-
Administratore
Meqenese jemi tek glikote po ju shkruaj nje recete me shume amerikane se shqiptare, e cila tregon nje menyre te thjeshte se si mund te beni marmallatė karrotash.
Marrmallatė karrotash
Pėrbėrėsit
1 pound (456 gr) karrota
2 limona
1 portokall
4 filxhanė sheqer (1kg gati)
Ujė tė zier
Pergatitja
Ne fillim i lan dhe i qerron karrotat. Pastaj pastron limonat nga farat dhe u shtrydh lengun. Cfare mbetet nga limonat (jo lengun) e bashkon me karrotat dhe i grin te gjitha bashke. Me pas pret portokallin ne feta te vogla, u heq farat, i perzjen me masen qe grive me pare dhe i hedh ne nje ene ku eshte duke zier 1/2 gote uji. Kete mase e zien derisa te filloje te ntrashet. Me pas e hedh neper gota dhe e le te ngrije ne frigorifer.
Receten e mesiperme nuk e kam provuar akoma vete, ndaj nuk e di mire si do dale. : ).
Pershendetje
p.s. dime e ke vene re gabim, Vjosen e kam xhan, madje nuk na lidh asgje tjeter pervec homorit forumor si dhe simpatise qe kemi per permetaret.
Edi thua te kete meshkuj nga Permeti qe rrine vrasin mendje per receta?! (megjithese tani qe mendohem ...
)
-
-
-
-
i/e regjistruar
Liko me domate, jane te mira?
S'kam degjuar ndonjehere mgjse jam permetare , por kur do ti provojme?
-
-
i/e regjistruar
Me thene te verteten une nuk e di receten por do ta gjej dhe do ta sjell se shpejti ketu.
Edhe une po cuditem si, ti qenke permetare dhe nuk ke nigju per ket gliko(ket e bejne permetaret puro qe ndofta tani jane shume te paket ne Permet)
-
-
i/e regjistruar
Fleur, jam nga ato permetaret puro-puro, por me te vertete s'kam degjuar. Gjyshja ime i ka qare gliko me gjethe trendafili dhe ate manaferre.Kjo e fundit eshte e preferuara ime.
-
-
Postuar mė parė nga FLEUR
Pse ti kuqalashe nuk qeke permetare me demek
Jam, oj Lulke???
Tani une s'kuptoj kujt i thuhet 'gliko' neper grupe te ndryshme. Perkufizimi im eshte ajo llokma e madhe qe hahet me pirun dhe do dy-tre gaca (a me teper nese je gac-vogel si une) qe ta mbarosh. Mund te jete liko arre, portokalleje, kumbulle, bostani etj etj. Por liko me gjethe manaferre e trendafili? Flitet gje per recel ndoshta?
-
-
i/e regjistruar
o Kuqalashe por jo recel, o zemer por gliko. receli dhe glikoja kane ndryshim ne qartesi. Ne kemi gliko dhe recel kumbulle, po keshtu per Fikun, qershine...A ha kuqalashe na hap oreksin, pastaj na thua i dua me llokma
-
-
Kesaj i thone te kapesh me hic gje, por per hir te argumentit....ku qendron dallimi midis glikose dhe recelit? Pyetja eshte serioze
-
-
i/e regjistruar
Ne gliko lengu eshte i qarte dhe kokrat te pa demtuara, ne recel llac, mo c'fare te them une
-
-
Glikoja me Ftua.
Mirëmbrëma dashamirësve të guzhinës.
Kam ca ftonj në pjatancën e frutave e dua ti bëj gliko. Nëse ndokush nga ju ka ndonjë ide si përgatiten, do i isha mirënjohëse nëse postonte recetën.
Ju përshëndes
Elna.
-
Regullat e Postimit
- Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
- Ju nuk mund tė postoni nė tema.
- Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
- Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
-
Rregullat e Forumit
Krijoni Kontakt