Close
Faqja 2 prej 12 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 113
    Zog Shqiponje Maska e Iceberg
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Larg Atdheut
    Postime
    212
    Me vjen keq qe disa nga koleget e forumit e kane trajtuar homoseksualizmin si dicka normale.

Mjeket psikiater me ne ze ne SHBA e konsiderojne homoseksualizmin si semundje dhe te tiile e konsideroj dhe une.
    Si i tille konsiderohet edhe ne nje nga manualet mjekesore me ne ze ne SHBA, "The Merck Manual".Homoseksualizmi eshte semundje psiqike ashtu sic eshte skizofrenia apo mania depresive.
    Te qenit gay nuk eshte norme nuk eshte njerezore eshte antihumane.Kjo nuk do te thote qe ne duhet ti urrejme njerezit si Olti jo perkundrazi ata meritojne ndihme dhe trajtim shkencor ne menyre qe te jetojne jeten normale si pjesa tjeter e shoqerise.

Qenia njerezore ka dy sekset: mashkull dhe femer cdo devijim eshte jashte norme.
    Shqiperi te qofsha fale, te kam Nene e me ke djale

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    Hej

NUK ESHTE ABSOLUTISHT E VERTETE!

ABSOLUTISHT!

Te nderuar une nuk e di se ne cfare viti jetoni, por sot eshte data 07.07.2002.

Homoseksualiteti nuk eshte semundje.

I tmerrshem ky mashtrim.

Ne asnje nga dokumentet e organizates boterore te shendetesise dhe ne asnje nga librat e psikologjise apo psikiatrise sot e ne asnje nga shtet e civilizuara nuk pranohet me se homoseksualiteti eshte semundje apo denohet me ligj.

Kete e them me nje siguri absolute.

Se ca behet ne arabi saudite kjo eshte tjeter pune.

Sinqerisht t“ju vije turp per mashtime te tilla publike.

Por sot, Shqypni, pa m'thuej si je?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-07-2002
    Postime
    5
    une luftoj cdo dite kunder ndjenjave te mija dhe per kete arsye jam larguar shume nga shoqeria dhe pothuajse rri vetem ose me shoke me te medhenj se vetja pasi ate nuk me terheqin.cfare do beni ju ne qofte se do ju ndodhte nje gje e tille dhe a ka ndonje nga ju qe te kete pasur pak a shume probleme te tilla.faleminderit per mirkuptimin.me respek olti.

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    I dashur Olti,

pergjigje profesioniste mund te japi vetem nje profesionist.

Une nuk kam qene ne nje situate te tille.

Si do te veproja ne nje situate te tille?

Do te perpiqesha te informohesha profesionalisht.

Anton
    Ka realitete me te cilat duhet te jetojme.
    Por sot, Shqypni, pa m'thuej si je?

i/e regjistruar Maska e baobabi
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    407

Njeriu dhe kafsha

Nje nga diferencat e njeriut nga kafsha eshte edhe seksi, pra mardhenia seksuale.

Ne boten e kafsheve ky veprim kryhet per te vetmen aresye, shumimin biologjik.

Ekzistojne edhe devijime seksuale ne kafshet, rasti mushkes apo ndonje rast tjeter.

Qenia njerezore dallohet nga bota e kafsheve ne nje aspekt teper te rendesishem.

Ky eshte mendimi abstrakt. Ndersa ne merdhenien seksuale ka nje ndryshim. Njeriu shumicen e kontakteve sekuale e kryen per qejf dhe jo per shumim

Bota seksuale e njeriut nuk eshte e pa ndare nga mendimin abstrakt.

Ky bashkeveprim ka krijuar nje kompleksitet te problemeve te njerezve.

Ketu ka njerez qe i perkasin bizneseve te ndryshme qe mbrojne ide te ndryshme (te lidhura me biznesin e tyre).

Une shkallen time te njohjes e kam paraqitur pak ne postimet e mia.

Po qe se i ka prishur biznesin ndokujt administratoret le t'i fshijne keto postime (zbatim praktik i teorise se seleksionimit te llojeve).

Do te doja te dija se cfare cfare spjegimi biologjik ka mardhenia seksuale orale

Me sa kam njohuri une, biologjia e njeriut eshte fare mire e spjeguar tek ndertimi fiziologjik i organeve seksuale, si tek femra dhe tek mashkulli.

Qe te kalohet ne orgazem duhet qe te erektohen keto organe.
    Ndertimi i ketyre organeve eshte i tille qe me grumbullimin e gjakut ne zonen perkatese ndodh fryrja dhe sistemi i nervave ne mukozat e tyre po te ngacmohen me ferkim krijon kenaqesine.
    Tek disa individe ka devijime nga normalja te organeve seksuale dhe kjo ben qe nje pjese e anusit te ketyre individeve te jete mjaft e ndjeshme.
    Nje pjese e ketyre individeve e theksojne me tej devijimin e organeve te tyre duke kaluan ne paresore kenaqesine anale dhe jo ate normale.

Per te nxjerre ndonje perfitim ne kete drejtim jane krijuar me dhjetra objekte seksuale, sic jane vibratoret apo simuluesit artificiale.

Historikisht per kenaqesine seksuale jane perdorur elemente njerezore, dmth partnere.

Historikisht, natyralisht dhe hyjnisht mardhenia normale eshte ajo mashkull - femer.

Cdo lloj forme tjeter e shfaqur ne te kaluaren apo edhe sot eshte devijim nga normalja, pra anormale apo jo normale.

Suksese

PS. Na e spjegon dot me biologji ndonjeri ketu se ku qendron lidhja me biologjine e njeriut ne kontaktin seksual kur njeri nga partneret permjer mbi tjetrin (ka edhe me keq)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga baobabi : 08-07-2002 mė 14:47

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Pėr homoseksualitetin

Kur njeriu flet pėr gjėrat morale tė shumtėn e rasteve njerėzit e urtė preferojnė tė kemi kujdes dhe mos tė sjellim pėrfundime tė shpejta.

Shumė mvaret diskutimi prej definicionit (pėrcaktimit) tė nocionit pėr tė cilin flasim.

Homoseksualizmi ėshtė kurvėri qė e kryejnė ndėrmjet veti personat me tė njėjtėn gjini apo me gjini tė ndryshme por jo nė organin gjenital. Nė kuptimin e rreptė domethėnė kurvėri e mashkullit me mashkull, nė ē'rast njėri e luan rolin e "burrit" kurse tjetri rolin e "gruas". Pederastia domethėnė kurvėri e mashkullit tė rritur me njė djalė; lezbizėm apo safizėm - femra me femrėn.

Shkenca ende nuk e ka ndriēuar krejtėsisht kėtė dukuri. Megjithatė hulumtimet tregojnė disa shkaqe. Njė prirje natyrore kah homoseksualizmi do tė thoshte sėmundje, kėrkon shėrim (kur dikush nuk mund tė veproj ashtu si mendon dhe dėshiron kjo ėshtė smundje qė kėrkon shėrim);

Shkaqet:
    ambijenti jo i volitshėm; sjellja shumė e rreptė e atit ndaj tė bijės apo e nėnės ndaj tė birit; edhe ēiftet martesore qė nuk jetojnė nė harmoni - nė qoftė se burri e keqtrajton gruan, dhe gruaja burrin, ata lehtė fillojnė ta urrejnė jo vetėm njėri tjetrin por edhe tė gjithė personat me gjini tė kundėrt se vetja, dmth. burri tė gjitha gratė kurse gruaja tė gjithė meshkujt. Prandaj jo rrallė herė ndodh qė pikėrisht ndėr tė shkurorėzuar ka homoseksualė; rrethanat sociale: tė burgosurit, ushtarėt, mornarėt; mohimi i Zotit dhe idhujtaria: jeta mėkatare, veēanėrisht shfrenimi nė lėmin e seksualitetit pėr tė shumtė ėshtė shkak pėrse biejnė nė homoseksualizėm.

Nga kjo mund tė shohim se shkaqet e homoseksualitetit mund tė jenė tė brendshėm dhe tė jashtėm, tė pandėrprershėm dhe tė rastit. Prej natyrės sė vet shkakut mvaret edhe mėnyra e shėrimit nga ky ves dhe abnormalitet.

Konsiderata morale

Duke vlerėsuar homoseksualitetin nga pikėpamja morale, duhet dalluar si edhe nė lėmi tė tjera, anėn objektive dhe subjektive tė ēėshtjes nė fjalė. Nga pikėpamja objektive, dmth. duke shiquar ēėshtjen nė vete, homoseksualiteti krejtėsisht i kundėrshton drejtimit natyror tė seksualitetit, meqenė se nuk ėshtė i drejtuar as kah prokreacioni as nuk ėshtė shprehje e dashurisė martesore ndėrmjet burrit dhe gruas.
    Duke vėshtruar ēėshtjen nga pikėpamja subjektive, faji subjektiv i atyre qė e bėjnė mėkatin homoseksual mund tė jetė shumė i zvogėluar, pėr shkak tė morbiditetit, papėrshtatshmėrisė sė shoqėrisė, njėfarė detyrimi tė brendshėm apo rrethane tė jashtme, ēka zvogėlon vendimin personal. Megjithatė pėr shkak tė kėtyre shkaqeve nuk guxohet qė gjendja e tyre tė konsiderohet normale as procedimi i tyre si moralisht i lejueshėm. Homoseksualiteti nė vetvete ėshtė ērregullim moral dhe e keqe. Zvogėlimi i tė keqes subjektive nuk ndikon qė ai tė bėhet i lejueshėm por vetėm tregon se tė caktuarit duhet pranuar me kuptim dhe t'i pėrkrahim nė shpresė se do t'i pėrballojnė vėshtirėsitė e tyre personale si dhe papėrshtatshmėrinė e tyre shoqėrore.
    IHS

i/e regjistruar Maska e mesues
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Postime
    113

hey olti!

Ne nuk dime shume ne lidhje me ty dhe jeten qe ke bere me pare. Duke pasur parasysh kete, as nuk mund te themi nje keshille te sakte duke mos pasur ne dore te gjithe faktet.

Une nuk e kam idene se si ndjehet nje person i orientuar nga homoseksualizmi, por per nje gje jam i sigurte:

sa me shume te mendosh per nje problem , aq me shume ai problem behet real per ty.

sa me shume frike dhe panik te tregosh ndaj dickaje , aq me e lehte eshte te biesh viktime e saj.

Ti thoje qe ke pasur me pare partnere seksuale, keshtu qe problemi qe ke, duket se eshte thjeshte psikologjik .

Nuk doja te zgjatesha shume , thjeshte te sugjeroj nje zgjidhje praktike:

THUAJI VETES SE QE SOT E TUTJE DO TE BESH PERPJEKJET MAKSIMALE PER TE MOS MENDUAR PER SEKSIN NE PERGJITHESI,SIDOMOS PER ORIENTIMIN TEND PERSONAL.

QE TE ARRISH TE GJESH FORCEN PER TE VAZHDUAR TE BESH NJE GJE TE TILLE , FUTJU NJE STUDIMI PERSONAL TE BIBLES.

TE JESH I SIGURTE SE PO E BERE NJE GJE TE TILLE ME GJITHE ZEMER , JO VETEM KE PER TE SHPETUAR NGA PROBLEMI QE PO TE MUNDON, POR DO TE FITOSH DICKA QE KA ME SHUME VLERE SE TE GJITHA PASURITE E BOTES!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-07-2002
    Postime
    5
    si do reagonit ju sikur nje shok apo i afermt i juaj do tju tregonte se kishte prirje homoseksuale,cfare qendrimi do mbanit ndaj tij,do mbeteshit ne te njejtin pozicion si me pare do e ndihmonit apo do largoheshit prej sikur te ishte nje njeri qe sjell te keqe.me respekt olti22

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Pėr Olti22

Olti22, thuaje edhe ti mendimin tėnd: ēfarė qėndrimi do tė mbashe ti nė atė rast? Mendoj se nuk je edhe aq i vogėl tė mos i dallosh disa gjėra. Ēka mendon si do tė ishte sjellja ideale nė rastin qė pėrmende. Edhe ti ke tė drejtė tė kesh qėndrime.

Me nderime!
    IHS

i/e regjistruar Maska e baobabi
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    407
    Nje shok i imi nuk do ishte i tille se do dilnim bashke per femra.

Si shumica e njerezve edhe ti mundohesh te gjesh justifikim per veprimet e tua.

E mira dhe e keqja ne jete nuk priten me thike sic ndodh ne legjislacion.

Ligjet jane bere qe shoqeria te mbroje veten dhe individet nga ajo pjese e shoqerise (e vogel) qe kryen veprime te demshme dhe te denueshme.

Duke gjykuar nga konteksti i postimeve te tua konkludoj se ti e ke marre ate udhe tashme.

Ajo qe mund te them une nga ana ime eshte se po kryen nje veprim te shemtuar dhe te pa moralshem.

Po qe se ende nuk ke hyre ne veprime konkrete atehere ka mundesi qe te mbaresohesh.

Si do thuash ti. Fare thjesht. Mundohu qe te bindesh se pederastia eshte nje veprim i shemtuar dhe se bukuria e dashurise qendron tek lidhja mashkull - femer.

Lexo libra me dashuri dhe mos shiko filma perverse.

Psh shiko filmin "Life is beautiful"

Faqja 2 prej 12 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Seksi dhe shėndeti
    Nga Estella nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 78
    Postimi i Fundit: 01-04-2013, 14:38
  2. Turizmi seksual vazhdon tė rritet !
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 22-02-2009, 19:30
  3. Psikiatria dhe psikoterapia sistemike
    Nga Psikiatria nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 27-07-2007, 07:48
  4. Homoseksualiteti
    Nga Psikostudenti nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 103
    Postimi i Fundit: 27-09-2004, 02:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •