Close
Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 115
    revolucionar Maska e bOndi_oo7
    Anëtarësuar
    18-10-2005
    Vendndodhja
    Shkup
    Postime
    704
    Te krenohesh me veten.
    Punë, djersë, dashuri mes njerëzve dhe ndaj atëdheut.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-08-2006
    Postime
    71
    sot me te madhe ne bote flitet dhe shkruhet per identitete te ndryshme. dhe eshte pak a shum boterisht e pranuar ekzistenca e shume identiteteve edhe brenda nje individi.Pra nje individ e ka nje identitet te vetin familjar4, fetar, klasor,regjional, kulturor, kombetar, universal-njerezor etj. Ne varesi te rrethanave me te cilat ai ballafaqohet, ai e perforcon njerin identitet me fuqishem se tjetrin.Kjo normalisht vlen edhe per kolektivin.identiteti kombetar unik eshte kulminacion i homogjenizimit politik dhe zhvillimit ekonomik te njue populli. Popujt qe me heret e kane arritur kete stad te zhvillimit te tyre kane ecur me sigurte dhe me shpejt ne rruget e veshtira te historise njerezore.
    Ju pershendes!

i/e regjistruar Maska e mitjuk
    Anëtarësuar
    19-05-2005
    Vendndodhja
    Monaco
    Postime
    900
    Çfarë do të thotë të jesh shqiptar?

Rrespekte per ty qe ke hap kete teme

per mua eshte gjithcka qe jam shqiptar

rrespekte
    Sa bukur eshte kur ne shpirt ke gjithmone ngrohtesi. FaLeMiNdErIt.

Biznesmen i ardhshem Maska e Tepelenas_nr_1
    Anëtarësuar
    30-11-2005
    Vendndodhja
    Athina fck city
    Postime
    202
    Shqipetar do te thote: Te flasesh gjuhen shqipe.te mbash traditat shqiptare ,te dish dhe te respektosh te kaluaren ton .historin ton,te duash shqiperin dhe shqiptaret ,te mundohesh ,,,te perpiqesh te permiresosh veten tende ...ne kete menyre te permiresosh dhe vendin tend duke ndikuar dhe ti si shqiptar sado pak ne permiresimin e vendit tend
    Cfare na dallon na te tjeret: Zakonet traditat ,gjuha historia ,sjellja,mentaliteti.gjaknxehesia,kokshkembesia..z emerhapur mikprites,,etc keto jan disa ne gjerat qe na bejen te dallojem na te tjeret...si do qe te jet mbi te gjitha eshte dashuria qe kemi per vendin qe qyhet shqiperi( akoma dhe kur ne kete vend skemi krijuar nivelin e duhur ekonomik per te patur mireqenie)

Ps: Po akoma dhe ne se nje zezak..apo kinez etc...flet shqip.ruan traditat tona.di historin tonka ndjenja dashuria per shqiperin dhe do te permiresoje jetten e vendit shqiperi...per mua ai eshte shqiptar
    Ndryshuar për herë të fundit nga Tepelenas_nr_1 : 21-09-2006 më 15:20
    Mind is like a parachute it works best when it is open
    Dalai Lama

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-07-2006
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    323
    Talleran (qe mbase veç budalla s ka qenë) thote se zelli i rinise eshte i levderuar por s'vlen nje lek. Ne mburremi,kujt i shkrepet, se jemi popull i ri, ne moshe esht fjala.
    Ishallah,s jemi fort te rij nga mendja e kjo duhet provuar ne çaste, ore ,dite muaj e vite ne vepra qe edhe anmiku ( i shkreti armik i shqiptareve sa i vogel eshte ndaj tyre ) apo e keqja te skuqet e te fshihet para tyre
    Me mir te thuash qe jam i keq, te jesh i mire e te thone tjeret qe je i mire se sa
    te jesh i mire e te therrasesh ne kupë te qjellës se je i tille, se dhe te jete e vertete pak vlen britma...
    Mos ka rrezik qe kultin e vetlavd. ashtu si inversin si dhe mendjen e keqe per ca gjera t'ja kene servir ktij pop. si nji karamele e helmatosur apo si nji luge çorbe te prishur? e si esht shprehja, vjell tere jeten...?

TE JESH INTELEKTUAL DO ME THENE TE MARRESH DISTANCE NGA FAKTI DHE TE
    GJYKOSH PA ZJARR PER TE.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Te Te Qenit Shqiptar Per Mua Eshte Krenari ................ Pergezime Per Hapjen E Kesaj Teme

Pershendtje Te Gjith Atyre Qe E Ndjejne Veten Shqiptar.....

i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113
    Citim Postuar më parë nga alibaba
    Nje zezak qe flet shqip dhe i thot vetes shqiptar, por ka te njejten ngjyre qe ka pasur ne Afrike a mund ta konsiderojme si te tillle??
    Keni ndonje mendim?
    Po nje shqiptar qe ka lindur ne Amerike dhe nuk flet aspak shqip dhe nuk ka ndergjegje kombetare a mund te quhet shqiptar?
    Nuk ka njerez te perkryer ka vetem qellime te perkryera!

i/e regjistruar Maska e Marinela_Greqi
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Postime
    230
    nuk ka rendesi se cfare ngjyre ka,besim fetar etj.rendesi ka se si ndjehet ai.nqs se nje i zi apo kinez thote se jam shqiptare ne duhet te ndjeheni krenar qe e duan atdheun tone si te ishte i tyri.

i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113
    Citim Postuar më parë nga Marinela_Greqi
    nuk ka rendesi se cfare ngjyre ka,besim fetar etj.rendesi ka se si ndjehet ai.nqs se nje i zi apo kinez thote se jam shqiptare ne duhet te ndjeheni krenar qe e duan atdheun tone si te ishte i tyri.
    Jo, jo duhet te kete patjeter DNA shqiptari perndryshe nuk quhet
    Nuk ka njerez te perkryer ka vetem qellime te perkryera!

i/e regjistruar Maska e Marinela_Greqi
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Postime
    230
    Citim Postuar më parë nga tani_26
    Jo, jo duhet te kete patjeter DNA shqiptari perndryshe nuk quhet
    po ata qe e kan DNA Shqiptari dhe nuk ndihen si te tille,cfare meritojne?

Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Nacionalizmi si nocion dhe zbatimi i tij ne praktike!
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 14-09-2009, 17:27
  2. Partia Islamike Shqiptare
    Nga Hyllien në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 104
    Postimi i Fundit: 27-03-2004, 12:23
  3. Kadare - "Kombi shqiptar në prag të mijevjeçarit të tretë"
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-01-2004, 04:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •