Close
Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 73 prej 73
    x-filesshkroi" ajo qe dua te pyes eshte se si ka mundesi qe Zoti na ka krijuar per ta adhuruar ate, mos valle ai ka nevoje per adhurim?"

Sikur te gjith xhinet dhe njerizit te adhuronin allahun dit e nat nuk do tia shtonin atij as edhe nje grimce madheshtine,,dhe sikur te ndodhte e kundeta nukdo tja pakesonin allahut te madherishem as edhe nje grimce madheshtine....por perderisa i gjithdijeshmi nuk na krijoi kot atehere ne e kemi per detyre ta adhurojm ate,,,Mua me mjafton kjo si pergjigje,,,Un jam i obliguar te adhuroj allahun sepse kjo eshte detyre per mua dhe un jami krijuar pewr kete....adhurimi nuk eshte vetem falja adhurimi eshte gjithcka qe ka te bej me jeten e perditshme neperputhje me ligjet e allahut dhe kuptohet namazi eshte kulmi i adhurimit...
    por nqs ti x-files ke ndonje ide gjeniale nga ato te tuat ,te gjesh pčergjigjen se pse i duhej allahut te madherishem te na krijoj ne kur nuk ka nevoj per ne dhe per adhurimin tone ajo ceshtje eshte e allahut dhe un nuk jam i pergatitur dhe kam frik dhe pergjegjsi per fjalet e mia,por fatkeqsisht shum njerez jan mosmirnjohes ose me sakt te gjith njerzit kush me shum e kush me pak jemi mosmirnjohes,,,Allahu na krioji nga asgjeja dhe na peruli qiejt dhe token dhe ne rrim edhe bejme pyetje perse duhet adhuruar Allahu.......
    selam
    gutentag hope hope shtajgen mute muten tope

fishkelle te rrapi treshit[COLOR=DarkOrange]

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga RULE_partizani
    x-filesshkroi" ajo qe dua te pyes eshte se si ka mundesi qe Zoti na ka krijuar per ta adhuruar ate, mos valle ai ka nevoje per adhurim?"
    dhe jam pergjigjur vete
    "Jo, kjo eshte e kuptueshme, ne kemi nevoje ta adhurojme..."
    pyetja vazhdonte me tej...
    Sikur te gjith xhinet dhe njerizit te adhuronin allahun dit e nat nuk do tia shtonin atij as edhe nje grimce madheshtine,,dhe sikur te ndodhte e kundeta nukdo tja pakesonin allahut te madherishem as edhe nje grimce madheshtine....por perderisa i gjithdijeshmi nuk na krijoi kot atehere ne e kemi per detyre ta adhurojm ate,,,Mua me mjafton kjo si pergjigje,,,Un jam i obliguar te adhuroj allahun sepse kjo eshte detyre per mua dhe un jami krijuar pewr kete....adhurimi nuk eshte vetem falja adhurimi eshte gjithcka qe ka te bej me jeten e perditshme neperputhje me ligjet e allahut dhe kuptohet namazi eshte kulmi i adhurimit...
    e kush eshte kunder adhurimit?
    edhe une i lutem zotit, nuk fal namaz por i lutem ne menyren time.
    por nqs ti x-files ke ndonje ide gjeniale nga ato te tuat ,te gjesh pčergjigjen se pse i duhej allahut te madherishem te na krijoj ne kur nuk ka nevoj per ne dhe per adhurimin tone ajo ceshtje eshte e allahut dhe un nuk jam i pergatitur dhe kam frik dhe pergjegjsi per fjalet e mia,por fatkeqsisht shum njerez jan mosmirnjohes ose me sakt te gjith njerzit kush me shum e kush me pak jemi mosmirnjohes,,,Allahu na krioji nga asgjeja dhe na peruli qiejt dhe token dhe ne rrim edhe bejme pyetje perse duhet adhuruar Allahu.......
    selam
    nuk pyes "pse duhet adhuruar" jam dakord me adhurimin e tij, pyes "pse na krijoji" me kupto mire.

Zoti na krijoji nga asgjeja por nje arsye e kishte , dhe me siguri nuk eshte adhurimi arsyeja kryesore.
    dhe kete arsye besoj se kemi te drejte ta dime.
    Shendet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 15-03-2006 mė 07:54

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar mė parė nga xfiles
    Zoti na krijoji nga asgjeja por nje arsye e kishte , dhe me siguri nuk eshte adhurimi arsyeja kryesore.
    dhe kete arsye besoj se kemi te drejte ta dime.
    Po xfiles, besoj se cdokush ka te drejte te dije se perse eshte krijuar dhe cili ishte qellimi i krijimit te gjithckaje.

Besoj se tek materiali i meposhtem mund te gjesh nje pergjigje te kenaqshme.

Qellimi i perjetshem i Zotit per njeriun
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678

Tema tė Ngjashme

1. Perse Zoti na krijoi?
    Nga buja_20 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 13-11-2014, 07:56
  2. Ēfarė ju mėsoi shpirti i shenjtė?
    Nga buja_20 nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 78
    Postimi i Fundit: 10-04-2009, 16:43
  3. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  4. Pėr mėsuesit e matematikės
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-02-2009, 10:22
  5. Shpjegim i lehte mbi temat e Teuhidit
    Nga rapsod nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 04-05-2006, 08:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •