Close
Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 113
    i/e larguar
    Anėtarėsuar
    23-05-2005
    Postime
    301
    Me vjen keq qe disa nga koleget e forumit e kane trajtuar homoseksualizmin si dicka normale.

Mjeket psikiater me ne ze ne SHBA e konsiderojne homoseksualizmin si semundje dhe te tiile e konsideroj dhe une.
    Si i tille konsiderohet edhe ne nje nga manualet mjekesore me ne ze ne SHBA, "The Merck Manual".Homoseksualizmi eshte semundje psiqike ashtu sic eshte skizofrenia apo mania depresive.
    Te qenit gay nuk eshte norme nuk eshte njerezore eshte antihumane.Kjo nuk do te thote qe ne duhet ti urrejme njerezit si Olti jo perkundrazi ata meritojne ndihme dhe trajtim shkencor ne menyre qe te jetojne jeten normale si pjesa tjeter e shoqerise.

Qenia njerezore ka dy sekset: mashkull dhe femer cdo devijim eshte jashte norme.
    Bashkohem me mendimin....
    Perfundimisht nje gen i tille nuk ekziston. Ka raste kur gabimet gjenetike shkaktojne mosbalancime te hormove femerore dhe mashkullore ne trup. Psh lind mashkull por ke me shume hormone femerore. Ky eshte nje gabim gjenetik por ne kete rast viktima nuk shpreh simpati seksuale per asnje seks. Perqindja e njerezve te tille eshte nen 1%. Projektimi i homoseksualeve te pakten ne Amerike eshte 10%. Edhe sikur 1% i njerezve me te tilla gabime gjenetike te ishte homoseksual, 9% tjeter eshte thjesht preference. Me fjale te tjera, ashtu te thote truri dhe ashtu ben. Per ta perfunduar, nuk ka asnje diference biologjike ne trurin e nje njeriu normal nja nje homoseksual. Kjo forcon me shume konkluzionin e mesiperm qe homoseksualet jane te tille sepse ate kane zgjedhur. Per Oltin22, une keshilloj qe te hetoje mire veten e vet dhe nqs i eshte formuar nje fiksim negativ per femrat dhe pozitiv per meshkujt, mos ta ushqeje ne mendien e vet kete mendim. Nuk ka asgje biologjike qe shkon keq me ty. Eshte fiksimi qe te eshte krijuar.
    eshte e vertete kjo ceshte eshte akoma ne studim, dhe nuk ndodhet ndonje gjen per te shpjeguar... eshte akoma ne studim nese prodhimi i pabalancuar i hormoneve seksuale si estrogen tek femrat apo testosterone-androgens tek meshkujt shkakton homoseksualitetin... psh ne females mbiprodhimi i tepert i adrenal adrogens ka effekte te maskulizmit, si psh ...flok i tepert ne fytyre...etc (nje shembull) por duhet theksuar qe truri nuk eshte i influencuar gje qe forcon faktin se homoseksualizmi eshte nje perzgjedhje vetjake....
    Per hapsin e temes uroj fat ne jeten tuaj...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Undefined : 22-08-2005 mė 00:32

i regjistruar gabimisht Maska e FЯODO
    Anėtarėsuar
    27-03-2005
    Postime
    652
    Bashkohem me mendimet e Anton dhe MrMaximus.
    Creative artwork requires creative thinking from a creative mind

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-08-2005
    Postime
    2
    Perkthyer nga TIMES MAGAZINE:
    Ne maj shkencetaret suedez raportuan zbulime qe tregojne se ka ndryshime te medha midis menyres se funksionimit te trurit te meshkujve gay dhe atyre jo-gay ne pergjigje te dy perberesve qe mendohet se jane pheromones - ato kimikatet qe jane te lidhura me aromen dhe qe jane te domosdoshme ne nxitjen seksuale tek kafshet. Perberesi i pare vjen nga urina e femrave, dhe e dyta nga djerse mashkulli. Skanimet e trurit treguan se kur meshkujt str8 (pra jo gay) ndjene eren e perberesit te urines se femrave, hipotalamusi i tyre "u ndez". Kjo nuk ndodhi me meshkujt gay. Nderkohe, qe hipotalamusi i tyre "u ndez" kur ata ndjene aromen e perberesit te djerses se meshkujve, reagim ky i njejte me femrat.
    Marre nga REUTERS:
    Ne qershor, shkencetaret ne Vjene njoftuan se kishin izoluar nje "celes" gjenetik kryesor per orientimin seksual ne mizat e frutave. Me te ndryshuar "celesin", miza femer tashme me kete modifikim gjenetik filloi te mos pranonte meshkujt dhe filloi te tentonte te ciftohej me femrat e tjera, duke kryer edhe kercimet dhe kenget qe perdorin meshkujt per te joshur femrat.

Se fundmi ketyre njerezve qe thone se eshte zgjedhje.....si shpjegohet qe edhe tek kafshet ka orientim seksual. A zgjedhin kafshet...???? Marre nga artikulli i Boston Globe: Rreth 8% e desheve jane te interesuar ekskluzivisht ne seks me desh te tjere.

Ajo qe me cudit me shume nga komentet e disa personave si ky unknown pak me larte...eshte kercimi ne konkluzione te prera pa fakte por thjesht ne deduksione qe nuk kane llogjike por vetem deshire per ti dhene shpjegime te tilla gjerave qe te perputhen me dijet e ngushta dhe mendjen e ngushte te atij qe i jep...eshte sic thoshin njehere e nje kohe qe bota eshte e sheshte dhe eshte qendra e universit se perderisa dielli rrotullohet rreth nesh...ne do jemi ne qender...

e perseris paraqit fakte nga studime...bej research dhe paraqiti...dhe cito burimet.... keto lloj mendimesh kategorike dhe pa fakte tregojne vetem homofobi.

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    23-05-2005
    Postime
    301
    psh ne females mbiprodhimi i tepert i adrenal adrogens ka effekte te maskulizmit, si psh ...flok i tepert ne fytyre...etc
    Ndoshta menyra ime e te shprehurit nuk ishte e qarte...eg78z, jam plotesisht dakort me repliken tuaj, por gjithesesi ky problem eshte akoma ne studim dhe akoma nuk ka nje pergjigje te prere apo sakte...keshtu qe deduksionet jane te pranueshme per nxjerrjen e nje konkluzione apo studimin e tyre. ose me mire doja te shtoja do te me pelqente qe problemi te ishte sikurse e kam parashtruar, ne kete menyre mundesite per te evituar te qenurit homoseksuale jane me te larta. Por kuptohet ky eshte nje pelqim...dhe patjeter burimet shkencore jane cfare vertete kane vlere....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-08-2005
    Postime
    1
    hej olti un te kuptoj shum mire se edhe un gati te njejta probleme kam. Mua nuk me pelqejne meshkuj. une thjesht qe kur kam qene i vogel kisha pak(thjesht isha kurioz per kenaqesine qe ndiente femra ne seks)(por pak jo dhe aq shum)qejf.

Dhe un ju them atyre te pergjigjen qe te mos i thone KURRE oltit. "hemo se homoseksualiteti nuk eshte ndonje gje" "gjij vetveten". Une kam qene ne pozicionin e oltit dhe e di shume mire se kjo nuk eshte gje hic e mire, dhe e ben ate te mendoje KEQ dhe gjithashtu te mendoje se homoseksualiteti eshte i pasherueshem.

Une per vete urrej te jem gay. dhe NUK jam (keshtu duhet te thote dhe olti).
    une vetem se jam pak i ndrojtur dhe kam nja dy probleme te vogla me shoqerine. por per vete kam rene ne dashuri nja dy here(me femra kuptohet) dhe spo arrij dot te kryej marredhenie seksuale me ndonje.

olti shum mire e tha dikush aty lart kete:
    sa me shume te mendosh per nje problem , aq me shume ai problem behet real per ty.

i/e regjistruar Maska e Anisela
    Anėtarėsuar
    20-01-2004
    Postime
    764
    Nga studimet e bera,jane nxjerre keto konkluzioneomosexualiteti nuk eshte gjenetik!!!Dominanca e prinderve eshte nje shkak i homoseksualitetit(ne nje familje ku Nena ka qene me dominante se Babai)....10%e popullsise ne te gjithe Boten jane Homosexuale...Nje %e madhe e personave homosexuale akuzohen dhe denohen per Pedofili!!!Nje % tjeter e madhe rezikojne te sulmohen nga Hivi(Aids).....Mosha mesatare e jetes per nje Homosexual eshte 45 vjec!Te gjitha keto perfundime, kane dale ne pah, nga studimet qe jane bere ne shume vende te Botes!!!
    Dhe keshtu ne rruge te madhe eshitme zemren tone, njerzve qe vetem nje te perqeshun dhane per te e shkuen te kenaqun e tu u gezue- pse pane mfshetsinat intime te kesaj jetes tone.

Lady Kad Maska e gurl
    Anėtarėsuar
    29-10-2003
    Vendndodhja
    Pineal Gland
    Postime
    347
    Eshte shume e vertete homoseksualiteti NUK eshte gjenetik, por zhvillohget nga tendencat e njeriut.

i/e regjistruar Maska e nimf
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Interzone
    Postime
    253
    no coment, oltin po mundohesh te bindesh apo veten? Pse i referohesh homoseksualitetit si semundje?
    Anisela, cilat qenkan keto studime nga vendet e botes? Mos flit pa fakte.
    Shkenca, gjasme objektive, jo pak here perdoret ne funksion te nje subjekti.

Argjentinas Maska e ArberXYZ
    Anėtarėsuar
    05-05-2005
    Postime
    867
    Hitleri, i mir apo i keq, nji gjo e kishte:

Kush esht peder..ast, ti atje?

po..

-shpejt te dhomat e gazit.

Thoni ca te doni, radikale apo cnjerezore, nuk ka rendesi. Rendesi ka se ky proces eshte nje mutacion i shoqerise moderne, i mireqenies, dhe i personaliteti inferior ne shoqeri.

Dhe zgjidhja nuk vjen nga keshilla boshe dhe idioteske por nga veprime radikale.

Pederastia (apo homoseksualiteti ne stilin modern) eshte nje dukuri jo njerezore, kafsherore, mutacion i paster dhe si i tille duhet te ASGJESOHET.

Po te vazhdohet keshtu, imagjinoni boten pas 50 apo 100 vitesh...

A do te "kete" familje te rregullta?

Qenia njerezore ka shpikur dhunen dhe absurden gjithmone ne dem te saj, a nuk duhet ta perdore njeher te vetme ne hisotri per te miren e saj?

Sigurisht qe po.

Hollanda apo ndo1 vend tjeter qe e ka pedersati.ne. rrugeve, disa e quajne vend te emancipuar, por ne te verte eshte nje vend ku kafsherores i ngrejne permendore.

21-shi.

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    21 Arber 21, me vjen keq te ta prish qejfin, por ka dokumentacione ne lidhje me homoseksualitetin e Hitlerit, sidomos kur ishte nje "artist" i deshtuar ne Austri. Biles ne fillim te qeverise se tij, homoseksualet nuk ishin te persekutuar. Ka shume hipoteza pastaj pse ndryshoi mendje.

Ne lidhje me temen, jam kunder dhunes apo diskriminimit te njerezve per shkak te orientimit seksual. Vete te qenit homoseksual eshte nje lloj denimi per mendimin tim, sepse jeton tere jeten nen stigmen e shoqerise. Prandaj shume here kam menduar se duhet te jete anomali gjenetike, sepse kush dreqin zgjedh nje jete te tille?!

Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Seksi dhe shėndeti
    Nga Estella nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 78
    Postimi i Fundit: 01-04-2013, 14:38
  2. Turizmi seksual vazhdon tė rritet !
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 22-02-2009, 19:30
  3. Psikiatria dhe psikoterapia sistemike
    Nga Psikiatria nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 27-07-2007, 07:48
  4. Homoseksualiteti
    Nga Psikostudenti nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 103
    Postimi i Fundit: 27-09-2004, 02:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •