E kuptoj temperamentin tuaj , por periquni qe te jeni me i bute neper diskutime , dhe pa e fyer njeritjetrin. nuk ma rroline gjykatesit , por me duhet te them se, ne paqe gjerat diskutohen me mire. Me lejo tju them dicka, perpiqu te njohesh Krishtin dhe te kesh mardhenie sa me te ngushta me te, sepse ai vdiq per ne ne kryq, sepse ai nuk na tradheton per asnje cast, sepse vetem ne te ka shpetim, dhe gjerat e tjera le te jen dytesore. Ne kete pike kam nje eksperience te cilen ma ka treguar vete Jezusi.
Gjate kohes qe une u bera i krishter dhe e pranova Krishtin si shpetimtarin tim, u lidha fort me evangjelistet, bile arita deri aty sa i shihja ata si "supernjerez ", si te pagabueshem e tjera. Kur vinte puna per te diskutuar mbi sektin ku benja pjese, arinja deri atje sa zihesha me te tjeret, duke e quajtur sektin tim si me te vertetein , por cfare me ndodhi?
Shume shpejt pata nje "goditje". Ata ne nje rast teper te rendesishem nuk vepruan ashtu sic thote bibla. Atehere une u largova nga kisha per nje perjudhe disavjecare, por nuk u largova nga Bibla e Perndise. Nje dite Krishti me foli ne zemer duke me thene: Mos ndiq njeriun , por mua.
Koha qe une nuk shkoja ne kishe , ka qene koha me e merkullueshme ne formimin e krishtere, seps te them te drejten biblen e lexoja me ore te tera dhe kaloja or te te ra ne lutje, Zbulesa te shumta me dha Krishti, dhe menjehere fillova aktivitetin tim si evangjelist i Krishtit. Fillova tju falas shume njerezve duke ju deshmuar Krishtin , dhe pashe se si njerezit e pranonin Jezusin si shpetimtar.
Pas disa kohesh takoj nje misionar, i cili me tha: Perendia te ka dhene TALLANTEN, puno per Krishtin. Une i thashe se kam mbetur i zhgynjyer nga X Misiaonare. dhe pergjigja e tij ishte:
Pse a nuk thote Bibla nje gje te tille? A nuk thote Krishti se prej njeriut do te zhginjehesh , dhe prej meje asnjhere?
Ky ishte nje moment i jetes time si i Krishtere, por ne keto veshtiresi i krishtri sheh Krishtin perballe, i cili i jep Doren e tij dhe nuk e le te mbytet ne Detin e botes.
Shiko thelle ne Zemeren tende se kujt je duke i sherbyer, Jezusi tha : Njeriu eshte sherbetor i atij qe i sherben. Mos mendo se une te ftoj qe te heqesh dore nga te qenit orthodhoks, dhe otrthodhoksia eshte pjese e TRUPIT te KRISHTIT, por te ftoj qe te jesh me i qarte ne rrugen tende drejt Krishtit.
Inkurajimi im eshte : Lexo Biblen dhe Lutju Perendise qe te te jape Zbulese me ane te Frymes se Tij. Krishti te Bekofte.amin
deshmueis i Krishtit.
Krijoni Kontakt