nene+femije=DASHURI.
femije+nene=dashuri.
nuk i krahasoj dot.
emri nene emer i shenjte.
emri femije=engjell.
femija del ndonjehere prej engjellit
nena prej shenjterise nuk del kurre!
nene+femije=DASHURI.
femije+nene=dashuri.
nuk i krahasoj dot.
emri nene emer i shenjte.
emri femije=engjell.
femija del ndonjehere prej engjellit
nena prej shenjterise nuk del kurre!
"Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)
Une kam pasur nje komshi qe e rrihte nenen e tij por ajo perseri e donte shume dhe qante perdite per te.
Nena eshte heroine.
Me te vertete heroine.Shume nga femrat kerkojne qe te degjojne nga goja e te dashurit,se ai i dashuron me shume se nenen e vet,une nuk do ta thoshja tek asnje njeri ate,pasi deri me sot asnje nuk me ka dashur me shume se nena.
Edhe une kur kam qene adoleshent kam bere disa gabime ne lidhje me nenen,e di qe ajo me ka falur qe ne ate moment,por gjithashtu e kam teper te qarte,qe nese nje dite nuk do e kem prane nenen dhe do me mungoje,ato gabime do me kujtohen e do ma tresin zemren...
Pershendetje, dashuria e nenes ndaj femijes eshte shume e forte e pa krahasushme.... femija nuk ia di nenes gjithemon....femija mund ta mallkoje nene po nene kur femijen.....femija kerkon te krijo familje nena femijen ka familje. dashuria e nenes ndaje femijes le gjurma dashuri femijes ndaj nenes lahet me kohen....
ate qe bene nena per femijen nuk e ben kur femija pe nene... dashuria e nenes per femijen tek femija duket si detyre....
Veneroni nenen. Babai s`eshte vecse nje rastesi.
mooos,
babai, nuk eshte rastesi, kurresesi.
babai eshte shtylla kurrizore, eshte mendja, eshte forca, eshte gjaku, eshte emri.
Nena eshte shpirti , eshte dashuria, eshte dhimbja, eshte enderra, eshte shpresa.
te dy jane shume , si nena si babai. kurre asnjerin nuk e perjashtoi prej njeri tjetrit.
aq me pak te mendoj se babai eshte rastesi.
"Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)
Femija eshte veper e babait, keshtu babai nuk mund te jete rastesi.
Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere
Ndodh nje gje e tille: Femra eshte me teper e lidhur me babain,kurse mashkulli me i lidhur me nenen,kjo eshte e vertetuar nga shume psikologe dhe analiste.
I konsideroj prinderit e mi te barabarte dhe flas me mamin ashtu si edhe me babin, pa perjashtim, por kur vjen fjala per partnere lojerash si p.sh me letra, zgjedh babin se me ate gerricem shpesh.
me duket pak si absurde te krahasosh dashurine qe ke per nenen me ate qe ke per babain, per thjeshte faktin qe secili ka marrdheniet e veta me prinderit dhe nuk mund te gjeneralizoet ne kete menyre. mendoj se dashuria ndaj prinderve lekundet sa te njeri, te tjetri por nuk mendoj se ekziston te njeri prind me teper se tjetri. gjithmone flas per vete.
![]()
Krijoni Kontakt