Close
Faqja 13 prej 17 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 170
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Albo
    Po ju kujtoj dy momente te jetes se Shen Pjetrit:

Kur Shen Pjetri u mundua te tregonte dashurine dhe besnikerine e tij ndaj Mesuesit Krisht, duke i thene atij se ai eshte gati te vdesi ne mbrojtje te jetes se Jezusit, Jezusi i kthehet me fjalet:

"Pa gdhire mire dita kur gjeli te kendoje ne mengjes per here te pare, ti do te me kesh mohuar 3 here". (Siguria e Pjetrit perballe mesuesit.)

Momenti i dyte i rendesishem ne jeten e Shen Pjetrit qe permbushi per here te dyte profecine e Jezu Krishtit ishte fundi i jetes se tij....

...Kur Shen Pjetri e pa u trondit nga vegimi edhe e pyet mesuesin e Tij:
    - Ku po shkon mesues?
    - Po shkoj ne Rome te shpie Kryqin tend te cilin ti nuk e mbajte dot mbi supe, - iu pergjigj Jezusi.
    I zene ne faj per here te dyte ne jeten e Tij, Pjetri u kthye serrisht ne Rome ku u kap, burgos dhe denua me denimin kapital te mundshem, kryqezimin. Kur erdhi dita e kryqezimit, Shen Pjetri kerkoi qe te kryqezohej kokeposhte, ne shenje perulje ndaj Zotit per mohimin qe Ai i beri Jezu Krishtit dy here. Hera e pare ishte me fjale goje. Hera e dyte ishte me vepra, me largimin e tij nga Roma.

Tani une ju pyes ju:

Cili prej jush eshte me i sigurt ne shpetim se Shen Pjetri, apostulli i Krishtit qe jetoi ne pranine e Tij per plot 3 vjet dhe ndau forcen e Shpirtit te Shenjte 50 dite nga ringjallja e Krishtit?!

Zoti qofte me ju dhe ju falte perulesi mekatari!

Albo
    I dashur Albo,

Edhe une e di se me fjalet e mia nuk do mundem te te nderroj mendje, (nuk e kam ne mend nje gje te tille) por do doja te te them se ajo siguria qe duket ne shkrimin tend per drejtesine e besimit tend eshte dicka qe nuk mund t'u thuhet atyre qe kane pare Driten, pasi u duket qesharake.

Persa i perket rastit te pare te Pjetrit, duket shume qarte se Pjetri e bazonte sigurine e tij ne forcat e tij, ne mundesite e tij, ne karakterin e tij, pra siguria e Pjetrit ishte nje siguri qe buronte nga vetja e tij. Lavdi Zotit qe na e jep kete shembull ti, dhe keshtu na jep rastin te te themi se siguria jone nuk mbeshtetet ne veten tone dhe ne zotesite tona, por siguria jone mbeshtetet ne KRISHTIN. I QOFTE LAVDIA ATIJ NE JETE TE JETEVE.

Mesimi i dyte i dashur Albo qe del nga shembulli yt eshte se jo vetem qe nuk duhet te kemi sigurine ne veten tone, por edhe atehere kur ndodh qe e kemi, Zoti yne Jezu Krisht eshte kaq i meshirshem sa qe nuk na le te humbasim. Pjetri deshtoi 100%. Nese ky Pjeter do binte ne doren tende apo timen, menjehere ne do ta quanim tradhtar, heretik apo ku e di une se cfare. Dhe do ishim te bindur se po benim vullnetin e Perendise.(te mjeret ne) Le te marrim pak shembull nga Dashuria e Dashurise (Krishtit), nga Hiresia e Hirit (Krishtit). Ai as nuk e denoi, as nuk e perzuri, as nuk e hodhi ne ferr. A e dini se cfare beri? Tre here e mohoi Pjetri Krishtin. Pas ringjalljes se tij, Krishti tre here e pyeti Pjetrin; "Pjeter a me don?" dhe tre here Pjetri ju pergjigj se e don. Kjo eshte Dashuria e Krishtit qe ne kemi nevoje te mesojme dhe ta perjetojme. Vetem kraharori i Krishtit dhe i atyre qe e kane perjetuar Krishtin mund te pranojne mekatare si puna jone.

Sa per shembullin e dyte qe ti Albo solle nuk eshte nevoja qe te them shume gjera, pasi i mbulova ne shembullin e pare. Dua te them vetem se nese kjo histori eshte e veretete, (pasi nuk mund te vertetohet me fakte historike) qe nuk kam asnje problem sikur te jete e vertete, eshte pra se akoma edhe ne kete rast Krishti nuk e la Pjetrin qe te deshtoje ne fund te jetes se tij, por me hirin e Tij dhe dashurine e Tij i tregoi Pjetrit per gabimin qe kishte bere.

Keshtu pra edhe nje here ta dini juve qe te gjithe ne qe kemi pranuar Krishtin ne zemrat e tona, e kemi sigurine, jo ne veten tone, por ne Zotin tone te lavdishem Jezus Krishtin.

Ty Albo mund te te pelqeje dhe te te duket e drejte ta quash veten mekatar.

Mua Albo me pelqen ta shoh veten time dhe vellezerit e mi me syte e Atit. UNE JAM I SHENJTE, JAM PO AQ I SHENJTE SA EDHE PJETRI, SA EDHE PALI, SA EDHE CDO APOSTULL APO SHENJTOR I SHEKULLIT TE PARE, JAM PO AQ I SHENJTE SA EDHE VETE KRISHTI. Dhe kjo nuk eshte nje mburrje, por nje e vertete qe juve nuk mund ta pranoni.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Une mendoj se dhe Alboja, ka dashur te thote te njejten gje me thirrjen per perulesi. Te jesh i perulur do te thote mbi te gjitha te pranosh se ke deshtuar.

Lumerimet e Krishtit fillojne me thirrjen per perulesi:
    "Lum te perulurit se e tyrja eshte Mbreteria e Qiellit..."

Po keshtu dhe Gjoni e filloi predikimin e tij me thirrjen per pendese.
    Kusarin ne kryq ishte pikerisht perulesia qe e futi ne parajse. Sepse aty ai njohu drejtesine e ketij denimi. Duke njohur drejtesine e denimit dhe duke dashur ta shijoje kete drejtesi deri ne fund, ai preku ne Dashurine e Atit, ne ate Dashuri te kryqezuar!

Pra fakti se jemi mekatare eshte me se i vertete. Mekati eshte realiteti ku ne ndodhemi. Dhe ky realitet nuk eshte nje "aksident", por eshte rruga qe ne shpeshhere zgjedhim me deshiren tone.

Ati e njeh dobesine tone sepse eshte vete natyra e Tij te dashuroje, por nga ana tjeter Ai do qe ne, te shijojme Jeten per te cilen u krijuam. Edhe ky eshte nje aspekt tjeter i dashurise se Tij. Madje ky eshte aspekti real i dashurise.

Une do thoja se Ati sheh Birin e Tij jo vetem tek te krishteret, por tek cdo njeri, edhe tek muslimanet, budistet, paganet apo kushdoqofte. Sepse cdo njeri eshte "pak i krishter", perderisa mbart ne vetvete ikonen e Krishtit, ne te cilen u krijua. Kjo ikone eshte e ndyre nga mekati, por syte e Atit serisht e depertojne kete mekat dhe shohin brenda tij nje shpirt qe vuan!

Pra dashuria e Atit nuk eshte thjesht nje keqardhje, apo tolerance, por nje deshire qe ne te shijojme Jeten e Vertete, per te cilen dhe u krijuam. Po keshtu Ati nuk ben dallime tek njerezit, perderisa Ai e ben shiun te bjere dhe diellin te ndricoje njesoj mbi te drejtet dhe mekataret, por jane njerezit ata qe i largohen Atij me veprat e tyre te ndyra dhe me besime te cilat i ndjekin verberisht ose epsherisht...
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Vertet ka diskutime interesante , dhe gjithsesi me pelqen.
    Sa per ju Matrix, edhe pse nje sere pyetjeve nuk ju ke dhen pergjigje, perseri te falet. Sepse pikerisht aty ku ndjehesh ngushte nuk pergjigjesh.
    Ju kini nje gje te paqarte, dhe kjo paqartesi tek ju vejn per shkak te religjionit. E megjithse gjithmone shan protestante me te gjithe menyrat, nuk haron te akuzosh, sikur une jam kunder orthodhoksise. AS kam qen dhe as kam per te qene ndonjehere nje diskutuesh religjionesh, ku te them se, ky eshte i mire dhe tjetri i keq. ME vjen keq qe ti nuk ke kuptuar kete gje ne te gjitha shkrimet e mija.
    Une do te vazhdoj perseri shkrimet e mija, por te them vetem nje gje ku ju gaboni. Ti dhe te gjithe ata qe mendojne si ju, nuk e dini se cdo te thote te Shpetohesh, pasi vetem i i sheptuari deshmon drejt shpetimin e tij. Ju nuk e dini se cfare ndodh me te krishterin kur ai mer shpetimin( pasi duhet ta jetosh). Kur i krishtetri me shpetim, dhe kjo vjen permes vdekjes dhe ringjalljes me ane te Krishtit, ai ka HYRE ne basheksine e perjetshme te Perendise. Ju gaboni ne nje gje , dhe sillni arsyetim te gabuar. Ju thoni se, nese i krishteri largohet me vullnetin e tij te lire nga JEzusi, ateher ai e humbet shpetimin. Ky lloj arsyetimi eshte prej llogjike njerzore dhe aspak e mbeshtetur ne fjalen dhe deshmine e Perendise. MEso nje gje , e cila eshte fondamentale ne besimin e Krishter. Persa kohe qe i krishteri nuk ka mare shpetimin, ai ende nuk eshte bere nje me Krishtin, ai ende nuk ka vdekur dhe ringjallur me KRishtitn, ai ende nuk ka lindur nga Perendia, ai ende nuk eshte ne gjendej qe te beje vullnetin e Krishtit. Pra ky i krishtere eshte i lire ne cdo kohe qe te perzgjedhe Krishtin per shpetimtar te jetes se tij. Nje i krishter i tille, i cili vjen ne kishe, i cili ndjek te gjitha regullat fetare dhe religjione, si dhe zbaton ato, ende nuk ka hyre ne doren e Krishtit. Hyrja ne doren e Krishtit, ndodh vetem athere ,kur ky i krishter perzgjedh plotesisht Jezusin si te vetmin sheptimtar te jetes se tij. Qe nga ky cast ai ben DOREZIM te plote ne dore te Krishtit. Kujto djalin plangprishes kur shkoi tek ati dhe i tha se, nuk jam me i denje te quhem biri yt, por me konsidero si nje nga sherbetoret e tij. VEtem pasi dorezohesh ne dore te Perendise, atehere vjen ploteisht Shpetimi tek ju.
    Kur i krishteri eshte dorezuar plotesisht ne dore te Perendise, ai nuk eshte me nje INDIPENDENT( i pavarur) ndaj Perendsie. Ai eshte DIPENDET (ploteisht i varur) ne Perendine, dhe vullneti i tij eshte nje me ate te Krishtit. Si e vertetohet kjo gje ? Ai i krishtere nuk ron me per vete, por rron per Perendine. Ai nuk kenaq me veten e tij, por kenaq Perndine. Ai nuk ben me vullnetin e tij, por ben vullnetin e Perendise. Pra ai qe eshte me Perendine, nuk ka me vullnet mishor per tu larguar prej Perendise. Pasi qe nga casti qe ai pranoi Krishtin , ai vdiq per boten, dhe bote per ate. Ai nuk eshte me i zoti i vetes se tij, pasi ai eshte BLERE me nje cmim, dhe ky cmim eshte gjaku i Krishtit. Perzgjedhja e tij e lire nuk eshte me e udhehqur nga vullneti mishor, pasi mishi vdiq bashke me Krishtin. Tashme eshte Perendia Ai i cili i tregon vullnetin e Tij ketij te krishteri, dhe e fuqizon ate ne menyre qe ai ta permbushe ate.
    Ju te gjithe, nuk kuptoni cdo te thote, te jetuarit ne shpetim, pasi shpetimi eshte nje fakt qe perejtohet dhe me pas deshmohet. Mos mendoni se apostujt ishin super njerez. Dhe ata ishin njerez si ne, me te njejtat dobesi dhe probleme. Por, ata sakrifikuan jeten pikerisht se nuk ishin indipendente ne mardhenie me Zotin, aq sa te vendosnin dhe te benein cfare te donin( aq sa dhe te largoheshsin nga KRsihti). Ata ishin dipendet ( plotesisht te varur), ne dore te Zotit, pasi ishin BLERE nga Perendia me gjakun e Krishtit. Pikerisht ky fakt beri qe ata te durojne gjera te tmershme per Krishtitn, sepse vullneti i tyre, nuk kishe me lirine e mishit, ( pasi mishi ishte kryqrezuar me Krishtin) por kishin vullnetiin e KRishtit, dhe ishin prone e Krishtit.
    CFare do te thote te dorezohesh pa kushte ne dore te Krishtit? Kjo do te thote , te jesh ROBI i Perendise, dhe dashuria e Perendise eshte ajo qe te lidh perejte me KRijuesin.
    Eshte mendim absurd te thuash se, pasi mora shpetimin e Krishtit, me pas edhe mund te largohem ( sepse jam i lire). Kur te ble Krishti, nuk ka me "liri" dhe vullnet te botes, kjo, sepse tashme je prone e Perendise, me natyren dhe vullnetin e Krishtit.
    Te jesh pjese e trupit te Krisht9it, do te thote te jetosh brenda ketij organizmi, brenda te njetit mendim dhe ligj. Ne trup te Krishtit nuk ka dy lloj vullnetesh, ai njerezor qe te ndan nga Perndia, dhe ai i Krishtit. Ne Trupin e Krishtit ka vetem nje vullneti, ai i Perendise, dhe cdo pjese e ketij trupi mendon, perzgjedh dhe vepron brenda ketij vullneti. Shikoni trupin tuaj, a nuk i binden te gjithe pjeset e trupti vullnetit tend? A mundet qe dora te beje nje veprim te kundert me vullnetin tend? Por kur ky trup qe sot eshte dhe neser do te hidhet, ka nje prsosmeri te tille, po Trutpi i KRishtit i cili eshte i perejtshem?
    Ju MAtrix dhe Albo kini mosnjohuri te madhe persa i perket fjales dhe zbuleses se Frymes se Shenjte, dhe persa kohe qe ju do te kundershtoni biblen si fjale te Perendise, besimi juaj dhe njohuria juaj do te jene te cekta dhe jofitimprurese.
    Kur ne bashkohemi me Krishti perjetesisht, jemi bashkuar ne gjithshka, edhe ne vullnetin e tij. Qe pas ketij bashkimi, ne rojme per Perendine dhe jo per njeriun. Nuk mund te thuash: jam i bashkuar me Krishtitn dhe kama perzgjedhje te lire te bej cte dua, bile edhe te largohem. NEse tek ty ndodhet nje mendim i tille, atehre te siguroj 100% se nuk ke njohur dhe pranuar Krishtin, por je thjesht nje i mashtruar ne veten tende. Te qenit bir i Perendise, nuk varet thjesht nga cka ne pohojme, por nga cka ne veprojme. Permes proves deshmohet Krishti. Permes proves Abrahami doli i DREJTE. Besa do te provohet, ne menyre qe ne te shohim nese kemi vertet besen e Krishtit apo jemi ne besen e vdekur. Prova nuk eshte qe te binndet Perendia dhe te dije se kush ne jemi, por ajo eshte qe ne te bindemi nese vertet Perendia eshte apo jo ne ne.
    Sa per ate thenien tende qe nuk me kosideron pjese te trupt te Krishtit, te lejohet, pasi aq ke mundesi te shohesh. Por une te kam falur, ne menyre qe hiri i Perendise te jete me i madh ne ty, dhe Zoti te te fale per kete gjykim qe ti ben ndaj meje. Ai qe jeton ne trupin e Krishtit e di mire se cdo te thote ky lloj gjykimi.
    Ps. sa per paracaktimin po te sjell vetem vargun tek Efes:1:3-5.
    Pres qe ti te ma japsh nje koment. Te lutem pres diksutimij tuaj.
    Miqesisht deshmuesi

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Mua Albo me pelqen ta shoh veten time dhe vellezerit e mi me syte e Atit. UNE JAM I SHENJTE, JAM PO AQ I SHENJTE SA EDHE PJETRI, SA EDHE PALI, SA EDHE CDO APOSTULL APO SHENJTOR I SHEKULLIT TE PARE, JAM PO AQ I SHENJTE SA EDHE VETE KRISHTI. Dhe kjo nuk eshte nje mburrje, por nje e vertete qe juve nuk mund ta pranoni.
    Guximi juaj eshte i krahasueshem me guximin e nje adoleshenti. Adoleshenti arrin nje moment ne jeten e tij qe kujton se di gjithcka, ka zbuluar sekretin e gjithesise dhe aq i sigurt eshte ai ne kete ide fikse, aqsa i mbush mendjen vetes duke perseritur me mijra here: Nuk eshte faji im qe nuk e kuptoj boten, eshte bota qe me kupton mua. Prinderit qe e kane kaluar njehere kete stad te jetes se tyre, e kuptojne shume mire femijen e tyre. Por femija kembengul ne te tijen dhe pafajshmeria feminore zevendesohet me rebelimin ndaj prinderve. Ky sindrom te ka mberthyer edhe ty i dashur dhe do te duhen disa vjet qe ti te vazhdosh qe te ritesh shpirterisht per te kuptuar herezine atyre qe ke shkruajtur me lart.

A behet nxenesi me i zoti se mesuesi?
    A behet femija me i mire se prindi?

Nje njeri i zgjuar kur shikon nje nxenes te zote e pyet ate se ne cilen shkolle dhe cilin mesues ka patur. Kur shikon nje femije te sjellshem, e pyet per emrin e prinderve. Te vetmit qe e kane te veshtire ta shikojne kete jane vete nxenesit dhe vete femijet. Vetem pasi vjen ajo dite qe te behen vete mesues dhe vete prind dhe atehere e kuptojne se kujt duhet tia dedikojne lumturine e tyre ne jete. Asnje njeri nuk ka lindur plak. Ata qe e kerkojne urtesine, e degjojne me vemendje fjalen e pleqve.

Albo
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar më parë nga deshmuesi
    Vertet ka diskutime interesante , dhe gjithsesi me pelqen.
    Sa per ju Matrix, edhe pse nje sere pyetjeve nuk ju ke dhen pergjigje, perseri te falet. Sepse pikerisht aty ku ndjehesh ngushte nuk pergjigjesh.
    Po, he mo Deshmues, me thuaj se cfare pyetje nuk te jam pergjigjur, qe te te pergjigjem ...

Dhe une po te kujtoj se nuk me ke sjelle daten se kur filloi Kisha Ortodokse. E di qe ty nuk te intereson, por meqenese ti i di te gjitha, te lutem na ndrico dhe ne te paditurit... (Miqesisht)

Citim Postuar më parë nga deshmuesi
    CFare do te thote te dorezohesh pa kushte ne dore te Krishtit? Kjo do te thote , te jesh ROBI i Perendise, dhe dashuria e Perendise eshte ajo qe te lidh perejte me KRijuesin.
    Eshte mendim absurd te thuash se, pasi mora shpetimin e Krishtit, me pas edhe mund te largohem ( sepse jam i lire). Kur te ble Krishti, nuk ka me "liri" dhe vullnet te botes, kjo, sepse tashme je prone e Perendise, me natyren dhe vullnetin e Krishtit.
    Te jesh pjese e trupit te Krisht9it, do te thote te jetosh brenda ketij organizmi, brenda te njetit mendim dhe ligj. Ne trup te Krishtit nuk ka dy lloj vullnetesh, ai njerezor qe te ndan nga Perndia, dhe ai i Krishtit. Ne Trupin e Krishtit ka vetem nje vullneti, ai i Perendise, dhe cdo pjese e ketij trupi mendon, perzgjedh dhe vepron brenda ketij vullneti. Shikoni trupin tuaj, a nuk i binden te gjithe pjeset e trupti vullnetit tend? A mundet qe dora te beje nje veprim te kundert me vullnetin tend? Por kur ky trup qe sot eshte dhe neser do te hidhet, ka nje prsosmeri te tille, po Trutpi i KRishtit i cili eshte i perejtshem?
    Kjo s'eshte tjeter vecse herezia Monothelite e shpehur ne nje forme "Alla protestantce".

Gjithe te mirat....

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Albo
    A behet nxenesi me i zoti se mesuesi?
    A behet femija me i mire se prindi?
    I dashur Albo, a kam thene une se jam me i zoti se Mesuesi im? A kam thene se jam me i mire se Ati im? Sigurisht qe jo. Perkundrazi po te lexosh shkrimin tim me vemendje jam une qe e theksoj miresine, zotesine dhe dashurine e Atit me shume se kush do. Ka arritur aq lart miresia, dashuria dhe hiri i Tij, sa qe ne me mendjet njerezore te mos kuptojme dot nderin qe ai na ka bere neve, nderin qe me ka bere mua.

Nga nje mekatar qe nuk ka asnje vlere ne syte e Perendise si puna ime, me ka bere birin e Tij, me ka bere bashketrashegimtar te pasurive qiellore, me ka bere ambasador te mbreterise se Tij (bashke me vellezerit dhe motrat e mij), me ka bere te SHENJTE.

Kjo pra i dashur Albo nuk tregon nje guxim dhe mburrje te tepruar, nuk tregon se une mendoj se jam me i mire se Mesuesi im, por tregon nje dhe vetem nje gje: Mesuesi im eshte kaq i mbushur me Dashuri, saqe kur ajo shfaqet ne femijet e Tij, nuk mund te konceptohet dhe te kapet me mendjen dhe llogjiken njerezore. Dhe njerezit sigurisht e keqinterpretojne.

Ai me sheh mua te perkryer, jo se jam une i perkryer, me sheh mua te shenjte jo se jam une i shenjte, por Ati yne qiellor ne mua sheh Jezus Krishtin qe banon brenda meje. Me te vertete, a e pranon ti Albo se Krishti banon brenda teje? Ne se po, ta dish mire se Ati yne qiellor, ne ty sheh vetem Krishtin. Kjo nuk do te thote se ti dhe une nuk jemi mekatare, kjo nuk do te thote se ne jeten e perditshme jemi te perkryer, dhe me kryesorja kjo nuk do te thote se Ati na do neve qe te jetojme si te duam.

Pasioni i Atit tone eshte nje dhe vetem nje: Jeta qe banon brenda nesh, te mundet dhe te dale edhe jashte nesh. Qe te mund te ndodhe kjo gje i dashur Albo, ne duhet te vdesim, mishi yne duhet te kryeqezohet ne Kryqin e Krishtit. Dhe pikerisht kjo eshte edhe Vepra e Perendise qe ben ne jeten tone dhe qe mund ta beje shume me mire ne Kishen e Tij. Por mos u nxito te gjykosh, ti nese je bir i Perendise (gje qe une e besoj) do perballosh nje surprize shume te madhe kur te shohesh se ne familjen e tij ndodhen edhe persona qe jane jashte KO.

Edhe dicka tjeter para se ta mbyll. Zoti sheh ne mua dhe ne te gjithe bijte e Tij Krishtin, jo se "mbartim ikonen e Krishtit", por se eshte Krishti qe banon ne neve. Ati nuk mund te shohe Krishtin ne ata qe nuk e kane Ate. Kjo nuk do te thote se Ati nuk i do edhe ata qe nuk e kane Krishtin.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Po shkruaj pak me gjate tani.

Le te shohim vargjet qe Deshmuesi sjell:

3 I bekuar qoftë Perëndia, Ati i Zotit tonë Jezu Krisht, që na bekoi me çdo bekim frymëror në vendet qiellore në Krishtin,
    4 sikurse na zgjodhi në të përpara se të themelohej bota, që të jemi të shenjtë dhe të papërlyer përpara tij në dashuri,

Termi i perdorur ne greqisht eshte "Eklektos".

Ky mund te perkthehet "I zgjedhur","Special","I vecante".

Nuk behet fjale per paracaktim pra, por per zgjedhje. Perendia, i bazuar ne paranjohjen e Tij, zgjedh shenjtoret per te jete te perjeteshme.

Pra ka kuptimin cilesor, jo sasior

Ky term perdoret ne shume vende ne Bibel.

Psh:

Genesis --- 23:6 - tois eklektois ------- our choice sepulchres the choice of our . . .

--------------41:2 - eklekta ----- ----seven cows . . . choice of flesh fatfleshed

--------------4 - tas eklektas --------choice-fleshed cows fat kine

-------------- 5 - eklektoi ------------seven ears . . . choice and good rank and good

[rank: Eng. in the sense of complete] (Heb. fat.)

--------------- 7 - tous eklektous ----- seven choice and full ears rank and full ears

------------------ 18 - eklektai --------- choice-fleshed fatfleshed

------------------- 20 - tas eklektas ----choice cows fat kine

Exodus --------- 14:7 - eklekta ------- six hundred chosen chariots

*chosen(4) chariots

choice chariots NKJV; the best chariots NIV

--------------- 30:23 - eklektês ---------the flower of choice myrrh pure myrrh

Numbers ----- 11:28 - ho eklektos ------ Joshua . . . the chosen one of his young men

of his choice men NKJV; assistant since youth NIV

Deuteronomy 12:11 - eklekton --------every choice gift of yours your choice vows

(Heb. the choice of your vows.)

Judges -------- 20:15 - eklektoi -----------seven hundred chosen men

*chosen men

select men NKJV; chosen men NIV

------------------ 34 - eklektôn --------- ten thousand chosen men*chosen men

select men NKJV; finest men NIV

1 Samuel ------ 24:2 - eklektous ------ three thousand men chosen

24:2 *chosen men

(LXX: 1 Kings)

---------------- 26:2 - eklektoi ---------three thousand men chosen
    *chosen men

2 Samuel -------- 8:8 - tôn eklektôn ----the choice cities

N/A

(LXX: 2 Kings)

---------------- 21:6 - eklektous ---------- chosen out for the Lord [the men]

the LORD did †choose

(Or, chosen of the LORD.)

--------------- 22:27 - eklektou ----------with the excellent . . . With the pure . . .

------------------ 27 - eklektos ------------- . . . you will be excellent show thyself pure

1 Kings (3)p46bis --- eklektoi ------------- ten choice calves

N/A

(LXX: 3 Kings

---------------- 4:23 - eklektoi --------- ten choice calves Ten fat oxen

------------------ 23 - eklektôn -----------and choice fatted does, and fatted fowl

2 Kings -------- 8:12 - tous eklektous --- their choice men

their young men

(LXX: 4 Kings)

--------------- 19:23 - ta eklekta ---------this choice cypresses the choice fir trees

1 Chronicles -- 7:40 - eklektoi ------------choice, mighty men,choice and mighty men

---------------- 9:22 - hoi eklektoi --------- All the chosen porters,
    ˆchosen to be porters

--------------- 16:13 - eklektoi -------------- Jacob his chosen ones,
    his †chosen ones

---------------- 18:8 - tôn eklektôn --------- out of the chief cities

N/A

Ezra -------------- 5:8 - eklektois ------------ with choice stones, with great stones

Nehemiah ----- 5:18 - eklekta ----------------six choice sheep

six choice sheep

Job ------------ 37:11 - eklekton --------------- a cloud obscures [what is] precious

Psalm --------- 17:26 - eklektou -------------with the excellent,

18:26 With the pure . . .

------------------ 26 - eklektos --------------- thou wilt be excellent

18:26 show thyself pure

--------------- 77:31 - tous eklektous -------------- the choice men

78:31 the ‡chosen [men]

the choice [men] NKJV; the young men NIV; (or, young men KJV)

---------------- 88:3 - tois eklektois -------------------my chosen ones

89:3 my †chosen

------------------- 19 - eklekton ---------------------- one chosen out of

89:19 *chosen out of

one chosen from NKJV; a young man from NIV

--------------- 104:6 - eklektoi ----------------- his chosen ones

105:6his †chosen

------------------ 43 - tous eklektous ------------- his chosen

105:43 his †chosen

--------------- 105:5 - tôn eklektôn ----------------thine elect

106:5 thy †chosen

------------------ 23 - ho eklektos ------------------- his chosen

106:23 his †chosen

--------------- 140:4 - tôn eklektôn -----------------their choice ones

141:4 their dainties

Proverbs ------ 8:19 - eklektou --------------------choice silver

choice silver

--------------- 12:24 - eklektôn --------------------- chosen men

the diligent (= NKJV =NIV)

---------------- 17:3 - eklektai ---------------------- choice hearts

N/A

Canticles ----- 5:15 - eklektos ---------------------choice as the cedars

*excellent as the cedars

----------------- 6:8 - eklektê ------------------ the choice of her
    6:9 the choice [one] of her

-------------------- 9 - eklektê ----------------------choice as the sun

6:10 clear as the sun

Isaiah ---------- 22:7 - hai eklektai -----------------thy choice valleys

thy choicest valleys

------------------- 8 - tous eklektous ----------------the choice houses

the armour of the house

--------------- 28:16 - eklekton ----------------------a costly stone, a choice

a tried stone

--------------- 40:30 - eklektoi ---------------------- the choice [men]

the young men

---------------- 42:1 - ho eklektos ------------------- Israel is my chosen

mine †elect

---------------- 43:20 - to eklekton ----------------to my chosen

my †chosen

---------------- 45:4 - tou eklektou -----------------Israel mine elect

Israel mine †elect

---------------- 49:2 - eklekton -----------------------a choice shaft

a polished shaft

---------------- 54:12 - eklektous --------------------- precious stones

pleasant stones

---------------- 65:9 - hoi eklektoi --------------------my elect, and my servants

mine †elect

------------------ 15 - tois eklektois -----------------my chosen

my †chosen

------------------ 23 - hoi eklektoi ---------------------My chosen

65:22 mine †elect

Jeremiah ------ 3:19 - eklektên -----------------------a choice land

a pleasant land

(Heb. land of desire)

--------------- 10:17 - eklektois ---------------------- choice [vessels]

N/A

---------------- 22:7 - tas eklektas ------------------thy choice cedars

thy choice cedars

--------------- 26:15 - ho eklektos ---------------------thy choice calf

46:15 thy valiant [men]

--------------- 31:15 - eklektoi ---------------------- his choice young men

48:15 his °chosen young

(Heb. the choice of. . .)

--------------- 38:39 - eklektôn ----------------- choice stones

N/A

Lamentations 1:15 - eklektous -----------------my choice men, my young men

---------------- 5:13 - eklektoi ---------------------- the chosen men,the young men

------------------ 14 - eklektoi -----------------------the chosen men,the young men

Ezekiel -------- 7:20 - eklekta -------------------- their choice ornaments,the beauty of his ornaments

---------------- 17:3 - (ta epilekta) --------------- the choice [branches] of the cedar,
    the highest branch of the cedar

--------------- 17:22 - tôn eklektôn ---------------- of the choice [branches] of the cedar of the highest branch

--------------- 19:12 - ta eklekta ------------------- her choice [branches],her fruit

------------------ 14 - eklektôn ------------- her choice [bows], her fruit

---------------- 25:9 - eklektên ------------the choice land the glory of the country

---------------- 27:20 - eklektôn ----------choice cattle precious clothes

(Heb. clothes of freedom)

------------------ 24 - eklektous -------------choice stores chests of rich apparel

---------------- 31:16 - ta eklekta ------------the choice [plants] the choice and best

Daniel -------- 11:15 - hoi eklektoi -----------his chosen ones his °chosen people

his choice troops NKJV; their best troops NIV; (Heb. the people of his choices)

Amos ----------- 5:11 - eklekta -------------------choice gifts, burdens of wheat

Habbakkuk --- 1:16 - eklekta ---------------------meats choice meat plenteous

(Or, dainty; Heb. fat)

Haggai ----------- 2:7 - ta eklekta ---------------- the choice [portions] the desire of all nations

Zechariah ----- 7:14 - eklektên -------------------- the choice land,the pleasant land

--------------- 11:16 - tôn eklektôn -------------the flesh of the choice [ones]

eat the flesh of the fat

Ne asnje vend nuk behet fjale per paracaktim sa here qe perdoret kjo fjale, por per zgjedhje bazuar ne cilesi!

Le t eshohim vargjet e meposhtme:

29 Sepse ata që ai i ka njohur që më parë, edhe i ka paracaktuar që të jenë të ngjashëm me shëmbëlltyrën e Birit të tij, kështu që ai të jetë i parëlinduri në mes të shumë vëllezërve.
    30 Dhe ata që ai i paracaktoi edhe i thirri; dhe ata që i thirri edhe i shfajësoi; dhe ata që i shfajësoi, ata edhe i përlëvdoi.

Pra cdo gje fillon me Paranjohjen, pastaj vijne shkallet e tjera, Paracaktimi, Thirrja, Shfajesimi, Lavderimi.

Eshte tjeter te thuash se Perendia ka planin e perjeteshem per shpetimin e pergjithshem, por eshte tjeter te thuash se Perendia aplikon shpetim ose humbje te detyruar tek cdo person, duke zgjedhur ose hedhur poshte pa asnje shkak.

Keshtu pra, Ati e dinte qe Krishti do kryqezohej nga populli i Tij dhe Ai e shfrytezoi kete kryqezim per Shpetimin e paganeve.

Kjo quhet Ekonomia hyjnore, ose Providenca. Pra duke lejuar te keqen te ndodhe, vjen e mira e cila triumfon.

Ne Bibel nuk flitet fare per paracaktim te detyruar. Kjo doktrine eshte komplet pagane dhe filloi te aplikohet fillimisht nga John Kalvin. Ne fakt eshte nje perzjerje e paganizimit me monothelitizmin, nje rryme qe ju kundervu mesimit te Kishes, duke shpallur se Vullneti Hyjnor tek Krishti e perpiu vullnetin e Tij njerezor dhe Krishti kishte vetem nje vullnet, ate Hyjnor. Kjo sot aplikohet nga protestantet per cdo te krishter duke shpallur se pranimi i Krishtit ja heq njeriut lirine e veprimit duke e bere "skllav". Ata ne menyre literale aplikojne fjalet e Palit: "Ishe i lire, tani je skllav i Krishtit, ishe skllav, tani je i lire ne Krishtin!".
    Pra qe te krishteret jane perzgjedhur qe nga perjetesia dhe qe nuk mund t'i shpetojne dot fatit te tyre, (qe ne kete rast eshte i mire).Per ne si te krishtere nuk ka asnje problem sikur kjo te jete e sakte, sepse cfaredo qe te bejme e kemi te sigurt shpetimin.Por per ata qe nuk jane te krishtere?
    Nqs do ndjekim doktrinen e mesiperme, i bie qe dhe ata jane te paracaktuar per humbje, cfaredo qe te bejne. Pra gjithcka eshte e kote, dhe ata nuk mund te shpetohen dot.Pra i dashur Deshmues, mos vazhdo te predikosh me, nqs njeh ndonje pastor, (me siguri qe njeh) i thuaji te mos predikoje me sepse cdo gje eshte e paracaktuar qe para krijimit. Ndaj nuk ja vlen me te predikosh, as te perhapesh ungjillin

Kjo doktrine eshte nje nga arsyet qe Kishat Prostestante veteshkaterrohen, sepse cdo protestant shpeshhere ben pyetjen "A jam une i zgjedhur?". Shume te tjere, nuk guxojne te flasin hapur sepse mund t'i marrin per jo te zgjedhur dhe keshtu mundohen t'i fshehin dobesite dhe paqartesite e tyre.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 04-06-2004 më 13:30

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar më parë nga liveintwoplaces
    Edhe dicka tjeter para se ta mbyll. Zoti sheh ne mua dhe ne te gjithe bijte e Tij Krishtin, jo se "mbartim ikonen e Krishtit", por se eshte Krishti qe banon ne neve. Ati nuk mund te shohe Krishtin ne ata qe nuk e kane Ate. Kjo nuk do te thote se Ati nuk i do edhe ata qe nuk e kane Krishtin.
    Te thuash qe mbart Ikonen e Krishtit eshte e njejta me ate se Krishti banon tek cdo njeri, edhe tek me mekatari. Mbartja e Ikones se Krishtit s'eshte tjeter vecse te jesh Ikona e Krishtit. Dhe kjo ikone eshte e erresuar nga mekati.Po te mos banonte tek cdo njeri, si do mundje ta degjoje zerin e Atit kur ende nuk e kishe pranuar Krishtin?

Si u zgjua fryma jote ne qofte se ikona e Krishtit do ishte shkaterruar komplet?

Perse atehere duhet te dashurojme dhe jo te krishteret?

Ishte pikerisht ky fakt, pra qe ne mbartim ikonen e Krishtit, qe e beri Krishtin te misherohej, te vdiste per ne dhe te ringjallej serisht, sepse Ai nuk vdiq as per macet as per qente, ndonese i donte gjithe krijesat...

Kjo pra tregon se i krishteri nuk ka ndonje perparesi ndaj muslimanit ne pergjgjesi, por perkundrazi ai ka me shume pergjegjesi, pasi ai njeh Driten.Atij qe i eshte dhene shume, shume do i kerkohet! Ai qe e ka trupin Tempull te Perendise, duhet te tregoje respekt per kete trup, sepse nuk i perket me vetvetes. Ky eshte dhe kuptimi i te qenit "skllav i Krishtit" dhe jo ashtu si e paraqet llogjika protestante, si tharje e lirise se veprimit.

Perparesia e vertete e te Krishterit nuk eshte ne faktin se ai nuk ka pergjegjesi, por sepse Ai njeh Te Verteten dhe E Verteta e ka bere te Lire! Jo te lire te beje c'te doje mishi i tij, por te lire qe te dashuroje Kryqin .Ndaj cdo pergjegjesi, ai e sheh me gezim, dhe si pjese te pandashme te Kryqit!

Fakti qe jashte K.O. mund te kete dhe njerez qe e duan Krishtin, nuk do te thote aspak se jashte K.O. mund te kete kisha paralele. Ne rast se jashte K.O. ka doktrina te sakta, ka sepse ato jane huazuar nga K.O., ne rast se ka doktrina te rreme, ka sepse keto kisha e kane shkeputur lidhjen me K.O.

Por K.O. nuk eshte ajo qe paraqesin filmat e Enver Hoxhes prej nga shume prej jush e kane njohur...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 04-06-2004 më 14:39

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Nga ana tjeter doktrina se e keqja jone vjen prej mishit tone, ndersa Krishti banon ne Frymen tone, e sheh mishin si dicka "te keqe ne vetvete" dhe pa asnje shprese. Kjo doktrine e le Trupin jashte Shpetimit dhe nga ana tjeter, ne menyre absurde predikon se shpetimi prek vetem Frymen, ndersa mishi duhet te vdese.

Nderkohe qe nje pretendim i tille nuk ka asnje baze qofte Biblike, qofte Kishtare. Por fjala "mish" ne Bibel nuk i referohet mishit ne menyre literale, por "pasioneve te mishit, epsheve" dhe jo Trupit, i cili behet Tempull i Hyjnise. Ringjallja Trupore e tregon qarte se Njeriu pa Trupin nuk eshte i plote, ndaj dhe Trupi, ashtu si Shpirti, duhet t'i jepet Krishtit.

Doktrina e "vdekjes se njeriut dhe zevendesimi i tij prej Hyjnores" i ka origjinat ne herezine monofizite, te cilat predikonin vetem natyren Hyjnore te Krishtit, dhe eleminimin e njerezores se Tij prej Hyjnores. Kjo ishte herezia meme e Monothelitizmit, e cila nga ana tjeter predikonte Dy-natyrshmerine, por vetem NJe-Vullnetshmerine e Krishtit.

Te dyja keto herezi ishin ekstremi tjeter i Nestorianizmit, i cili predikonte se tek Krishti banonin dy persona, Biri i Perendise dhe Biri i Njeriut, te ndare nga njeri-tjetri.

K.O. iu kundervu te dyja ketyre mesimeve, sepse qe te dy pretendonin qe Nje Qenie Hyjnoro-NJerezore nuk mund te ekzistoje, ndaj ose njerezorja do shkrihet (Monofizito - Monothelitizmi), ose do bashkejetojne dy persona tek i njejti njeri (Nestorianizmi).
    Pra te dyja shprehnin te njejten gje:
    Ishte e pakonceptueshme prej heretikeve se Natyra Hyjnore mund te Bashkejetoje me njerezoren ne menyre te persosur dhe pa asnje kontradikte. Kjo per faktin se njeriu (Trup dhe Shpirt) u krijua pikerisht per te marre pjese ne natyren hyjnore, dhe ky hyjnizim i njeriut u nderpre me mekatin stergjyshor, duke dashur njeriu te behej nje perendi i pavarur nga Perendia, nje Mbinjeri...

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ju gaboni ne nje gje , dhe sillni arsyetim te gabuar. Ju thoni se, nese i krishteri largohet me vullnetin e tij te lire nga JEzusi, ateher ai e humbet shpetimin. Ky lloj arsyetimi eshte prej llogjike njerzore dhe aspak e mbeshtetur ne fjalen dhe deshmine e Perendise. MEso nje gje , e cila eshte fondamentale ne besimin e Krishter. Persa kohe qe i krishteri nuk ka mare shpetimin, ai ende nuk eshte bere nje me Krishtin, ai ende nuk ka vdekur dhe ringjallur me KRishtitn, ai ende nuk ka lindur nga Perendia, ai ende nuk eshte ne gjendej qe te beje vullnetin e Krishtit. Pra ky i krishtere eshte i lire ne cdo kohe qe te perzgjedhe Krishtin per shpetimtar te jetes se tij. Nje i krishter i tille, i cili vjen ne kishe, i cili ndjek te gjitha regullat fetare dhe religjione, si dhe zbaton ato, ende nuk ka hyre ne doren e Krishtit. Hyrja ne doren e Krishtit, ndodh vetem athere ,kur ky i krishter perzgjedh plotesisht Jezusin si te vetmin sheptimtar te jetes se tij. Qe nga ky cast ai ben DOREZIM te plote ne dore te Krishtit. Kujto djalin plangprishes kur shkoi tek ati dhe i tha se, nuk jam me i denje te quhem biri yt, por me konsidero si nje nga sherbetoret e tij. VEtem pasi dorezohesh ne dore te Perendise, atehere vjen ploteisht Shpetimi tek ju.
    Kur i krishteri eshte dorezuar plotesisht ne dore te Perendise, ai nuk eshte me nje INDIPENDENT( i pavarur) ndaj Perendsie. Ai eshte DIPENDET (ploteisht i varur) ne Perendine, dhe vullneti i tij eshte nje me ate te Krishtit. Si e vertetohet kjo gje ? Ai i krishtere nuk ron me per vete, por rron per Perendine. Ai nuk kenaq me veten e tij, por kenaq Perndine. Ai nuk ben me vullnetin e tij, por ben vullnetin e Perendise. Pra ai qe eshte me Perendine, nuk ka me vullnet mishor per tu larguar prej Perendise. Pasi qe nga casti qe ai pranoi Krishtin , ai vdiq per boten, dhe bote per ate. Ai nuk eshte me i zoti i vetes se tij, pasi ai eshte BLERE me nje cmim, dhe ky cmim eshte gjaku i Krishtit. Perzgjedhja e tij e lire nuk eshte me e udhehqur nga vullneti mishor, pasi mishi vdiq bashke me Krishtin. Tashme eshte Perendia Ai i cili i tregon vullnetin e Tij ketij te krishteri, dhe e fuqizon ate ne menyre qe ai ta permbushe ate.

Deshmues,

jeni fare i mahnitshem ne menyren se si shpreheni. Nuk e kuptoni se jeni kryekeput gabim?

Nje shkrim i tille, i mesiperm, nuk ben vecse verteton se njerez si ju jane te vetefrymezuar e asgje me shume....

por le te shohim pak, qe te mos me thuash se po te akuzoj kot!

MEso nje gje , e cila eshte fondamentale ne besimin e Krishter. Persa kohe qe i krishteri nuk ka mare shpetimin, ai ende nuk eshte bere nje me Krishtin, ai ende nuk ka vdekur dhe ringjallur me KRishtitn, ai ende nuk ka lindur nga Perendia, ai ende nuk eshte ne gjendej qe te beje vullnetin e Krishtit. Pra ky i krishtere eshte i lire ne cdo kohe qe te perzgjedhe Krishtin per shpetimtar te jetes se tij. Nje i krishter i tille, i cili vjen ne kishe, i cili ndjek te gjitha regullat fetare dhe religjione, si dhe zbaton ato, ende nuk ka hyre ne doren e Krishtit.

A eshte nje i shprehur i tille Biblik, aq me teper kur Deshmuesi pretendon sikur te jete i vetmi i bazuar ne te (e ne fakt ai bazohet sa per te sjelle mesime jo biblike)?

A flet Bibla ne ndonje vend per te krishtere qe s'kane mare Shpetim? Si mund te behet dikush i krishter pa marre njekohesisht Shpetimin?

Po nqs paska te krishtere qe nuk qenkan shpetuar me pare, perse atehere ne Dhiaten e Re ata do te paralajmerohen se mos te bien, qe te qendrojne deri ne fund, te kembengulin ne virtute...

pastaj....

Kur i krishteri eshte dorezuar plotesisht ne dore te Perendise, ai nuk eshte me nje INDIPENDENT( i pavarur) ndaj Perendsie. Ai eshte DIPENDET (ploteisht i varur) ne Perendine, dhe vullneti i tij eshte nje me ate te Krishtit
    Kjo nuk eshte vecse nje humbje krejtesisht e Lirise personale, qe pervec te tjerash do te thote se te gjitha Letrat e Dhiates se Re u jane shkrojtur te pashpetuarve, religjionistave, perderisa u keshillon atyre qe te qendrojne ne shpetim e virtute.
    Ne mos a do te ish e nevojshme tu drejtohej perfekteve me ate gjuhe?

Faqja 13 prej 17 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  2. Bota po kthehet drejt Islamit
    Nga titi-a në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 87
    Postimi i Fundit: 07-12-2008, 18:47
  3. Shpetimi.
    Nga deshmuesi në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 194
    Postimi i Fundit: 07-12-2005, 15:36
  4. Vizita e Varreve dhe kerkimi i ndihmes nga i Varrosuri
    Nga hasanii në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 11-07-2005, 06:44
  5. Besimi, Veprat dhe Shpetimi.
    Nga deshmuesi në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 13-08-2003, 20:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •