhe un e morra dhe me thot qe do vdes kur te jem 79, ahh mezi sa pres te shikoj veten pa dhemb, pa floke, e rrudhosur, pran plakushit tim neqoftese jeton :P
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga *~Rexhina~* : 05-05-2004 mė 13:30
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    Citim Postuar mė parė nga Cool_Durrsak
    kam pershtypjen se se shpejti do vdes mund tju duket shaka but..parandjenjat tek un jane gjithmone ne 'te kuqe'. kam fillu me pa gjonat me sy tjeter..sikur i shof per here te funit..ndalem per i cope here dhe i veshtroj me kujdes ene kur largohem ndjej sikur kjo ishte hera e funit qe i pash..madje ene njerzit qe takoj perdite pothujse me shofin me sy tjeter..sikur dun te me thone se do u mungoj shume...ktu para pallatit ku jetoj un perdite kur kthehem nga puna lujne ca kalamoj te vegjel,ditet e fundit ato shprehimisht me hidhen ne qafe direkt sa me shofin dhe pothujse qajne kur largohem nga to...kam fillu te vej re rete,diellin,mrame ra shi dhe kam nejt me ore te tera duke e pa(gjona qe me perpara sme bonim pershtypje tek nxitoja per te arit sa me shpejt ne pune)...kam fillu te haroj gjona konkrete(si dashnore konkrete psh) por me ka lind i dashuri e pergjithshme per cdo njeri...ok..nese mas 5-6 ditesh shifni qe sjam me ne forum dijeni se jam dead
    P.S mendoja se do nodh kur te bohem 33 por sic duket kam ngatru 2 me 3-in
    pershendetje ; kam te njejten moshe me ty ; ne qershor mbush 24 ; dhe per cudi dhe une kam pak a shume te njejten problem ; me pak fjale ; une besoj shume ne ZOT por e keqja ime eshte se kerkoj me shume prej njerezve sesa prej vetes dhe ZOTIT ; une mbeshtetem duke bere te miren duke shpresuar se keshtu do gjej dashurine e ZOTIT DHE njerezve por kur e shoh qe [E MIRA] QE BEJ nuk jep frytet e saj atere behem me te vertete nje ewgoist shkaterues i vetvetes dhe te tjreve , pesimist dhe moskokecares per punen vlerat e mia pergjejesite e mia te ardhmen qe e shoh te vdekur e te tjera ; jam munduar gjithmone qe TE KEQEN TA MBAJ SHUME LARG TE MIRES QE TA SHOH CDO GJE NE JETE BARDH E ZI JO ME NGJYRA , NDJEHEM MIRE KUR BEJ TE MIREN PER VETE DHE PER NJREZIT POR KUR SHOH QE NUK JEP FRUYT SI PER VETE DHE PER NJEREZIT ATERE BEJ TE KEQEN QE ME BEN TE NDSIHEM PO AQ MIRE SA CNDIHEM KUR BEJ TE MIREN ; NUK E DI NDOSHTA KJO NDODH PER SHKAK TE FORMIMIT JO TE MIRE TE KARAKTERIT TIM ; NDOSHTA PER FAKTIN SE NUK ME ESHTE DHENE DASHURI [ E PERGJITHSHME ] KUJDES DHE SE GJITHMONE ME ESHTE DASHUR TE INKURAJOJ TE TJTERT DHE TI NDIHMOJ ATA ; JAM VETEM 23 VJEC DHE JAM MPLEKSUR KAQ KEQ SHPIRTERISH FIZIKISHT SHOQERISHT DHE PAK EKONOMIKISHT ; NUK E DI KUSH E KA FAJIN PER KETE GJENDHJE QE UNE NDODHEM ? UNE ZOTI NJEREZIT ? ZOTI JO ; UNE PO NJERIU EDHE PO DHE JO ; SHIKONI PAK ; VAJZA QE MENDOJA JETEN TIME TE QETE U LARGUA [ JO PER FAJ TE SAJ A TE TIMIT ] MOS JU DUKET CUDI POR E DASHUROJ AQ SHUME SAQE NUK MUND TA MENDOJ JETEN TUIME PA ATE , VETEM FAKTI QE AJO ENDE JETON ME MBAN TE GJALLE [ TE PAKTEN SA JETON KA SHPRESE APO JO ;] NJE TJTER ; JAM I PERNDJEKUR PER SHKAK TE NJE KRIMI NDAJ DIKUJT QE KAM BERE [ POR ME Arsye ] E TE TJERA PAK MA TE RENDESISHME SE KETO ; E DI QE ESHTE BUFDALLALLEK QE FLAS KAQ HAPUR DHE NUK E BEJ KETE NE JETEN TIME PRIVATE POR FAKTI QE KATU NUK TE NJEH NJERI ME QETESON DHE ME LE TE FLAS PER GJERA KAQ INTIME ; PRA PAK A SHUME EDHE MUA ME DUKET SE JETA IME PO MER TATEPJETEN PERPOSHTE DHE JO PERSIPER SIC DUHET PER MOSHEN QE KAM ; ME VJEN KEQ VETEM PER NJE GJE SE ; ME TE VERTET PO HUMB BESIMIN TE ZOTI DHE KJO ESHTE SHQETESUESE SEPSE NUK DUA TIA DI PER TRUPIN DHE JETEN TIME POR PER FRYMEN [SHPIRTIN TIM ] NESE HUMBAS BESIMIN TE ZOTI ATERE DHE ZOTI HUMBET BESIMIN TE MUA DHE NUK SHQETESOHET SHUME PER VENDIN KU DO VEJE SHPIRTI IM [ QE NE KETE RAST ESHTE FFERRI ] VENDI QE ME PERKET ; TANI DO THONI JU ; EJ AVASH MO AVASH MOS E MER KAQ PERPJETE ;;;;;;;;;; UNE JU THEM ; JAM MUNDUAR SHUME TE NDRYSHOJ NJEREZIT ; KOT ;;;;;;JAM PERPJEKUR TE NDRYSHOJ VETEN KARAKTERIN TIM RRETHANAT KUSHTET NE PERGJITHESAI NE JETEN TIME QOFTE NGA ANA SHPIRTERORE SHOQERORE FIZIKE DHE EKONOMIKE ; PRAPE KOT ; JAM MUNDUAR TE MBESHTETEM TE ZOTI NE TE TRE FAKTORET BAZE QE PERFSHIN EKSISTENCA IME [ SHPIRT MENDJE TRUP ] PRAPE KOT ; ME THONI JU SI QENDRON PUNA ME MU ? ME DUKET SE JAM DUKE KERKUAR ME SHUME SE [ TEKEQEN A TE MIREN ] JAM DUKE KERKUAR PERSOSMERINE KUDO ; TE VETJA NJERIU TE ZOTI / ? TE ZOTI E KAM GJET POR DUA TA BEJ TIMEN ; DUKE I DHENE FUND JEYTES SIME ? CFARE NUK DO JEPJA TE KISHA NJE VDEKJE TE MIRATUAR PREJ ZOTIT NJERIUT DHE VETES ; SIDOQOFTE JETA VAZGDON DHE E VETMJA MUNDESI QE NA ESHTE DHENE ESHTE MOHIMI I MOSZGJDHJES NGA ANA JONE ; NUK I ZGJEDHIM NE SHOKET PUNEN TALENTIN KUSHTET RRETHANAT E TE TJERA ; ATO VIJNE NE KUNDERSHTIM ME ATE QE NE DESHIROJME PAVARESISHT NGA PERPJEKJET TONA ; SA PER SHOQERINE MUND TE THEM SE KA HUMBUR VLEREN QE KA PASE DIKUR DHE NUK ESHTE MIRE NESE KE ME SHUME SE 3 SHOKE MIQ TE MIRE QE TE NDIHMOJNE DHE TE KUPTOJNE ; PRA JU JENI TE LIRE TE FLISNI SI TE DONI SE VURA RE QE TEMA NUK ISHTE MARRE SERIOZISHT NGA ANETARET ; PRA FOLNI SI TE DONI POR MOS E TEPRONI JU LUTEM ;

i/e regjistruar Maska e bregu26
    Anėtarėsuar
    23-01-2004
    Vendndodhja
    Munih, Gjermani
    Postime
    136
    Citim Postuar mė parė nga maratonomak
    pershendetje ; kam te njejten moshe me ty ; ne qershor mbush 24 ; dhe per cudi dhe une kam pak a shume te njejten problem ; me pak fjale ; une besoj shume ne ZOT por e keqja ime eshte se kerkoj me shume prej njerezve... ....KUPTOJNE ; PRA JU JENI TE LIRE TE FLISNI SI TE DONI SE VURA RE QE TEMA NUK ISHTE MARRE SERIOZISHT NGA ANETARET ; PRA FOLNI SI TE DONI POR MOS E TEPRONI JU LUTEM ;
    Tung Maratonomak!

Sa i perket rrefimit tend, kam keqardhje per ty, por nuk me vije keq nga ti.
    Nese te dhenat jane te sakta dhe ti i perket moshes 23 vjeqare, ateher elani i jetes eshte pak me i shpejte se normal.
    Ndaluhu duke patur keqardhje per vetevehten, dhe duke pritur diqka te madhe qe te ndodhe.
    Je aq shume i fiksuar ne disa gjera tuat, saqe nuk veren se qfar ndodhe rreth teje.
    Thua qe ke deshire te shofish vetem "bardh e zi", ama te lutem jeta nuk eshte e atille.
    Mundohu te shofish edhe gjerat me te vogla, atehere do te fillosh ta kuptosh jeten, edhe pse ndoshta ato mund te jene fare pa vlere. ("ama pika pika behet lumi"!
    Meqense ti beson ne zot, ta them nje afirmoze, te cilen e din me siguri: " ndihmoj pak vehtes, se te ndihmoj shume".
    Ne jete do te keshe shume sprova, te cilat duhet ti tejkalosh.
    Nese ti mendon se duke bere diqka te mire, kjo nuk do te thote se ashtu do te kthehet.
    Ti shokut, nese ben diqka te mire, atehere beje per shpirtin tend e jo per te tjeret.
    Nga nje here njeriu ngarkohet aq shume, saqe nuk din se c“behet rreth ti.
    Si per ironin e fatit, te gjitha gjerat qe ndodhin jane negative...
    Jo, te them te drejten jo, po ne keto raste ne jemi te hapur vetem ndaj gjerave negative.
    Mundohu te behesh i mire ndaj vehtes se pari, pastaj do te jesh mire me te gjithe.

Punoj qe dy vite me njerz te traumatizuar, dhe nese ke deshire, me shkuraj.
    Mund ti propozoj disa metoda apo ushtrime.
    C“do te mire dhe suksese
    Bregu
    isha, erdha dhe do te jem!!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    Citim Postuar mė parė nga bregu26
    Tung Maratonomak!

Sa i perket rrefimit tend, kam keqardhje per ty, por nuk me vije keq nga ti.
    Nese te dhenat jane te sakta dhe ti i perket moshes 23 vjeqare, ateher elani i jetes eshte pak me i shpejte se normal.
    Ndaluhu duke patur keqardhje per vetevehten, dhe duke pritur diqka te madhe qe te ndodhe.
    Je aq shume i fiksuar ne disa gjera tuat, saqe nuk veren se qfar ndodhe rreth teje.
    Thua qe ke deshire te shofish vetem "bardh e zi", ama te lutem jeta nuk eshte e atille.
    Mundohu te shofish edhe gjerat me te vogla, atehere do te fillosh ta kuptosh jeten, edhe pse ndoshta ato mund te jene fare pa vlere. ("ama pika pika behet lumi"!
    Meqense ti beson ne zot, ta them nje afirmoze, te cilen e din me siguri: " ndihmoj pak vehtes, se te ndihmoj shume".
    Ne jete do te keshe shume sprova, te cilat duhet ti tejkalosh.
    Nese ti mendon se duke bere diqka te mire, kjo nuk do te thote se ashtu do te kthehet.
    Ti shokut, nese ben diqka te mire, atehere beje per shpirtin tend e jo per te tjeret.
    Nga nje here njeriu ngarkohet aq shume, saqe nuk din se c“behet rreth ti.
    Si per ironin e fatit, te gjitha gjerat qe ndodhin jane negative...
    Jo, te them te drejten jo, po ne keto raste ne jemi te hapur vetem ndaj gjerave negative.
    Mundohu te behesh i mire ndaj vehtes se pari, pastaj do te jesh mire me te gjithe.

Punoj qe dy vite me njerz te traumatizuar, dhe nese ke deshire, me shkuraj.
    Mund ti propozoj disa metoda apo ushtrime.
    C“do te mire dhe suksese
    Bregu
    te dhenat jane te sakta ; nuk genjej se nuk kam perfitim ; nuk di cte them mo mik ; fjalet e tua jane te thjeshta dhe kerkoj te ato dicka qe smund ta gjej ; nje ndryshim te situates gjithcka ; nuk pres nonje ndihme [ jep o zot nga lart te ha ] pra nuk pres gjithcka nga zoti apo njerezit por pres nga vetja ; si mund te kerkoj ndihme vetevetes ? duke besuar ne vlerat e mia ? duke e dashur vertet te qetesohem ? nejse asnjehere nuk ben vaki qe njeriu te jete i qete por te pakten perpiqet duke u mbeshtetur te nje njeri pasuri sport art a ku di une ; mendon vertet se jam nje i [travmatizuar] fjala [travma ] ne greqisht perkthehet [plagosje ] valle ku jam plagosur ? miku im nuk jam plagosur diku disi dikur por thjesht jeta ime eshoh te plagosur dhe fajtor per kete eshte natyra ime shpirterore dhe mendore ; kam qene ne burg kam qene ne lufte [kosoove ] fare i ri , kam qene semure per muaj te tere , kam qene i mberthyer ne ktherat e droges e te tjera por ia kam dale ,mbane por tani nuk shoh te levizin kembet e shpirtit tim ; nje frikacak pesimist quajeni si te doni ; mendoj se nje rol te rendesishem ka luajtur dhe perkushtimi i shpirtit tim qe kisha ndaj nje vajze ; u bera me serioz i ndjeshem pergjejes dhe kur pashe qe gjithcka u rezua nuk mund te kthehesha perseri ai qe isha nje njeri i vendosur me besim ne vetvete dhe deshire per jeten ; duket qarte qe nese investon diku duhet te fitosh ma shume se investimi por per mu ndodhi e kunderta ; nejse flm shume ;

Anėtarėsuar
    23-01-2004
    Vendndodhja
    Munih, Gjermani
    Postime
    136
    Ngadale more mik ngadal, mos e kap per fyti kete pune, se c“do gje ka arsyen dhe zgjedhjen e saj.
    Po te them edhe nje here "shul shqip" ( po me duket se nga Kosova dhe e kupton shprehjen).
    Ulu per pese minuta te pakten ne "me te shtrenjeten" dhe merr fryme.
    Largohu te pakten per momentet e te te menduarit ne menyre te komplikuar, dhe merr fryme ngadal, nese e pi duhanin, ndize nje.
    Mundohu bre vlla ti konceptosh ato qe kerkon nga ti, te pakten formo nje sistem te vogel, pa marr parasyesh nga komlikimet.

Me eshte e qarte se un e kam ndoshta te lehte te them diqka, meqense nuk jam ne situaten tende, mirpo edhe per kete shkak, mund te shof me qarte se ti.

Puno per keto pese minuta qe te thash vetem ne te tashmen, pa shikuar nga para apo prapa.
    Nese te eshte ndihme, mer nj laps dhe shkruaj ato qe pret ti nga vehtja jote.
    I shkruaj nje nga nje.
    Mirpo te lutem gjera konkrete, e jo psh. te ndryshohet krejt jeta ime....

Formula eshte e thjeshte:
    Ja nje shembull, qe s“ka fare te bej me ty, mirpo mund te te sqaroj mbi ate qe dua ta them, eshte nje shembull ku eshte me i thjeshti. Mundohem vetem ta tregoj konceptin:

Jam i pa knaqur me jeten time, c“fare te bej:

Problemet:
    1. jam ne hall financave
    2. Kaqurrelja ma mori mendjen, s“i flas dot!
    3. Me dhemb koka
    4. Nuk fle dot naten

Zgjedhja:

1. Me duhet te gjej nje pune!
    1.1 Per c“ka jam i kualifikuar, c“ka mund te bej?
    Di te punoj si ndihmes kuzhine! --> Kerkoj pune, nuk gjej, mirpo sikur te dija te beja
    gjella, ndoshta do gjeja.
    Shko ne nje restaurant, dhe kerko te besh nje praktike, pas nje kohe do te dish te
    gatuash, dhe vjen edhe deri te puna
    Dua te them te jesh "fleksibel", e jo te ngulitesh per nje gje.

2. Ta provoj ti flas, te mundohem ta kuptoj, etj ( ketu secili sipas asaj c“e di me se miri)

3. Me dhemb koka!
    Marr nje hap --> Shkoi te mjeku --> nuk ka diagnoze! --> Problemi eshte tek un --> mesohem ta ndal mendjen nga mendimet: mirrem me diqka qe me qetson.

4. Nuk me merr gjumi:
    Kshillohem te mjeku --> nuk ka diagnoz ---> problemet psiqike ---> qfar tash
    Ve rene shenjave qe ti jap trupi yt. Japi vehtes tende pak me shume vemendje, para se ta paragjykosh se eshte fajtore per te gjitha.
    Mundohu te gjesh nje menyre qe te ndihmon me se shumti.
    .....

Kur te gjitha gjerat jane rremunje ne koke, edhe situata ashtu behet.
    Kur te pakten ke nje koncept ne jete, apo situate, atehere gjerat mund ti shofish me qarte, e nga nje here zgjedhja eshte me e lehte.

Formo konceptin e nje problemi qe ke, vizato ne leter nese eshte nevoja, eshte me lehte.
    Simulo ne mendime rrjedhojen e asaj situate ashtu si te pelqen.
    Ne qofte se e shef se po del "llugave", kthe traken prapa, fillo nga fillimi ne nje rruge tjeter.

Ne qofte se ti situatat i simulon, dhe e gjene rrugen me te mire per ty, atehere pa tjeter do te jeshe me i pergaditur gjate situates ne realitet.

Beje kete pune si loje, atehere kur ke kohe. Nuk kerkon shume mund.
    Te lutem kushtoj vehtes me shume vemendje, dhe mesohu te akceptosh gjera qe ndodhin, pa marr parasyesh se a je ti fajtor apo jo.
    E kaluara nuk mund te kthehet.
    Situatat e shkaktuara nga e kaluara mund te permisohen.
    Ketu i ke ti gjerat ne dore.
    Te them edhe nje here, nuk eshte rrugedalje te futesh ne vehtekeqardhje, dhe te sillesh ne mendime te kaluara...

Te pershendes dhe suksese,
    Bregu

P.S. Ky eshte vetem nje sygjerim imi, nese ju duket pa lidhje, mos i veni mendjen!
    Nuk dua te shkaktoi "lufte" mes psikologve ketu ne forum. Eshte thjeshte nje ide e imja
    ndaj problemit!
    Tung tung

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    Citim Postuar mė parė nga bregu26
    Ngadale more mik ngadal, mos e kap per fyti kete pune, se c“do gje ka arsyen dhe zgjedhjen e saj.
    Po te them edhe nje here "shul shqip" ( po me duket se nga Kosova dhe e kupton shprehjen).
    Ulu per pese minuta te pakten ne "me te shtrenjeten" dhe merr fryme.
    Largohu te pakten per momentet e te te menduarit ne menyre te komplikuar, dhe merr fryme ngadal, nese e pi duhanin, ndize nje.
    Mundohu bre vlla ti konceptosh ato qe kerkon nga ti, te pakten formo nje sistem te vogel, pa marr parasyesh nga komlikimet.

Me eshte e qarte se un e kam ndoshta te lehte te them diqka, meqense nuk jam ne situaten tende, mirpo edhe per kete shkak, mund te shof me qarte se ti.

Puno per keto pese minuta qe te thash vetem ne te tashmen, pa shikuar nga para apo prapa.
    Nese te eshte ndihme, mer nj laps dhe shkruaj ato qe pret ti nga vehtja jote.
    I shkruaj nje nga nje.
    Mirpo te lutem gjera konkrete, e jo psh. te ndryshohet krejt jeta ime....

Formula eshte e thjeshte:
    Ja nje shembull, qe s“ka fare te bej me ty, mirpo mund te te sqaroj mbi ate qe dua ta them, eshte nje shembull ku eshte me i thjeshti. Mundohem vetem ta tregoj konceptin:

Jam i pa knaqur me jeten time, c“fare te bej:

Problemet:
    1. jam ne hall financave
    2. Kaqurrelja ma mori mendjen, s“i flas dot!
    3. Me dhemb koka
    4. Nuk fle dot naten

Zgjedhja:

1. Me duhet te gjej nje pune!
    1.1 Per c“ka jam i kualifikuar, c“ka mund te bej?
    Di te punoj si ndihmes kuzhine! --> Kerkoj pune, nuk gjej, mirpo sikur te dija te beja
    gjella, ndoshta do gjeja.
    Shko ne nje restaurant, dhe kerko te besh nje praktike, pas nje kohe do te dish te
    gatuash, dhe vjen edhe deri te puna
    Dua te them te jesh "fleksibel", e jo te ngulitesh per nje gje.

2. Ta provoj ti flas, te mundohem ta kuptoj, etj ( ketu secili sipas asaj c“e di me se miri)

3. Me dhemb koka!
    Marr nje hap --> Shkoi te mjeku --> nuk ka diagnoze! --> Problemi eshte tek un --> mesohem ta ndal mendjen nga mendimet: mirrem me diqka qe me qetson.

4. Nuk me merr gjumi:
    Kshillohem te mjeku --> nuk ka diagnoz ---> problemet psiqike ---> qfar tash
    Ve rene shenjave qe ti jap trupi yt. Japi vehtes tende pak me shume vemendje, para se ta paragjykosh se eshte fajtore per te gjitha.
    Mundohu te gjesh nje menyre qe te ndihmon me se shumti.
    .....

Kur te gjitha gjerat jane rremunje ne koke, edhe situata ashtu behet.
    Kur te pakten ke nje koncept ne jete, apo situate, atehere gjerat mund ti shofish me qarte, e nga nje here zgjedhja eshte me e lehte.

Formo konceptin e nje problemi qe ke, vizato ne leter nese eshte nevoja, eshte me lehte.
    Simulo ne mendime rrjedhojen e asaj situate ashtu si te pelqen.
    Ne qofte se e shef se po del "llugave", kthe traken prapa, fillo nga fillimi ne nje rruge tjeter.

Ne qofte se ti situatat i simulon, dhe e gjene rrugen me te mire per ty, atehere pa tjeter do te jeshe me i pergaditur gjate situates ne realitet.

Beje kete pune si loje, atehere kur ke kohe. Nuk kerkon shume mund.
    Te lutem kushtoj vehtes me shume vemendje, dhe mesohu te akceptosh gjera qe ndodhin, pa marr parasyesh se a je ti fajtor apo jo.
    E kaluara nuk mund te kthehet.
    Situatat e shkaktuara nga e kaluara mund te permisohen.
    Ketu i ke ti gjerat ne dore.
    Te them edhe nje here, nuk eshte rrugedalje te futesh ne vehtekeqardhje, dhe te sillesh ne mendime te kaluara...

Te pershendes dhe suksese,
    Bregu

P.S. Ky eshte vetem nje sygjerim imi, nese ju duket pa lidhje, mos i veni mendjen!
    Nuk dua te shkaktoi "lufte" mes psikologve ketu ne forum. Eshte thjeshte nje ide e imja
    ndaj problemit!
    Tung tung
    njatjeta o mik ; te uroj gjithe te mirat ; e pi duhanin ; flm petr ndihmen tende ; vallahi se prisja te ndihmonte njeri ketu ; ej ti nuk mund te arish te me kuptosh kurre ashtu sic askush nuk e kupton dot dike por ne rregull ti flet per gjera konkrete ; te marr situaten ne dore dhe te mundohem te rregulloj dicka ; po mire po sikur ta le gjendjen time keshtu sic eshte ca do bahet ? le te veje ku te veje ne fund dicka do behet apo jo ? mirepres si ma mire edhe si ma keq ; nejse do perpoiqem te bej dicka te mire me veten time por kurre nuk pushoj te kufizohem duke gezuar ato qe kam aritur ; gjithmone do ankohem per ato gjera qe smund ti kem dhe keshtu a nuk jam perseri ne po ate gjendje qe jam kurdohere ? serizisht po flas ; si tia bej me ate vajzen qe u njoha ; ? vallahi ate nuk e besoj dhe aq por besoj dashureine qe kam per ate ; mendoj se edhe po te jetoj me vajze tjter nuk do jem mire ; do i nxij jeten asaj dhe vetes dhe e kam provu kate dhe eshte verteuar keshtu si them ; ne u ndame jo per fajin tim o te saj ; jane plot nje vit o mik dhe spo e haroj ; dikush me tha qe duhen plot 2 vjet ta haROJ ; nuk e di te shohim ; EJ PO A JE TI NJE PSIKOLOG ? NESE PO ME THUJ ; GJITHE TE MIRAT ;

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    ne rastin tend maratonomak edhe njehere vertetohet qe p... terhet anije nga hunda. prozak, durex ose kung-fu mund te jene ca opcione. ajde, sherim te shpejte.
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

Anėtarėsuar
    23-01-2004
    Vendndodhja
    Munih, Gjermani
    Postime
    136
    Tung Maratonomak!

S“ka problem, nuk te kam ndihmuar gje, ne vetem po mundohemi ti qajme hallet njeri tjetrit.

Sa i perket asaj te dashures qe thua ti!
    Nuk di c“te them mik, meqense sa i perket ndenjava, secili reagon ndryshe, ashtu siq eshte edhe vet indivit, prandaj eshte veshtire te them, se a e harron apo jo.
    Supozohet se nje ndenje e forte zhduket vetem atehere kur zhvillohet nje ndenje edhe me e forte. Pra ne rast konkret, nese dashurohesh perseri, ndoshta edhe me shume se heren e pare. Dhe se te dashuren tende te re nuk mundohesh ta paramendosh si ate te vjetren, atehere ke shanca te mira.
    A e ke vrejtur se te gjithe ata qe qe jane ne divorc dhe martohen perseri, ne shumicen e rasteve, gruaja e dyte eshe identike me ate te paren.
    Per cudi.
    Ja ca shembuj: Te gjitha femrat, apo grate e Boris Becker (nese e njeh) jane nga e njejta race apo fizjonomi.
    Te flas nga pervoja, kur jam dashuruar se pari, se isha i dashuruar marrzisht.
    Pas nje kohe ne u ndame.
    Kur formova nje dashuri te re, shprehjet e se ish dashures me kot i kerkoja te e reja.
    Gjestet qe i beja, nuk kishin te njejtin efekt si ne dashurine e vjeter, e kjo me nervozonte, zihesha ne vete, deri sa mezi nuk pritja te gjeja nje shkak grindje.
    Ne qofte se je aq i kapur pas saj, kthehu te ajo zotri.
    Ndoshta e ke veshtire, mirpo tregoj asaj se ti ishe gomari, dhe mundohu te ndryshosh sjelljet ndaj saj.
    Nese kjo pune nuk eshte e mundur, atehere gjeje nje tjeter, do te kaloj edhe ajo pune.
    Se fundi as mos me degjo mua, e as te tjeret.
    Kjo pune eshte vetem personale e jotja, dhe ti do te dish se c“ka eshte me se miri.

Suksese metutje zotri, paq fat!
    Bregu
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bregu26 : 07-05-2004 mė 11:55 Arsyeja: gabim shtypi

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •