Njeriu nuk duhet te veproj pa arsye.
Cdo njeri ka te drejten e opioneve te tij.
Apo jo?
Njeriu nuk duhet te veproj pa arsye.
Cdo njeri ka te drejten e opioneve te tij.
Apo jo?
POR JO GJITHMONE ARSYEJA ESHTE E PAVARUR NGA PARAJA DHE ESHTE PJESE E NDERIT TE NJERIUT![]()
Paraja ne qoftese nuk perdoret sipas arsyes nuk ka asnje vlere.
Arseyja e drejte eshte nderi i njeriut.
Paraja eshte roberesha jone dhe ne s'duhet te behmi rober te saj dhe duhet ta bejme arsyen komande te parase .Jo si disa ne fillim japin nderin per te fituar leket pastaj japin leket per te fituar nderin.
Paraja po u largua nga njeriu mund te kthehet prape por nderi eshte veshtire te kthehet prape tek njeriu nese i ka ikur.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Klevis2000 : 21-10-2003 mė 14:17
Klevo me nxorret mallin e anetareve te byrose politike dikur qe me cdo rast ja mbeshtesnin njeri tjetrit lol.
Vazhdoni ju te dy e nxirrni citate librash ku i thuren lapidare ARSYES ,NDERIT e tjara dhe harroni se doni s doni kete bote FATKEQSISHT e komandon PARAJA.
"Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"
GETE
Sa sentimente te pasterta ne kete teme...
siē tha edhe miku kolombi ne kete bote sundon paraja.
nuk eshte e drejte por eshte keshtu.
me parane mund te blesh gjithēka.nderit i kane ngelur vetem fjalet..paraja eshte i vetmi zot te cilit i lutemi perdite..fatkeqesisht...
Quod timor cladis.
Sed intuitum amet elit vitae est
Fatkeqesisht kesaj here jam kundra te dy juve miqve te mi ..Kolomb dhe Leci...Postuar mė parė nga kolombi
doni s doni kete bote FATKEQSISHT e komandon PARAJA.
Tek une nuk komandon paraja o vellezer![]()
E quaj kete jete fare te shkurter dhe nuk them qe ndonjehere nuk jam tunduar nga paraja dhe kam shkelur kete parim qe kam tani por ama cdo dite e me teper po ec me mendimin qe ..Nderi perpara Parase...
E di fare mire qe shume veta mund te me quajne **** fare me keto parime por une ...as nuk kam dhe as nuk me mbarojne... dhe jam shume rehat keshtu sic jam. Se di pse por nuk jam fare tafmaqar per pasuri dhe mendoj qe me kete gjendje monetare qe kam jam teper i lumtur dhe gezoj nje harmoni familjare dhe shoqerore te perkryer. Besomi vetem ne kete gje qe ju them tani : Kam pare shoke te ngushte fare qe paraja i hutoi dhe i morri mendte duke i shmangur nga shoqeria dhe duke i futur ne shume qorrsokake te jetes..
Kam pare kusherinj te mite qe deri dje ishin komplet ndryshe dhe uria per para i ndryshoi karakterin dhe respektin ne shoqeri.....Tafmaja e madhe te le pa gje nganjehere. Ndoshta nuk po i le pa lek por ama po i le pa ate harmoni dhe lezet qe kishin me pare...
Pershendetje !![]()
Wolf
edhe une jam si ty or mik.por po flisja ne pergjithesi ,jo per mua.
eshte shoqeria ku jetojme sot qe i shkruan rregullat.
per mua paraja vjen ne vendin e fundit te nevojave.
me ka ecur ne jete dhe nuk mund te qahem,por duke jetuar dhe duke pare vleren e lekut per shumicen e njerezve,arrita ne kete konkluzion.Dashuria,miqesia,nderi...nuk kane ēmim.
falenderoj qe nuk jam tafmaqar por perkundrazi..
gjithe te mirat plako.
Quod timor cladis.
Sed intuitum amet elit vitae est
Me vjen keq qe keto i quan citate, personalisht po shpreh ate qe ndiej dhe jo sa per te cituar dicka.Vazhdoni ju te dy e nxirrni citate librash ku i thuren lapidare ARSYES ,NDERIT e tjara dhe harroni se doni s doni kete bote FATKEQSISHT e komandon PARAJA.
Ne lidhje me paran dhe nderin:
Me vjen keq qe disa nga ju shpreheni ne menyren se jeni shprehur me lart ne lidhje me parane dhe nderin.
Sigurisht qe paraja te jep nje fare fuqije, por cfare vlera ka ajo fuqi e bazuar vetem te paraja?
Pra ketu nuk po diskutohet fuqija e parase por vlera e saj.
Dhe gjithmon kam per te then dhe menduar se paraja nuk mund tja kaloj kurre ne vlere nderit.
Njeriu ne qoftese nuk ka para..... ate llafe, ate ndere, ate karakter gjithmon ka per ta patur.....ndersa paraja shkon e vine.
Gjithe te mirat.
PS: Dhe une nuk do ti uroja kurre tjetrit pasuri materiale perpara pasurise shpirterore.
Krijoni Kontakt