Kush ishe muslimani i parė ose i pari ti bindet Allahut ?
Sure 6:14
Thuaj: "A pos All-llahut, krijues i qiejve dhe i tokės, qė ushqen tė tjerėt, ndėrsa vetė nuk ushqehet, tė pranoj Zot tjetėr?" Thuaj: "Unė jam urdhėruar ( i.e Muhamed ) tė jem i pari qė bindem dhe (urdhėrohem): tė mos bėhem kurrsesi nga idhujtarėt.
Sure 6:164
Ai nuk ka shok (nuk adhuroj tjetėr). Me kėtė (thjeshtėsi tė adhurimit vetėm pėr Zotin) jam i urdhėruar dhe jam i pari i muslimanėve (i pari qė pranoj dhe bindem)!
Sure 39:12
Dhe jam i urdhėruar tė jem i pari i myslimanėve!
Nė vargjet e mėsipėrme ne shikojmė se ishte Muhamedi ai qe kishte nderin tė ishte muslimani i parė , por nė vargjet e mėposhtme kjo gjė nuk ėshtė kėshtu dhe zbulojme se Abrahami dhe Jakobi ishin muslimanė..
Sure 2:132
E Ibrahimi i porositi bijtė e tij me kėtė (fe), e edhe Jakubi, (u thanė) "O bijtė e mi, All-llahu ua zgjodhi fenė (islame) juve, pra mos vdisni ndryshe, por vetėm duke qenė muslimanė!"
Pra ajo qe desha te thoja cila eshte qendrimi i nje muslimani ne nje situate te tille kur lexon keto vargje kondritatore . dhe sipas jush ( Muslimaneve ) kujt do tia jepni nderin per te qene Muslimani i pare .
Ruaj Lidhjet