Femijet e fshatit ne greve urie


Dilaver Xhelili Berat - E rralle por e vertete. Ne greve urie futen edhe femijet. Gjithcka ka ndodhur ne fshatin Dyshnik te Beratit ku krahas burrave te rritur ne nje greve urie jane futur edhe femije. Vet drejtuesit e kesaj greve Vasil Furrxhi dhe Sali Luzi konfirmojne per gazeten "Koha Jone" se moskompesimi nga ana e shtetit per tokat e zaptuara

ka bere qe i gjithe fshati te futet ne greve. Nuk e kane perjashtuar vehten ne kete proteste edhe femijet. Kjo shenon rastin me te rralle ne bote kur ne greve urie futen edhe femije. Por duket se fshati Dyshnik i komunes Otllak ne rrethin e Beratit ka nje arsye te forte per ta bere kete. Ndersa jane rendur ne zyrat e pushtetit lokal dhe ne qeveri, banoret e ketij fshati nuk kane marre pergjigje per hallin qe u kane zene. Me pare kishin toke, tani nuk e kane. Dhe per me teper, nuk kane marre asnje kompesim per zaptimin qe i eshte bere tokave nga ana e ish-pronareve. Kjo ka sjelle varferi dhe skamje ne te gjithe zonen. Dhe kjo histori dhjete vjecare tani ka arritur kulmin dje me futjen ne greve urie. Ne fakt emrin e kane shenuar te 300 familjet e fshatit, por komisioni ka zgjedhur nje perfaqesi. Jane pikerisht keta perfaqesues qe dje kane thene se qeveritaret nuk e kane marre mundimin qe te ulen ne tryezen e bisedimeve per te zgjidhur problemin. Gati nje zeri ata thone se ka njerez nje jete te tere e kane lidhur jeten me kete toke dhe ata nuk kerkojne parajsen. "Ne,- thone ata,- vazhdimisht e kemi ngritur zerin per zgjidhjen e ketij problemin, por kemi qene te pafuqishem. Ndonese ne kemi bere shume peticione qeverise, parlamentit dhe presidentit te republikes, por edhe nga ata, nuk kemi marre pergjigje", thone ata. Te vendisur ne kerkesat e tyre ata thone se nga ngujimi do te dalin vetem e vetem kur te zgjidhet problemi.
KJ


Cfare qeverie