Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 22
    Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069

Sa % te sigurt jeni per profesionin qe keni zgjedhur?

Peshendetje!

Do isha kurioz te dija sa te sigurt jeni per profesioni qe keni zgjedhur--nese keni zgjedhur--duke perfshire ata qe studiojne aktualisht per te mare nje profesion, dhe ata qe ushtrojne dicka.

Si arritet ne kete rezultat, ose si nuk arritet dot ?

Anet positive dhe negative te profesionit tuaj.

Do te konsideronit ndonjehere dicka tjeter?

Authentic Maska e DeuS
    Anėtarėsuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Profesionin nuk e kam zgjedhur akoma dhe per kete i ve faj vetes qe nuk u impeniova shume atehere kur ishte koha e duhur dhe fatit qe na mberrtheu pas vetes duke na hedhur pertej kufijve.
    Por ama per nje gje kam qene gjithmone i sigurte :

....Nje nga gjerat me te veshtira qe njeriu duhet te vendose ne jete eshte pyetja qe i ben vetes : Per cfare kam talent ? Cfare eshte pasioni im ? Ne cilin profesion une kam prirje dhe do shkelqej ne jete ?

Kjo eshte pyetja qe ka nevoje per shume kujdesje ne pergjigje. Ka shume shume njerez sot ne bote qe kane zanate te ndryshme dhe ndoshta ne nje zanat tjeter do ishin shume me teper rezultativ dhe te kenaqur.

Kur thashe me lart qe se kam zgjedhur akoma profesionin , nenkuptova nje profesion te vertete dhe pak prestigjioz se po te me pyesesh per profesionet qe na mesoi jeta emigrantit .... nuk kane te mbaruar

Jam drejte zgjedhjes ! kjo mendoj qe eshte pergjigja me e sakte.

i/e regjistruar Maska e nursezi
    Anėtarėsuar
    21-06-2003
    Vendndodhja
    boston, MA
    Postime
    339
    Une studioj ekonomi finance dhe jam ne vitin e fundit. Kur u futa ne kolegj, me thene te drejten nuk kisha ndonje interes te theksuar per ndonje dege. Nuk desha te merresha me dicka qe ishte vetem numra dhe ekuacione por gjithashtu nuk desha te merresha me shume llafollogjira. Mendova se profesioni i ekonomistit perfshin te dyja ekstremet deri ne njefare mase. Tani mund te them se jam shume i interesuar per degen qe po vazhdoj. Megjithate frika se do merrem me te njejten gje (fyellit ne nje vrime) per te gjithe jeten ekziston akoma...shpresoj qe te mos ndodhi keshtu. Ma merr mendja se po te isha prape ne vit te pare do te zgjidhja te njejten dege.

Po ti?

e panjohura Maska e *Ema*
    Anėtarėsuar
    17-08-2003
    Vendndodhja
    rruga e pyllit
    Postime
    111
    Ne dite kur me duhet te ri ne pune per 20-24 ore me radhe ose me shume, jam me pak se 30% e sigurte per profesionin qe kam zgjedhur. Ka raste qe verte e urrej dhe mendoj se cmu desh mua, pse po kaloj gjysmen e jetes sime ne shkolle etj etj

Por megjithate eshte ajo qe une dua me shume dhe jam shume e sigurte qe mjeksia eshte fusha per te cilen une kam prije dhe se ne fakt eshte ajo qe une dua me shume te bej.
    Encompassed in a love so profound,
    incomparable to all he has known.
    Propelled into this wondrous whirlwind,
    his heart understands she is his alone.

T'majt e jotja. Maska e Reiart
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    Atje ku arrin tymi i SHARRES
    Postime
    621
    Une di te them qe zgjedhja e profesionit kushtezohet 50 me 50, qe do te thote: 50% sa i zoti je te meresh me pislliqe dhe 50% ndershmeri. Ndryshimi eshte se 50-ta e pisllikut te con shume shpejt para, te ben te nderuar apo ku di une, dhe tjetra vetem te detyron te punosh si kale.
    Injoranti eshte......
    Injorant nuk eshte ai qe nuk di, por ai qe nuk meson!

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    90%. Me pelqen shume dega qe kam zgjedhur, diplomaci, ai 10% ka te beje me ate qe eshte e veshtire te gjesh pune aty ku do.

Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Faleminderit per postimet; situata eshte interesante por dhe ne te njejten kohe pak a shume e ngjashme per shume vete

Per ju anonimet do isha i interesuar se cfare profesioni keni zgjedhur, natyrisht qe nuk ja u vjedh :P por thjesht nga kurioziteti per bashkatdhetaret.

Une studioj Psikologji, them se jam mjaft i sigurt (~90 %) se me pelqen shume, por kushedi se cndondh ne te ardhmen; uroj te mos zhgenjehem.

Suskse ne cfaredo zgjedhje qe keni bere, dhe nuk e di:
    * nese jeni nisur me shume nga pelqimi juaj per degen e zgjedhur, apo nga probabiliteti i suksesit, apo nga fakti se sa e lehte/veshtire eshte te besh ate profesion?
    Personalisht, e kam zgjedhur se me pelqen shume dhe e di qe nese dicka nuk me terheq ne mase te konsiderueshme do te me merzitet shume me vone ne jete.

e panjohura Maska e *Ema*
    Anėtarėsuar
    17-08-2003
    Vendndodhja
    rruga e pyllit
    Postime
    111
    Psikollogjia eshte shkence shume interesante. Per mua ke bere nje zgjedhje shume te mire. Mua me ka pelqyer gjithemone, kam mare shume klassa per psikollogji pjeserisht sepse kan qene te kerkuara por edhe sepse me terhiqnin.

Pastaj ne US nuk eshte e veshtire te gjesh pune per psikollogji, keshtu me kane thene te pakten.
    Encompassed in a love so profound,
    incomparable to all he has known.
    Propelled into this wondrous whirlwind,
    his heart understands she is his alone.

T'majt e jotja. Maska e Reiart
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    Atje ku arrin tymi i SHARRES
    Postime
    621
    Po i kthehem edhe nje here pa anonim. 100% i sigurte per te qene tregetar. Por sic e thashe me lart dardha e ka bishtin mbrapa. Nganjehere me vjen 100% e sigurte qe nuk duhej ta beja prej arsyesh te ndryshme, por ne Shqiperi nuk ka alternativa per te zgjedhur keshtu qe me duhet te kenaqem me ate qe kam arritur. E theksoj edhe nje here 50% ndyresi dhe 50% ndershmeri. Bej pjese ne te dyten duke pranuar te punoj si GOMARI bashke me familjen.
    Injoranti eshte......
    Injorant nuk eshte ai qe nuk di, por ai qe nuk meson!

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Stina me ke lexuar mendjen. Gjithashtu dhe une fillova undergrads per te bere shkollen per mjekesi, por tani kam ndrryshuar mendjen per disa nga pikat qe permende mesiper. Simestrin qe kaloi kisha ndermend te vazhdoja shkollen per infermjere mbas doktorrit (physician assistant) sepse eshte vetem dy vite me teper mbas undergraduate school, por serisht dhe kete e kam me pike pyetje sepse nuk e di neqofse do mundem te perballoj stresin e vdekjes se pacientave. Kam qene shume me fat, qe me teper se nje vit ne pune ne spital dhe vetem nje paciente ka vdekur ne orarin e punes time. Prandaj tani po filloj ti terhiqem me teper dentistry sepse nuk te ngelin ne dore njerezit. Me pelqen shume te punoj me njerez dhe studimi i shkencave dhe mjekesise. Por as per dentiste nuk jame shume e sigurte sepse me teper me terheq sistemi organic i trupit te njeriut sesa dhembet. As vete nuk e di c'fare do bej.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Siguria....apo dashuria?!
    Nga DI_ANA nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 49
    Postimi i Fundit: 20-06-2009, 06:04
  2. Petersen i zhgėnjyer me shtyrjen e zgjedhjes sė kryetarit tė ri tė Kosovės
    Nga Nice_Boy nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 13-02-2006, 07:57
  3. Siguria mė e madhe nė Windows apo nė Linux ?
    Nga Keka nė forumin Pėrdoruesit e Unix
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 05-02-2006, 09:10
  4. Siguria E Te Krishterit
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 31-10-2004, 16:18
  5. Siguria dhe shpresa.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 21-01-2003, 01:09

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •