Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 45 prej 45
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-06-2004
    Postime
    82
    Jam ne prag te fillimit te studimeve ne Amerike. Jam shume dakord me Edmond-in (ok, anglishtja nuk eshte shume e mire) ne ate qe studentet te debatojne me advisor-in e shkolles se tyre. Jam 100% e sigurte qe cdo shkolle e ka nje tutor (te pakten keshtu e quajne ne Gjermani), i cili merret me problemet e studenteve. Mendoni, sa mundesi ka (si ne rastin po te lidhemi me Bush) te gjejme zgjidhje, po shkuam me larg se c'eshte e mundur?
    Kam bindjen qe te fillohet tek personat direkt te pergjegjshem, si edhe te cilet eshte me e thjeshte t'i ndeshesh, ose t'i kerkosh nje ore takim, sesa t'i dergohet qeverise se USA nje peticion me 100 firma ...

i/e regjistruar Maska e gocpersmari
    Anėtarėsuar
    22-11-2003
    Vendndodhja
    Boston, U.S.A
    Postime
    135
    Citim Postuar mė parė nga babyboy
    Ca mardheniesh AL-USA po flet mo Niko? Qeveria jone e "dashur" ka nenshkruar vete pakte me vendet e Evropes Perendimore dhe USA qe te ndaloje emigrimin e "trurit". Qeveritaret na duan ne Shqiperi ndersa nuk po sigurojne asnje lloj te ardhmeje . . .

Edhe une erdha ne US me J-1, dhe pastaj e ndryshova statusin ne F-1 pasi shkolla me dha I-20. Shyqyr qe gjeten nje mik ata te mite tek ambasada ne Tirane dhe kete vere vajta dhe e mora vizen F-1 nje-vjecare. Pastaj per ta rinovuar mund te behet edhe ne Canada apo Mexico. Mjafton qe F-1'shin e pare ta kesh marre ne Tirane.

Good Luck!!! I kno we all got the same fuckin problem . . .

Ndoshta jashte temes, po babyboy, kur shkove ne shqiperi per te marre vizen a te kishte skaduar J-1? Une bera te njejten gje por nuk shkova ne Shqiperi sepse J-1 visa me kishte skaduar, dhe rrezikoja te mbetesha atje edhe pse e kisha I-20, F-1 e mora pas nje viti e gjysem ne shkolle. Me fal per shqetesimin por c'do lloj informacioni do ishte i dobishem per gjendjen time.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga gocpersmari : 28-06-2004 mė 00:51
    I like nothing but the truth
    Socrates

budgetawningandrails.com Maska e Edmondii
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Lidhjet personale lejohen vetem si faqe hyrje.
    Postime
    125
    eshte veshtire ti mbushesh mendjen ambasades
    The faith of the Albanian is Albanianism.
    Feja e Shqiptarit ėshtė Shqiptaria

Life is nothing w/out U! Maska e sara 1
    Anėtarėsuar
    09-09-2004
    Vendndodhja
    NEW YORK CITY
    Postime
    4
    Hi there students all around the world!

I like your way of thinking big but You're acting little!

Nejse per t'ju larguar Anglishtes do te doja si fillim te rrezoja totalisht ca nga ato gjerat qe thoni. Une kam tre vjet ne USA dhe ne fillim kam qene nen statusin J-1 ose exhange student dhe pas mbarimit te vizes u ktheva ne Shqiperi ku aplikova per F-1 visa me I-20 qe kisha marre nga universitet amerikane. Kam ndenjur vetem 5 min ne interviste dhe me dhane vizen e dyte per ne USA per 1-vit dhe cdo vit, tani tre, une shkoj dhe e rinovoj vizen ne TR, pa asnje problem.

Sa per te udhetuarin, vitin qe kaloj kam udhetuar 4 here jashe USA (ne 6 muaj) me I-20 dhe visen sepse e kam me multi kalime ashtu si gjithe te tjeret besoj. Nuk perben asnje problem e as nuk te ben target per ndonje refuzim vize me vone. Ajo qe une kam konkluduar eshte se po i respektove ligjet dhe deadlines qe ky shtet ve mbi ne dhe ata na respektojne ne.
    Nje shembull i vogel: Kete vit une pata nje problem ne imigracion per shkrimin e gabuar te disa informacioneve ne file-in tim dhe me doli ky problem kur u paraqita per rinovim vise. Ato me thane te prisja sa te rregullohej problemi e te qartesohej dhe une do kisha vizen ne dore para fillimit te semestrit. U deshen vetem nje jave dhe e mora vizen, gjthcka u qartesua. Ata me thane te vazhdoj keshtu e sdo kem probleme.
    Tani dy pikat ku studentet shqiptare gabojne jane:
    1. Punojne dhe japin Social Security # jashte shkolle dhe po e bere ate U're Done!
    2. Nuk marrin 12 credits ne semester ose dhe i marrin por fusin ne numerim dhe remedial classes which don't count!

Ato qe mua me ngrin nervat nuk jane vizat apo tuition por te drejtat te limitura tona ne krahasim me ato te studenteve Amerikane! Perderisa ne iu demostrojme rezultate te mira dhe mundesi perballimi te shkolles perse nuk kemi te drejten te punojme jashte shkolle si gjithe te tjeret. Nese do me jepej e drejta, si e cdo amerikani, per punen, s'do ankohesha fare per tuition sepse une personalisht e kam reduktuar gjithsesi sepse kam marre Merit Scholarship dhe paguaj pothuajse si Amerikanet.
    Por une i kam marre ato nota kur po merrja 18 crd dhe po punoja dy pune dhe pra nuk ka ketu nga ato justifikimet qe na jep zyra e emigracionit neve qe "kemi ardhur per shkolle dhe duhet te kujdesemi per ate , pastaj ne i kemi fondet gjithsesi, sipas tyre".
    Po ndjenjen e indipendences, perparimit, eksperiences?! Kur do i permbushim ne te gjitha keto? Kur te mbarojme Masterat e te marrim Licensat, 28-29 vjec?! Atehere nuk fillon te krijohet rezumeja, ne ate moshe duhet te pasurohet.
    Per mendimin tim ,per sa i perket peticionit do ishte beteje e humbur nese do behej per qellimet e visave e tuition sepse ato jane ligje qe i perkasin cdo studenti dhe ne nuk kemi asgje te vecante qe te ndryshohen. Do ndryshonte dicka sikur te tere studentet nga te tera kombesite te ngriheshin kunder asaj por nje pakice si ne s'do bente ndryshim.
    Ajo qe mua me duket me e mundur per te ndryshuar eshte e drejta e punes si te tere te tjeret me permanent resident card apo citizenship. Arsyet qe paraqiten jane me pak te centralizuara dhe sduhet te trajtohet ne anen e nevojes ekonomike por te nevojes se inipendences dhe realizimit profesional tonit. (food for thought)
    ......
    do e vazhdoj nje here tjeter se s'kam kohe tani
    ciao te tereve
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga sara 1 : 19-10-2005 mė 18:47

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-02-2009
    Postime
    1
    jAM NJE DJALE NGA SHQIPERIA 19 VJEC DHE U BEJ THIRRJE EMIGRANTEVE SHQIPTARE QE JETOJNE NE AMERIKE QE TE ME NDIHMOJNE TE NXJERRE NJE VIZE PER TE JETUAR ATJE JAM SHUME I STRESUAR JU LUTEM ME NDIHMONI TE VIJ ATJE SEPSE JAM SHUME I STRESUAR JU LUTEM ME NDIHMONI SEPSE JSM I VARFER POR I PASUR NE SHPIRT JU LUTEM ME NDIHMONI ADRESA IME E EMAIL ESHTE MARO_DI@LIVE.COM

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema tė Ngjashme

1. Greva e urise - 1991 - Shembja e komunizmit
    Nga BlueBaron nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-02-2012, 21:10
  2. Shinasi Rama: Ju rrėfej kujtimet e mia mbi lėvizjen e dhjetorit '90
    Nga Xhuxh Xhumaku nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 13-12-2009, 22:54
  3. Pėrurohet Universiteti Europian i Tiranės
    Nga Albo nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2008, 17:19
  4. Ramiz Alia: Rrėfej gabimet e komunizmit
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 16-12-2006, 19:33
  5. Kur studentėt detyrohen tė blejnė libra nga profesorėt e tyre
    Nga StormAngel nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 05-10-2004, 09:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •