Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492

proze e rrezuar.

"kemisha e opinjonit"

Me therret shefi nje dite, ne zyre e me thote; Sa here te kam thene mos me eja ne pune pa uniforme. Ti po me prish vizionin e institucionit.
    Shefi, ne fjale vesh gjithmone nje kemishe te kuqe te rende, atllas special mbi shpine te ciles ka te stampuar nje trendafil te zi, qe kercen mrekulisht bukur te gjitha ritmet e levizjeve te shefit. Te gjithe flisnin me admirim per kemishen e tij po une per here te pare e pashe vetem ate dite kur me coj fjale -urdherin qe te paraqitesha ne zyre, nepermjet Kleopatres. Madje ate dite mora vesh se penelopa quhej Kleopatra. Dmth ndryshe njihej nga njerez te ndryshem fjale prursia ne fjale. Nejse, u paraqita ne zyre ashtu si paraqitem une , kur ma jep truri te paraqitem se zakonisht nuk ma jep as te paraqitem ke urdherat e shefave. U nisa me shume nga kemisha dmth se sa nga urdheri apo nga ajo penelopa-kleopatra.
    Pasi me tha ato qe , iu tregova shtoi edhe fjaline perciellese, duke u ngritur ne kembe e duke i shtuar tonit nje gervishje te ultimatumte. _Hjade ik tani , ke nje jave leje te gjesh e te qepesh uniformen , perndryshe do te heq ne vend nga institucioni im. Sakaq dola pa kundershtuar as pa pipetire asnje pyetje timen sic e kam zakon ne kesij rastesh. Teksa zbrisja shkallet e institucionit, mermeroja me vete" hej dynja sa e madhe je e me lloj lloj formangjyrash" pastaj mendoja per kemishen e shefit qe i rrinte vertete bukur dhe i jepte nje madheshti ndritese. Duke kapur ne cudira te reja levizjen e gjuhes se keopatres -penelope qe me dukej se e vertiste gjuhen per'rreth buzeve te saj kuq rene, sikur po i vinte nje etje per te pire here shefin e here goten me uje ne tavoline te shefit. Hej, dhe me vinte inati se jo rralle e kisha pare kete grua zonje kleopatra -penelope qe vinte pa uniforme ne pune, madje me kishte pelqyer kur vinte pa uniforme, dhe kur quhej vetem me nje emer , penelope. Tani ne zyre te shefit mu duk krejt tjeter gje, sidomos me te kuqin e buzeve te rene e me gjuhen e bredharake.

Kur mberita ne shtepi iu gezova vet me vete javes se lejes per te blere gjoja uniforme. Dhe mendova gjithe cmim te lire , "ehu , une kam aq shume tesha ngjyra ngjyra sa me siguri do me dale ndonje sajese per te bere uniformen. Gjithe mbasditen u mora me kalamjate dhe me shtepine.
    Te nesermen u zgjova gjithe lezet lezet se do merrem me veten , shkula do thumba qe me kishin dale midis syrit dhe ballit, ose me mire i rrallova, do musteqe qe me kishin ngaterruar gjinine _mashkull femer. Dhe provova te gjithe buzekuqet e skaduar nga mosperdorimi i tyre kahere e mot.
    ... ne mbasditen e dyte fillova te mendoj per uniformen me qellim qe te mos e le per diten e fundit , sic e kam zakon me te gjitha punet e programuara .
    Thirra njeren nga koleget , nje nepunese te institusionit tone dhe ia paradova nje e nga nje , ajo me tha per te gjitha nje ncq mohuese, per te gjitha provat e mija. I vendosa te gjitha teshat prap ne dollap, dhe pime kafen e ritit. Mbasi mbaroj kafen ajo, me sugjeroj disa dyqane ku shiteshin copa dhe veshje te ngjashme per uniformen .Ne te err ajo iku dhe une fillova te paloj cka kisha bere rremuje pa sukses.

....
    Ne mengjes e dergova njerin djale ne shkolle dhe tjetrin e dergova ke vjehrra e komshies duke i qare hallin qe kisha dhe qe ishte hall_pune jo hall halli, apo hall koti, apo hall ashtushi.
    Ajo, plake e mecur shtriga , bash e besoj se e kisha vertete hallin hall e ma mbajti djalin duke me thene" ik pa merak".
    U be, mora saten dhe rash ne qender te qyetetit, atje ku radhiten butiquet me te mira e me me bollek sojesh veshje. I mora me radhe ....nja dy a tre dyqanet e para. Ne njerin prej dyqaneve ne fjale , nje shitese shume e mprehte me kuptoj se po kerkoja dicka qe ajo mund te me thoshte se ku mund ta gjeja , por me vuri para kushtit te rrefimit ." nese me tregon se ku punon te them une se ku e gjen ate qe je duke kerkuar. Dhe une pa piken e djallezise i tregova emrin e institucionit. Ajo ne vend qe te me thoshte emrin e dyqanit me leshoji nje keshille gati gati urdheronjese qe e pasoi me nje lutje dashamirese." degjo moter, e di se ku punoke, nami i zi per ty, marria e madhe... e di c'ke lene ate pune e banu shitese butique ose edhe patatesh vetem ate pune lene" Mua me dogjen majet e vesheve si me cigare dhe kercelleva dhembet si per ti thene , "e di c'ke , me thuaj se ku eshte ai dyqani po deshe se, se ku punoj eshte puna ime" E kuptoi zgurdullimin e klientes se vet shitesja e me tregoi me gisht nga jugu i qytetit duke i bere levixjet edhe fjale. Shiko, ne fund te bulevardit eshte nje ruge e re nja kater vjet ka qe eshte hapur, quhet rruga "shpirt i gjerre" me pertej nja dy tri grumbuj makinash te vjetra qe jane bere gati per ne varrezen e madhe te mallit te perplasur eshte dugaje qe ke per te mbaruar pune(nqs ke per te mbaruar se me sa jam tu pa une oj moter asnje teshe e uniformes qe do shefi yt me te vesh nuk ka me te ra pershtat e shitese se shitese paske per tu ba , po lutu vet me vete e , i shalla nuk te bjen per rrisk me shit kova kaucuku. ) shtoj gruaja neper dhembe dhe u kthy te merrej me nje butique. Dola duke shtremberuar buzet dhe koken e duke mermerit edhe une si ajo " prit na zot rrezikun c' hall kam une e per cfare i lutem a ca me thote ajo...si jena na grate!"
    Teposhte nga juga e qytetit kishte do gropa te reja si bicim themelesh e do fukarej bisnesmena tu shit lecka te falme e opinga vec te njeres kembe , me duket se ishin te majta te gjitha. I pashe kalimthi e ne habi me veten thashe...qenka mbush qyeteti me kembemashte(sallake) qe paska tregu vec opinga te majta ne shitje.
    Aty ku filloi rruga "shpirti i gjerre" u ndala dhe kerkova me sy grumbullin e makinave per vorre. I pikasa dhe iu ngjita rruges qe ne fakt ishte teposhte. U ndala para dyqanit, e lexova logun e tij , me i gjati emertim qe kisha mujt me lexu neper dyer te gjitha dyqaneve kisha pa deri ate dite. Ne mbi dere te dyqanit shkruante "kemisha opinjonesh & okazion hipokrizie". Hyra brenda duke kujtu me gruan qe me tha "shitse paske per tu ba"
    ....
    mbasi i provova pothuaj te gjitha kemishat eopinjoneve dhe te tane okazionet e hipokrizese dola duar thate e sy njome nga dyqani. Ka per te me heq nga puna, ai mua ,e ndjej.E gjerrmja une.

(vazhdon)

Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    mbas nje jave...
    Pikerisht diten e pare te mbas javes se pushimit per shkak te uniformes, njeriu i pare qe takova ne stacion te sates ishte pikerisht nje shefe. Kjo nje grua azgane, me e pashmia e stacionit me tre a kater gjysma njerez dhe une as njeri as majmun ne mes te tyre.(njeri pa uniforme me, ne keto kohe modernet qe na zune here perfujt e here nen perfujt duhet me patjeter te kesh gjet nje uniforme se perndryshe jo qe shefi yt(dmth imi) me kemishe te kuqe atllasi e me trendafil te stapuar ne shpine po as sata e mengjesit me gjithe stacionin nuk te ofron nje kenaqesi me shume se tre kater gjysma njerez dhe nje grua meteor , me emer njeriu . Gruaja quhej Davida me duket, thirrej fajesisht Davi. Me pershendeti me nje tundje te kokes po qe nuk ishte tamam pershendetje ishte si te me thoshte "mos mu afro se me ben pis uniformen". Une prap ashtu e padjallzume e pa e care koken fare per uniformen se si mund te ia beja pis po ti afrohesha u nguta ta pyes" pash zotin a me tregon ku e gjete ti kete uniforme , se une po shkoj ne pune sot me dije e bere frike reale se ka me kthy shefi ne shpi" Ajo jo vetem qe nuk u pergjigj, po shkundi bluzen dhe rregulloi rripin e sutjenave qe diku nen bluze i kishte nderruar vend, mi tundi floket perpara hundeve e me qerroj frymen , une teshtiva me nje oooooh te zgjatur" Nuk fola me , se e pashe sigurine e saj per te me pergjigjur me floke turinjeve e me gishta poshte bluzez . A ndal sata nja dy stacione , po gruaja nuk zbriti. Kur u ndal per here te fundit , e kisha radhen une te zbrisja , dmth mu perpara institucionit ku une kisha filluar pune disa muaj me pare. U ndal edhe ajo, por nuk doli nga e njejta dere ku dola une. Fillova ta imitoj ne indiference, gje kjo qe jo vetem qe nuk me shkon po as nuk di me e lujt pjesen e indiferentizmit, nejse vazhdova here me indiference e here me kuriozitet hapat deri ke dera e hyrjes.
    Ajo hyri po ne te njejten ndertese po jo nga e njejta dere me mua. Kur u ngjita ne katin e eperm , atje ku e ka zyren shefi, se edhe shefi e ka zyren me dy dyer. Hyme te dyja njeheresh. Por jo nga e njejta dere as ketu . Ne zyre shefi kishte dy tavolina, njera i fillonte ne njerin berryl te shefit e mbaronte tek nje karrige e vjeter me njolla gishtash, ndersa tjetra fillonte tek berryli tjeter i shefit dhe mbaronte tek nje kolltul lluksoz edhe ky i kuq, me pika pika te zeza.(kombinacion zyrtar_intelektual) Gruaja diane zgjodhi kolltukun e cila e terhoqi lirisht dhe u ul. Mesa duket nuk e ulte veten perhere te pare ne ate kolltuk dhe kjo kuptohej nga shikimet lozo lozo qe i leshonte shefit. Ndersa une e mbaja doren mbi karrigen e vjeter te fatit tim, e nuk po ma mbante te levizja as gishtat e jo me karrigen .
    Prita sa te me drejtohej shefi. Po ai as qe me kishte vene re fare, ishte mahnitur nga uniforma dhe nenuniforma e Dianes. Dola pa e marre ikjen urdherore te shefit. Dhe thashe te shfaqte zoti cdo megjes nga nje diane si kjo une do punoj paq paq.
    Kolegia e zyres me tha sapo hyra ne zyre, po ti moj, prap pa uniforme , bo bo. sa ters qe je.

Dy ore pare se te mbaroja punen ate dite per dreq vjen e dashura e shefit. Edhe kjo shefe, po jo ne sektorin tone institucional. Ishte shefe e komunales ne sektorin e pastrimeve te bodrumeve dhe tuneleve. Vjen me turr si gjthmone, dhe pyet kolegen time," moj viola e ke pare gje dianen ketej sot?" jo iu pergjigj ajo. Mirpo me rri mua ? U hodha une gjithe deshire se po e ndihmoj, e kam pare une zonje, ishte ne mengjes ne nje sate me mua dhe ka hyre ne nje kohe me mua tek shefi. Aty e lashe une." Ajo u egersua dhe me uleriti ne drite te syrit," po ti c'deshe ke shefi qe ne mengjes.?" Fshiva syte nga peshtyma e eger e saj dhe era dhemb i prishur tash tri vjet e i thashe si ne faj te dyfishte( i pari se i kisha qene ke shefi, dhe faji i dyte se nuk kkisha mundur te gjej uniforme). " Dhe ai c'te tha, te mbajti ne pune?" pyeti prap ajo , duke e shoqeruar inatin dhe habine me vendosjen e duarve ne bel gjithe mllef. C'ti thoja? Kisha mbetur ti tregoja te verteten lakuriq se jo vetem qe per vete nuk gjej dot nje uniforme po as per te verteten te pakten qe ta vesh e mos ta nxjerr cullak e jashte. Nuk mora vesh se cfare tha vec degjova qe u be nje zhurme ne gjithe koridorin dhe te gjitha dritaret i shkunden xhamat prrrrrrr nga perplasia e tmerrshme e deres qe e mori me vete teksa doli. Une mora canten dhe e afrova afer vetes. Dhe po prisja hakerrimet e shefit. Ai nuk erdh , as ajo , as kerkush. Mbas pak dolem te dyja dyll te verdha nga zyra, une dhe kolegia ime.
    Ate dite nuk u ktheva ke shpia ime, po shkova direkt e ke shpia e prinderve. Kisha bere mend te zihesha me te dy, per masat me te cilat me kishin bere, e tu thoja se kisha filluar ti urrej e shume gjera te ligeshta nga inati se nuk po me binte as nje uniforme . Tersi nuk po fikej . Nuk i gjeta ne shpi, kushedi ku ishin mbyt per vete te kerkonin edhe ato ndonje uniforme per opinjone politike a ku ta dish kush dhe ku u kishin kerkuar uniforme te gjoreve.
    Hyra ne shpi duke dashur te i imitoj arrogancen e shefes se lartpermendur , dmth shefes_nenshefit tim dhe e derdha deren per muri, me tan forcen sa ra suvaja per'rreth. "dreq o pune, " thashe me vete" mua nuk me shkojne as imitimet e jo me uniformat. U pa puna me duket do behem shitese.

...
    Te nesermen prap u zgjova heret, u vesha me rrobat e mija jo uniformike. Dola ke stacioni i satava. Pashe Dianen dhe ato tre kater gjysmat e njerezve. Rutina e te shkuarit ne pune ishte prishur me do njolla frike per pushimin nga puna.eh.
    ... Fati vocrrak i dites me kishte pritur mire sot. Ne institucion ishte hap sihariqi se po kthehej nga sherbimi prej jashte shtetit i asaj kleopatres e cila as ajo nuk kishte qene ne pune gjate javes se leje_kerkimit tim te uniformes.
    Zakonisht kur dergohej ndonje ekip me sherbim jashte shtetit ose nuk ktheheshin me kurre, ose ktheheshin me vonese. Kjo Kleopatra ishte shume elastike , qellonte qe kthehej edhe brenda dites se caktuar.( kur vinte fjala per njerez elastik une gjithmone ironizoja me krahasimet, "ky njeriu si shume elasitik eshte, krejt si llastiku i flokeve te mije....kur me dukej me shume llastik se elastik beja sarkazem " ky njeriu eshte si llastiku i brekeve te mija" ne te dyja rastet deklaroja- Do ti qeth floket zero, - do dal pa brek-) Po kesaj here nuk e di pse nuk ma mbajti te mendoj per llastiqet e per elastiqitetet. Heshta te marr vesh c'ka bere vaki qe eshte kthyer Kleopatra nga sherbimi kaq shpejt . Kuptoj disa min me vone se ajo qenka kthyer me urdher nga lart. Vete shefi i kishte derguar mesazh te linte cdo gje e te kthehej. Nje grua nga ato te deshiruarat dhe mbajteset e uniformes kishte diten te lindte, dhe kleopatra qenka caktuar ta pagezoje beben. ndersa kerthizen do ia priste shefia e komunales. Shefi , nderkohe kishte shkruar tekstet qe do te lexonin kori i nepunesve te institucionit. Recituesit e fjalimeve ishin bere gati. Ndersa dita e punes time do te kalonte neper shale te bebes .
    Rrremuje e madhe asgje nuk po merrej vesh. Vendosa te kthehem ne shpi. Te nesermen nuk shkova me ne pune.
    ....(vazhdon)
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    dhe...
    Ne oboor te institucionit tone valvitej flamuri i modes se "Nderit" .Shtylla, huri, shkopi- shtiza ku here ne maje e here ne midis te (tij) saj krenohej flamuri ka gjatesine e thellesive te davides-diane.
    Une nuk e shoh Daviden _diane cdo dite ne institucion, madje tani se fundi nuk e shoh me as ne stacion te satave, shefi ka caktuar nje punetor ne postin e shoferit per te marre e derguar mengjes mbasdite Dianen . Nje dite teksa kurioziteti qe me fshihej mbas frikes se pushimit nga puna kolegia ime me ben me dije se Diana nuk eshte ne pune vetem ato dite kur flamuri ne oborr te institucionit eshte i ngritur ne gjysem shtize. Here tjeter kur flamuri i ka pa pershkuar te gjithe lartesite e thella te qiellit Diana eshte diku per'rreze shefit duke binjakezuar rrezet e saj me te tijat. Tashme e para gje qe beja kur zbrusja nga sata , shikoja ngritjen e flamurit, nese ishte ne maje apo ne gjysem te hurit-shtize. Kur ishte ne maje beja nje urra te heshtur brendesisht. Urra, kjo qe do te thoshte"shefi qenka ne qef sot, nuk do me therrase ne zyre per uniformen, dhe i merrja shkallet neper kembet e vrapit tim tinzak deri sa hyja ne zyren time e ndrojtur se mos aty do gjeja ndonjeren prej grave te tmerrshme te shefit...te institucionit.

Ndonese, qe para lindjes se saj te fundit , lindjes me te bujshme qe mund te kete ndodhur ne fillim shekullin e tanishem dhe qe nuk eshte krejt yni, kete fillim shekull e kishin blere bosset e institucioneve. Dianen -Davide nuk e kisha pare vecse majen e hurit-shtize ku valvitej flamuri i sipas ritmeve te eres qe krijonte frymemarrja e kenaqesive te shefit.
    Nderkohe me tu prere kerthiza e foshnjes dhe me tu pagezuar nga kleopatra panelope ra heshtja ne institucion , por qe kjo heshtje e shkruar prej letrave te fatit qe i luante shefi me gjithe Trendafilene, nuk ishte e thene te ishte shume e gjate.
    Sic edhe shikohet une isha kthyer ne pune qe te nesermen , oas ndalimit te kullimeve pjellore te lindjes se famshme. Dhe gjithe sa thashe me lart per vazhdimin e punes time kish ndihmuar kolegia ime pasi me kishte thene" Ti duhet te vish ne pune deri ate dite kur shefi te te therrase ne zyre e te te ekzekutoje perpara syve urdherin"pushohesh".

nuk kishin kaluar as tre jave, kur u be cudia e re. Une u jepem cudirave qe kur u caktova te vij ne gjinine e femres ne kete jete qe mund te jete e treta ose e shtata per mua, dhe sidomos ne njeren nga cudirat e luizes kam qene personazh. Po qe askush nuk me mban mend prej andej.
    ne midisin e javes se trete, qe me siguri i ka rene te kishte qene e merkure ose e enjte pervec shperndarjes goje me goje te lajmit famecudi, ishin shperndare dhe afishet gjitheandej koridoreve dhe mureve brenda jashte institucionit se Diana na qenkesh me barre. Dhe se paska per te lindur trinjake. ne nje dite me afishet pashe edhe shefin teksa zbriste shkallet me turr, dhe qe gati gati dridhej nga deshirat dhe nga emocionet. E pershendeta, po i ishin shurdhuar te gjitha pergjigjet. Me la shijen e dridhjeve te kenaqesise , se tij dhe u zhduk matane deres. Ndersa une numeroja dridhjet me deshiren te ishin shume, e ti vendosja ne ditet e me pastajme te punes time. Po behesha parashikuese e shenjave, po iu besoja ne naivitet deshirave te mija per te mos me ekzekutuar urdherin e pushimit. E keshtu ne menyre inertike po i gezohesha edhe une mbarsjeve dhe lindjeve te Dianes Davide.
    ...
    Vetem une cuditesha se si nje grua mund te mbarset e te lindte nje here ne dy tre jave. Pasi kjo gje kishte me shume se dy vjet qe kish filluar te ndodhte me gruan legjende te institucionit. Megjitheate cudia po behej zakon. Asgje nuk me dukej me perjashtim, vecse te me perjashtonin mua nga institucioni i rekordeve, dhe kjo per hir te uniformes. te premten e javes ne vazhde, me fillim te koridorit ne katin e pare me ra taka e sandales. U ndala duke u mbajtur pas murit, ne te cilin preka nje leter luster te trashe te bukur dhe gri ne ngjyre. Ishte nje poster i madh , i stermadh... ne qender te tij kishte tre figura. Dy gra dhe nje burre. Burri ishte ne mes te dy grave. Grate ishin trendafileja dhe diana. Shefi ne mes. Penelopa me siguri duhet te kete qene duke bere shkrepjen e aparatit. Nen fytyre trupat e tyre te stermedhenje shkruhej nje tekst i gjate, po qe une ne mos pasje kohe nuk e lexova. Hoqa sandallen mora taken e saj e fundosa ne xhep dhe dola duke topalluar dhe duke ber nje trak te vetmuar neper koridor.Mbarova korridorin edhe oborrin e dola nme stacion.
    Erdha sata, i hypa, dhe mberrita ne shtepi.!
    Ne mbremje degjova lajmet, gje kjo qese fundi kisha harruar ta bej. Shefi im kishte bere nam te madh. Nje reklame per shtatezanine e dianes ishte buja e mbremjes. Lajmelexuesi i TV, lexoj dhe tekstin qe shkruhej nen posterin e korridorit ku me pati rene taka e sandalles.
    Diana _Davide...misherimi i ri i shen-Merise. Bera kryq dhe u tremba sa nuk po arrija ti fusja me syte ne vendin e tyre te meparshem. Shen Meria e re! Perserisja e frikesuar.
    Ne naten e vazhduar pashe enderr makaber.

(do ia tregoja te nesermen koleges).

vazhdon.

E gjifa Maska e Henri
    Anėtarėsuar
    14-04-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    1,086
    Moj femer, tre Jezuse paske pergatitur per ne? ME hyri frika mua!!!!

(PS: po ti o ne ate ndermarrje o rashe e vdiqa? Pa na pershkruaj pak dhe veten qe te na futesh me shume ne teme? Duhet te jesh shume intriguese si personazh )

Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    kushedi c'forme do te marr deri ne fund une...po qe se ka fund fundi i ngjarjeve.(pa ngjarje) dhe po qe kam forme une.
    kot nuk e kam quajtur "proze e rrezuar"
    ... ketej , ketu jam , je , jemi ...shiiiii qe nuk dua te mbarohet

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184

Matilde!

Shtat'qind vjet kam per t'i djegur kullat,
    Do te t'i vras qente shtat'qind vjet.

Keshtu me modesti betohem
    duke pritur posten e premtuar
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    matilda...
    vonohet per te provokuar mallin dhe vemendjen tende.
    jam nisur!

Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    cudira jashte botes se luizes...se plakur.

vellai im kostandini...pasi merr nje telegram nga im shef, paraqitet nje te hene ne zyren time. Me ngrin gjakun kur me fton per nje kafe . Dola duke e shperfillur mallin per te e duke iu dhene ne menyren me kureshtare . Shefi e kish pas thirrur per mua, ankesa te gjata sa ne zyren e tij e deri ne shtetin ku ai kish emigruar ngjashmerisht me te gjithe emigrantet. Vellai fare pak me tregoi per ankimet e shefit madje thjesht me tregoi per te justifikuar vetem ardhjen se me vone e gjate gjithe bisedes qu u shtri ne disa kafe te perseritura e ne disa birra per te, me tregoi me detaje pyetsore se kish rene ne dashuri me femren e e destinuar te behej shen meria. Pra per dianen-davide.
    mua me ngriu jo vetem gjaku, por edhe peshtyma e shumte qe me ishte prodhuar nga frikerat dhe ankthet per vellain. Megjithese nuk po mundja te hidhja asnje fije te erret kunder shen merise se dashurise se shefit dhe te tim vellai. Puh c'i paska bere vetes shefi im mendoja...ka thirrrur vellain tim per te me veshur mua uneiformen ndersa po cvesh te dashuren e tij shenjtore duke u vene perballe me nje rival te fuqishem. Po une nuk e doja kete ardhje ngjarjesh midis shefit dhe tim vellai. I thashe vellait , shiko shpirt une po e le punen fare e qe neser do dal te takoj nje shitese te marre mesimet e pare te shit'llekut.Ndersa ti merr tragetin, ose avionin...a dicka qe te con aty ku ishe mjaft te ikesh . Lere dianen_davide me gjithe shen meri'llekun e saj . Te lutem se do hysh ne gjak me shefin e jo vetem ne gjak...por edhe ne trashigimi te perziera.
    KOStandini...as me perfilli fare(idealist i madh ka qene qe ne moshen e vogelise.... besonte se yjet flasin te njejten me te, me vone besonte se yjet ishin te bijte e henes, me tej beson se nje dite mund te behet edhe ai nje yll i skajshem qiejve te mendjes.)
    Dolem nga kafia dhe ikem secili skajeve te qyetetit, ne kunderti me secilin mendje . Ai rende pas enderres se hises qe i takonte ne shen merine, une ne kerkim te shiteses.
    ....
    Mbasdite prisja kolegen per kafe shtepie e udhezimesh thashethemnaje. Ajo erdh...une goje kyqyr dhe duar dridhje heshtja e ngarkuar me dyzimin se cfare ti tregoja me pare. Enderren qe nukia tregova dot paradite ne pune, apo dashurine e terbuar te tim vellai qe po me terbonte te gjitha parandjenjat e mija jo te mira.
    Ajo se c'me tregoi ca brockulla per te shoqin dhe per mikun e saj te fshehur. qe vec mua me tregonte pa sikletin qe mund ti paragjykoja miqesite si dashuri. Mua mu hallakten te gjitha cfare desha ti them.... teksa mu rrezua filxhani ne tavoline.
    ...Krejt shkurt ajo perkedheli dyvjecarin tim, duke me thene ky djale i ka ngjare babes tend, dhe iku duke thene , shihemi neser ne zyre. Kostandinit mos ia qaj hallin ka per tu bere mire se diana eshte fshehur per disa dite, si dhelpra kur do te linde. Keshtu qe nuk ka per te duruar yt vella e ka per te ikur ke familja. Ti eja ne pune heret neser. hajt naten.
    U ula ne prag te hyrjes dhe po mendoja nje mije e nje te zezat e te bardhat e dites qe po i jepej nates lirisht. kur hyra brenda tymi i qumeshtit te derdhur mbi flake te zobes kish nxire krejt shtepine time te bardhe. (te bardhe i thencin)
    ...pastaj....
    pastaj vazhdon...

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 188
    Postimi i Fundit: 02-09-2013, 21:37
  2. Agjenti 91-vjeēar i CIA: Misioni pėr tė rrėzuar Hoxhėn
    Nga REALIST nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-02-2009, 21:55
  3. Lajmi mė i fundit nga zgjedhjet e 3 korrikut
    Nga Hyllien nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 211
    Postimi i Fundit: 01-09-2005, 06:04
  4. Raporti sekret i CIA-s pėr Enver Hoxhėn.
    Nga BlueBaron nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 13-12-2004, 13:28
  5. BERISHA: MITINGU I NDRYSHIMIT
    Nga Dita nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 02-04-2003, 01:04

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •