C mendohet ne Shqiperi per martesen? Po me numrin ne rritje te ndarjeve bashkshortore? Do ishte me mire bashkjetesa?
martesa-kurorezim i nje dashurie
martesa-nje biznes i leverdishem
martesa-nje kontrate
martese nga halli
C mendohet ne Shqiperi per martesen? Po me numrin ne rritje te ndarjeve bashkshortore? Do ishte me mire bashkjetesa?
jam dakord me bashkjetesen.
C'fare i shtyn dy persona te martohen? Kjo ishte nje bisede qe sot po diskutoja. vertet cilat jane arsyet qe njerzit martohen?
Ne mos heret, vone.
Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere
Martesa eshte perpjekja qe bejne dy partnere per te zgjidhur ato probleme, qe nuk i ke kur je vetem!![]()
Nejse te na trashegohet tema![]()
Martesa ne Shqiperi ne pergjithesi eshte ne krize. Kam pershtypjen se tranzicioni i la pasoja te renda shoqerise shqiptare dhe dhe kjo shoqeri neurotike eshte e paafte te perballoje problemet e familjes. Burri ka filluar ta gjeje veten me shume prane shoqerise sesa prane familjes.Ai qe e do familjen duhet ta racionoje kohen. Ketu fillon konflikti qe e gjen zgjidhjen ne dyert e Gjykates.
Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere
Martesa,qe te arrish ne kete vendim duhet te kesh kaluar shume pengesa dhe prova me partnerin tend,dhe duke kaluar keto atehere vete personat arrijne ne konkluzionin se duhet te martohen.Por ne ditet e sotme veshtire te arrish ne konkluzione te tilla
Kur linde ti,qave te tjeret qeshen per ty.Perpiqu te jetosh ne nje menyre te tille qe kur te vdesesh ti,te qeshesh,e te tjeret te qajne per ty.............
Rastesisht ndalova tek kjo teme dhe me beri pershtypje titulli i saj. Me lejoni qe edhe une te jap mendimin tim nga eksperienca ime. Jam martuar i ri dhe tani kam nje djale. Mendoj se jeta eshte nje ekuacion ku e panjohura eshte fati. Duke realizuar aktin e marteses dy persona arrijne te pranojne njeri tjetrin ashtu sic jane dhe ashtu duhet. Martesa arrihet kur ndermjet tyre ekziston dashuria e vertete dhe ne kete dashuri nuk ze vend kjo shprehje.
nuk mund te thuash se martesa eshte varri i dashurise sepse per personat qe jane te dashuruar marrezisht me njeri tjetrin martesa eshe zgjidhja me e mire.
martesa do te jete jetegjate vetem n.q.s dy personat e konsiderojne njeri-tjetrin te barrabarte nepermjet tyre.
Martesa eshte Perendia e fundit e e njerezve.
oktapodi
Une s'jam e mendimit per bashkejetese, madje me duket deri diku dicka e "pakuptimte" ..Njerez ne jemi shqiptar, dhe do jetojme me parimet shqiptare, mos u evitoni nga gjera te tilla, po te jemi ne te zotit, te mesojme kulturen e huaj, jo ti ambjonetohemi asaj.
Martesa nuk eshte varri dashurise, por perkundazi, eshe fillimi lumturise se jetes bashkeshortore. Pastaj nuk e di, por do ju pelqente ju, te rrinit njefar kohe me nje person, pastaj te ndaheshit, dhe te lidheshit me 1 tjeter- dhe perseri te vepronit reciprokisht????- atehere per mendmin tim,,humbet dhe kuptimi fjales "dashuri"![]()
Jeta....
Ne preherin e saj te magjishem te pranon
Pastaj.....eh pastaj..
me piramiden e vdekjes te ngushellon!!
Krijoni Kontakt