Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574

Poema nga nje moter e krishtere.

Po shkruaj ketu dy poema te nje motre katolike te shekullit te 17 e cila ishte persekutuar nga vete udheheqesit katolike. Njera nga poemat e saj eshte shkruar ne kohen qe ajo ishte ne burg.

AI ESHTE KETU BRENDA

Te ftohta muret qe m'kane rrethuar,
    ditet m'i mbyllin brenda;
    por kush me mban keshtu shtrenguar
    s'mban dot larg Zotin vetem.
    Te shtrenjta mure te burgut per mua,
    sepse eshte ketu Zoti qe dua.

E dika mire kush me ben te vuaj,
    veshtire te jesh i vetem;
    por nuk e dine se une bekuar
    permes qelise se vjeter:
    Ai vjen Brenda edhe sjell drite
    dhe zemren mbush plot jete.

Kjo dashuria jote, Zot,
    i kthen lotet ne kenge
    te adhuron tere shpirti im,
    s'mendon per kohe, as vend.
    S'kerkoj me tjeter, ne t'mire a te keq
    pervec vullnetit tend te shenjte.

Ja, ky eshte tere thesari im
    prej nga me vjen gezimi;
    shnderron trishtimin ne kenaqesi
    dhe dhimbja eshte fitimi.
    Kjo me mjafton, c'te doje te ngjase,
    di se Ai eshte Gjithcka n'Gjithcka.

BURIM DASHURIE

Te dua Zot, po jo prej vetes,
    se nuk kam c'te te jap,
    te dua, Zot, po eshte e jotja
    kjo dashuri qe kam.
    Une jam asgje dhe gezohem te jem
    humbur dhe bosh, ne Ty kam strehe.

Edhe pse vetem femijet e tu,
    asnje ne krah nuk kane,
    nga Ty rrjedh lumi i dashurise
    ne Ty bekimin kane.
    O burim jete, hir pa kufi,
    je forca, qendra, na je Shtepi..
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Pershendetje K.

Te pakten te shkembejme ndonje fjale kendej.. se keshtu fizikisht u harruam. Te fala A & M.

miqesisht,
    huggos
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    huggo,

Me behet shume qefi qe akoma edhe ne kete menyre mund te komunikojme bashke.

Nuk me the a te pelqyen poemat e motres Jeanne Guyon. I ka perkthyer motra e dashur ne Krisht E.L.

Ne Krisht,
    K
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    eeee nga keto vjersha te kuptova... e mora me mend.
    Sigurisht jane te bukura.. dhe jo vetem

gjithe te mirat,
    a.
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Pershendetje,

Nqs dini me shume rreth kesaj vajze apo gruaje te persekutuar nga Katoliket per hir te Krishtit, do isha shume i interesuar te degjoja

Faleminderit ne avance...
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Pershendetje K.

Na ka marre malli shume.

Kam hapur nje teme vetem me krijeme te krishtera, mund ti postoje atje.

Tema eshte "ESHTRAT TREGOJNE", por ska gje ...

Dergo te tjera, jane te bukura...

Te fala A... nga une

Ps. Shpresoj te shihemi... po kafen do ta paguaj Huggos

A....
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Matrix,

Jeanne Guyon ose sic eshte quajtur ndryshe Madame Guyon ka qene nje moter katolike e shekullit 17. Lindi ne vitin 1648 dhe vdiq ne 1717-en. Ne moshe 20 vjece filloi t'i sherbente Zotit dhe per 30 vjet e ka shkrire jeten e saj ne sherbim te Zotit. Ka shkruar shume libra shumicen e te cileve une i kam lexuar dhe dua te them se ato libra kane qene nje stacion ne jeten time frymore.

Eshte nje nga te krishteret qe ka vuajtur me shume se kushdo gjate gjithe jetes se saj. Kur lexova autobiografine e saj jam mahnitur nga numri i madh i vuajtjeve qe ajo ka kaluar per shkak te Krishtit. Ndersa lexoja shpesh here me rrengjethej trupi tek shihja se me sa kenaqesi, durim apo perulesi e pranonte kryqin e Krishtit, por kishte edhe raste qe vuajtjet ishin kaq te medhaja saqe me trembnin me te thene te drejten dhe nuk mund ta kuptoja dot se ku e gjente forcen t'i kalonte ato me besim te patundur ne Krisht.

Gjate gjithe kohes dhe ne gjithe librat e saj nuk ka folur per asgje tjeter pervec se Krishtin dhe kryqin e Tij. Ajo gjithashtu inkurajonte te krishteret ne nje lutje ndryshe nga ajo qe ne jemi mesuar te bejme. Nje lutje qe nuk del nga mendja e njeriut por nga zemra. Ose me mire nje lutje qe e ben vete fryma brenda nesh. Ajo inkurajonte te krishteret te luteshin ne menyre te tille saqe asgje e jashtme te mos ishte ne gjendje t'i pengonte ata nga lutja. D.m.th. nje lutje qe mund te behej nga kushdo dhe gjate gjithe dites pa nderprerje, nga studenti ne shkolle, punetori ne fabrike, fshatari ne are, nikoqirja ne shtepi, etj.

Shkrimet dhe pastertia e jetes se saj terhoqen kaq shume veta rreth saj qe te konsultoheshin saqe kjo gje nxiti xhelozine e Peshkopeve te kishes Katolike. Ajo u sulmua nga te gjitha anet padrejtisisht duke shpifur kundrejt jetes se saj dhe doktrines se saj. Keshtu asaj ju kerkua ose te terhiqte librat e saj ose te paguante nje denim shumevjecar ne burg. Ajo sigurisht zgjodhi te dyten.

Ajo u burgos ne 27 Shtator te 1695 ne Vincennes, me vone ne Vaugirard dhe se fundi ne Bastile deri ne vitin 1705. Pas burgimit u internua.

Librat e saj kane lene nje mbrese te madhe ne jeten time. Per mua ajo eshte nje nga te krishteret me te medhenj te historise se kishave, por jo vetem per mua, historia tashme e ka renditur ate ne majat me te larta te Krishterimit. Librat e saj kane qene nje ndikim i madh akoma edhe per shume te krishtere te njohur te diteve tona.

Sado qe te shkruaj une per te do jete nje pike e vogel uji ne oqean ne krahasim me ato qe do shijonte dikush duke lexuar librat e saj. Gjeja e pare qe mund te kuptoje dikush duke lexuar ato libra eshte se ato gjera qe ajo shkruan per Krishtin dhe per Kryqin e Tij nuk jane gjera qe i ka mesuar si rrezultat i nje studimi skolastik te bibles apo te cdo libri te krishtere, por i ka perjetuar ne jeten e saj te perditshme.

Ketu ndodhet edhe ndryshimi i madh i fese se krishtere me krishterimin. Mund te kesh doktrinen me te sakte se cdo i krishter tjeter ne bote apo nje kishe te kete dokrinen me te sakte se cdo kishe tjeter ne bote, por nese nuk perjetohen por ngelen vetem ne mendjen e njeriut, kjo gje quhet fe, religjion. Ose nese thjeshte njeriu ben gjera te mira apo nuk ben gjera te keqia sepse keshtu thote bibla, kjo gje quhet religjion. Por nese eshte vete Krishti qe jeton ne njeriun qe i ben keto gjera te mira per te vetmin fakt se ai nuk jeton me(por Krishti ne te) atehere kjo gje quhet Krishterim.

Pikerisht pra kjo gje kishte ndodhur edhe me M. Guyon. Ajo nuk jetonte me, por Krishti ne te. Dhe dikush qe ka lexuar librat e saj ka pare Krishtin qe jetonte brenda saj. Nje dite une isha prekur kaq shume nga thellesia e saj ne Krisht kur po lexoja nje liber te saj, saqe thashe me veten time, kur te shkoj ne qiell, do kerkoj deri sa ta gjej ate moter dhe do ta perqafoj fort dhe do t'i them: Faleminderit moter per Krishtin e paster qe ti me ke dhene nepermjet librave te tu.

ne Krisht,
    liveintwoplaces

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    E dashur moter e shenjte,

Nuk e dija se ke hapur nje teme me krijime te krishtera. Cdo gje tjeter do ta postoj tani e mbrapa ne temen "ESHTRAT TREGOJNE" Por duhet t'ja dime per nder nje motre qe ka marre per siper perkthimin e ketyre materialeve. Ajo ka perkthyer edhe disa poema te nje motre nga Amerika per te cilat tani sapo me erdhi ideja t'i postoj atje.

Shpresoj me te vertete te takohemi, me ka marre malli edhe mua.

Me dashuri ne Krisht

k

Tema tė Ngjashme

1. Premisa tė gabuara
    Nga Arrnubi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Muhamedi a.s. sipas kėndvėshtrimit tė krishterė
    Nga presHeva-Lee nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  3. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-03-2007, 09:06
  4. Kriptokrishtėrimi nė Shqipėri
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Postimi i Fundit: 12-12-2006, 08:02
  5. ANTROPOLOGJIA e krishterė
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Postimi i Fundit: 29-10-2002, 19:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •