Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11

Tema: prinder-femi

me nder qofsh
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    ne fluturim e siper
    Postime
    810

prinder-femi

c'detyrime ka prindi ndaj femise dhe femija ndaj prindrit?

Audio Engineer Maska e KACAKU
    Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    599
    Prindi ka detyre ta edukoje e ta rrisi femijen deri ne nje fare moshe,kurse femija ka detyrim ta rrespektoje prindin per gjithe jeten.
    T'i ndodhet prane ne nevoje e mos ta leri kurre ne balte deri ne vdekje!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Po bredh ne koken tende tani!
    Postime
    1,269
    prindi perderisa sjell ne jete nje femije duhet te rrisi dhe te edukoje ate, jam i nje mendimi me Kacakun. Sa per respektin duhet te jete reciprok. Femija duhet te respektoje prinderit jo vetem se i kane bere koken dhe e kane rritur por sepse ata kane bere ckane mundur qe femijet e tyre te jene me mire se ata. Ne te njejten kohe prindi duhet te respektoje femijen e vet dhe ta trajtoje ate jo si femije por si nje shok apo shoqe, edhe pse ne shume raste jane prinderit ata qe vendsin per gjithcka.
    ne shume biseda ne familjet shqipetare kam vene re se prinderit duan me shume femijet e tyre sesa duan bashkeshortin apo bashkeshorten, femijet mbi gjithcka thone. me kete nuk jam dakord sepse si prind ke per detyre te rrisesh dhe te edukosh femijen por kurre ne bote nuk mund te krahasosh bashkeshortin/ten me femijen.
    bashkeshortin/bashkeshorten i ke gjithe jeten aty mbas teje Mish e Thua, kurse femija mund edhe te te kethjeje kurizin ne disa raste.

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Prindi ka per detyre te sjelle femije ne jete, t`i rrise dhe t`i edukoje me se miri por kurre te mos i thote femijes qe une te kam pjelle ose une po te rris sepse eshte detyre e tij dhe pervec prindit kush mund ta beje tjeter. Femija ka per detyre te bindet por dhe te kundershtoje kur cenohet ne personalitet. Nese prindi i jep femijes elementet e edukates qe ne fillim te jetes se tij them se femija pavaresisht nga adoleshenca, qe dihet se eshte periudhe e veshtire, do te behet dikushi. PRINDI NUK ESHTE KURRE I KENAQUR MR FEMIJEN. Kjo ndodh se prindi e do femijen dy pellembe siper vetes, keshtu thote im ate.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    599
    Hahahahaha,jam kunder dy posteve te mesiperme.
    Estella,hahaha,po ajo dihet qe prindi do me shume femijen sesa bashkeshortin/en,sepse femija eshte gjaku,pasardhesi i nje geni.Burri me gruan edhe mund te ndahen,kurse femija ngelet gjithmone evlat edhe nuk nderrohet,femija eshte ai qe lidh me teper nje cift.Kupto,qe gruaja me burrin nuk jane i njejti gjak,sot jane neser ndahen,femija ka ndryshim dhe nuk diskutohet qe femija duhet me shume se cdo gje,kur te behesh prind do ta kuptosh...

Mina,thua aty,qe duhet te kundershtoje prindin kur i cenohet personaliteti.
    Une te siguroj ty qe prindi nuk te flet per keq dhe vetem te prindi ki besim total e mos bjer prehe e se keqes,gjithashtu te uroj qe mos te risesh femije ne jete,qe te kundershtojne ne rast se i keshillon!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,269
    Si thua Kacak nuk te cenojne prinderit ne personalitet.......
    thjesht nje incident qe hasa para disa ditesh ne nje dyqan.

Shkon vajza dhe e pyet te atin.....a mund ti blej keto pantallonat? I thote i ati.....i bertet i ati faktikisht.....jo, si te kam thene qe deri sa te jesh ne shtepine time ska te veshesh te tilla.....
    ishte thjesht dicka qe me beri pershtypje sepse vajza e tij ishte rreth 15-17 vjet jo me shume, dhe ajo thjesht po kerkonte te blinte nje pale pantallona te shkurtra.........Jam habitur...... u afrova dhe i thashe. Ne c'fare shekulli jetoni?
    U kethye, me thodhi nje veshtrim te eger dhe me tha....oh nuk e dija qe ishit shqiptare.
    u largova por neper dhembe degjova tek e shante te bijen.

Ika nga dyqani por gjithe mbasditen aty me ka ndenjur mendja....me ka ardhur shume keq per te sepse as nje pale pantallona te shkurtra nuk po blinte dot e shkreta.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Estella : 16-07-2002 mė 22:22

treg kokash

prinder-femije simple..ata na beren koken- ne do bejne koka te tjera- edhe kshu ky muhabet..( ca mund ti besh njonit me shume nder se kaq, ta biesh ne jete ) :P

Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    599
    Estella,pavaresia e femijes fillon ne nje moshe te caktuar,pikerisht atehere kur ne nuk quhemi me femije!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,269
    Dhe cila peshte kjo moshe pikerisht sepse shume persona nuk arrijne te piqen kurre, gjithnje femije ngelen... por ka edhe nga ata qe qe 12 vjet te japin mend....mend e c'fare mend pa....te ngelesh me goje hapur.

Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    599
    Moshat:
    Per meshkujt eshte 18 vjec,kurse per femrat 16 vjec.Kjo eshte mosha ligjore e pjekurise.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Prindėr, misioni i pamundur?
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Tė jesh prind
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-09-2012, 09:17
  3. Komunikimi Prind - Fėmijė
    Nga J@mes nė forumin Pyetni psikologun
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 05-12-2009, 16:52
  4. Nderto fort folene tende. Martesa
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-04-2007, 14:05
  5. Asimilimi Gjuhesor, Erozion I Pandalshem Ne Diaspore
    Nga tani_26 nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 07-10-2005, 06:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •