Pershendetje.
Qe te gjithe e dime se cdo komb ka nje kulture te tijen , te huazuar, origjinale , kjo nuk ka rendesi. Mua me duket interesannt fakti qe disa rregulla ,nuk jane edhe aq te mirepritura nga te gjithe , por qe shume i respektojme , si psh: "Te ftova une per kafe , prandaj paguaj une" ose "une isha i pari ne tavoline , me takon mua te paguaj" (megjithese qe nga momenti qe personi ulet deri kur vjen llogarija , mblidhen rreth 6-7 shoke/shoqe) , llogarija arrin shifra marramendese , por "i pari" respekton rregullin edhe paguan 50.000 leke , kjo do te thote qe ai nuk del me per kafe per nja 1 jave , por ama ndihet "krenar", "i nderuar" etj.
Personalisht kam pasur shume diskutime me shoket rreth kesaj teme , edhe disi , i "djeg" te paguajne ne fund gjithshka ,por "keshtu behet"
Tani , eshte dicka tjeter kur dikush ka deshire te paguaje , OK , normale , por , ka raste qe ndihemi te detyruar nga "rregullat" te paguajme.Per mua ,do ishte normale , qe , nqs nuk eshte ndonje rast special , te paguaje secili per vete (kjo gje praktikohet , nuk them jo , por e para , kam pare qe praktikohet me shume).
A eshte normale? apo vetem une e kam vene re kte "fenomen"
P.S.: Jam i ri ne forum , prandaj kerkoj falje nqs kjo teme eshte diskutuar me pare.
Krijoni Kontakt