Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 32
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Postuar mė parė nga Albo
    Jetimi qe nuk e ka patur fatin te njohi ngrohtesine familjare, mundohet te krijoje ne mendjen e tij imazhin e familjes, asaj familje qe ai nuk e pati ndonjehere. Keta jetime ndahen ne ata qe qe kur rriten e behen burra/gra e mbushin kete boshllek shpirteror duke krijuar familjen e tyre; ashtu sic ka edhe nga ata qe e zhvleresojne dhe sulmojne institucionin e familjes.
    Hmmm, gjithsesi faleminderit qe shfaq opinionin tend hapur. Me te thene te drejten, me ka pelqyer ky diskutim qe po bejme mbi kete teme, pasi nuk ka patur asnje sulm personal. Kjo tregon se kemi arritur nje nivel te kenaqur debati. Me kete rast dua te te falenderoj ty dhe te gjithe ata qe po marrin pjese duke diskutuar ne kete teme.

Persa i perket familjes, dua te them se jam anetar i asaj familje hyjnore qe kur pranova Krishtin ne jeten time. Ai me lau me gjakun e tij te derdhur ne Kryq dhe me biresoi edhe mua. Qe ne ate cast jam bere edhe une nje nga bijte e shumte te Atit dhe pjestar i popullit te Tij, ashtu sic je ti, deshmuesi, Matrix, Astiriti etj. Jo me kot quajme njeri-tjetrin vellezer, pasi jemi pjestar te se njejtes familje.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Pra qe nga Kostandini e 1700 vjet ne vazhdim filloi te ndertohet Sistemi Fetar kristian, i cili s'eshte tjeter vecse "KundraPesha" e Kishes!

Pra kjo Bishe qe ngjet si Qengj dhe flet si Kuceder!

Sistemi fetar kristian??? Nje fjale e re ne fjalorin pagan te "Krishterimit" kjo? Nese per ty Kisha eshte nje sistem fetar, besimi yt ne Krisht eshte i barabarte me besimin ne nje parti politike, pasi edhe ato kane nje "sistem politik". Sot ia jep voten njerez partie/feje, neser mund tia japesh tjetres.

Kisha eshte Bishe qe flet si Kuceder??? Zoti paste meshire per ty matrix, pasi ti nuk e di se cfare shkruan dhe kujt ia drejton. Paske marre persiper te gjykosh Kishen e Shenjte, kur ti nuk je i denje as ta quash veten anetar i Saj. Kisha Apostolike eshte Kisha qe themeluan apostujt e Krishtit qe vine deri ne ditet tona dhe gjithmone i ka prire Drita e Jezu Krishtit dhe bekimi i Tij. Ne vend qe te mundoheni te shikoni Vullnetin e Perendise dhe te degjoni zerin e Tij, ju cirreni me fjale te kota qe ju cojne ne mekat.

Problemi real eshte me i thelle se Kostandini!
    Eshte zemra e rene e njeriut! Njeriu here pas here i kthehet Pemes se Njohurise, sepse aty mendon te behet si Perendia!
    Si mund te gjykosh ti Konstandinin e njeriun, kur ti nuk je ne gjendje te shpetosh veten tende?! Lajmi i Mire i Jezu Krishtit te drejtohet ty dhe vjen per shpetimin tend. Shpenzo me shume kohe me rritjen tuaj shpirterore dhe me pak kohe te gjykosh njerezit e kesaj bote. Leria gjykimin Zotit Krisht ne Diten e Gjykimit.

E keqja eshte sepse sot ekziston Kisha dhe AntiKisha!
    Njera e lire, tjetra Imponuese!
    NJera e shenjte, tjetra blasfemuese!
    NJera Nuse, tjetra prostitute!
    NJera e Krishtit,tjetra e Botes!
    NJera qe ze fill nga Pema e Jetes, tjetra nga Pema e Njohurise!
    Kisha e Lire dhe imponuese? Mos do te thuash qe njera te lejon te shpikesh rregullat dhe besimet qe te vijne ty per shtat, dhe tjetra te imponon ritualet dhe mesimet qe kane mesuar me dhjetra breza para teje?!

Kishe e shenjte dhe bllasfemiste? Ketu besoj do te thuash qe te pelqen te ndertosh Te Verteten qe te pelqen ty te besosh, dhe jo te Verteten me te cilen kane shkelur vdekjen mijra shpirtra para teje?!

NJera Nuse, tjetra prostitute? Ketu do te thuash qe anetaret e Kishes jane prostituta per ty pasi ata jane fytyra dhe zeri i Kishes, apo se jeta e tyre eshte nje pasqure qe te prish ty syte pasi te pasqyron mekatet e tua?

Njera e Krishtit e tjetra e botes? Trashegimtaret e Jezu Krishtit ne kete bote ishin apostujt e tij, prandaj edhe kisha jone e ka emrin Kishe Apostolike. Ajo e botes dallohet se si apostujt i trajton si njerez te kesaj bote e jo si shenjtore.

NJera qe ze fill nga Pema e Jetes, tjetra nga Pema e Njohurise??? Ne ate Kishe qe une shkoj, anetaret e kishes ulin koken perpara Zotit, deklarojne kredon e besimit te tyre ne Krisht ne nje ze, i luten Zotit se bashku, degjojne te lexohet ungjilli se bashku, refejne mekatet perpara Zotit dhe ne prane te mbare komunitetit, marin kungimin dhe naforen e shenjte. Pemen e Njohurise kerkoje tek ata qe mundohen te gjejne shpetim duke interpretuar sa me mire Biblen ne menyre qe tu pershtatet individualitetit dhe botekuptimit te tyre!

Pra Kostandini s'ishte vecse nje X qe filloi ate c'ka duhej te fillonte dhe qe ishte planifikuar qe ne perjetesi qe te fillonte!
    Edhe e pranon qe Konstandini vuri ne vend Vullnetin e Perendise, edhe e denon vepren e Tij. Kush gjykon Vullnetin apo Sherbetoret e Zgjedhur per te vene kete Vullnet ne vend, dyshon Fjalen e Perendise.

Por eshte tjeter te flasesh per Kostandinin dhe tjeter per vepren e Tij! Ndoshta ai eshte i shpetuar, por vepra e tij e rene (sikurse cdo veper e jona kur vjen prej mishit tone dhe jo prej Krishtit!)
    Vepra e Konstandinit te Madh ka rene? Konstandini nuk ka "vepra te tij", nese ai do te kish vepra ai nuk kish perse pagezohej por e shpallte veten August e Zot perpara popujve te perandorise se tij. Ajo qe ti quan "Vepra e Konstandinit" e ka emrin e vertete Vullnet i Perendise. Ishte Vullneti i Tij qe sherbetoret e tij te persekutuar te merreshin ne mbrojtje, ishte Vullneti i Tij qe atehere kur bota ishte e bashkuar ne nje perandori, Ati te deshmonte madheshtine e Tij si ne jeten personale edhe ne fitoret e Konstandinit. Ati e mbolli faren e shpetimit edhe tek popujt e tjere jo-hebre. Lajmi i Mire u perhap ne cdo cep te Perandorise Romake!
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Persa i perket familjes, dua te them se jam anetar i asaj familje hyjnore qe kur pranova Krishtin ne jeten time. Ai me lau me gjakun e tij te derdhur ne Kryq dhe me biresoi edhe mua. Qe ne ate cast jam bere edhe une nje nga bijte e shumte te Atit dhe pjestar i popullit te Tij, ashtu sic je ti, deshmuesi, Matrix, Astiriti etj. Jo me kot quajme njeri-tjetrin vellezer, pasi jemi pjestar te se njejtes familje.
    Si mund te jeni anetare te familjes se Krishtit, kur ne Kishen tuaj ju nuk pranoni as Nenen, as apostujt, as apostujt e apostujve qe sollen Lajmin e Mire deri ne ditet tona?!

Familja qe ju keni ngritur, eshte familja e juaj, ajo nuk ka asgje te perbashket me Kishen e Shenjte qe themeloi Jezu Krishti dhe ngriten apostujt.

Qe ta kuptosh perse KISHA E SHENJTE ka mbi 2000 vjet qe eshte themeluar, kujto fjalet e Jezu Krishtit ne oborin e tempullit hebre: "Une do ta shkaterroj dhe rindertoj kete tempull per 3 dite." Kisha e Shenjte eshte e Shenjte pasi ne themelet e saj u derdh gjaku i Jezu Krishtit.

Albo

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Trashėgimia Apostolike ka qenė njė problem shumė i madh qė prej shekullit tė dytė e kėtej, jo si njė dogmė e thjeshtė, por si diēka kritike pėr ruajtjen e besimit. Mėsues tė rremė kanė dalė nė skenė duke kėmbėngulur se janė pėrfaqėsuesit autoritar tė Kishės sė krishterė. Duke deklaruar autoritetin nga Perėndia, duke apeluar disa zbulesa tė veēanta, disa kanė sajuar prejardhje mėsuesish duke supozuar se kthehen pas tek Krishti apo Apostujt. Si kundėrpėrgjigje, Kisha e hershme kėmbėngulte se kishte njė shtresė apostolike autoritative qė kalonte nga brezi nė brez. Ata e detajuan atė prejardhje aktuale, duke treguar se si klerikėt e saj ishin dorėzuar prej atyre qė eshin zgjedhur nga pasardhėsit e Apostujve, zgjedhur nga vetė Krishti.
    Trashėgimnia apostolike ėshtė njė faktor i domosdoshėm pėr ruajtjen e unitetit nė Kishė. Ata qė marrin pjesė nė kėtė trashėgimni janė tė pėrgjegjshėm pėr tė dhe janė pėrgjegjės pėr ruajtjen e tė gjitha praktikave dhe mėsimeve nė Kishė, ashtu siē u themeluan nga Apostujt. Bindja thjesht personale, se doktrina e njė njeriu tė vetėm ėshtė e saktė, nuk mund tė konsiderohet si provė e mjaftueshme e saktėsisė. Sot kritikuesit e trashėgimnisė apostolike janė ata tė cilėt qendrojnė jashtė asaj trashėgimnie historike dhe qė kėrkojnė tė vetidentifikohen vetėm me Kishėn e hershme. Numri i madh i sekteve fetare nė botė ka ardhur pėr shkak tė mohimit tė trashegimisė apostolike.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Postuar mė parė nga Albo [QUOTE
    Si mund te jeni anetare te familjes se Krishtit, kur ne Kishen tuaj ju nuk pranoni as Nenen, as apostujt, as apostujt e apostujve qe sollen Lajmin e Mire deri ne ditet tona?!
    Familja qe ju keni ngritur, eshte familja e juaj, ajo nuk ka asgje te perbashket me Kishen e Shenjte qe themeloi Jezu Krishti dhe ngriten apostujt.[/QUOTE]

i]Postuar mė parė nga Albo [/i]
    Qe ta kuptosh perse KISHA E SHENJTE ka mbi 2000 vjet qe eshte themeluar, kujto fjalet e Jezu Krishtit ne oborin e tempullit hebre: "Une do ta shkaterroj dhe rindertoj kete tempull per 3 dite." Kisha e Shenjte eshte e Shenjte pasi ne themelet e saj u derdh gjaku i Jezu Krishtit.[QUOTE

Sa kontradiktore jane keto dy pasazhe! Te lexosh pasazhin e dyte nuk mund te besh gje tjeter vecse te thuash me gojen plot Amen. Por kur lexon te parin, habitesh dhe thua; a eshte e mundur t'i kete shkruar i njejti person keto dy pasazhe?

Nga njera ane thuhet se familja ime nuk ka asgje te perbashket me Kishen e Shenjte..... dhe nga ana tjeter thuhet se ne themelet e saj u derdh gjaku i Jezu Krishtit.

Si ka mundesi qe une qe jam lare me gjakun e Jezu Krishtit te mos jem biri i Perendise, pra pjestar i familjese se Tij?

Kjo tregon i dashur Albo se ti Kishe te Shenjte quan vetem Kishen Ortodokse. Vetem keshtu mund te quhen te llogjikshme ato qe ke shkruar me pare. Une shpjegim tjeter nuk mund te jap. Eshte i vetmi shpjegim qe mund t'i japim per te mos quajtur keto pasazhe kontradiktore. Nese e kam gabim me thuaj. Por nese eshte ashtu sic e kam kuptuar une, nuk mund te them gje tjeter vecse zemra dhe dashuria e Atit eshte shume me e madhe se sa e njerezve. Une prehem ne dashurine e Tij.

liveintwoplaces
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Albo,

Ti nuk i ke kuptuar as 1% ato qe une kam shkruar!

Me vjen keq per kete!

Ne shkrimin tim kam vene perballe Kishen me Antikishen i dashur!

Nqs se pranojme qe ka Krisht dhe AntiKrisht, duhet te pranojme qe ka Kishe dhe AntiKishe! Eshte e natyrshme!

AntiKrishti s'eshte vecse nje Ngjashmeri e Krishtit ne dukje, por ne fryme krejt i kundert!
    Keshtu eshte dhe AntiKisha!

Une nuk kam thene fare se anetaret e filan kishe jane Prostituta! Dhe nqs jane, mua nuk me hyn ne qese fare!
    Ajo qe mua me intereson eshte qe Sistemi qe i ngjet Nuses eshte Prostitute!

Kjo me intereson per faktin se shume anetare te familjes sime mund te shkojne tek Prostituta duke menduar se ajo eshte Nusja!

Cfare eshte nje prostitute?
    Eshte nje person qe nuk ka Burre!
    Eshte nje person qe shet trupin e saj per pare!
    Eshte nje person qe u imponohet klienteve te saj!

Cfare eshte nje Nuse?
    Eshte nje person qe ka Burre!
    Eshte nje person qe nuk i vete ne mendje per te shkuar me te tjere!
    Eshte nje person qe nuk ka kliente!

Hidhi nje sy historise dhe mos u mjafto me broshuren: "Cfare besojne te krishteret ortodokse?"

Persa i perket asaj qe them se si eshte e mundur qe besoj se ngritja e sistemit fetar eshte ne planin e Perendise por ne njejten kohe eshte e denuar prej Tij, te kujtoj se ne bote ekziston vetem nje Burim ngjarjesh!

Ky eshte Zoti yne!
    Ne rast se do kemi dy burime Zotin + Djallin do i binte te kalonim ne Biteizem apo jo?

Perse Zoti e lejon AntiKishen?
    Per te njejten arsye qe lejon AntiKrishtin!

AntiKisha s'eshte tjeter vecse sherbetore e Kishes!
    Per kete u krijua!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 15-01-2004 mė 16:06
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Postuar mė parė nga liveintwoplaces
    Kjo tregon i dashur Albo se ti Kishe te Shenjte quan vetem Kishen Ortodokse. Vetem keshtu mund te quhen te llogjikshme ato qe ke shkruar me pare. Une shpjegim tjeter nuk mund te jap. Eshte i vetmi shpjegim qe mund t'i japim per te mos quajtur keto pasazhe kontradiktore.
    KISHE E SHENJTE DHE APOSTOLIKE!

Kisha u bekua/shenjterua nga gjaku i Krishtit, por u ngrit nga apostujt e Tij. Ata apostujt qe ti nuk i adhuron si shenjtore, por si njerez dosido. Jane ata apostuj, qe shkruajten edhe Dhiaten e Re qe ti me aq qejf e studion dhe deshmon.

Kisha Apostolike jane Kisha Orthodokse dhe ajo Katolike, te tjerat jane sekte te krishtera qe kane lindur pikerisht nga mohimi i trashegimise apostolike.

Albo

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Postuar mė parė nga Albo
    KISHE E SHENJTE DHE APOSTOLIKE!

Kisha u bekua/shenjterua nga gjaku i Krishtit, por u ngrit nga apostujt e Tij. Ata apostujt qe ti nuk i adhuron si shenjtore, por si njerez dosido. Jane ata apostuj, qe shkruajten edhe Dhiaten e Re qe ti me aq qejf e studion dhe deshmon.

Kisha Apostolike jane Kisha Orthodokse dhe ajo Katolike, te tjerat jane sekte te krishtera qe kane lindur pikerisht nga mohimi i trashegimise apostolike.
    Albo, faleminderit per pergjigjen tende te sinqerte, por qe te sqarohem pak me mire do doja te lutem te me thoje nese bie dakort me fjalet e meposhtme.

Postuar mė parė nga Seminarist
    Fillimisht me duhet te them se tema te tilla jane shume te mira, pasi ato vertetojne plotesisht se sa e vertete eshte qe jashte Kishes nuk ka as Kishe e as shpetim, por ka vetem disa levizje njerezore, dmth rrejdhimisht nen pushtetin djallezor, qe ose me ndergjegje, ose jo, pak rendesi ka, kerkojne tia mbushin mendjen vetes se po besojne, kur ne fakt bejne te kunderten.

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    liveintwoplaces, pavaresisht se pyetja juaj nuk ka lidhje me temen qe po diskutohet, po te jap nje pergjigje te shkurter:

NUK KA SHPETIM JASHTE KISHES SE SHENJTE DHE APOSTOLIKE!

Nuk mund ta quash veten te Krishtere e te deshmosh qe i perket Krishtit, por ne te njejten kohe mohon dhe i qendron larg FAMILJES SE SHENJTOREVE TE KISHES qe vijne deri ne ditet tona.

Kisha eshte Trupi i Jezu Krishtit, rreth saj gjen gjithe FAMILJEN e TIJ, jo vetem ata besimtare qe jetojne sot, por edhe ata miliona qe kane jetuar para nesh.

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Matrix, nuk mundem te diskutoj dot me ju per probleme qe ti i shtron jo ne aspektin fetar, por ne aspektin individual filozofik. Jezu Krishti njerezve nuk u solli Lajmin e Keq, por Lajmin e Mire prandaj une te ftoj qe energjite e tua ti harxhosh duke u ushqyer me Lajmin e Mire dhe jo me "antikrishtin", "djallin", "sistemin fetar", etj, etj.

Jezu Krishti e shkeli me kembe mbreterine e djallit, mbreterine e vdekjes, keshtu qe gezohu e lumturohu per kete, pasi edhe ti ke nje shans ne kete bote qe te shkelesh vdekjen me kembe.

Shkembi yt dhe i imi ne kete bote, eshte KISHA E SHENJTE DHE APOSTOLIKE dhe per aq kohe sa do te jemi kapur fort pas saj, Jezu Krishti nuk ka per te na braktisur as ne duart e djallit, as ne duart e antikrishtit dhe as ne duart e deshmitareve te reme kur ardhja e dyte e Krishtit te jete afer.

Albo

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Shefki Hysa
    Nga EDLIN nė forumin Shkrimtarė shqiptarė
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 29-12-2012, 17:23
  2. Legjenda dhe tregime te moēme shqiptare
    Nga Eni nė forumin Folklori shqiptar
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 04-06-2010, 08:35
  3. Poezi nga Diabolis
    Nga Diabolis nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 499
    Postimi i Fundit: 13-05-2004, 12:06
  4. Kostandini & Doruntina (ne Anglisht)
    Nga Leila nė forumin Krijime nė gjuhė tė huaja
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 12-12-2003, 04:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •