Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    finland
    Postime
    120

Nje thirje per bised konstruktive

Bismilahirr Rrahmanirr-Rrahim

Theras besimtar te krishter cilido nga jush qe eshte per bised dhe per te mesuar prej njeri tjetrit te bejm bised per Zotin azauxhel per besimin tim dhe besimin tend pa ofendim dhe pa ndermjetesim te tjereve.Te bejm bised siq thot populli pa doreza.

Do ta filloj un i pari pse te krishteret shkojn rrefehen tek prifti pse nuk kerkoni ndjes drejt per se drejti mendoni se prifti do tju ndihmoj apo mendoni se ai eshte i persosur dhe se nuk ban gabime(kemi par dhe degjuar se ata bajn gabime siq bajn gabime edhe hoxhallaret musliman).
    Fillova me nje pyetje te leht apo ndoshta naive per dikondin ketu vetem e vetem te fillojm biseden nder nesh dhe nje herr ju lus te mos ofendojm njeri tjetrin.

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    or zoti Shuaib,

quote:
    --------------------------------------------------------------------------------
    Postuar mė parė nga shuaib1
    o njerez e dini se qna lidh neve me arabet ju tregoj un se qka na lidh se me ju sduhet te flitet ne menyr te qet se ju jeni berllogu nder berllogjet do te vjen nje koh qe do te na lidh shum siq ishte perpara ti meshojm pabesimtarit ne qaf sa te mundemi e do te vjen perseri pasha Allahun s.w.t. se fitoren na ka garantu neve kurse ju do ta kini trasht e sules edhe ato sdo te keni shanc me mar,te perpiqesh te flasish me ju ne te mirr ju nuk kuptoni jeni nder felliqesirat me te medha qe kam hasur ndonj herr juve bre te ju bijm argumentet me te qarta ju perseri do te mundoheni tja nxjerni prej kashtes kimen thuhet ne kosov do tju tregoj se qka ndodh njeher me shejtanin dhe shoket e tij kjo ju perket te gjitheve atyre qe e quajn veten "patriota":nje burr merr nje grua dhe ajo fillon dhe kundershton burrin non stop per shum vjet vazhdon jeta e tij asisoji nje dit prej diteve del burri me gruan te shetis dhe sheh nje grop dhe e mbulon at me sakon e tij e i thot gruas mos shkel aty se eshte gropa ajo si kundershtare qe ishte per inat e mbisako po per momentin humb gruaja hjek aj burri sakon prej ati vendi dhe fillon ta lyep te shoqen dhe merr nje litar te madh hudh ne vrim dhe fillon te nxjer litarin qe shejtani(djalli) ky burri i thot atij ku eshte gruaja ime kurse ai po ajo qenka e jotja merre bre burr se kundershtare ma te madhe dhe llafazane me te madhe ne nuk kemi pa dhe ne te admirojm.ne thom kush asht bektesh e merr vesh mbane se ju nuk dini gje tjeter vetem se ket gjuh.
    nese ndryshoni ju me siguri se ne do te mundohemi te ju sqarojm ne modesti dhe sjelljen me te mirr por ne vazhdon keto far provokimesh dhe asist nencmimesh ateher nencmimin ju do ta keni te jeni te sigurt si ne ket bot por edhe ma sigurt ne diten e rringjalljes.
    --------------------------------------------------------------------------------

a mundesh me ndertu (konstruktu) dicka mbi kte qe ke shkrue?
    Ditėt e njeriut janė si bari;
    ai lulėzon si lulja e fushės;
    nė qoftė se era i kalon sipėr,
    ai nuk ėshtė mė dhe vendi i tij nuk njihet mė.
    Por mirėsia e Zotit vazhdon nga pėrjetėsia nė pėrjetėsi
    pėr ata qė kanė frikė prej tij,
    dhe drejtėsia e tij pėr bijtė e bijve,
    pėr ata qė respektojnė besėlidhjen e tij
    dhe mbajnė nė mendje urdhėrimet e tij
    pėr t`i zbatuar nė praktikė.

Psalmi 103

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    finland
    Postime
    120

Jezushaus un kam ber nje pyetje dhe kam fillue biseden me pyetje me kethe pergjigjjen dhe nese ki diqka te me pyesish uredhero se do te mundohem te pergjigjem InshaAllah.
    Sa per ndertim te temes eshte e mundur qe ndoshta nuk kam hap ket bised siq ndoshta eshte duhur per ket kerkoj falje.

Ps me thuaj vetem emrin siq e kam pa zoti apo zotri apo qka di un nese me respekton me thua vetem emrin.

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    Shuaib1,

te them te drejten une s'te pergjigjem dot, sepse une s'rrefehem asnjehere tek prifti. Une i lutem Zotit per faljen e mekateve dhe i rrefehem Atij. Jezusi vdiq ne kryq per mekatet e mia, dhe une vetem Atij i rrefehem.

Prifterit jane njerez, qe do te thote jane mekatare. Nese ata s'e pranojne flijimin e Jezus Krishtit, jane te humbur. Po ashtu edhe hoxhallaret. Sepse te gjithe jemi mekatare, jemi lindur mekatare, dhe s'mund te shkojme tek Perendia. Mund te jesh i mire per gjithe njerezimin, por per Perendine je dhe mbetesh mekatar.
    Vetem nje rruge mund ta cliroje njeriun nga mekati. Dhe ky eshte Shpetimtari yne Jezus Krishti, qe erdhi nga qielli e u be njeri si ne, dhe u flijua per ne, qe ne te kemi jeten e perjetshme.

Pra Shuaib1, edhe ti nese nuk e pranon Ate qe vdiq ne kryq per ty dhe mekatet e tua, nuk do ta shohesh kurre mbreterine e Perendise.

Te solla shkrimin tend, sepse me beri pershtapje sesi mund te mendoje njeriu ashtu per gruan e tij....

Megjithate pune per ty.

Zoti te bekofte!!
    Jezusi te do!!!
    Ditėt e njeriut janė si bari;
    ai lulėzon si lulja e fushės;
    nė qoftė se era i kalon sipėr,
    ai nuk ėshtė mė dhe vendi i tij nuk njihet mė.
    Por mirėsia e Zotit vazhdon nga pėrjetėsia nė pėrjetėsi
    pėr ata qė kanė frikė prej tij,
    dhe drejtėsia e tij pėr bijtė e bijve,
    pėr ata qė respektojnė besėlidhjen e tij
    dhe mbajnė nė mendje urdhėrimet e tij
    pėr t`i zbatuar nė praktikė.

Psalmi 103

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    finland
    Postime
    120

Jezushaus po un at shkrim nuk e kam shkruar per gra por e kam shkruar anekdod per persona te cilet vetem dojn te kundershtojn pa baz dhe argumente po cte bej un qe ju se keni kuptue nuk eshte ajo se grat jan te gjitha llafazane dhe kundershtare se te pakten ket te gjith e dim o i nderuar.
    Per at shkrim nuk e hapa ket tem o i nderuar dhe ne fillim me duket se thash qe ti lem ofendimet mos ti bim njeri tjetrit se me siguri ju jeni me ofendues ndaj nesh se ne ndaj jush po te lem at njeher histori ok ndoshta do te kesh forc dhe pelqim.

Sa per se si un e pranoj Isain a.s.(Jezusin)kjo eshte qeshtje tjeter qe me koh edhe ne bised do te sqarohet InshaAllah,un mora shembull vetem rrefimin sa per fillim te bisedimeve sdo te thot se ju te gjith te krishteret rrefeheni por nese ke mundesi te pergjigjesh se qka mendon ti per ata te cilet rrefehen kan te drejt ata apo jo.
    Shiqo jezushaus un jam per nje bised te hapur me qdo njerin prej jush por nese filloni te ofendoni dhe shpifni ateher ju beje me dije se dotju injoroj(mendoj personin i cili e ben ket)sdua qe kjo bised te mbarroj si te gjitha bisedat tona qe i bejm me ofendime kercnime etj por deshiroj qe kjo bised te jet sa me e vlefshme per secilin prej nesh.

Ju pershendes

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    o shujab me vjen keq qe po te nderhyj por dua ti bej nje pyetje kristianeve sepse keto thone jezusi u kryqezua per mekatet e tyre sipas tyre .Tani dua te di nese nje kristian gabon a do te denohet ai per gabimin apo eshte i falur qe ne kryqezimi e jezusit (sipas tyre).

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    finland
    Postime
    120

Ku jeni o njerez pse nuk ketheni pergjigjje apo jeni mesuar qe ndonj tem te hapet ne baza te ofendimeve dhe kercenimeve dhe mandej ju te filloni,un ket tem kam hap ne emer te Zotit azauxhel qe te kemi ndonj dobi si per ne e ma shum per ju.
    Te bejm bised per me njoft Krijuesin tim dhe tuajin dhe pse ne jemi te krijuar.

Do e bej edhe nje pyetje InshaAllah simbas besimit krishter per carsye Zoti azauxhel krijoj njerezit?

ps emrin ekam Shuaib eshte shum eleht me mbajt ne mend se kam verejt se kurr vjen me ma shkrue emrin me thuani ne cdo menyr por jo emrin tem edhe pakes do ma ndryshoni krejt dhe do te quhem shaban apo sheriban a ku di un se qysh ju lus me thirni siq e kam emrin pa shtes dhe pa munges-kjo eshte nje respekt per nje person te ja thuash emrin siq eka ju faleminderoj te gjitheve per mirkuptim.
    ju pershendes te gjitheve

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Hehee shuaib... interesante... nje bisede konstruktive nuk niset kurre me provokime (sado te zbutura qofshin)...nje bisede konstruktive eshte ulja dhe diskutimi se bashku...jo per te gjetur ndyshimet qe ka nga njeri besim ne tjetrin apo per te gjetur se kush beson gabim! Nje bisede konstruktive quhet ajo qe nderton dicka , pra qe mundohet te gjeje pikat e perbashketa ne besime te ndryshme ne menyre qe te gjithe ti sherbejne te njejtit qellim final : besimit te Krijuesi.
    Pra ajo qe e shikon cdo besimtar , te cfaredo lloj feje si nje sherbyes vlla te zotit. Mua me duket sikur ju keni manine te debatoni dhe prisni vetem nje shkendije per te ndezur zjarr.... gje per te cilen secili prej jush do te pergjigjet sepse nqs nuk gaboj konsiderohet mekat...

Une jam nje ateist i shkrete i cili beson ne krijues....
    Nqs do te jesh aktiv jep nje pergjigje te zgjuar edhe tek tema qe une kam shkruar me poshte "Me ndihmoni ne arsyetimin tim..."
    Pershendetje

i/e regjistruar Maska e xheni4i
    Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    7

Re: Nje thirje per bised konstruktive

shuaib1.........
    Eshte nje gje e mire te kesh pyetje por ne rradhe te pare duhet te dish se si mund ti besh ato , Une jam dakort me cfare

Jesushaus tha ...........

te them te drejten une s'te pergjigjem dot, sepse une s'rrefehem asnjehere tek prifti. Une i lutem Zotit per faljen e mekateve dhe i rrefehem Atij. Jezusi vdiq ne kryq per mekatet e mia, dhe une vetem Atij i rrefehem. ,

por kjo nuk do te thote se une nuk mund te pergjigjem .. Por problemi qendron se ti mundohesh ti futesh te gjithe besimtaret e krishtere ne te njejtin thes . Ajo cka do te sygjeroj eshte te te thuash dhe te pyesesh nese ka ndonje besmtare te krishtere ketu ne forum qe i rrefehen priftit sepse jo te gjithe ata qe ti i quan te krishtere rrefehen te prifti .

Me dashurine e Zotit dhe Shpetimtarit Jezus
    Xheni4i

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Eshte nje nga forumet e vizitoj me qejf pasi sa here qe e vizitoj me dhuroni nje buzeqeshje me keto qe shkruani.

shuaib1, ti je besimtar musliman, beson ne Kuran e ne Allah, cfare te hyn ne xhep ty se perse i rrefehen priftit besimtaret e krishtere? Asgje nuk te hyn ne xhep apo ne mendje, pasi uji vleresohet nga buzet e te eturit dhe e verteta nga zemra te drejtit.

Une mund te te jap ty nje pergjigje, por fakti qe ti po e ben kete pyetje, me ben mua te kuptoj se ti nuk e ke idene se cfare perfaqeson Prifti ne Kishen e Shenjte te Pergjithshme dhe Apostolike. Ne fakt, ti nuk e di se cfare do te thote Kishe e Shenjte e Pergjithshme dhe Apostolike, keshtu qe edhe sikur une apo kushdo te te japim ty nje pergjigje, ti perseri nuk do te kuptosh por do te pyesesh. Cfare eshte Kisha? Cfare eshte prifti? Cfare eshte Jezusi? e me rradhe.

Nese je aq i etur per te mesuar, mjafton te lexosh ne forumin Mesime nga Bibla ose ta hapesh Biblen e ta lexosh vete.

Po te jap nje pergjigje te shkurter pa hyre ne detaje per ate qe pyet:

Kisha e Shenjte e Pergjithshme dhe Apostolike

Kjo eshte Kisha qe Jezu Krishti themeloi duke e shenjteruar ate me gjakun e Tij ne themelet e Kishes. 11 apostujt e Tij te zgjedhur e ngriten Kishen duke e perhapur Lajmin e Mire ne te gjithe popujt e botes, jo vetem ne popullin e zgjedhur hebre. Prandaj titullohet Apostolike pasi njeh trashegimine e apostujve te Krishtit te cilet kane shkruajtur edhe ungjijte e Dhiates se Re.

Kete trashegimi apostolike e njohin vetem Kisha Orthodokse, qe i qendron besnike ne menyre fanatike te gjitha mesimeve te apostujve dhe Kisha Katolike, e cila e njeh gjithashtu trashegimine apostolike, por ka ndermare ne shekuj disa qendrime doktrinale qe bien ndesh me mesimet e vjetra.

Arsyeja perse ti shpjegova keto gjera me lart eshte se une nuk di pervec Kishes Orthodokse dhe Katolike ndonje Kishe tjeter protestante qe te praktikoje rrefemin. Kjo eshte arsyeja perse dy te krishtere me lart jane shprehur se ata nuk i luten priftit, pasi Kishat e tyre nuk njohin trashegimine apostolike. Ky eshte dallimi themeltar.

Cili eshte roli i priftit ne Kishe?

Prifti eshte ai njeri qe e ka vendosur jeten e tij ne dore te Perendise duke hequr dore nga te gjitha te mirat materiale, nga te gjitha ritualet njerezore per tia perkushtuar plotesisht jeten e tij Kishes qe eshte vete Jezu Krishti. Kisha per orthodokset eshte Shtepia e Zotit, eshte vendi ku ne jemi ne prani te Jezu Krishtit.

Ashtu si Jezu Krishti zgjodhi 12 apostuj si nxenes te tij, ashtu edhe apostujt ecen ne hapat e mesuesit te tyre duke ua percjelle Lajmin e Mire dhe mesimet e Krishtit pasuesve te tyre, besimtareve qe perqafonin Lajmin e Mire. Keta pasues te apostujve te Krishtit vine deri ne ditet tona dhe jane prifterinjte e Kishes. Hierarkia kishtare ka vetem nje mision, ruajtjen e Mesimeve te Perendise dhe eterve te Kishes se bashku me Misteret Hyjnore kishtare te paprekura. Keta jane sherbetoret e Perendise, te zgjedhurit e Tij.

Perse tia rrefejme mekatet prifterinjve dhe jo Zotit?

Eshte gabim te mendosh se ka nje dallim midis rrefimit te mekateve priftit apo Zotit. Sic te thashe me lart, prifti eshte sherbetori i Zotit i cili cdo gje e ben ne emer te Jezu Krishtit. Shpirti i Shenjte qe bashkon Atin me Birin, vepron edhe tek sherbetoret e Tij. Prifti qe i degjon rrefimet e njerezve, i udhezon ata se ku kane gabuar, i rikujton se cfare na meson Jezu Krishti, dhe ne fund e bekon mekatarin duke iu lutur Zotit ne prani te tij qe tia fali mekatet, Ne emer te Atit, Birit dhe Shpirtit te Shenjte. Ky eshte pushteti i Shpirtit te Shenjte qe Jezu Krishti u dhuroi apostujve te tij, pushtet qe apostujt ua percollen apostujve te tyre.

Arsyeja perse njeriu nuk mund ti rrefoje dot direkt mekatet e tij Atit lidhet me faktin se mekatet tona na bejne ne te padenje per te qendruar perpara Tij. Eshte e njejta arsye kjo, perse Ati dergoi Birin e Tij qe ka qendruar ne krah te Tij para gjithe koherave, qe te beje paqe midis njeriut mekatar mbi toke dhe Atit qiellor e te plotfuqishem ne qiell. Jezu Krishti erdhi ne toke e u be njeri, per te na mesuar ne rrugen e rilindjes ne nje jete te re e te pamekat, e cila na ben te denje qe te shohim mbreterine e qiellit, na ben te denje te jetojme ne prani te Atit.

Albo
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Rrėfimi dhe Kungimi i duhur
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 26-12-2012, 23:27
  2. Sakramentet ne Kishen katolike
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 29-03-2009, 12:42
  3. SAKRAMENTET - Ne Kishen e Krishtit!
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 31-03-2006, 01:47
  4. Besimi Orthodhoks
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 06-04-2005, 02:00
  5. Kodra e Priftit
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-04-2004, 18:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •