Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 23

Tema: Gmat

syth
    Anėtarėsuar
    07-08-2003
    Vendndodhja
    n'dege maji
    Postime
    47

Gmat

Sa prej jush kane shpenzuar ore te tera mbi librin (e trashe) te gmat-it? Si jeni ndjere kur e keni dhene? Mendoni se eshte overrated ne aspektin e veshtiresise? Personalisht me kane kapur ethet ndaj dhe e hapa kete teme.

Cfaredo lloj eksperience qe mund te ndani do ishte e mirepritur.

Zoe
    !

i/e regjistruar Maska e MtrX
    Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    si te gjitha testet e cmendura amerikane edhe gmat-i qe nuk e kam dhene per vete, synon drejt crrenjosjes se trurit nga kokat e studenteve... hehehe
    MtrX ubicumque felix

Shtegtare
    Anėtarėsuar
    30-10-2003
    Vendndodhja
    Virginia, USA
    Postime
    24
    Zoe, une personalisht e kam marre provimin e GMAT ne dhjetor te vitit qe kaloi. Personalisht kam menduar qe nuk ishte provim i veshtire. Ne pergjithesi shumica e shqiptareve jane teper te pergatitur ne matematike dhe kjo perben nje pjese te mire te testit. Pra kjo besoj te jete ne favorin tend. Ato pjeset e tjera nqs pergatitesh mire dhe praktikon shume ushtrime ke per t'i marre me pike shume te larta. Nuk e them per t'u mburrur por une vete kam dale mire dhe kam degjuar plot te tjere te thone te njejten gje. Interesohu se cila eshte mesatarja tek shkollat ku ke deshire te aplikosh dhe verja qellim vetes te marresh edhe 20 pike me lart nga mesatarja. Ne nje fare menyre ka per te te stimuluar te punosh me teper. Suksese ne provim!
    Honesty: the best policy, but insanity is a better defense.

syth
    Anėtarėsuar
    07-08-2003
    Vendndodhja
    n'dege maji
    Postime
    47
    Eh mtrx.. s'ke nga ja mban do bindesh ta besh. Kur s'ke rruge tjeter.

Postuar mė parė nga LemonDrop
    Ato pjeset e tjera nqs pergatitesh mire dhe praktikon shume ushtrime ke per t'i marre me pike shume te larta.
    LemonDrop, flm per pergjigjen. Shikoj qe paske hequr nje barre te madhe. Sa kohe mendon se duhet te kesh ne dispozicion per tu ushtruar me 'analitical writing' dhe 'verbal' per te pas rezultate te mira (dmth mbi 600)? Tjetra, a mjaftojne vetem ushtrimet e librit dhe testet per spjegimin apo duhet perqendruar dhe dikund tjeter?

Zoe
    !

Emotionally Untouchable Maska e Taulant _NYC
    Anėtarėsuar
    25-06-2002
    Vendndodhja
    11105
    Postime
    443
    Une e kam dhen para nje viti dhe kam marre fiks 600 . Te them te drejten nuk e vrave mendjen shume pasi gjerat e tjera mesataren , letrat e rekomandimit , eksperience e punes i kisha shume te mira dhe nje rezultat pak me i mire se mesatar do me mjaftonte . Une kam kryer vete ushtrimet nepermjet nje libri te Kapllanit per reth 3-4 jave perpapara testit cdo dite nje ore gjate drekes . Eshte e pamundur te lexosh dhe te pergatitesh por teste te tilla pasi ato me shume matin instiktin dhe intelektin gjera keto qe nuk mund ti permiresosh sado qe te lexosh . Matematike eshte e lehte per mendimin tim , Anglishtja pak me e veshtire , gjeja me e mire qe mund te besh eshte te mos e vrasesh shume mendjen dhe dy tre dite para testit mos lexo me asgje . Good luck

Shtegtare
    Anėtarėsuar
    30-10-2003
    Vendndodhja
    Virginia, USA
    Postime
    24
    Une vete jam pergatitur gjate veres per nja tre jave. Kam perdorur nje liber nga Kaplan. Eshte mire qe te lexosh pak sa per te patur nje fare ideje se cfare kerkojne vertet pyetjet ne thelb, por ashtu sic tha edhe Taulanti mos e mundo veten shume. Provimi behet per te testuar ato qe ti tashme i di, jo ato qe mund te mesosh gjate nje periudhe te shkurter. Edhe nje here suksese!
    Honesty: the best policy, but insanity is a better defense.

syth
    Anėtarėsuar
    07-08-2003
    Vendndodhja
    n'dege maji
    Postime
    47
    Lemon, po kur nuk di gje si i behet?! Dmth 3-4 jave huh? Hmm..

Kete librin e Kaplanit une se kam pare (e degjuar) por une po filloj te studioj me "official guide".

Taulanti, ti thua se vrava mendjen dhe i paske bere te gjitha ushtrimet e librit paraprakisht. Si eshte e mundur? Mire, te pakten kjo me jep zemer.
    !

Anėtarėsuar
    25-06-2002
    Vendndodhja
    11105
    Postime
    443
    Kur them ushtrimet kisha parasysh reth 5 ose 6 sample tests qe ka pas libri , por kuptohet kisha dhe pergjigjet perpara .

syth
    Anėtarėsuar
    07-08-2003
    Vendndodhja
    n'dege maji
    Postime
    47
    lol, paske qene i zgjute fort atehere qe ke marre 600 pike me ate pregatitje OSE ky populli me te cilin kam folur une ma kane bere gogol me kot.
    !

Anėtarėsuar
    25-06-2002
    Vendndodhja
    11105
    Postime
    443
    Matematika , sidomos ne qofte se ke berre gjimnaz ne Shqiperi nuk eshte shume e veshtire , Anglishtja ndryshon pak puna .

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •