E dhimbeshme shum
Pershendetje te gjith comve te mi ku kan humb te gjith mi qe nuk po duken ne shtepi apo ju ka zen gjumi
Ti pra lartesoje Zotin tend duke falenderuar dhe kerko nga Ai falje.
Pershendetje gjithe ēameve
Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria
Ku jan djelmt e Voles?
Mos jan fryre nga brushtullet me arme qe magjirepsin voliotet?
Jane shperndare si zogjte e korbit o Arvanit.
Futen ketu, bejne nganje selam si te dehur dhe zhduken.
Njeri i bie gozhdes, tjetri potkoit.
Une bej thirrje per nje nisme te madhe:
Kushdo nga ne duhet te shkruaj nga pakez histori per fshatin e tij te prejardhjes dhe te rendisim mbase edhe edhe me emra fiset qe i perbenin. Te permendim ku jane ngulitur dhe me se meren niperit dhe mbesat. Kush rron akoma nga te moshuarit dhe ku i mbajne mend ledhet e shtepive te tyre. Kjo do te jete nje pune e mire tani sa rrojne ca kokra akoma nga ajo toke. Kujtoni ketu punen e madhe te paperseriteshme qe ka bere Fatos Mero Rrapaj per te mbledhur thesarin e folklorit Cam neper vite. Sikur te mos qe bere ajo pune ..pak, shume pak do kishim dhe do dinim sot per folklorin me aq kolorit te asaj treve.
Mirenjohje ketij burri te mencur per kete pune te madhe qe behet vetem njeher ne histori.
Mendoni tani qe pleqte tane po ikin per ne ate jete.. se cfare imazhesh marin me vete. Le ti shpetojme ato duke i hedhur ketu ne forumin tone dhe jam i bindur se do ta ringjallim Camerine, do i japim asaj dimensione reale.
Faleminderit per shkundjen qe na ben o Arvanit. Dhente zoti qe fjalet tona te mos bien ne vesh te shurdhet.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga djaliepirotas : 28-10-2009 mė 17:30
Pershendetje edhe te githa patrioteve.
Ches u bu me camrit edhe camet?
sikur jemi ra ne parigori vehtes.
mire e ka djalepiroti, thac mos te llafosem me vehte po me duket se edhe shurdher mund te betemi keshtu.
ne se nuk permenden te gjitha sa jan ne memoriet sot neser do jet von.
jam dakort me djalepirotin.
edhe ne ketej te fundit jemi qe e llafosemi camcen.
po nuk e sosem do benemi foto ne museume.
Andaj ta zem te themi nga jemi me cilat vende jemi lidhur.
Un jam Filaqiot por nje kemb e kam ne mazarek edhe ne gropa.
ketej mund te ju vershellej edhe volioteve te dalin ne parathire.
Pra ku jan Filiaqiot, filaqiotet edhe mazareqiot -et.
Po nga Piadhulet kush eshte? kerkojm sa njerez. fundi qe gegjem na than se kishen vajtur ne durres ose atej verdalla.
Edhe me Varfaniot jemi laka. Kush eshte nga varfani ketu?
Po nga gjitonia Spatariotet ku jan ore?
Pershendetje per te gjith ēamet e forumit
Gezuar Vitin e Ri 2010
Ju uroj nje vit te mbare per te gjithe
Kalofshit bukur dhe sot![]()
Wir leben alle unter dem gleichen Himmel, aber wir haben nicht alle den gleichen Horizont.
Po e filloje kete urim per vitin e ri me ju vellezer Shqipetare Came !
Gezuar dhe dhashte Zoti qe ti rimerrni pronat dhe tokat e zaptuara,nga ato fashista grek,qe a'qe shume ju masakruan e ju debuan !
Te keni shendet e mbarsi ne familjet tuaja kudo qe te ndodheni,dhe ta mbani c'do her ndezur dashurin per kombin dhe per ato toka arberore te pushtuara !
Rrofshiii !!!
POKO, rrofsh per urimin.
Edhe une uroj Gezuar Vitin e Ri kesaj sofre te mrekullueshme. Nje vit i mbare per te gjithe ne camet dhe me lajme te mira nga nderkombetaret per ceshtjen tone.
Tony Montana: I kill a communist for fun, but for a green card, I gonna carve him up real nice.
Krijoni Kontakt