Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 54
    instinkt i vetembrojtjes!
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    ne bahcen e shtepise time
    Postime
    351
    Cfare lloj lidhje mund te kete Krishti me kryqezatat??? I vrare, poshteruar dhe masakruar shume kohe me pare, se te ndodhin kryqezatat, me cfare lloj llogjike mund te fajesohet Ai per ato? Ai qe asnjehere me shembullin e tij nuk predikoi luften.
    Ndajeni, o njerez, besimin nga feja. Nuk kane qene dhe nuk jane kurre e njejta gje. Jane dy gjera!

Djalli nuk eshte femer. Femer eshte aktori qe e luan. Ai nuk ka (si pesonazh) asnjelloj gjinie. Ai nuk cilesohet. Asnje shenje trupore nuk e ben ate te duket si femer. Trupi i tij eshte i mbuluar gjithe kohen. Dhe as fytyra nuk e ben te duket nese eshte femer apo mashkull tamam. Per mua ai (ose ajo, ska shume rendesi) ishte gjetja me e bukur artistike ne film.
    Fakti qe mban femije ne duar nuk do te thote qe eshte femer. Femija e shfaqur ne momentet kur Krishti masakrohej dhe vdiste, tregon dhe flet per faktin qe hapesire boshe nuk ka. Aty ku terhiqet njera force, lind (femija) dhe ben vend, forca tjeter. Po te njejten gje shikojme edhe nemomentin e fundit te ringjallljes se Krishtit, kur simboli i djallit bie.
    Ji Vetvetja!

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Citim Postuar mė parė nga shpirtIfshehur

Djalli nuk eshte femer. Femer eshte aktori qe e luan. Ai nuk ka (si personazh) asnjelloj gjinie. Ai nuk cilesohet. Asnje shenje trupore nuk e ben ate te duket si femer. Trupi i tij eshte i mbuluar gjithe kohen. Dhe as fytyra nuk e ben te duket nese eshte femer apo mashkull tamam. Per mua ai (ose ajo, ska shume rendesi) ishte gjetja me e bukur artistike ne film.
    Tė lumtė, Shpirti !
    Si ka mundesi , qė ju ėshtė dukur "djalli" femėr ju tė tjerėve...Apo ashtu i keni femrat ju andej nga anėt tuaja. (lol)
    Where does a thought go when it's forgotten?

huh? Maska e hmmm
    Anėtarėsuar
    23-04-2003
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    27
    Citim Postuar mė parė nga shpirtIfshehur
    Cfare lloj lidhje mund te kete Krishti me kryqezatat??? I vrare, poshteruar dhe masakruar shume kohe me pare, se te ndodhin kryqezatat, me cfare lloj llogjike mund te fajesohet Ai per ato? Ai qe asnjehere me shembullin e tij nuk predikoi luften.
    Ndajeni, o njerez, besimin nga feja. Nuk kane qene dhe nuk jane kurre e njejta gje. Jane dy gjera!

E drejte ---- por mos harro se vecanerisht Krishti besonte se baza e besimit qe ai predikonte kishte te bente me ate qe njerezit mendonin per te. (nuk kam kohe te nxjerr biblen dhe te citoj) por ai diku thote se fakti qe perkrahesit e tij besonin se ai ishte messiah ishte me e rendesishe se cdo gje tjeter. Ndodhi (fatkeqesisht dhe (nuk besoj) jo per faj te Krishtit) qe njerezit ndermoren kryqezatat per te shperndare ate besim qe ai predikonte. Krishti thonte qe do i pranonte te gjithe ne besimin e tij; kryqezatat thane se do i DETYRONIN te gjithe te pranonin besimin e tij. Nuk eshte e njejta gje - por jemi qenie njerezore dhe s'mund te jemi gjithmone racional dhe te kuptojme ndryshimim midis fese dhe besimit (sigurisht nese nje i tille egziston). Jam ateiste; nuk me interson se c'predikonte Krishti (besoj se kodi moral qe ai predikon ekziston me se miri dhe pa te). Me intereson - shume madje - se cfare bota beri per shkak te kesaj figure (dhe fatekeqesisht pergjigja nuk eshte paqe). Kjo eshte arsyeja qe filma te tille per mua jane thjesht qesharak dhe te panevojshem.

E pranoj qe lidhja qe bera midis krishtit dhe kryqezatave mund te kete qene "cheap" dhe naive por ndoshta ishte vetem si kunderpergjigje kundrejt atyre qe bejne nje lidhje te ngjashme midis cifuteve dhe atyre qe vrane krishtin.
    I'm afraid I haven't gone crazy...

instinkt i vetembrojtjes!
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    ne bahcen e shtepise time
    Postime
    351
    Meqe jemi tek kjo tema dhe une e shikoj filmin thjesht si film dhe e diskutoj thjesht si film... (po te isha tek ajo tema tjeter qe eshte hapur tek Feja, do e diskutoja cik me ndryshe)...
    Pra kur shikoj filmin une nuk kam pse te ndikohem nga cfare kane thene gazetat perjashta apo nga cfare kane bere 5 apo 10 veta kunder cifuteve dje apo para disa diteve.
    Une cifutet ne film i shikoj si qenie njerezore dhe Qenia njerezore, eshte paraqitur ne film me gjithe kompleksitetin e vet. Jane paraqitur dy skajet e saj. Une (dhe cdo njeri me mend, besoj) nuk mund te gjykoj cifutet per kryqezimin e Krishtit. Pasuesit e Krishtit ishin nga rradhet e cifuteve. Po keshtu ate qe cifutet bene me Krishtin e bene Gjermanet me cifutet kohe me vone.
    Pra une thjesht nuk mund te gjykoj filmin si shkak te ndonje trazire qe mund te kete ndodhur. Ata qe gjeten shkak per te bere te tilla gjera kunder cifuteve, ne mos ishte filmi do sajonin nje gje tjeter, sepse si tregohet dhe ne film e tille eshte natyra njerezore.
    Mua filmi pikerisht per kete me pelqeu. Une pashe aty NJERIUN, ashtu si eshte ai ne te vertete!
    Cfare ka ndryshuar ne bote pas ardhjes se Krishtit, eshte teper teper pak ta ilustrosh me Kryqezatat. Ajo e gjithe eshte shume me teper komplekse, por ketu tani ne jemi tek filmi. Dhe megjithate nuk mund te le pa shtuar, qe bota do ishte krejt ndryshe, nese ato predikimet e tij do zbatoheshin nga te gjithe njerezit pikerisht ashtu si i ka thene Ai.
    Ji Vetvetja!

Administratore Maska e Fiori
    Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Gjithmone tek gjerat e vogla kapeni Gjithsesi perseri me cudit fakti pse zgjodhi femer si aktore per ate rol (mos me keqkuptoni, nuk do shume mend te kuptohet qe djallin donte ta jepte thjesht si trajte dhe jo si gjini ) ...

Jam gjithashtu e mendimit se kete filem nuk mund ta trajtosh thjesht si filem (perderisa dhe Papa nuk e trajtoi si te tille, po i dha gjithe ate vlere artistit sa e takoi privatisht, gje qe nuk ka ndodhur me te tjere artiste qe kane luajtur me pare Krishtin.)

Cuditerisht forumin e shikoj si vend jo te pershtatshem per trajtimin e nje teme te tille...

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Nje pyetje jashte teme, po prape ne lidhje me temen:

- A e ka pare kush "The Last Temptation of Christ" dhe si ju eshte dukur?

Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Me cilin aktor, ROBERT POWELL apo Daniel Defoe ? Kam parė disa filma pėr Jezusin , por titujt s'mė kujtohen.

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Hmmm... nuk e mbaj as une ne mend aktorin. Ishte nje me ca floke te verdhe, pak si kacurrele me duket.

Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Tė gjithė aktorėt, qė kanė luajtur Jezusin , flokėt kaēurrela tė gjata, e ngjyrė lajthi i kanė patur.
    Po qe se ėshtė filmi me Robert Powell , ėshtė shumė i bukur! (version britanik ky mė duket)
    .....Nė qoftė se ėshtė me D. Defoe...nuk mė ka ngjalluar interes.

P.S...Si dole me drejtshkrimin e gjuhės shqipe, ASD?
    Sikur po flasin pa leje nxėnėsit, kohėt e fundit. (lol)

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720

Smile

[QUOTE=Fiori]

2. Pse djalli eshte femer ?! (une deri ne fund te filmit e sigurt qe ishte burre simpatik)/QUOTE

Vertet nuk e di nese Djalli ka portretin e nje femre apo nje mashkulli,ajo qe me siguri di ,eshte se ne mendjen e nje femre ,vete Djalli ka ngritur ferrin e tij
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. "The Wire"
    Nga FTN_2004 nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 13-04-2008, 18:56
  2. "The Economist": Nė Shqipėri pengohet privatizimi
    Nga Xhuxh Xhumaku nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 01-02-2007, 16:35
  3. "The girl at the coffee shop "
    Nga edion1 nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 30-06-2005, 08:16
  4. Red Sox-Red Passion
    Nga kolombi nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 327
    Postimi i Fundit: 01-11-2004, 10:36
  5. "The Blair Witch Project"
    Nga McLaren nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 10-07-2004, 11:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •