Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 39

Question Si ndiheni?

Shumica prej nesh jeton ne dhé te huaj per arsye ekonomike, edukimi...cfaredo qofte. Jam shume e interesuar te di nqs te gjithe ju qe jetoni larg vendit tuaj, jeni integruar ne jeten e perditshme te shtetit ku jetoni. Si ndiheni? a ju pelqen jeta shoqerore aty?
    Pres mendimet dhe historite tuaja.

NUSKA...

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Vdes per GJUME.... nuk e di pse por sme del koha te flej gjume fare. Edhe kur kam mundimin te flej shpejt nuk me ze gjumi. Dita ketu iken shume shpejt. Shoqeria me pelqen por do te deshiroja te kisha me teper shoqeri shqiptare meqense kjo nuk eshte e mundur sepse jemi pak familje shqiptare ketu e kam zevendesuar me forumin . Nuk e di pse po e kam me te lehte te ze shoqeri me njerez te ardhur nga shtete te tjera...mbase se edhe une jam e ardhur.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Po bredh ne koken tende tani!
    Postime
    1,269
    Varet nga menyra e jeteses dhe kushtet qe nje person apo nje tjeter. Une per veten time jam e kenaqur. Gjithashtu doja te shtoja se eshte personi vete ai qe e drejtonin timonin e jetes se vet. Cfardo qe ben eshte zgjedhja jote e kushtezuar nga dicka apo edhe nga qefi. Ne cdo situate ka 2 ose me shume rrugezgjidhje, dhe personi vete zgjedh njeren prej tyre.

Sinqeritet.Korektesi.
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Selanik Greqi
    Postime
    366
    Per vete pak a shume i jame pershtatur menyres se jetuarit ketu ku jam,nje rol te madh los dhe mosha,me lehte pershtatet nje i vogel se sa nje i madh.
    Faktikisht per mua fillimi ishte shume i veshtire sa te mesoja gjuhen te ambjentohesha me vendin dhe njerezit.
    Fatmiresisht ketu ku jam ka shume shqiptar dhe shoqeria nuk mungon.
    Dashuria eshte si nje hekur flakerues, qe kur e kap te djeg, me kalimin e kohes plaget mbyllen por shenjat do te ngelen perjete.

Liri ne mendim......Respekt per nje mendim te kundert

Pergjigjia me e mire per nje njeri qe hiqet sikur i di te gjitha eshte heshtja.

Stela angel Maska e stela
    Anėtarėsuar
    24-08-2002
    Vendndodhja
    Greqi, tani per tani
    Postime
    81
    Nuk them ,ne pergjithesi ja kaloj shume mire. Jeta shoqerore gjithashtu shon mire fare. Eshte dhe ajo qe thote Ari, sa me i vogel te jesh aq me shpejt abjentohesh.

Kur e hapa temen doja te dija ne pergjithesi si ja kalonin bashkeatdhetaret e mi neper bote duke perfshire dhe integrimin, por jo te koncentruar ne jeten shoqerore; e kisha fjalen ne jeten e perditshme. Do doja te dija me ne pergjithesi se si ja kaloni e si ndiheni. Dmth ne nje menyre apo tjetren te "qajme hallet."
    Nuk e di kush eshte moderator i ketij forumi (tema shoqerore) por do i lutesha ta modifikonte perseri titullin e temes sime.

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Nuska,
    Mua me pelqeu kjo tema....pse s'hap nje tjeter "Si ndiheni ne vend te huaj?"
    Titullin e temes mund ta ndrryshosh vete duke shtypur "ndrrysho icon' ne fund te mesazhit tate te parit.

i/e regjistruar Maska e The Hobbit
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Postime
    211
    Fakti eshte se per ne shqiptaret ishte e veshtire te pershtateshim ne nje lloj tjeter menyre jetese nga ajo qe ne jetonim ne Shqiperi. Por koha eshte ilaēi me i mire.
    Po une do te thosha se ne pergjithesi jane futur pak ne guasken e vet, gjithkush ka marre nje drejtim.
    Gjithashtu nje tjeter qe ndodh ehste se kemi mundesi per t'u marre me gjera te ndryshme, psh koha ime eshte teper e kufizuar, dhe oret e gjumit teper te pakta. Pra jane rritur teper preokupumet e jetes, megjithate kjo varet nga menyra si ēdokush e ka ndetrtuar jeten e vet...
    Pershendetje!
    Give light and the darkness will disappear of itself.
    Erasmus (d. 1536)

Faleminderit Eliona....

me bishtaleca Maska e BEBA
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    45
    Hahaha Nuska si ndihem e ? Teper e lodhur nga jeta e Amerikes pasi nuk gjej mjaft kohe per gjume. Tjetra ka nje rutine te shpejt edhe pse i bera 3 vjet ktu me duket sikur erdha dije. Po se kur me kaluan kto 3 vjet kshu si pa i kuptuar as vete se di . Megjithate nuk mund te them se ndihem teper e lumtur apo e gezuar nga jeta e Amerikes pasi mos harroj qe te gjithe te afermit e mi i kam ne Shqiperi edhe ne Greqi. Tjetra sa do shoqeri te reja qe te krijosh aq te embla sa shoqeria e vjeter nuk jane. Nuk dua te them se nuk me pelqen shoqeria qe kam ktu me pelqen por eshte shume ndryshe nga ajo qe kam pasur. Edhe ne dhe te huaj eshte pak si e veshtire per ti njofur njerezit ne nje kohe te shkurt edhe ktu nuk di se ke ke shok/shoqe tamam sepse ndryshe jane sot edhe ndryshe te dalin pas nje fare kohe. Vertet shume veta thone qe jeta eshte aq e mire sic e ben ti, jam dakort me kete por jeta aman varet edhe nga mundesite qe te rethojne sipas vendeve ku do shkosh, te ardhurave edhe sipas shoqerise. Pasi kur ke kohe ti te dalesh nuk kane te tjeret. Edhe ktu nuk te ngelet mjafte kohe per te shijuar ate dreq jete qe kemi tashi ne rini pasi shume kohe ta merr shkolla apo puna. Edhe kur mbaron shkollen mendon per te gjetur nje pune me te mire me the e te thashe lol. Nejse pra ky eshte mendimi edhe e them nuk jam aq e kenaqur nga jeta e Amerikes edhe mos harrojme Amerika e ka emrin e madh ndryshe e imagjinonim ndryshe na doli. Por mund te them qe mundohemi ti pershtatemi ambjentit me mundesite qe kemi. Pacim pra edhe shume ide e mire per kete teme jo si disa tema qe jane kot me kot tamam per ne kosh plehrash lol.
    Who cares what other people think:)

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Integrimi i Shqiperise ne Europe
    Nga Shqiptar nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 26-01-2012, 13:46
  2. Shqiptaret dhe integrimi Ballkanik.
    Nga Enri nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-04-2003, 16:26
  3. IOferte per informacion mbi shoqerite aksionere.
    Nga SSALB nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-09-2002, 12:32
  4. Integrimi i shqipėtarėve, pa Shqipėrinė
    Nga marinI nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 14-08-2002, 11:06
  5. Filmi shqiptar, substancė kulture dhe integrimi
    Nga Blendi nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 16-07-2002, 22:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •