Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 45
    Shqiptar nga gjaku! Maska e hboy213
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Ohio - U.S.A.
    Postime
    30

I agree!

Per klarifikim ato komentet e mije ishin drejtuar Zotit Kuqo!

Peace!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga hboy213 : 28-07-2002 mė 14:15
    Oh mountains of Albania

Oh mountains of Albania and you, oh lofty trees!
    Broad blossoming plains, you are in my thoughts day and night!
    You fair highlands and you sparkling streams!
    Peaks, hills, slopes, cliffs and verdant forests!
    I shall sing of the herds you hold and feed,
    Oh blessed places! How you nourish and delight me!

You, Albania, bestow upon me honour and the name Albanian,
    You have filled my heart with flame and desire.

Albania! Oh mother! Though I am afar,
    My heart has never forgotten your love.

i/e regjistruar Maska e Denix422
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    VA, USA
    Postime
    19

Mendimi im

Pershendetje, edhe une si te gjithe ju studioj ne SHBA, Va per te ardhur ketu mu desh ti kaloj pushimet verore ne Ambasade ne Tirane ku u intervistova 6 here deri sa u mbush mendja dhe ma dhane vizen nje vjecare. Desha te them se me pare dikush permendi qe te shkohs ne Canada Ose Mexik per vize, Une kam shkuar ne Canada per rinovim dhe me thna e te shkoj ne Shqiperi, keshtu qe edhe kjo me fat eshte si te duan ata, as gje seshte e garantuar. Megjithate ne Kanada e Meksik mund te kaloni edhe pa vize. Nese jeni ne Universitet Kontaktoni The advisor for International Students dhe ajo shkruan dicka ne I-20 dhe me te mund te kaloni ne Meksik dhe Kanada per nje periudh 30 ditore.
    Tani te kthehem tek solucioni i vizes dhe refuzimi. Une nga eksiperienca ime kam mesuar se nese te refuzohet viza per arsye te kota kur i keni te gjitha dokumentat e rregullta mos u dorezoni kurre, beni aplikim tjeter dhe shkoni perseri ne ambasade. Der sa tju mbushet mendja e tjua a japin. Dhe do ishte ide e bukur fare qe te formohej nje Organizate E studenteve Shiptare ne USA dhe te mblidheshim e ti shqyrtonim te gjitha keto ide bashke.

Me respekt Denisi

Nga Vlora tu befsha! Maska e vloonjat
    Anėtarėsuar
    31-07-2002
    Vendndodhja
    Ne Toke(tani per tani)
    Postime
    34
    Gera nuk egziston nje gje e tille si nje vize e bashkengjitur 5 vjecare kur merr I-20.
    Ata qe te kane thene te kane genjyer. Studentat Shqiptare dhe te huaj trajtohen njelloj.
    Procesi eshte keshtu:
    1- ti ke ardhur ne USA me J-1(per shembull) dhe ta zeme u pranove ne kolegj. Mbasi ploteson dokumentat e duhura duhet te ndryshosh status nga J-1 ne F-1(student full time ne kolegj).
    ky ndryshim behet lehtesisht tek INS (pa dale nga USA fare)dhe ty te vjen Approval Notice per 4 ose 5 vjet sebashku me I-20.
    2-Approval Notice normalisht tregon qe ti je Legale ne Amerike per ate kohe qe eshte aprovuar.
    3-I-20 tregon qe ti je aktualisht ne shkolle por me e rendesishmja eshte se nqs ti do te dalesh nga Amerika, I-20 te duhet qe te marresh vizen e hyrjes per ne Amerike. Approval Notice qe ti ke nga INS nuk eshte VIZE. Mos harro qe INS dhe Ambasada Amerikane jane 2 subjekte qe varen nga Ministri te ndryshme(Dept. of Justice dhe Dept. of State, perkatesisht) dhe jane krejt te pamvarura nga njera tjetra. Prandaj n.q.s njeri te aprovon, sdo te thote se tjetri te aprovon.
    Te vij tek pika jote, mos bej gabim te shkosh ne Shqiperi se rrezikon ardhjen ketu. Ne Kanada dhe meksike, mesa di une, Ambasada Amerikane te thote hajde te aplikosh por s'te garanton vize. Dhe si perfundim nqs do te vish brenda ne Amerike, mund te te nxjerrin probleme ne kufi dhe do detyrohesh te shkosh ne Shqiperi prape.
    Me keqardhje po te them se menyra me e mire eshte mos te dalesh nga Amerika fare, po viji forca shkolles dhe mudohu qe kur ta mbarosh te zesh nje pune dhe te te sponsorizoje puna. Atehere per ty do jete me lehte per te ardhur.
    Nqs do te vertetosh se ku e kane marre ate vize studentet internacional ne shkollen tende, merri njerit pasaporten dhe shikoje ne vize emrin e Postes ku eshte leshuar viza(Issuing Post Name). Beje kete gje dhe me kthe pergjigje.
    (Sa per informacion, keto gjerat me lart i di se kam ndihmuar per letrat shume njerez dhe jam current me keto gjera. Nuk ia fus kot.)
    Shendet e te Mira

i/e regjistruar Maska e peshkatari
    Anėtarėsuar
    19-05-2002
    Vendndodhja
    Anonim
    Postime
    103
    Me fal por une nuk jam student ne U.S.A por me sa kam digjuar ardhja e Studenteve ketu eshte e veshtire per arsye qe i keni parashtruar dhe ju, por me teper desha ti thosha dikujt aty kur thote se ne Shqipetaret nuk kemi lene asgje pa bere, te shohi nese kane lene gje kombet e tjera pa bere duke perfshire dhe vete Amerikanet pastaj te thote se ēfare bejne shqipetaret. do te thoja asgje me teper se te tjeret sepse ne nga ata i mesuam,por do te thosha duke qene e ndaluar sigurisht qe do te behet perpjekje pastaj per te qene i barabarte me te tjeret, sepse puna e ndalimit eshte si puna e shpikjes se mbathjeve, dhe ne rast se e dini e kuptoni vete. Me falni qe nderhyra ne punet tuaja por nuk mund te mohojme se jemi te vegjel ne numer dhe para dhe na shkelin me kembe,per kete nuk eshte faji yne.
    instruktori

Edmond Kuqo te lutem shkruaj ne shqip, sepse anglishtja jote eshte nje "rremuje" e vertete.

hmmm Maska e Niko D'Angelo
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Minnesota, USA
    Postime
    127
    Viza 1-vejcare nuk eshte vetem per Shqiptaret, por edhe per shume vende te tjera ish-komuniste, dhe jo vetem ato. Pse? Nuk e di. Po keshtu eshte. Por nese te gjithe pyesim International Students Advisor ne shkollat tona per kete ceshtje, dhe kembengulim ndoshta do te behet dicka. Mgjth. kjo varet me shume edhe me marredheniet dypaleshe te politikes Shq. dhe asaj Ameri. Une do te pyes tani...
    Winners Don't Quit

~GEEdUbbER~ Maska e babyboy
    Anėtarėsuar
    18-11-2002
    Vendndodhja
    Washington, DC
    Postime
    22
    Ca mardheniesh AL-USA po flet mo Niko? Qeveria jone e "dashur" ka nenshkruar vete pakte me vendet e Evropes Perendimore dhe USA qe te ndaloje emigrimin e "trurit". Qeveritaret na duan ne Shqiperi ndersa nuk po sigurojne asnje lloj te ardhmeje . . .

Edhe une erdha ne US me J-1, dhe pastaj e ndryshova statusin ne F-1 pasi shkolla me dha I-20. Shyqyr qe gjeten nje mik ata te mite tek ambasada ne Tirane dhe kete vere vajta dhe e mora vizen F-1 nje-vjecare. Pastaj per ta rinovuar mund te behet edhe ne Canada apo Mexico. Mjafton qe F-1'shin e pare ta kesh marre ne Tirane.

Good Luck!!! I kno we all got the same fuckin problem . . .
    http://www.albventure.com

ITM Maska e E.J.
    Anėtarėsuar
    04-09-2002
    Vendndodhja
    somewhere
    Postime
    15
    Harrojeni Kanadane per vize amerikane, se do ta pesoni si disa qe shkuan dhe me pas moren rrugen per ne shqiperi. Vizen amerikane pas 9/11 e merr vetem ne vendin tend.
    life ain't the same every day, some days you are the peagon and some days you are the statue.

i/e pa regjistruar Maska e miri
    Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    My HeArT iS yOuRs...YoUr MinD iS mInE...!
    Postime
    300

A vlen shkolla Amerikane per aq para sa kushton?

OK nje universitet 4 vjecar privat ne US kushton rreth 20,000 dollare ne vit. Pastaj po te jete universiteti prestigjoz ose me mire te them te konsiderohet "Most Competetive" kushton 40,000 dollare ne vit. Mua te pakten aq me kushton pavaresisht pse kam scholarship, financial aid ect. Ta marrim tani sikur dikush do ti paguante gjithe keto para nga gjepi a ja vlen? Statistikat thone qe nje nxenes me universitet shume te mire merr rroge dy here me shume se nje nxenes qe ka mbaruar nje "community college". Ju si mendoni ? Une jam i mendimit PRO. Ne fund te fundit edukimin e ke per gjithe jete dhe nuk paguan takse per te sic paguan per restorantin, shpine apo biznesin .
    Goodbye DEBUG, hello reboot...

~@~ROZ@F@~@~ Maska e DhArMa
    Anėtarėsuar
    01-06-2003
    Vendndodhja
    22031
    Postime
    98
    A ja vlen? Mvaret nga cili kendveshtrim e shef.
    Ne rralle te pare deshta te te bej nje korrigjim, ne Community College merr nje Diplome 2 vjecare, Associate Degree. Kjo nuk mund te krahasohet me Bachelor, dihet qe nje person me kete te fundit duhet te paguhet me shume se eshte diplome 4 vjecare. Disa studenta qe jane emigranta, i marrin 2 vitet e para ne Community College sepse jane me lire edhe mund te transferojne 60 credite tek nje universitet 4 vjecar, sidomos ne ato qe jane nga $20,000-40,000 ne vit.

Ne e shef nga ana e parave, mvaret nga shume gjera. Ka disa universitete qe jane te shtrenjta shume po kur vjen puna ne Rankings jane ne Tier 2 ose 3. Ka universitete shteterore qe per rezidentet nuk jane aq shtrenjte por jane nder shkollat me te mira ne amerike.
    Nga ana tjeter mvaret cfare deget je duke marre edhe ku e ke synimin me punu ne ardhmen. Ta marrim per shembull, nje person do te behet mesues filloret me ate rroge qe mund te marrin ne te ardhmen nuk ja vlen me pagu per shkollen aq shume para, sikur ky person do te behet doktor ateher them qe ja vlen nje shkolle e tille e shtrenjte edhe qe eshte Top School.
    Whoever said money can't buy happiness simply didn't know where to go shopping!

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Greva e urise - 1991 - Shembja e komunizmit
    Nga BlueBaron nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-02-2012, 21:10
  2. Shinasi Rama: Ju rrėfej kujtimet e mia mbi lėvizjen e dhjetorit '90
    Nga Xhuxh Xhumaku nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 13-12-2009, 22:54
  3. Pėrurohet Universiteti Europian i Tiranės
    Nga Albo nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2008, 17:19
  4. Ramiz Alia: Rrėfej gabimet e komunizmit
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 16-12-2006, 19:33
  5. Kur studentėt detyrohen tė blejnė libra nga profesorėt e tyre
    Nga StormAngel nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 05-10-2004, 09:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •