Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 15 prej 15
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    finland
    Postime
    120
    Bismilahirr Rrahmanirr-Rrahim

Un ket tem kam hap te mesojm e jo te ofendojm njeri tjetrin nese i duket dikujt qe pyejta ime eshte ofenduese kerkoj nga admint ta mbyllin ket tem pse sepse un nuk dua te jem prej atyre qe do te kontribojn ne ofendime(nuk them se skam ba ofendim por nuk dua te jem me).

Albo ti si admin per se pakti eshte dashur te lexosh ato qka kam shkruar me perpara ne tema tjera nese jo te tregoj edhe nje herr se u bera bajat me un kam pjestar te familjes qe jan krishter(axhen,hallat)keshtu qe te lutem mos eja me at se un nuk kam haber me besim tuajin dhe sa per bibel i nderuar un kam lexuar jo njeher po sdisa herr.
    Jam dakort qe prifterinjt dhe disa hoxhallar kan ven eputetin si sherbetor te Zotit azauxhel po i nderuar kemi me mijera e mijera shembuj qe ket privilegj e kan keqperdorur,si mundet pra qe mua apo ty nje prift apo hoxh te naj fal gabimet tona kurr ai eshte vet mekatar.
    Edhe nje gje pse prifterinjt duhen te jen te denj te qendrojn para Zotit azauxhel ndersa ne jo kjo eshte apsurde i nderuar ne jemi te krijuar po nga ai Krijues siq jan te krijuar edhe prifterinjt,me vjen keq albo por kjo ti qka thua nuk ka baz askund,qka thua ti a nuk eshte me mirr dhe me e vlefshme me falenderuese te gjunjezohemi dhe ti kerkojm falje Zotit azauxhel.Ati o mik nuk i duhet ndermjetesuesi Zoti azauxhel na ndegjon dhe na sheh per te ska nevoj te shkojm ne ndonj vend te caktuar dhe ti bejm lutje ndrmjetesuese,do ta bej nje shembull ndoshta do te ndihmoj pakes kurr nje femi e ben ndonj sher ne shtepi qka thua ti ai duhet te shkoj tek komshiu dhe ta lus at per falje apo ai duhet ti kerkoj prindereve falje per gabimin qe ka ber.
    Edhe nje herr nese ju duket pyetja ime ofenduese ju theras ta mbyllni ket tem,edhe pse un ket tem nuk e kam hap ne baza te ofendimeve por jam qe te mesojm dhe te diskutojm siq asht me se mirri.
    Ju pershendes.

EUROFIGHTER Maska e Eurofighter
    Anėtarėsuar
    18-11-2003
    Vendndodhja
    Angli
    Postime
    13
    per klevisin:

O vella Allahu ta shperblefte per materialin qe ke fut aty dhe na bashkofte ne xhenet.Allahu na ndihmofte te bejme pune te mira dhe te lafgohemi nga punet e keqia.Amin:
    Friendships are the wings of life...if you cut them you'll lose the ability to fly...!!!

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Sakramendi i pendimit / pajtimit

Shuaib, pasi ke deklaruar publikisht se je pėr diskutim konstruktiv dhe je i interesuar tė mėsosh se si besojnė jo-muslimanėt, jam i gatshėm tė tė pėrgjigjem aq sa kam mundėsi, i pangarkuar se do tė mė keqkuptosh. Kjo mė bėn qė tė falėnderoj, sepse, ma thuaj tė lutem, a nuk do tė pėlqente edhe ty nėse kėrkoj prej teje qė tė mė dhash pėrgjigje i qetė se s`do tė keqkuptoj dhe se do tė mundohem tė marrė vesh se ē`dėshiron tė mė thuash?! Pra, shumė gjėra do tė ishin mė ndryshe po ta mbanim vetėm njė rregull: Mos ia bėn tjetrit atė ēka nuk dėshiron tė ta bėjė ai ty! Bėje pėr tjetrin atė ēka dėshiron qė tjetri ta bėjė pėr ty!

Pendimi ėshtė sakrament (mister: takim i Zotit me njeriun) qė ėshtė i kushtuar ēasteve tė vėshtira tė jetės sė tė krishterėve. Nė sakramendin e pendimit ose tė pajtimit i krishteri merr lajmin e faljes prej Zotit. Tė krishterėt besojnė se kur pendohen pėr mėkatet qė kanė bėrė, Zoti i fal, ashtu si Zoti i fal myslimanėt, hebrenjtė dhe tė tjerėt kur pendohen pėr mėkatet e bėra. Tė krishterėt i afrohen sakramendit tė pajtimit pėr tė "ndier" fjalėn e faljes prej Zotit dhe pėr tė kuptuar se nė ē`mėnyrė Zoti e ka bėrė me gjithė zemėr kėtė falje, domethėnė nėpėrmjet vepriit tė tij shpėtues prej personit dhe jetės sė Jezusit. Meqenėse mėkati nuk ėshtė njė fyerje e thjeshtė private kundėr Zotit, por ka shkaqe tė ndėrlikuara shoqėrore, tė krishterėt e pranojnė kėtė shenjė falje prej Zotit nė lidhje me bashkėsinė e krishtere.
    Sakramendi i pajtimit ka patur forma tė ndryshme gjatė shekujve. Nė shekujt e parė pendimi pėr mėkatet ishte i pėrgjithshėm e publik. Nė epikat qė erdhėn mė vonė, mėnyra e shfaqjes sė kėtij sakramendi u ndrrua nė rrėfim individual tė mėkateve. Sot ėshtė njė prirje pėr tė qitur nė pah anėn e pėrbashkėt tė sakramendit.

Qofsh faqebardhė!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shpresmiri : 02-02-2004 mė 21:21
    IHS

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Per mua eshte paradoks fakti qe kristianet i rrefejne mekatet priftit kur nga ana tjeter ato jane qe thojne qe Jezusi i kryqezua per ti falur mekatet njerzve.Atehere ose kryqezimi nuk shkon per faljen e mekateteve ose priftit sduhet me i kerku faljen e mekateteve ose te dyja jane te pasakta dhe cdo njeri duhet ta lusi Zotin vete per mekatet e tij.

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Mėkatari i penduar konkretisht

Nuk e di a e kam kuptuar mirė pyetjen. Kryqėzimi nė vete ėshtė tragjedi, kotėsi, por i bashkuar me Ringjalljen e ka kuptimin e vet tė plotė. Zoti ėshtė ngadhėnjyes edhe i vdekjes. Mėkati nuk ėshtė fjala e fundit nė kėtė botė. Shpesh herė mėkati barazohet me vdekjen. Zoti ka fuqi mbi vdekjen - mėkatin. Ai e tregoi kėtė me ringjalljen e Jezu Krishtit. Prifti ėshtė pėrfaqėsues i Tij. Dhe besimtarėt ia rrėfejnė Zotit mėkatet nėpėrmjet mbarėshtuesit tė Krishtit qė ėshtė prifti. Secili gjykohet sipas veprave tė tija - kėtu nuk ėshtė i pėrjashtuar as prifti. Dhe rrėfimi ekziston sepse e deshi Jezu Krishti: Ēkado tė zgjidhni nė tokė do tė jetė e zgjidhur edhe nė qiell. Krishti u dha pushtetin nxėnėsve tė vet. Por u dha kėtė pushtet pasi i kishte forcuar nė fe ndaj personit tė Tij duke bėrė vepra tė mėdha. Pasi e formoi bashkėsinė e vet iu dha pushtetin e faljes sė mėkateve.
    Siē thash edhe herėn e fundit, mėkati nuk ėshtė diēka apstrakte. Ai ėshtė gjithmonė diēka konkrete. Kur dikush konkretisht pendohet pėr mėkatin e bėrė ai duhet konkretisht edhe ta tregojė kėtė pendim. Lehtė ėshtė tė thuhet: Falma o Zot gabimin e mė pas tė vazhdojė prapė me tė njėjtin mėkat. Shfrytėzimi i rrėfimit pėr tė mėkatuar mė tepėr ėshtė ēoroditja mė e shėmtuar nga individi qė i bėn rrėfimit. Ky individ nė fakt as qė e ka kuptuar ē`ėshtė rrėfimi.

Pramendoje pėr shembull njė vjedhės tė makinės. Sipas atyre qė mendojnė se mjafton qė mėkatari ta pranojė gabimin para Zotit, ky mund tė pendohet ndoshta para Zotit, por nuk vendos qė gjėnė e huaj ta kthejė ashtu siē e kėrkon drejtėsia. Nė rrėfim prifti do ta obligojė tė penduarin qė gjėnė e huaj ta kthejė ose ta kompenzojė - pėr shkak tė drejtėsisė.

Sa tė jemi njerėz do tė na nevojitet dikush qė "zėvendėson" nė mėnyrė tė dukshme "vullnetin e Zotit". Nė Kishėn e krishterė gjithmonė ėshtė bashkėsia me "kokėn" dhe "gjymtyrėt" e saj qė ėshtė autoriteti (garancioni) i autenticitetit. Dhe kėtu nuk ka komentime apo zgjidhje sipas qejfit tė priftit. Dihet fort mirė se kush mund tė zgjidhet nga mėkati e kush nuk mundet. Prandaj edhe secili kandidat pėr prift shkollohet mė sė paku gjashtė vjet pėr tu bėrė i aftė pėr kėtė vepėr tė shenjtė. Pėr tė qenė mė i saktė, jo secili prift mund tė rrėfejė dikė.

Nuk ėshtė prifti ai qė falė mėkatet, por Jezu Krishti nėpėrmjet priftit. Edhe prifti mund tė gabojė, prandaj edhe pėr tė vlenė rrėfimi. Secili ka nevojė pėr mėshirėn e Zotit, sepse tė gjithė jemi mėkatar. Mėkatari mė i madh ėshtė ai qė mendon se nuk ka nevojė pėr mėshirėn apo dashurinė e Zotit.

Shpresoj se e kam kuptuar pyetjen.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shpresmiri : 04-02-2004 mė 15:25
    IHS

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Rrėfimi dhe Kungimi i duhur
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 26-12-2012, 23:27
  2. Sakramentet ne Kishen katolike
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 29-03-2009, 12:42
  3. SAKRAMENTET - Ne Kishen e Krishtit!
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 31-03-2006, 01:47
  4. Besimi Orthodhoks
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 06-04-2005, 02:00
  5. Kodra e Priftit
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-04-2004, 18:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •